Nokia, Ετοιμάζει application για μεταφορά αρχείων μέσω Bluetooth στα Lumia [φήμες]

Στην εποχή του mobile internet όπου μπορείς να μεταφέρεις αρχεία μεταξύ κινητών μέσω email και άλλων sharing επιλογών η απουσία της δυνατότητας αποστολής αρχείων μέσω Bluetooth μπορεί να μην σας είναι αισθητή. Όμως για αρκετούς είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή η επιλογή και φήμες αναφέρουν ότι η Nokia ετοιμάζει μια εφαρμογή που θα “ξεκλειφώνει” τις FTP δυνατότητες του Bluetooth των Lumia κινητών.

Εσείς πως ανταλλάζετε αρχεία όπως φωτογραφίες μεταξύ κινητών; Πιστεύετε ότι είναι απαραίτητη η επιλογή μεταφοράς αρχείων μέσω Bluetooth ή σας είναι πιο έυκολο να τις στείλετε μέσω email;

, Nokia, Ετοιμάζει application για μεταφορά αρχείων μέσω Bluetooth στα Lumia [φήμες]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
akextrela

Ρε παιδια το bluetooth η κυρια χρησιμοτητα του και και πολυ σημαντικοτερη ειναι για πρακτικοτητα στη καθημερινη χρηση της συσκευης σου λυνουν τα χερια κυριολεκτικα και μειωση ακτινοβολιας που τρωμε,παρα για τη μεταφορα αρχειων πλεον.Εχουμε τοσες αλλες επιλογες.

vitalogy

το bluetooth ειναι η τελευταια λυση που θα επελεγα για μεταφορα αρχειων.

Tony Cool

Παιδια πειτε οτι δεν σας χρειαζεται η μεταφορα αρχειων η οτι εχετε μαθει αναγκαστικα να ζειτε χωρις αυτη παρα να λετε οτι εχετε τοσες αλλες επιλογες.Ποιες ειναι δηλαδη;Τα μεταφερετε μεσω sd card(λιγο κατω απο την μεση αλλα δεν αντεξα!);Και μη μου πειτε το κλασσικο τα στελνω μεσω e-mail,γιατι περαν του οτι μας παει 15 χρονια πισω,ειναι και ασυμφορο.Οσοι εχουμε προγραμμα με δωρεαν mb,ειτε λιγα ειτε πολλα,τα σπαταλαμε ψιλοευκολα και χωρις να στελνουμε αρχεια μεσω email,οποτε δεν αξιζει με τιποτα.Και να πω οτι ζουμε σε χωρα που εχει παντου wifi…Τελος παντων,μακαρι να το κανει αυτο οχι η nokia,αλλα η ιδια η ms σε ολες τις συσκευες,εστω και με περιορισμους.Ας μην το κανουνε σαν το android που στελνεις τα παντα,ας στελνεις ας πουμε μονο mp3,jpeg και mp4.Απο το ολοτελα…

Ante_Geia

Καλα τωρα ελεος ακομα εκει ειναι … και μετα λετε γιατι εχει πεσει η Νοκια και γενικα τα Wp … Ε !!!! Αμα δεν μπορεις να στείλεις μια εικονα ΕΛΕΟΣ ..!!!

md03582

ρε συ ante_geia και εδω σε πετυχαινω?? αν ειναι δυνατον!! και σε windows phone θεμα!! ειδικός παντού!! και στα αυτοκινητα και στα κινητα!!! χαχαχαχαχα!!!

biohazard7720

Προσωπικά το θεωρώ από τις σημαντικότερες λειτουργίες ενός κινητού. Είναι αδιανόητο για μια συσκευή με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας να μην έχει μια λειτουργία που είχα τα κινητά πριν 5-7 χρόνια! Και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για αποστολή-λήψη μουσικής. Απλό παράδειγμα : Ακούτε ένα τραγουδάκι στον κινητό ενός φίλου σας, και σας αρέσει. Οπότε η λογική λύση είναι να σας το στείλει. Για σκεφτείτε να σας πει ότι δεν γίνεται, την ώρα που πλήρωσε ένα σωρό λεφτά για καινούργιο κινητό! χοντρή ξενέρα!

panos

κολατε στο μπλουτουθ δηλαδη μονο?στην μουσικη που περνιεται μεσω zune και δεν εχει ενα file manager?δεν παιρνει ηχο κλησης mp3,και πολλα αλλα.η νοκια του παρελθοντος εχει φυγει ανεπιστρεφτει,και δεν εννοω αυτες τις λειτουργιες που λειπουν αλλα και την ποιοτητα κλησης που ειχε και τα καθαρα δυνατα ηχεια. το μαρκετ των windows ειναι τουλαχιστον φτωχο και πολλες τσαμπα εφαρμογες του αντροιντ πρεπει να τις πληρωσουμε..προσωπικα τα 550 που εδωσα για το λουμια ακομα τα στεναχωριεμαι..

Panos7GR

Συμφωνώ απόλυτα σε ότι είπε ο Tony Cool παραπάνω.
Μπορεί η κυρία χρήση του Bluetooth να είναι για τα Bluetooth hands-free, όμως δεν παύει να είναι και ένα χρήσιμο εργαλείο για την μεταφορά αρχείων. Σου λύνει τα χέρια και δεν αναγκάζεσαι να χρησιμοποιήσεις τα MB ή να βρεις ένα ελεύθερο WiFi… Όλα τα άλλα ότι δεν χρειάζεται τα ακούω βερεσέ… Όπως είπε κι ο Tony, απλά συνηθίσατε αναγκαστικά να ζείτε χωρίς αυτό. Εδώ τα laptops έχουν Bluetooth, επιτρέπεται να μην έχουν τα κινητά μας;

md03582

ρε συ panos πηγες κ εδωσες 550 ευρω και δεν ηξερες τι επαιρνες?? Τα wp κυκλοφορουν εδω κ 2 χρονια κ λιγο πολυ οσοι ασχολουνται με τεχνολογια ξερουν τα καλα αλλα κ τους περιορισμους του λειτουργικου. Εσυ ρε panos αυτα δε τα ξερες?? Ρωταω γιατι πολλοι μπαινουν σε ολα θεματα των wp και εντουτοις ΚΑΘΕ φορα “πεφτουν” απο τα συννεφα με τα ΙΔΙΕΣ ακριβως ελλειψεις – ιδιαιτεροτητες του λειτουργικου

γιαννης

@panos
ηχο κλησης παιρνει οτιδηποτε..ελενξε αν ειναι κατεστραμμενα τα αρχεια σου mp3..

diem

Απαραδεκτη έλλειψη. Και δεν καταλαβαίνω, γιατί να.. .”μην το κάνουμε σαν το android που μπορείς να στείλεις τα πάντα” ;;; Τι το κακό έχει να μπορείς να στείλεις τα πάντα;;

panos

ηξερα ομως οτι σπανε κιολας ομως και κανουνε τουμπες. πραγμα που δεν συμβαινει στο λουμια 800.. ηχο παιρνει αρκει να ειναι μεχρι 30δευτερολεπτα.θα πρεπει να τον κοψω και μετα να τον περασω,καληνυχτα!επισης για την ποιοτητα κατασκευης μιλησαν ολοι του λουμια αλλα για το ηχειο δεν μιλησαν!!επισης δεν μιλησαν με ανοιχτη ακροαση που αν απομακρυνεις λιγακι το κινητο απο το στομα δεν σε ακουνε καν.χωρια απο τα μπαγκς που καθε λιγο και λιγακι βγαινουν στην φορα απο το ελειπες λειτουργικο.

γιαννης

ενταξει ρρ παιδια ολα τα λειτουργικα εχουν αρνητικα και θετικα στοιχεια..ο καθενας παιρνει αυτο που τν βολευει… Και ναι οντως το μπλουτουθ ειναι σοβαρη ελλειψη οπως και το οτι μπλεκεις με το ζουν.. κατα τα αλλα το wp os προσωπικα με ξεκουραζει και μαρεσει..

panos

ισχυει αυτο γιαννη.το μονο του θετικο ειναι οτι παει μπαλα “απλα”. δηλαδη δεν θελει τρελους επεξεργαστες κτλ και ειναι πολυ γρηγορο.πιο γρηγορο και απο πολλα κινητα διπυρινα κτλ!

Tony Cool

panos εδω θα συμφωνησω με τον md03582.Οπως και εσυ θεωρω τα wp ελλιπη για τις δικες μου αναγκες(το τονιζω,για τις δικες μου),αλλα ειναι δυνατον να σκας τοσα λεφτα (φανταζομαι δε σου περισσευουν) και να μην το ψαξεις λιγο παραπανω;
@diem ρωτα την ms τι κακο εχει,εγω δεν το ξερω.Αυτο που ξερω ειναι πως τουλαχιστον τους 3 τυπους αρχειων που προανεφερα θα μπορουσαν να τους κανουν να στελνονται πανευκολα.Καταλαβαινω πως μπορει να μην θελουν να στελνουμε αρχεια εγκαταστασης εφαρμογων(οπως τα cab στα wm η τα apk στο android)για να ελεγξουν την πειρατεια,αλλα ειπαμε,με μετρο ολα.

panos

ηξερα για τα μπλουτουθ. αναπολουσα την παλια καλη νοκια που δεν χρειαζοταν να φλασαρεις μια ρομ οπως στα αντροιντ για να πανε.τουλαχιστον τα μονοπυρινα.δεν ειναι μονο το μπλουτουθ.ειναι πανεμορφο γιαυτο το πηρα και επειδη μου αρεσε η αισθηση που αφηνε το λειτουργικο..!

cloudrule

καλα αφου στα τεχνικα χαρακτηριστικα γραφει οτι εχει bluetooth…πως γινετε να μην εχει;;μας κοροιδευουν;;και ημουνα ετοιμος να το αγορασω

cloudrule

ενοω για το lumia 800

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.