Η Nokia ξεκλειδώνει τους χάρτες για τα N95 και E90 Communicator

, Η Nokia ξεκλειδώνει τους χάρτες για τα N95 και E90 CommunicatorH Alpha Copy/ Nokia ανακοίνωσε την έναρξη της διάθεσης, μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών υπηρεσιών Seamless, των αδειών για φωνητική πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο για την εφαρμογή των Nokia Maps από τα Alpha Copy/ Nokia Stores.

Η εφαρμογή Nokia Maps βρίσκεται προεγκατεστημένη στις συσκευές Nokia N95 και Nokia E90 Communicator ενώ για τις περισσότερες συσκευές Symbian S60 2nd & 3rd edition διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο. Παράλληλα, με ένα επιπλέον κόστος, προσφέρει την υπηρεσία φωνητικής καθοδήγησης σε πραγματικό χρόνο η οποία ενεργοποιείται άμεσα με την εγγραφή του χρήστη στην υπηρεσία αυτή.

Χρησιμοποιώντας τη δωρεάν εφαρμογή και με μερικά “κλικ”, ο καταναλωτής μπορεί να μετατρέψει το κινητό του τηλέφωνο σε ένα πλήρες σύστημα πλοήγησης με φωνητική καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο. Η συσκευή «διαβάζει» πληροφορίες GPS παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα χάραξης πορείας. Κάθε φορά που ο καταναλωτής ταξιδεύει σε μία ξένη χώρα, έχει τη δυνατότητα εγγραφής στην υπηρεσία πλοήγησης καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του, σε πολύ προσιτή τιμή. Οι άδειες αφορούν την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος, και η διάρκειά τους είναι 1 μήνας ή εναλλακτικά 3 χρόνια. Η διάθεση των αδειών πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας ERS 360° κι ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα επιλογής γλώσσας για φωνητική καθοδήγηση μέσα από μία ευρεία γκάμα γλωσσών.

Η Nokia αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στον κινητό τρόπο ζωής, οδηγώντας την ανάπτυξη της σύγκλισης Internet και Τηλεπικοινωνιών. Η Nokia κατασκευάζει μία ευρεία σειρά κινητών συσκευών, μέσω των οποίων παρέχει στους ανθρώπους εμπειρίες στη μουσική, στην πλοήγηση, στο βίντεο, στην τηλεόραση, στη φωτογραφία, στα παιχνίδια, καθώς και στις επαγγελματικές κινητές εφαρμογές. Η Nokia παρέχει επίσης εξοπλισμό, λύσεις και υπηρεσίες για δίκτυα επικοινωνιών.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nick

Οι χάρτες είναι ελειπείς για την Ελλάδα,δεν αξίζει να πληρώσεις.Το μετάνιωσα που τους κατέβασα,απαράδεκτο να ζητούν χρήματα για φωνητική καθοδήγηση.Καλήτερα PDA ή κινητό με windows mobile λειτουργικό,για να φορτώσεις ότι πρόγραμμα πλοήγησης θέλεις.

tasosvel

έχουν βγεί καινούρια προγράμματα για πλοήγηση με το n95 όπως το garmin το οποίο λένε οτι είναι πολύ καλό. Μιας και πριν λίγες μέρες απέκτησα ένα ν95 θα το περάσψ για να το δώ και μόνος μου .

Κώστας Βλαχάκης

@Tasosvel: Το P1 ξέρεις σε ποιον θα το δώσεις ε?

tasosvel

χεχε 🙂 δεν το πούλησα το p1. Ένα n93i έδωσα .

tasosvel

@nick αν έχεις το N95 θα σου έλεγα να βάλεις το garmin εγώ το πέρασα χθές και πραγματικά είνια πολύ ανώτερο από το πρόγραμμα της nokia, με πολύ καλή χαρτογράφηση.

ΤΟΝΙΣ

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΤΟΥ ΧΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΟΚΙΑ Ν95

Κώστας Βλαχάκης

Δεν έχεις Nokia Maps μέσα στο κινητό?

ΤΟΝΙΣ

ΟΧΙ

Κώστας Βλαχάκης
ΤΟΝΙΣ

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

Κώστας Βλαχάκης

Και εσύ φίλε! 🙂

ΤΟΝΙΣ

εχω 2 gps και 1 mio Α701 ξερεις τιποτα για αναβαθμισης??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.