Nokia, Χρησιμοποιεί νανοτεχνολογία για να κάνει τα Lumia smartphones αδιάβροχα

Το πιο συνηθισμένο φαινόμενο στη ζωή μας με ένα κινητό είναι να του ρίξουμε νερό, διάφορα υγρά και μετά να τρέχουμε να το στεγνώσουμε, μπας και το σώσουμε. Το ερευνητικό team της Nokia θέλει να μας απαλλάξει από όλο αυτό το άγχος, χρησιμοποιώντας τη νανοτεχνολογία προς όφελος του Lumia smartphone μας.

Έτσι, στο Nokia Research Center στο Cambridge εφαρμόζουν μία ειδική επίστρωση πάνω στο πλαίσιο του smartphone προκειμένου να δημιουργήσουν αυτό που κάνει με τόση ευκολία η φύση, όταν το νερό της βροχής πέφτει πάνω στα φύλλα των δέντρων: ως δια… μαγείας η σταγόνα του νερού απομακρύνεται. Το ίδιο θέλουν να επιτύχουν και οι ερευνητές της Nokia, με μια τεχνολογία που είναι πιο εξελιγμένη από εκείνη που χρησιμοποιείται σε όσα σκεύη έχουν επικάλυψη Teflon.

Η Nokia έχει δημιουργήσει μία διάταξη που διώχνει κυριολεκτικά το νερό σαν να υπήρχε ένα “φράγμα” μεταξύ του πλαισίου της συσκευής και του στρώματος του νερού. Οι δοκιμές γίνονται πάνω σε ένα Lumia 710 με την ειδική επίστρωση και τα αποτελέσματα, μέχρι στιγμής, είναι θετικά. Η σταγόνα του νερού φεύγει από την οθόνη, λες και κάποιος την εκσφενδονίζει με δύναμη από εκεί. Μπορείτε να δείτε μια μικρή επίδειξη λειτουργίας και στο παρακάτω video.

, Nokia, Χρησιμοποιεί νανοτεχνολογία για να κάνει τα Lumia smartphones αδιάβροχα

, Nokia, Χρησιμοποιεί νανοτεχνολογία για να κάνει τα Lumia smartphones αδιάβροχα

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Petre

Μακαρι να γινει mainstream η τεχνολογια σε ολες τις κατασκευαστριες γιατι ειναι φοβερη!!

kostas

Mαματο και αν βαλουν και το μεταλλικο σχημα απο πισω σ ενα κινητο 8α παιζουμε και παιχνιδι. Πως να βγαλουμε την σταγονα απ τον λαβυρινθο… 😛 Περα απο την πλακα ομως ειναι αναγκαια πια αυτη η τεχνολογια,το να αγοραζεις ενα κινητο μεγαλης αξιας και να πεφτει πανω του νερο,ειναι καπως λυπητερο….

alexis

πολυ μπροστα τεχνολογια!!!πολυ με ενθουσιασε!!μακαρι να τη δουμε στα κινητα _-κ οχι μονο- της επομενης χρονιας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.