Nokia Lumia EOS, Με Pure View και Windows Phone 8

Το Nokia Lumia EOS θα είναι το πρώτο Windows Phone 8 smartphone με κάμερα 41 Megapixel και πραγματική τεχνολογία Pure View. Αυτό επιβεβαιώνουν και πηγές της εφημερίδας The Guardian αναφέροντας ότι το νέο Lumia EOS θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση MWC 2013 στη Βαρκελώνη.

Σημειώστε ότι το Nokia Lumia 920 που κυκλοφορεί σήμερα δεν είναι τεχνολογίας Pure View απλά έχει έναν εξαιρετικό οπτικό σταθεροποιητή εικόνας που δεν συναντάς σε άλλο κινητό ή smartphone.

Nokia Lumia EOS, Nokia Lumia EOS, Με Pure View και Windows Phone 8

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

68 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Teodore88

Αντε να δουμε!! Στο τσακ ειμαι να μην παρω το 808…

Λεωνίδας

Δηλαδή αν είχε 14 Megapixels θα είχε διαφορά? Δε νομίζω φωτογράφος ή κάποιος που χρειάζεται επαγγελματικές φωτογραφίες να έπαιρνε ένα κινητό για να κάνει τη δουλειά του. Όσο καλός και να είναι ο φακός, δεν πιστεύω ότι είναι καλύτερος φυσικά από έναν καλό φακό επαγγελματικής dslr μηχανής. Αντί να επικεντρωθούν οι εταιρίες στα μειονεκτήματα των smartphones που είναι κυρίως η μπαταρία, ασχολούνται με δευτερεύοντα πράγματα…

nikmour

@Λεωνίδα ασχολούμνται με δευτερεύοντα θέματα γιατί δεν έχουν ακόμα λύσεις για τα πρωτεύοντα.

Konstantinos

καλά ρε παιδιά σοβαρά, βάζουν μια καινοτόμα τεχνολογία και τους κράζετε;

karkavelas

41 megapixel. πιο μάρκετινγκ πεθαίνεις.
Θα συμφωνήσω με Λεωνίδα.

panos13

Δεν είναι θεμα marketing γιατι η τεχνολογια αυτη χρειαζεται πολλα MP για να έχει καλο αποτελεσμα. Οσοι έχουν πιάσει στα χέρια του το Nokia 808 γνωρίζουν. Τα πιο σημαντικα χαρακτιριστηκα σε ένα κινητο τηλέφωνο είναι camera, ηχος, ηχος κλήσης και ποιότητα κατασκευης, άσχετα αν τα τελευτέα χρονια το έχουμε ξεχάσει. Αν είναι marketing μία καλή camera τότε οι 4απυρινοι S4 και τα 2 GB Ram που μολις τα δείτε ενθουσιάζεστε τι είναι; Τι προσφέρουν; H fullhd οθόνη τι προσφέρει; Ελπίζω οι φήμες να iσχύουν και να δουμε ένα τέτοιο τηλέφωνο απο Nokia.

Stam

είναι καθαρά θέμα marketing!!!!!!!!
άμα είχε 14mp (Λεωνίδας) θα είχε διαφορά!!!!!!!!
θα έβγαζε καλύτερες photo!!!! δεν μπορώ να πιστέψω οτι η olympus στις dslr της ανεβαίνει δύσκολα απο τα 13mp λόγο μικρών αισθητήρων (4/3)
(σε σχέσει με dslr canon nikon k.t.l.)για να μην ανεβάσει θόρυβο και η nokia εβαλε στην ψείρα 41 χωρίς απώλειες!! με 6mp εκτυπώνεις άνετα σε Α4 !!!τι να τα κάνω τα 41?? εκτυπώσει για πρόσοψη κτιρίου?
ή να μου τρώνε χόρο????
<<<<<<<<<<>>>>>>>>> σοφή κουβέντα!!!
Νοκια έχω και νοκια θα ξαναπάρω!!!! όσες φορές ξενοκοιμήθηκα το μετάνιωσα!!! αλλα…..

makis88

Διάβαζα κάποια λογικά σχόλια στο wpcentral σχετικά με αυτό το θέμα που αναρωτιόταν ποιόν επεξεργαστή θα φοράει… Γιατί το τωρινό hardware των wp δεν υποστηρίζει τόσο υψηλές αναλύσεις κάμερας… Ο νέος snapdragon 800 απ την άλλη υποστηρίζει 55megapixels και 4K video recording / decoding. Οπότε πιθανόν εκτός απο την κάμερα να δούμε και νέα γενιά hardware σε windows phone.

Κωστας

@makis88
Μάλλον θα ξεπεράσουν το θέμα με ξεχωριστό επεξεργαστή, όπως στο 808. Εκεί με ψωροarm11 κατόρθωσαν οι τύποι, όχι μόνο να διαχειρίζεται 38 mp αλλά να παίζει και να τραβάει video FullHD. Ή μπορεί να καινοτομήσουν πάλι με τίποτα διαφορετικό

icecube

ενα απλο παραδειγμα : παιδικο παρτι, προχθες σε φιλικο σπιτι… κλασικα καποια στιγμη σβηνουν τα φωτα για να σβησει ο μικρος τα κερακια…. λεμε το τραγουδακι, φυσαει ο μικρος, τραβανε καμποσα κινητα και του μπαμπα του η dslr, φωτογραφιες, και μετα ολοι καθονται να τις δουνε… και προς εκπληξη ολων η καλυτερη φωτο ηταν αυτη του νοκια 808…. σε αυτες λοιπον τις δυσκολες συνθηκες ειναι που υπερεχει το 808 και πραγματικα χρειαζεται το pureview, τα 41 megapixel για να γινει η επεξεργασια και να βγει σε 8 μεγαπιξελ. πιο πανω ο makis88 εχει απολυτο δικιο! δεν υποστηριζουν τα wp8 και ο επεξεργαστης τους τοσα μεγαπιξελ και τετοια επεξεργασια. οσο για το 808 τι να πω; θα γερασω μαζι του αν αντεξει και θεου θελοντος. δεν υπαρχει καλυτερο κινητο. @ teodore88, φιλε παρε το, ειναι κορυφη…(με belle fp2, δε παιζεται….)

Oti_nanai

είναι καθαρά θέμα marketing!!!!!!!!
άμα ειχε 720p θα ειχε διαφορά??
τι να την κάνω την full hd ανάλυση με τα 440ppi σε κινητά αφου ετσι και αλλιως τα ματια μας δεν μπορουν να δουν τα pixel στα 300ppi?
μηπως μου τρώνε τζαμπα πορους πόρους και μπαταρία??

Stam Άλλαξα λιγο τα λογια σου…Σου θυμίζει τίποτα
Με αυτην την τεχνολογια η nokia πρωτοτυπει απο ολου τους υπόλοιπους

Κωνσταντίνος

Παιδια,,αφου δεν γνωριζετε γιατι μιλατε ; Δεν ειναι μονο η αναλυση που προσφερουν τα 41 mp

Panos7GR

Μου κάνει εντύπωση πως μετά το πέρασμα ενός χρόνου (σχεδόν) της παρουσίασης της τεχνολογίας Pure View της Nokia, υπάρχουν ακόμα άτομα που ασχολούνται με την τεχνολογία και δεν ξέρουν καν τι είναι! Βλέπουν μόνο τον αριθμό των megapixel και σχολιάζουν….

OK μάγκες είναι marketing! Και δείτε με τα μάτια σας το marketing σε όλο του το μεγαλείο!:
1) https://techblog.gr/mobile/nokia-808-pureview-video-photo-samples-84574/
2) https://techblog.gr/mobile/nokia-808-pure-view-30-meters-zoom-79153/
3) https://techblog.gr/mobile/nokia-808-pure-view-time-laps-video-42211/
4) https://techblog.gr/mobile/nokia-808-pure-view-photo-sample-52332/

Κι αυτά μόνο απ το Techblog! Για ψάξτε καλύτερα και στο υπόλοιπο Διαδίκτυο και δείτε και αλλά… 😉 Επίσης μην παραλείψετε να διαβάσετε και ποιά είναι η τεχνολογία Pure View. Η κάμερες των κινητών έφτασαν πια σε άλλο επίπεδο!!! Δώσε πόνο Nokia!

icecube

@ panos7GR : δεν ειναι μονο το γεγονος οτι αγνοουν το νοκια 808 και την τεχνολογια pureview που χρησιμοποιει η καμερα του. το κακο ειναι οτι αγνοουν παντελως οτι εκει εξω υπαρχει ενα κινητο που λεγεται νοκια 808 επειδη φοραει συμπιαν και για αυτο δεν ασχολουντε με αυτο. το θεμα ειναι οτι δε φταινε ολοι οι αλλοι αλλα τα sites που θαβουν το συμπιαν και βεβαια η ιδια η νοκια που δε σεβεται την ιδια τη νοκια. κανεις δε μπηκε στο κοπο να γραψει πεντε γραμμες για την belle feature pack 2 -ουσιαστικα νεο λειτουργικο ωντας 450 μπ, αναβαθμιση- και θες να ξερουν για την τεχνολογια pureview ; αν τη ειχε το σαμσουνκ s3 ή το nexus δε θα εφταναν 40 αθρα και καθε μερα θα μας ζαλιζαν… αλλα ελα μου ντε που την εχει το 808 με συμπιαν belle και μονοπυρηνο arm 11… και αυτο τους ποναει,….

naxiand

/Η icecube λέει:
Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 15:42
ενα απλο παραδειγμα : παιδικο παρτι, προχθες σε φιλικο σπιτι… κλασικα καποια στιγμη σβηνουν τα φωτα για να σβησει ο μικρος τα κερακια…. λεμε το τραγουδακι, φυσαει ο μικρος, τραβανε καμποσα κινητα και του μπαμπα του η dslr, φωτογραφιες, και μετα ολοι καθονται να τις δουνε… και προς εκπληξη ολων η καλυτερη φωτο ηταν αυτη του νοκια 808…. σε αυτες λοιπον τις δυσκολες συνθηκες ειναι που υπερεχει το 808 και πραγματικα χρειαζεται το pureview, τα 41 megapixel για να γινει η επεξεργασια και να βγει σε 8 μεγαπιξελ. πιο πανω ο makis88 εχει απολυτο δικιο! δεν υποστηριζουν τα wp8 και ο επεξεργαστης τους τοσα μεγαπιξελ και τετοια επεξεργασια. οσο για το 808 τι να πω; θα γερασω μαζι του αν αντεξει και θεου θελοντος. δεν υπαρχει καλυτερο κινητο. @ teodore88, φιλε παρε το, ειναι κορυφη…(με belle fp2, δε παιζεται….)

ναι οκ το αλλο με τον τοττο; το οτι αγοραζουν πολλοι dslr χωρις να ξερουν να την χρησιμοποιούν δεν σημαίνει οτι βγαζει καλυτερη φωτο το κινητό…. ελεος………

icecube

@ naxiand, 1) εχεις dslr; 2) ησουν εκει; 3) ξερεις μοντελο ; 4) ξερεις αν ξερει ο 15ετιας φιλος μου αν ξερει να χρησιμοποιει την dslr του; 4) το 808 το εχεις δουλεψει ποτε σου; 5) κατι που λεγεται xenon flash και εχει το 808 και κανενα αλλο κινητο το κατεχεις; 6) εχεις δει συγκριτικα του 808 με τις καλυτερες 5νταετιας dslr; ασε λοιπον ησυχο τον τοτο, γιατι προφανος εισαι ασχετος και χρειαζεσαι ιδιαιτερα….

roecb

Παιδια, χαλαρωστε, δεν υπαρχει λογος να κοντραριζομαστε (και) για την τεχνολογια…:p Τεσπα, η αληθεια ειναι οτι η Νοκια (κακως) δεν λαμβανει την προβολη που θα επρεπε, αφου περα απο το οτι ειναι η εταιρεια που μας εμαθε τα κινητα, ειναι η μονη που ακομα και σημερα καινοτομει… Κατα τη γνωμη μου, καινοτομια δεν ειναι ουτε οι 4πυρηνοι επεξεργαστες ουτε τα 2gb ram…αυτο το κανει και ο Ζερβουδακης αμα λαχει, κανει μια παραγγελεια σε ενα κινεζικο εργοστασιο και του βγαζουν κινητο τουλαχιστον ανταξιο του Nexus4. Καινοτομια σημαινει Νοκια(ειτε συμφωνειτε ειτε οχι), αφου καταφερνει να προσφερει μονη της ενα καταπληκτικο λειτουργικο οπως το Symbian, καταφερνει μονη της να δημιουργει μια καμερα που βρισκεις μονο σε φωτ.μηχανες, καταφερνει να κανει τα κινητα της να φορτιζονται ασυρματα και αλλα διαφορα που δεν τα συναντας σε αλλα κινητα και αν τελικα τα βρεις καπου, ειναι προιοντα συνεργασιας πολλων εταιρειων και οχι μιας…;) Με λιγα λογια, δεν εχουμε και τις καλυτερες σχεσεις με τους Φινλανδους, αλλα δεν μπορουμε να μην παραδεχτουμε οτι η Νοκια ειναι μια…

makis88

Παιδιά σίγουρα το 808 τα σπάει απο κάμερα και δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό! Απλά το θέμα που το φρενάρει και κάνει όποιον θέλει ένα δυνατό camera phone να έχει αμφιβολίες για το αν αξίζει η αγορά του είναι το -και επίσημα πλέον- παρατημένο λειτουργικό. Χρισημοποιώ belle refresh και κάνω τη δουλειά μου μια χαρά αλλά αγόρασα symbian το 2011 αρχές λίγο πριν κάνει τις ανακοινώσεις του ο Ellop για wp και τα σχετικά. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές για symbian αλλά πλέον τα ports και τα updates γίνονται με το σταγονόμετρο γιατί οι developers δεν έχουν κίνητρο και κάνουν απλά συντήρηση. Ακόμα και κάποια games όπως το plants vs zombies που βγήκε πρόσφατα είναι κουτσουρεμένο. Στα windows phones απ την άλλη δεν ισχύει αυτό, κάθε μέρα γίνονται νέα ports και το store τους γεμίζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Και αυτός είναι και ο λόγος που πολύς κοσμος παραβλέπει το πολύ καλό 808 και επιλέγει να περιμένει ένα ισάξιο cameraphone με windows phone (κατα την άποψη μου το λειτουργικό ολοκληρώνεται και είναι στο σωστό δρόμο). Όμως κάποιος που θέλει ένα smartphone με τρελή κάμερα πρέπει να σκεφτεί και το εξής: Nokia 808 pureview 360 ευρώ Lumia 920: 638 ευρώ Ποιά είναι η… Συνέχεια »

stam

όντος η νοκια είναι μια!!! και ξαναγράφω nokia έχω και οταν αλλάξω πάλι nokia θα πάρω!!!!
αλλα τα mp δεν κάνουν την διαφορα!!!!
olympus e-5 12,3mp (μπα!!!! μουφα!!!!) ακου εκει 12,3!!!!! ουστ
leica m9 18mp (στην θάλασσα)
canon eos 1dx 18,1mp (στον καιάδα)
nikon d3x 24,5mp (κάτι παει να πει αλλα ειναι μακριά ακόμα!!! πέταμα!!!!)
pentax 645 d (μεσαίου φορμα)<> 40mp!!! κάτι λέει αυτή!!!!
hasselblad cfv-50 (μ.φ.) 50mp o μόνος ανταγωνιστείς. …!!!!!!!!!!!!!!!

παιδια χαλαρώστε δεν λέει κανείς οτι δεν βγάζουν της καλύτερες photo σε κινητά!!!
αλλα μην το ξεφτιλίσουμε!!! μπορούσαν να την κάνουν καλύτερη με πιο λίγα mp
αλλα επέλεξαν να την κάνουν 41 λόγο MARKETING!!!
οι εταιρίες παραπάνω δεν βγάζουν αισθητήρες πολλών mp γιατί ανεβαίνει ο θόρυβος όχι γιατί δεν μπορούν(εκτός αν τα κατάφερε η νοκια!!!)
δεν τους νοιάζει να λένε οτι έχουν 41μπ αλλα η ουσια!!!!

icecube

απο την μια πλευρα εχουμε ενα λειτουργικο με πληρη υποστηριξη αρχειων ηχου και εικονας, υποστηριξη καθε υπαρχοντος τυπου συνδεσης, ακομα και με τον υπολογιστη, κατεβασμα εφαρμογων οπου γουσταρεις (μνημη κινητου ή καρτα μνημης) και χωρις χρηση πιστωτικης και κορυφαια καμερα. απο την αλλη εχουμε τα αλλα λειτουργικα με πολλους πυρηνες και hd οθονες , που αλλα τραβανε ζορια με τα φορμα ηχου και εικονας, αλλα με συνδεσιμοτητα, αλλα με μεταφορα αρχειων, αλλα με τη καμερα, αλλα με εκεινο ή το αλλο. συγνωμη αλλα οπως ειπε και ενα παληκαρι πιο πανω δε θα “ξενοκοιμηθω”,….. οσο για την υποστηριξη δειτε τις : opera mobile browser 12, ή mini 7.1, dunlock, lockscreenaudio, quasarmx, fast tube και αλλα απο το nokia store, φρεσκιες και πολυ καλες… συν του οτι προσφατα ελαβα ενημερωσεις για qt εφαρμογες του 808 και των αλλων εφαρμογων του.

icecube

sory για το διπλο post. βρε παιδες καθηστε διαβαστε ή δειτε ενα βιντεο για πιο λογο ο αισθητηρας ειναι 41 μεγαπιξελ!!!! δεν ειναι λογω “μαρκετινγκ”. χρειαζεται ενας τοσο μεγαλος αισθητηρας ωστε να δουλεψει η τεχνολογια pureview. στα 8 μεγαπιξελ με τεχνολογια pureview θα δειτε το μεγαλειο αυτης της καμερας και οχι στα 41! με το φακο αυτο αντισταθμιζεται η απωλεια του οπτικου ζουμ στην οποια πασχουν τα κινητα και υπερεχουν οι φωτ.μηχανες και με το pureview γινεται απιστευτη η καταγραφη καθε λεπτομερειας της στιγμης που αποθανατιζεις…. δυο λεξεις κλειδια λοιπον…: pureview και picture oversampling τα οποια δεν θα ηταν δυνατα με μικροτερο αισθητηρα….:)

Panos7GR

Θα συμφωνήσω με τον icecube, τα 41MP δεν είναι marketing. Είναι όπως μας λένε οι τεχνικοί της Nokia (και βλέποντας τα αποτελέσματα τους πιστεύω) το ιδανικό μέγεθος για να εφαρμοστεί η τεχνολογία Pure View έτσι ώστε να βγάλει ένα αποτέλεσμα ισάξιο του οπτικού ζουμ. Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα άλλος τρόπος για οπτικό ζουμ (τουλάχιστον μέχρι τώρα και όσο γνωρίζουμε). Marketing είναι η 8.7MP “Pure View” κάμερα του Lumia 920! 🙂
Επίσης η πραγματική Pure View έχει, εκτός από LED flash για τα βίντεο, και Xenon flash! Το 920 ούτε αυτό έχει…

Stam

ναι ρε παιδιά!!! αλλά για να πάρεις αυτήν την ποιότητα πρέπει τα 41 να τα συρρικνώσεις σε 5mp αντε 8!!!!
άρα έχεις μια πολύ καλή 5mp φωτογραφική μηχανή(πάρα πολύ ικανοποιητικά και πάλι) !!!! και δεν νομίζω ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να βάλουν οπτικό ζουμ….
εδώ χώρεσαν στην (ψείρα)41 mp
το κινητό μεγάλωσε εμφανέστατα!!! στον χώρο αυτό δεν τους έπαιρνε οπτικό ζουμ?
(θα ήταν ακόμα καλύτερα τα αποτελέσματα)
αλλα να λες οτι έβγαλες κινητό με 41mp camera είναι ποιο πιασάρικο!!!
ότι είναι ένα μεγάλο τεχνολογικό βήμα το 808 δεν το αμφισβητώ!!!! αλλά δεν θα κάψω και το σουτιέν μου στην ομόνοια!!!!
καλά και η όποια σύγκριση με ρηφλεξ είναι ανούσια και αστεία….
ααα και για την ιστορια xenon flash είχε και το s.e. k800….

Haduuken!

Πάντα μάχιμα τα θρέντς της Pureview, το θέμα λύθηκε πέρσι με τα 41 MP, μετά απο τρελή σπέκουλα, όταν έδειξε η Νόκια πως τα χρησιμοποιεί. Έν τω μεταξύ τι να πούνε αυτοί που το βγάλανε, ότι έχει 5 μεγκαπίξελ ? Αφού 40 είναι, τι να κάνουμε .

Τα ανέβασε όλα o Πάνος, διαβάστε ρε γμτ. και λιγάκι, όλο μπλα και μπλου τα ξέρουμε όλα και τελικά τίποτα δε ξέρουμε . Ελλαντα μαϊ λάβ.

naxiand

Ο/Η icecube λέει:
Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 17:40
@ naxiand, 1) εχεις dslr; 2) ησουν εκει; 3) ξερεις μοντελο ; 4) ξερεις αν ξερει ο 15ετιας φιλος μου αν ξερει να χρησιμοποιει την dslr του; 4) το 808 το εχεις δουλεψει ποτε σου; 5) κατι που λεγεται xenon flash και εχει το 808 και κανενα αλλο κινητο το κατεχεις; 6) εχεις δει συγκριτικα του 808 με τις καλυτερες 5νταετιας dslr; ασε λοιπον ησυχο τον τοτο, γιατι προφανος εισαι ασχετος και χρειαζεσαι ιδιαιτερα….

1) Ναι 2) Οχι 3) Οχι 4) Προφανως δεν ξερει 4) Οχι 5) Κανενα φλας κινητου δεν συγκρινεται με αυτα των dslr(ας ειναι και τα xenon φωτα της mercedes :p ) 6) ακομα και compact 5νταετιας βγαζει καλυτερη φωτο απο το οποιοδηποτε κινητο …. αφου τρολαρεις ασυστολα πες μας και για τον τοτο………..

Stam

Haduuken
υπάρχει ένα βίντεο εδώ μέσα
Nokia 808 Pure View, Πως ξεκίνησαν όλα [video]
στο 4΄ λέει πως γίνεται η συρρίκνωση του αρχείου (για διόρθωση του θορύβου κτλ. εκεί δίνει και την καλύτερη απόδοση φωτογραφιών)
πάρτους τηλ. να τους πεις πως λένε βλακείες μην γίνονται και ρεζίλη οι άνθρωποι…
γιατη αυτοι ξερεις είναι απο αθτούς που όλο μπλα και μπλου τα ξέρουμε όλα και τελικά τίποτα δε ξέρουμε

Panos7GR

Stam πάλι διαφωνώ μαζί σου. 😛 Βασικά δεν είναι κακό, κουβέντα κάνουμε, δεν γίνεται όλοι οι άνθρωποι να έχουμε την ίδια γνώμη… Εγώ ούτε φωτογράφος είμαι, ούτε ερασιτέχνης φωτογράφος κτλ αλλά ξέρω τα βασικά και απλά θα ήθελα μια ποιοτική κάμερα σε ένα smartphone αν το χρυσοπληρωνα. Έτσι ακόμα και να έβγαζαν camera phone με οπτικό ζουμ και πάλι μια χαρά διαφήμιση είναι! Ίσα ίσα που περισσότερο ντόρο θα έκανε έτσι πάρα με τα 41MP… Ειδικά όλοι οι φίλοι της φωτογραφίας θα το είχαν καμάρι. Όπως επίσης νομίζω πως και ο πιο άσχετος πιστεύω πως καταλαβαίνει ότι τα megapixel δεν κάνουν την κάμερα. Οπότε τα 41MP μόνα τους δεν θα έλεγαν τίποτα… Ούτε marketing ούτε τίποτα δεν θα το έσωζε. Με την επεξεργασία όμως που γίνεται σε αυτά τα 41MP βλέπεις τι αποτέλεσμα έχει!! Και συνεχίζω να πιστεύω πως οι ποιοτικές 5MP και 8MP κάμερες δεν θα μπορούσαν να βγάλουν τέτοιο αποτέλεσμα. Μπορείς να το δεις και τώρα μετά από ένα περίπου χρόνο τι φοράνε τα hi-end smartphones. Απλά δεν τίθεται σύγκριση! Η συμπίεση των pixels γίνεται να να μπορεί να δώσει τόσο λεπτομέρεια στην φωτογραφία και να είναι σε θέση να βγάλει κάτι ανάλογο του οπτικού ζουμ. Επίσης αυτή… Συνέχεια »

keysmith

άντε να βγεί το nokia eos, να πέσει η τιμή του 808 (σε καμια προσφορά του media markt στα 250€ το πολύ θα το ήθελα), να πάρω ένα.

Φωτογραφικά είναι άψογο. Θα προτιμούσα (όπως και άλλοι) και κάποιο pureview mode (crop και subsampling) με 10-12mp (1/4 με 1/3 των φυσικών pixel περίπου σε ευρυγώνια λήψη). Aφού έχει την δυνατότητα θα ήταν καλό, όχι πως τα 8 δεν είναι αρκετά.

Αυτά.. Μακάρι να βλέπαμε την τεχνολογία και σε android, αλλα τι να κάνουμε τώρα έλαχε σε symbian και σύντομα σε wp. (ευτυχώς η έκδοση 8 είναι λίγο πιο ξεκλείδωτη από την 7.5).

Kostas K.

Στην παρουσιαση του 920 οταν ελεγα οτι ειναι ψευτοpureview και τιποτα παραπανω μερικοι που ελεγαν οτι το 920 εχει την καλυτερη καμερα που εχει βγει ποτε σε κινητο τηλεφωνο επεσαν να με φανε…Ειμαι περιεργος να δω τωρα τι λενε…Τα 41 mp μονο marketing δεν ειναι…Ψαξτε το λιγο να δειτε πως δουλευει και θα καταλαβετε…Μarketing ηταν το ψευτοpureview του 920 οπως ειπε και ο Panos7GR

Stam

Panos7GR
καλά κάνεις και διαφωνείς!!!
και εγώ τελικά διαφωνώ μαζί μου!!! 😉
όντος τελικά δεν είναι θέμα μάρκετινγκ και εξηγώ…
μετά την χθεσινή συζήτηση, το βράδυ νοστάλγησα και έπιασα στα χέρια μου την παλιά μου slr (canon AE1 program)του 81΄!!! έχει πανό εναν φακο 50 f1,4 και σκέφτηκα ποσό θα ηθελα να εχω εναν φακο αυτης της ποιότητας αλλα και ενα μικρο zoom στην dslr (nikon)
δεν υπάρχει!!!και να πλησιάσει θα εχει πάνω απο 1500ε…
γιατη τα λεω αυτα?
δεν μπορώ να πιστέψω οτι μπορούν να φτιάχνουν αναδιπλούμενες οθονες διάφανα κινητά κ.τ.λ. και να μην μπορούν να βάλουν οπτικό ζοομ….(μπορεί να βάλει η htc θα δουμε σύντομα)
μπορούν αλλά θα ανέβαινε το κόστος κατασκευής και τα παραπάνω λεφτα θα πήγαιναν όλα στην εταιρία του φακού (carl zeiss)
γιαυτο (πιστεύω) η νοκια έφτιαξε αυτό το σύστημα (με απροσδόκητα καλο αποτέλεσμα) ώστε τα λεφτά να μένουν σε αυτήν….
οπότε ναι έκανα λάθος δεν είναι (τουλάχιστον μόνο) θέμα marketing
ίσως αυτό να είχα στο όνειρο μου!! μια olympus xz1 που να παίρνει τηλ..!!!
και να μου έκατσαν στραβά τα 41mp!!! 🙂
αλλά γιαυτο κάνουμε κουβεντούλα!!!!

icecube

@ naxiand : 1) ουτε τα τρολ , ουτε τα ξωτικα ξερω, 2) μιλαω με γεγονοτα και αποδειξεις,(π.χ. gsmarena) 3) K.ΒΛΑΧΑΚΗ σχολια οπως αυτο του naxiand με αναφορες στο τοτο πως τα επιτρεπετε; αμη τι αλλο προσβαλουν την νοημοσυνη μας και δειχνουν ασχημα στο σαιτ….

naxiand

Την νοημοσύνη μας προσβάλλεις εσύ που συκγρινεις κινητό, με φωτογραφική dslr…

Ps. Από πότε το gsmarena αποτελεί σαιτ αναφοράς;
Sent from my Nexus 7

icecube

@ naxiand : οι αναφορες σε τοτους ειναι προσβολες και οχι οι γνωμες/αποψεις επισκεπτων του σαιτ. δε προσβαλα, αντιθετα προσβαλες εσυ. κανεις δεν εχει διπλωμα, γραφουμε και μιλαμε απο εμπειριες. τωρα αν εσυ προσβαλεσαι απο μια απλη συγκριση,… τι να πω… να κανουμε στην ακρη να γραφεις μονο εσυ….

icecube

@ naxiand : Ps :αν δεν σου κανει το gsmarena δες αλλα σαιτ πιο ειδικα στη φωτογραφια και το βιντεο. εδω στο techblog εχει δοξα το θεο μπολικες αναφορες. “φακος και αισθητηρας μπορουν να συγκριθουν μονο με τελευταιας γενιας dslr” κανεις δε μιλησε για “καλυτερο” ή χειροτερο”… για να μη κουραζομαστε δεν συμφωνεις; πεστο αλλα μη προσβαλεις.

naxiand

ο τοτος αναφερεται σε ανεκδοτα(σαν αυτο που εγραψες) οχι σε εσενα…τεσπα για να τελιωνει το ζητημα αν θέλεις να συγκρίνεις σωνει και καλα το κινητο με φωτογραφικη, μπορεις μεχρι εδω Nikon 1 J1, Nikon 1 V1 αν και εχει λιγο μικροτερο αισθητηρα …….

Nokia 808 PureView lens and sensor specifications

• Carl Zeiss Optics
• Focal length: 8.02mm
• 35mm equivalent focal length: 26mm, 16:9 | 28mm, 4:3
• F-number: f/2.4
• Focus range: 15cm – Infinity (throughout the zoom range)
Construction:
• • 5 elements, 1 group. All lens surfaces are aspherical
• • One high-index, low-dispersion glass mould lens
• • Mechanical shutter with neutral density filter (δεν εχει διάφραγμα)
• Optical format: 1/1.2”
• Total number of pixels: 7728 x 5368
• Pixel Size: 1.4um

Τα περι dslr απλα ειναι αστεια…και δεν εχει να κανει με την δικια μου γνωμη ή μη… για φωτο-κινητό ειναι καλο μεχρι εκει ομως……

https://www.dpreview.com/galleries/reviewsamples/albums/nokia-808-pureview-review-samples/slideshow

https://www.dpreview.com/articles/8083837371/review-nokia-808-pureview καλυτερο φωτο-κινητο

icecube

ε, αυτο λεμε!!!! σαν κινητο εχει υπεροχη φωτογραφικη μηχανη(ισαξια μιας ψηφιακης), πλοηγος και smartphone. ολα σε ενα. με 400 ευρω που το βρισκεις τωρα κανεις ικανοποιητικα τα παντα! δεν χρειαζεται να κουβαλας μαζι σου 3 διαφορετικες συσκευες… οσο για το ”ανεκδοτο”, ειπαμε… γνωμη σου….

naxiand

Δεν άλλο ψηφιακή εισαγωγική μοντέλο και εκεί που και εκεί έχεις περισσότερες δυνατότητες και άλλο οι συγκρίσεις που κάνεις με dslr μηχανή….. Και δεν είναι η γνώμη μου…. Τωρα φταίω εγώ να γράψω ότι θυμίζεις τον άλλο ανέκδοτο που λέει ότι μην προσπαθείς να πείσεις έναν άσχετο γιατί θα ρίξει στο επίπεδο του;

Sent from my Nexus 7

icecube

εδω ειναι το λαθος σου. δε προσπαθω να σε πεισω για τιποτα….. εσυ εχεις κολημα με τη φωτ. μηχανη σου και προφανος με το nexus 7. εαν εισαι ικανοποιημενος-η με τις συσκευες που χρησιμοποιεις μεγια σου και χαρα σου. μη “κραζεις” ομως συσκευες που δεν εχεις “δουλεψει” και δεν γνωριζεις. απιστοι θωμαδες στη παρεα υπηρχαν πολλοι μεχρι που επαθαν πλακα οταν σε απολυτο σκοταδι εβγαλα φωτο με απιστευτη λεπτομερεια σαν να ηταν μερα, τους πηγα με ακριβεια σε τοποθεσια για κυνηγι (ο mls δεν την εβρισκε), και τοσα αλλα. γενικως μηπως εχεις μαγαζι με ψηφιακες και εχεις τοσο ζορι με τις dslr; ή θα πεσουν εξω τα οικονομικα σου εαν καποιος διαλεξει ενα 808 αντι μιας dslr; αυτο δεν καταλαβαινω… γιατι οπωσδηπωτε πρεπει καποιος να διαλεξει μια dslr; θα πεσουν οι μετοχες μας; ο καθενας χρησιμοποιει οτι του αρεσει και βολευει τη τσεπη του!!! 🙂

naxiand

ετσι ε; ειναι αυτο που λεμε ”μαυρη ειναι η νυχτα στα βουνα”……..

icecube

“μαυρη και στα λαγκαδια….”

iceman ( the legend)

Ο/Η naxiand λέει: Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 20:38 6) ακομα και compact 5νταετιας βγαζει καλυτερη φωτο απο το οποιοδηποτε κινητο …. σου παραθετω ενα συγριτικο απο το gsmarena, https://www.gsmarena.com/pureview_blind_test-review-773.php βεβαια εχεις πει και το τρομερο : Ps. Από πότε το gsmarena αποτελεί σαιτ αναφοράς; απλα το οτι σε δειγμα ανω των 1000 ατομων η νοκια (επεισε) πανω απο τους μισους αυτο δεν εχει να κανει με συγκριτικο του σαιτ, ειναι αλλοστε (blind test). Αν αυτο το περι compact 5ετιας το πες για να εντιπωσιασεις… το καταφερες σε καποιους ανιδεους, σ’οσους εχουμε δουλεψει την pureview τεχνολογια απλά μας εκανες να χαμογελασουμε, κανεις δε λεει οτι τα 41 mp του pureview μπορεουν να αντικαταστησουν την dslr και στα γηπεδα κλπ, οι ρεπορτερ να κρατανε τετοιες, εχω δουλεψει και εγω dslr και οσο και προσεκτικος να’μουν απο βιασυνη καποες φωτος ηταν κακες, εκει πατα η νοκια που στο αυτοματο τα κανει ολα σχεδον τελεια! ειναι δυσκολο να το καταλαβεις, πρεπει να το δεις, ειπες επισης Τωρα φταίω εγώ να γράψω ότι θυμίζεις τον άλλο ανέκδοτο που λέει ότι μην προσπαθείς να πείσεις έναν άσχετο γιατί θα ρίξει στο επίπεδο του; αυτο δεν ειναι ανεκδοτο, ειναι απόφθεγμα και παει καπως ετσι, Μη τα… Συνέχεια »

naxiand

@iceman
αυτο δεν ειναι ανεκδοτο, ειναι απόφθεγμα και παει καπως ετσι,
Μη τα βάζεις με ηλίθιους,πέφτεις στο επίπεδο τους και σε κερδίζουν λόγω εμπειρίας

ε ναι, στο ειπα ευγενικα, αλλα για να το γραφεις κατι ξερεις. 😉

iceman ( the legend)

εκει κολλησες?
για το link κουβεντα?
εχεις ανοιξει εναν ανουσιο πολεμο εναντιον μιας τεχνολιγιας,
καποιος υπηρξε σιγουρα οταν βγηκε και η τηλεοραση που ελεγε : το ραδιο μου παιζει καλυτερο ηχο, τι να την κανω την τηλεοραση?)

anyway
1ον: ναι ξερω, τα εχω βαλει πολλες φορες, και όπως φαινεται δε βαζω μυαλο…
2ον: το είπες και ασυντακτα (γιατί θα ρίξει στο επίπεδο του). ξεχασες το (σε)

iceman ( the legend)

συγνωμη απο τους συνtechblobιτες, βγηκα offtopic,
ελπιζω να μην αργισει το EOS γιατι μολις βγει το εχω τσιμπισει (εννοειται!!!) 🙂

θ’αφησω πισω τα (το κυνήγι του χαμενου quadcore) και τα (ποιος θελει να γινει 2GBουχος)
ειχα συντομη εμπειρια απο το 808 και απο windows 7.5
καταευχαριστημενος απο την καμερα του 808 και απο το λειτουργικο, ο συνδιασμος θα ειναι BOMBAAAAAA! 🙂

naxiand

μπρε, μηπως εχεις ψυχολογικα; να το κοιταξεις το θεμα…..

που εγραψα για πολεμο, που ειπα στον καθενα τι να αγορασει;;;

icecube

@ iceman ( the legend) : μια χαρα τα λες. μονο θα διαφωνησω στην μεταβαση σου απο το 808 στο EOS. και εξηγω : 1) δεν μου αρεσει καθολου το UI ΤΩΝ WPHONES 2) ειναι πολυ “αγγουρα” ακομα τα wp8 και θελουν ακομα δουλεια(π.χ. δεν μεταφερουν-διαβαζουν αρχεια βιντεο στα 4gb). θα σου προτεινα να “κρατησεις” το 808 και μετα τουλαχιστoν το περας του καλοκαιριου (και λογω τιμης-διαθεσης) να “κοιταξεις” το EOS αν οντως οι φημες ειναι πραγματικες και παρουσιαστει στη βαρκελωνη. οσο για τον πολεμο των επεξεργαστων και των μνημων θα πρεπει να το συνηθισουμε καθως εκει οδηγει και ο πολεμος των google-microsoft… παντως θεωρω μεγαλο λαθος της νοκια να αφησει την πλατφορμα του συμπιαν ειχε ακομα πολλα να προσφερει και αποδειξη ειναι το κορυφαιο 808.

iceman ( the legend)

@ icecube : πλέον ειμαι με μια μπαχατελα, ουτε το 808 εχω ουτε το win phone…
αρα η θα επαιρνα ενα ανδοιδες (ξανα) η κατι διαφορετικο, προτιμω λοιπον το διαφορετικο γιατι το διαφορετικο OS στο win phone ηταν πολυ συμπαθητικο και το διαφορετικο στην camera του pureview ηταν εξαιρετικο, το belle ειχε εξαιρετικο browser αλλα σαν OS μου φανηκε λιγο συγκεχυμένο…

icecube

@iceman (the legend), : οκ, καλο “βολι” τοτε! παντως επιμενω να υποστηριζω το συμπιαν ειδικα την εκδοση belle feature pack 2, επειδη πραγματικα σου λυνει τα χερια απο καθε πλευρα. επιπλεον εχουν σκασει καινουργιες εφαρμογες (κοιτα λιγο πιο πανω σε σχολιο μου) που απο αποδοση δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο τα αντροιντ os & ios. βεβαια υπαρχουν και γνωστα μειονεκτηματα τα οποια ομως υπερνικουντε απο διαφορα apps του nokia store (f-client, t-client, browser, κ.τ.λ.π.). και σκεψου EOS -> κοντα 700 ευρω, 808 -> 400 ευρω και πεφτει και αλλο… 🙂

stam

θα συνεχίσω και εγώ λίγο off topic αλλά δεν μπορώ!!!! θα σκάσω!!!!! sorry!!! Ο/Η icecube λέει: ή θα πεσουν εξω τα οικονομικα σου εαν καποιος διαλεξει ενα 808 αντι μιας dslr φίλε μου γραψτο κάπως ετσι να συμφωνήσω μαζι σου: αν είναι κάποιος να πάρει dslr χωρίς να ξέρει 4-5 βασικά πράγματα (raw, διάφραγμα iso, ταχύτητα κλείστρου, βάθος πεδίου) και χωρίς να έχει όρεξη να τα μάθει!!! απλά να τραβάει πάντα στο αυτόματο καλύτερα να πάρει το 808… έτσι ναι!!!!! 100% το να λες γενικά dslr.. τι να πω…. ξαναγράφω dslr είναι και η hasselblad h5d60 βρες κάποιον που την έχει και πεστου πόσο βλάκας είναι που δεν πήρε το 808 με 400ε και έδωσε 30.000!!!! ουτε με της Nikon 1 J1, Nikon 1 V1 μπορεί να συγκριθεί!!! μπορούν με έναν φακο να έχουν κάλυψη 10-100 (27-270 σε35αρα) δηλαδη οπτικο ζουμ 10χ αν κάνεις με το 808 5χ απο τα 41 /5 θα παρεις 8,2mp καθαρα απο τα 41χωρις PureView και αν σε αυτο προσθέσεις να μην έχει και καλό φωτισμό…… ξανά λέω είναι ανούσιο να το συγκρίνουμε με dslr!!! σαν να συγκρίνεις παπάκι με φορτηγάκι!!!! επειδή και τα δυο έχουν τελική 100. το ένα δεν μπορείς να το φορτώσεις… Συνέχεια »

naxiand

Πολλά ψυχολογικά… Παρα πολλα:-)
Sent from my nokia 808

icecube

δε θελετε να καταλαβετε… κανεις δε λεει οτι το 808 μπορει να αντικαταστησει μια dslr. μπορει να κανει ομως παρα πολυ καλα τη δουλεια αυτη. εντωμεταξυ αυτοανερειστε! πιος μπορει να δωσει τοσα χρηματα για τις dslr που αναφερεστε; προσγειωθειτε! οπως ξαναειπα με 400 ευρω,(οχι οτι ειναι λιγα), εχεις ψηφιακη φ. μηχανη, πλοηγο, “εξυπνο τηλ/νο”. με την 30000 ευρω dslr κανεις και κλησεις και “σερφαρεις” στο ιντερνετ; οσο για το “αυτοματο” mode του 808 δε λεει τιποτα για εμενα προσωπικα. η “μαγεια” ειναι στη “δημιουργικη” λειτουργια. εκει αν οντως ξερεις τι κανεις μπορεις να “παιξεις” με το iso, την φωτεινοτητα, το “μερος” που βρισκεσαι, την αντιθεση, το ND filter, την εστιαση,…. βραδυ, καφετερια, κοντινο πλανο παρεας δεν θες φλας για να βγει πιο φυσικη με λιγοτερο “θορυβο” ή και χωρις “κοκκινα ματια”, “τσιμπας” λιγο το iso και τη φωτεινοτητα προς τα “πανω” απενεργοποιεις το nd filter, και “βγενεις μαγκας”. εξω…τρελος ηλιος… ενεργοποιεις το nd filter, και “παιζεις” παλι με iso και αντιθεση…. ΝΑΙ TA EXEI AYTA TO 808!!! επισης με το app ,camera pro εχει :HDR βιντεο,φωτο, burst shot, panorama, κ.τ.λ.π….. οπως καταλαβενετε το “δουλευω” το 808 και δε ικανοποιουμαι με φωτο στο “αυτοματο”. ξερω πολυ καλα τι μπορει να φωτογραφησει… Συνέχεια »

Stam

Ο/Η icecube λέει:
θα πεσουν εξω τα οικονομικα σου εαν καποιος διαλεξει ενα 808 αντι μιας dslr
«φακος και αισθητηρας μπορουν να συγκριθουν μονο με τελευταιας γενιας dslr»
εχεις δει συγκριτικα του 808 με τις καλυτερες 5νταετιας dslr
κανεις δε λεει οτι το 808 μπορει να αντικαταστησει μια dslr

τελος παντων!!!μπορει να κάνω λαθος ή να μην μπορω να καταλαβω!!
ας επανέρθουμε στο θέμα!!!!
Ο/Η iceman ( the legend) λέει:
θ’αφησω πισω τα (το κυνήγι του χαμενου quadcore) και τα (ποιος θελει να γινει 2GBουχος)
ειχα συντομη εμπειρια απο το 808 και απο windows 7.5
καταευχαριστημενος απο την καμερα του 808 και απο το λειτουργικο, ο συνδιασμος θα ειναι BOMBAAAAAA! 🙂

BOMBA ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!!
ποιότητα νοκια+design και οθοναρα lumia+ nokia drive+ pure view
αυτα είναι!!!! αν η μπαταρία είναι καλή……
όλα σε ενα με άριστες επιδόσεις σε όλα!!!!!!
περιμένουμε λεπτομέρειες!!!!!!

iceman ( the legend)

stam, αναφερθηκες σε μενα που αναφερθηκα στον naxiand, δεν ηταν δικα μου λογια αυτα, το link του gsm που παρεθεσα αφορα blind test, σε ματια λοιπον ανω των 1000 ανθρωπων (μιας και ειδες το link) πανω απο τους μισους πιστευουν οτι καλυτερη ληψη ειναι του νοκια, τι δεν ειναι ξεκαθαρο? και exit poll να ταν, το νοκια θα χε 195 βουλευτες τωρα (με τον υπαρχοντα εκλογικο νομο) χεχεχεχε αν ηταν βραδυ κλπ κλπ…………… δυστυχώς ΔΕΝ εχω καποιο αντιστοιχο blind test σε βραδυ, μην βαζεις το χερι σου στη φωτια για τα αποτελεσματα… παρ ολα αυτα, δες τον τροπο ελεγχου της φωτογραφιας και το πως κανουν μετρήσεις στο gsmarena, iso chart grey chart και colour poster και με εξαιρετικο compare tool. για δες εδω, https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone2=4577&idCamera1=30002&idCamera3=30001 το νοκια με μια κομπακτ και μια dslr, βαλε το scale στο 8 mp και παιξε με τα σημεια στη φωτο και παιξε και στις 3 φωτος, πες ειλικρινα το τι βλεπεις stam. προσωπικα ειλικρινα το 808 το βλεπω σαν το καλυτερο, δεν ξερω αν ειναι σωστες οι μετρισεις και ο τροπος που τεσταρουν τις καμερες εκει στο gsmarena, αλλα εμενα με πειθουν, εσενα? PS. εφοσον δεν εχω την απαραιτητη προστασια απο το ιδιο το σαιτ… Συνέχεια »

Stam

ναι στο τεστ που έβαλες το 808 έχει με διαφορά την καλύτερη ανάλυση!!!
είναι φανταστική η Φώτο
αλλά εγώ δεν συνηθίζω όταν βλέπω μια φωτογραφία να την κοιτάζω με μεγεθυντικό φακο!!
δες εσύ αυτές!!
δεν έχει βέβαια την Ε-450 έβαλα μια compact που την βρίσκεις στο ebay 220e
πες μου τη βλέπεις!
olympus xz1
https://www.dpreview.com/reviews_data/oly_xz1/boxshot/p1170578.jpg
808 sta 8mp
https://www.dpreview.com/reviews_data/nokia_pureview808/boxshot/2012-07-26-0596.jpg

iceman ( the legend)

ειλικρινα βλεπω οτι το baileys ειναι σκονισμενο στη φωτο του νοκια… Περα απο την πλακα, βλεπω ενα εξαιρετικο πανελ για να βγαζει κανεις φωτος και να βλεπει λεπτομερειες. εκ πρωτης οψεως η ολυμπους εχει πιο εντονα χρωματα, πιο ζωντανα, η φωτο διχνει πιο ομορφη μα αυτο δε σημενει οτι αντικατοπτρίζει την πραγματικοτητα. ισως να την αντικατοπτρίζει μα δε μπορουμε να μαστε σιγουροι. σε ζουμ που εκανα (καλως η κακως οι λεπτομεριες κανουν τη διαφορα οποτε το ζουμ ειναι αναποφευκτο οπου ειναι εφικτο, αλλοστε δε μιλαω για ζουμ περα των μεγαπιξελ αλλα για το κατα ποσο τα εικονοστοιχεια αντικατοπτριζουν το τι πραγματικα υπηρχε την ωρα που τραβιχτηκε η φωτο) ειδα οτι η ολυμπους εχει πολυ καλη ευκρινεια, ειδα ακομα οτι οι 2 φωτος δεν εχουν ακριβως το ιδιο σημειο ληψης, επισης ειδα του νοκια καπως κουνημενη ή θολη τη φωτο, θα θελα να ξερω ποιος και κατω απο ποιες συνθηκες (iso, sutter speed, flash, κλπ) εκανε αυτο το τεστ, ο τυπος εφτιαξε ενα εξαιρετικο πανελ και πιθανον δε χρησημοποιει καν τριποδο, οσο για τις νυχτερινες ληψεις κατι τσιμπισα απο το ιντερνετ 🙂 https://www.gsmarena.com/nokia_808_pureview_low_light-review-775.php παλι gsmarena ξερω… αλλα διχνει να το κανει καλα επαναλαμβανω 🙂 κλεινω λεγοντας, η τεχνολογια pureview ειναι μιλια… Συνέχεια »

Stam

να και με 150ε και 14χ οπτικο ζοομ!!!
ανοιγμα σε νεα καρτελα…. βλεπεις και μου λες!!!
https://www.dpreview.com/reviews_data/canon_sx230hs/boxshot/100.jpg
εμφανέστατα μικρότερη διαφορά σε σχέση με την oly
αλλα εχεις και το 14χ ενώ στην ολυ 4 (γνωμη μου)!!!

ολες jpeg
olu iso 200
808 iso 100 8mp
sx230 iso 100

iceman ( the legend)

εγραψα αλλο ενα σχολιο, δεν ξερω γιατι δεν το εμφανιζει αλλα καλυτερα γιατι λεω και μπουρδες εκει…
λοιπον οριακα λες κομπακτ μια φωτογραφικη που δεχεται εξτρα φακους αξιας οσο κοστιζει η ιδια η φωτογραφικη και που δεχεται εξτρα κουμπι με καλοδιο για να τραβας φωτος μακρια απο τη φωτογραφικη, που δεχεται φλας αξιας 200 ευρω που στο skroytz κανει 313 ευρω (220 στο ebay
εριξα μια ματια στο site γενικα και ειδα οτι εχει ακριβως ιδιο συστημα συγκρισης με το gsm.

https://www.dpreview.com/reviews/studiocomparefullscreen.asp#baseDir=%2Freviews_data&cameraDataSubdir=boxshot&indexFileName=boxshotindex.xml&presetsFileName=boxshotpresets.xml&showDescriptions=false&headerTitle=Studio%20scene&headerSubTitle=Standard%20studio%20scene%20comparison&masterCamera=nokia_pureview808&masterSample=2012-07-20-0457&slotsCount=4&slot0Camera=nokia_pureview808&slot0Sample=2012-07-20-0457&slot0DisableCameraSelection=true&slot0DisableSampleSelection=true&slot0LinkWithMaster=true&slot1Camera=nokia_pureview808&slot1Sample=2012-07-26-0596&slot2Camera=nikon_d800&slot2Sample=dsc_8318&slot3Camera=nikon_v1&slot3Sample=dsc_0304&x=0.001756440281030445&y=0.004189944134078212

ωραια χρωματα λοιπον το compact θηριο!
μιλωντας για compact ειχα στο νου μου τη νεα roz sony της κοπελας μου (με carl zeiss, οχι sony lens) και την αλλη νεα ixus της canon που η μανα μου παλευει να καταλαβει τι ειναι το focus.
λοιπον το νοκια ειναι μιλια μακρια απο οτιδηποτε αλλο κινητο (camera phone ή μη) καλυτερο απο τις περισσοτερες compact (αν οχι απ’ολες) και ειναι wannabe dslr…

για σοβαρη φωτογραφικη χρησημοποιω τη sony h-5,
πλεον φθηνη αλλα ειναι και γαιδουρι,
οποτε την εχω μαζι μου μονο σε βαφτισογαμους…
για ολα τα υπολοιπα πιστευω ανετα θα με βγαλει η camera του lumia EOS.

μιχαλης

καλυτερα να εκαναν κατι καλυτερο απο το να μεγαλωνουν την καμερα! καλυτερα να φτιαχναν ενα windowsphone με αναλυσεις σαν του xperia z!!!!

Stam

Ο/Η iceman ( the legend) λέει:
εγραψα αλλο ενα σχολιο, δεν ξερω γιατι δεν το εμφανιζει αλλα καλυτερα γιατι λεω και μπουρδες εκει…
OK. δεν το σχολιάζω !!!!
λοιπον οριακα λες κομπακτ μια φωτογραφικη που….
οκ. αν και την photo την τράβηξε όπως την αγοράζεις… (αλήθεια αλλάζει φακούς;)
σου βάζω και απο πιο compact
canon s100 (μπορώ και άλλες)
https://www.dpreview.com/reviews_data/canon_s100/boxshot/img_0088.jpg
Ο/Η iceman ( the legend) λέει:
εριξα μια ματια στο site γενικα και ειδα οτι εχει ακριβως ιδιο συστημα συγκρισης με το gsm.
όχι!! απλά έχει ΚΑΙ αυτο… με διάφορα iso και χρωμα!!
Ο/Η iceman ( the legend) λέει:
λοιπον το νοκια ειναι μιλια μακρια απο οτιδηποτε αλλο κινητο (camera phone ή μη) καλυτερο απο τις περισσοτερες compact (αν οχι απ’ολες)
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!! (σίγουρα όχι απο όλες) δεν έχει οπτικό ζουμ και αυτό είναι βασικό……
εχει μια τεράστια υπεροχή στις φωτογραφίες δρομου!!!!
εκτος οτι περνάει απαρατήρητο (αντε να βγαλεις την κουμουτσα να κάνεις φωτογραφίσει δρόμου!!! θα γυρίσουν όλοι να σε κοιτανε !!!)
το έχεις και πάντα μα ΠΑΝΤΑ μαζι σου….

Haduuken!

stam
Το παίζεις και έξυπνος αλλά είσαι απλά αδαής, πάρε εσύ τη Νόκια τηλέφωνο και ρωτά τους πως να βγάζεις raw 38 MP αρχεία από το pureview και μήν με ζαλίζεις μέ τις βλακείες σου . Καλή ειρωνεία να πας να γυρίσεις τα λόγια μου εναντίον μου και να τα λουστείς o ίδιος . Ναι, σαν εσένα εννοώ ότι μιλανε και δεν ξέρουν τι λένε και αυτοακυρώνονται.

Stam

δεν νομίζω να ειρωνεύτηκα ποτε κάποιον αλλο!!!
αρα μήπως δεν φταίω εγώ?
έλεγα να μην σου απαντήσω αλλα δεν εχω κωλύματα…
επειδή είμαι αδαής όπως λες και τα λόγια είναι περιττά
ας το συγκρίνουμε στα 38mp που επιμένεις με μια άλλη compact sony rx100
iso 100
sony
https://www.dpreview.com/reviews_data/sony_dscrx100/boxshot/dsc00475.jpg
nokia
https://www.dpreview.com/reviews_data/nokia_pureview808/boxshot/2012-07-20-0457.jpg
iso 800
sony
https://www.dpreview.com/reviews_data/sony_dscrx100/boxshot/dsc00486.jpg
nokia
https://www.dpreview.com/reviews_data/nokia_pureview808/boxshot/2012-07-20-0466.jpg
iso1 1600
sony
https://www.dpreview.com/reviews_data/sony_dscrx100/boxshot/dsc00489.jpg
nokia
https://www.dpreview.com/reviews_data/nokia_pureview808/boxshot/2012-07-20-0469.jpg
εγώ παντός βλέπω αρκετο θορυβο στο 808…
και να θυμίσω οτι το dpreview του έδωσε χρυσο βραβειο σαν το καλυτερο φωταγραφικο κινητο

iceman ( the legend)

ρε συ stam,
μετα την olympus των 320 ευρω και ολων των μπιχλιμπιδιων σειρα ειχε η canon s100 των 400 ευρω
και μετα τη σονυ rx100 των 600 που δεχεται και φακους εξτρα?!?!?! (τιμες σκρουτζ)
παιζει τετοια σύγκριση?
η canon εχει δυνατοτητες που πλησιαζουν dslr,
https://www.dslrphoto.com/dslr/samsung-galaxy-siii-smartphone-outperform-canon-powershot-s100-video-performance,31646.html
αλλα το video του ειναι για κλαματα, (δες παρακατω στο Link που το συγκρινει με το S3)

και 2ον, ξαναλεω, το οτι εχει πιο ζωντανα χρωματα το ολυμπους τελικα μαλλον ειναι λαθος της καμερας, οι αλλες (νοκια canon sony) εχουν πιο ατονα χρωματα.

ασε που στη συγκεκριμενη φωτο του 808 στο dpreview πιθανον δεν εχει γινει σωστο focus …
δεν ειναι δυνατον να εχει θολα σημεια χωρις καν ζουμ!

το gsm μπορει να μην εχει iso κλπ, αλλα δεν εχει μονο μια φωτο σαν τεστ,

λοιπον στου gsm το τεστ εχοντας οχι μια αλλα τρεις φωτος για τεστ, το 808 κερδιζει και τη sony HX5V και την DSLR Οlympus E-450 και στις 3 φωτος.
So simple…

iceman ( the legend)

https://www.skroutz.gr/s/278901/Panasonic-Lumix-DMC-LX5.html?keyphrase=lumix+lx5

https://asia.cnet.com/shootout-nokia-808-pureview-vs-panasonic-lumix-dmc-lx5-62216561.htm

αν η νοκια ηθελε να κανει μαρκετινγκ με τα 41 megapixel, θα το εκανε με μια super wow παρουσιαση τυπου s3 ή iphone…

απλά λογια, η νοκια με το 808 τωρα εχει μια συσκευη που βγαζει ιδιες (αν οχι καλυτερες) φωτος με καμερες ιδιου κοστους μ’αυτο, απλα αυτο εχει και τηλεφωνο, και ιντερνετ, και office και οτι ενα smartphone προσφερει,

Stam

< .>
αλλα στο gsmarena σίγουρα έκαναν τις καλύτερες ρυθμίσεις στην 450!!!
Η OLYMPUS εβγαλε την xz1 (που βγάζει καλύτερες photo απο 808)
ταυτόχρονα έβγαλε την pen pl2 (που βγάζει χειρότερες ) αλλα την πουλάει πολλαπλάσια τιμή!!! δηλαδή ψάχνει για m@l@kes!!
η dslr δεν είναι compact που αλλάζει φακους.. ειναι κάτι άλλο (οι pen δεν ειναι dslr)
τέλος πάντων!!!
δεν εχει νόημα!!!

Ο/Η iceman ( the legend) λέει:
απλά λογια, η νοκια με το 808 τωρα εχει μια συσκευη που βγαζει ιδιες (αν οχι καλυτερες) φωτος με καμερες ιδιου κοστους μ’αυτο, απλα αυτο εχει και τηλεφωνο, και ιντερνετ, και office και οτι ενα smartphone προσφερει,

και nokia drive μην το ξεχνας!!!! είναι βασικό!!! και δεν το έχουν όλα τα smartphone

κωστας

Όποιος μιλάει για marketing είναι προφανές πως δεν έχει δει τα θαύματα τού 808. Τόσο απλα
Υ.Γ. Μια διόρθωση στο φίλο (πολύ) πιο πάνω. Xenon φλας έχει και το Ν8 αλλα και πολύ πιο πριν το Ν82.

iceman ( the legend)

άνθρακας ο θησαυρός…
δεν ανακοινώθηκε…
οι πηγές της εφημερίδας The Guardian στέρεψαν

Stam

δυστυχώς….
ελπίζω να το δούμε σύντομα…. και να μην μείνει μόνο σαν σκέψη!
ΑΝΤΕ ΡΕ NOKIA!!!!!

Panos7GR

Όντως, κρίμα!!! Και θα θέλαμε να δούμε ένα τέτοιο smartphone…Τελικά είναι πιο δύσκολο να μπει η τεχνολογία PureView σε Windows Phone smartphone, από όσο πιστεύαμε!
Ίσως είναι η απόδειξη ότι το Symbian ακόμα και ξεγραμμενο ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.