Έρχεται τετραπύρηνο Nokia Lumia;

Η Qualcomm ανακοίνωσε πρόσφατα τον πρώτο τετραπύρηνο επεξεργαστή με υποστήριξη Windows Phone 8 και η Nokia φαίνεται να έχει ήδη ένα τηλέφωνο με αυτό στα σκαριά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα benchmarks που εμφανίστηκαν στο GFXBench. Η ενημέρωση με κωδική ονομασία GDR3 για τα Windows Phone 8 μάλλον θα φέρει υποστήριξη για τετραπύρηνους επεξεργαστές και ανάλυση 1920×1080 pixels.

Ωστόσο, η συσκευή της Nokia που εντοπίστηκε είχε ανάλυση 720p. Η GPU είναι η Adreno 305, αλλά δυστυχώς το GFXBench δεν εντόπισε ούτε το μοντέλο του επεξεργαστή, ούτε την μνήμη RAM της συσκευής. Υπάρχει μία πιθανότητα η συσκευή να τρέχει στον Snapdragon 400 της Qualcomm (τετραπύρηνος Cortex-A7 1.2Ghz με 4G/ LTE) αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί αν υποστηρίζει Windows Phone 8.

Nokia Lumia quad core, Έρχεται τετραπύρηνο Nokia Lumia;

Πηγή

Κείμενο: Χρήστος Παπαντωνίου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panos13

Καλοδεχουμενη καθε προσθηκη αλλα δεν νομιζω οτι το προβλημα βρισκεται στους επεξεργαστες η στις υπερβολικες αναλυσεις οθονων. Eκει που πρεπει να γινουν συντομα αλλαγες ειναι στο περιβαλλον εργασιας. Εκει “πονανε” οι WP συσκευες.

Θανος

Εγώ πάλι εδώ και 1 χρόνο που έχω WP θεωρώ ότι είναι ότι πιο όμορφο σαν λειτουργικό. Ενώ τα άλλα είναι βαρετές σειρές εικονιδίων.

ΓιαννηςΡ

τα wp δεν κολλανε ουτε με τους μονοπυρηνους!με τους δυπυρηνους εγιναν σφαιρατα και με τους 4πυρηνους θα απογειωθουν!το μονο που μενει ειναι να εμπλουτισουν λιγο το λειτουργικο που μεχρι να βγουν τα 4πυρηνα θα εχει ηδη γινει!δεν ξαναπαιρνω android ακομα και με τους 4 πυρηνες θα σου αργησει σε καποια λειτουργια!windows phone και ξερο ψωμι!

Giorgos

Ισως να προκειται για το Nokia EOS με τα 41 MP, μονο ο Snapdragon 800 εχει δυνατοτητα για τετοιες αναλυσεις.

Αυτο που πρεπει να κανει αμεσα η MS ειναι να συγχωνευσει Windows RT και Windows Phone.

Darth

@Giorgos όχι αναγκαστικά βάζουν ξεχωριστά δεύτερη gpu και έλυσαν το θέμα (βλέπε nokia 808)

Δημητρης

σωστος ο γιαννης….!!! μονο wp και ios….never android!

roecb

Οποιος εχει “ζησει” με wp, δυσκολα θα αλλαξει λειτουργικο, γιατι εχει καταλαβει ποσο απλα, ομορφα και γρηγορα γινονται τα παντα..οσοι ειναι σε αλλα λειτουργικα, ειναι φυσιολογικως διστακτικοι στην αρχη, αλλα αξιζει να τους δωσετε μια ευκαιρια, σε βαθος χρονου δεν θα το μετανιωσετε, ειναι βεβαιο αυτο…

antonis

το μεγάλο πρόβλημα των WP είναι το marketpalce.το λειτουργικό έχει κάποιες ελλείψεις αλλά είναι όμορφο και τρέχει απροβληματιστα.
αυτό που χρειάζεται είναι apps και όχι επεξεργαστές και κάμερες.

Ζαφειρης

Επειδη χρησιμοποιω wp το προβλημα για μενα ειναι η ελλειψη εφαρμογων και η παραμετροποιηση.Αν δεν ανεβει το μεριδιο αγορας εφαρμογες δεν θα ερθουν.Οι developers δεν εχουν ιδιαιτερο ενδιαφερον για τη πλατφορμα.Οι πιο απλες εφαρμογες στα wp ειναι επι πληρωμη οταν στο android ειναι δωρεαν.Δεν βαδιζουν σωστα.Στα wp σου λειπει αυτη η ελευθερια και η δυνατοτητα του να μπορεις να κανεις τα παντα.Το περιβαλλον εργασιας μετα απο λιγο καιρο κουραζει.Στην αρχη ολοι ελκυονται απο το διαφορετικο που προσφερει αλλα οι περισσοτεροι βαριουνται μετα.Δεν τραβαει απλα.Εγω προσωπικα θα γυρισω android οσο συντομοτερα μπορεσω.

dimpep

Αναμενόμενο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.