Microsoft και Nokia, Έπεσαν οι υπογραφές

Η συμφωνία μεταξύ Microsoft και Nokia οριστικοποιήθηκε και μέσα από ένα βίντεο οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών μας εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο θα συνεργαστούν. Οι δύο εταιρίες δεν υπέγραψαν απλά ένα χαρτί με τους όρους της συμφωνίας, αλλά ένα ολόκληρο κείμενο – μνημόνιο στο οποίο εξηγείται η στρατηγική την οποία θα ακολουθήσουν από κοινού στις μάχες που έρχονται.

, Microsoft και Nokia, Έπεσαν οι υπογραφές

Στην συμφωνία τους οι δύο εταιρίες δεν ξέχασαν να συμπεριλάβουν τους Symbian developers, οι οποίοι θα εγγραφούν απ’ ευθείες ως Windows Phone 7 developers και θα τους χορηγηθούν τα απαραίτητα εργαλεία για την μετάβαση τους στο νέο λογισμικό με το βέλτιστο τρόπο.

Σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η διανομή των εφαρμογών, συμφωνήθηκε η δημιουργία ενός νέου application store το οποίο θα ανήκει στην Nokia και θα αξιοποιεί την προεργασία που έχει γίνει στο Windows Marketplace. Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατή η μετάβαση των εγγεγραμμένων μελών του Ovi Store στο νέο “κατάστημα” και η συνέχιση των συμφωνιών που έχει σε 36 χώρες η Nokia με τις κατά τόπους εταιρίες τηλεπικοινωνιών για την πληρωμή των εφαρμογών μέσω των μηνιαίων λογαριασμών των χρηστών, ώστε να μην αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του Android σε αυτόν τον τομέα.

Το πλάνο των δύο εταιριών μοιάζει οργανωμένο, όμως η υλοποίηση του θα είναι πολύ δυσκολότερη στην πράξη απ’ ότι στα χαρτιά. Το αποτέλεσμα πάντως μπορεί να είναι εντυπωσιακό, αφού μιλάμε για την νούμερο ένα εταιρία παραγωγής κινητών τηλεφώνων και την νούμερο ένα εταιρία παραγωγής software. Let there be light.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
axel

μόλις γεννήθηκε η αληθινή anti-Apple.. να μου το θυμηθείτε!

george-sot

κι εγω το πιστευω αυτο αχελ….οσο και να κραζουν καποιοι…
αναμενουμε την πρωτη συσκευη και μακαρι να μην αργισει πολυ

orestis

Αναμένουμε! Θα είναι σίγουρα δυνατή συνεργασία!

Lovernil_

WP7…
ΟΤι καλυτερο υπαρχει,,εδω ειμαστε και θα το δουμε 😉

teodore88

2 κολοσσοι ενωσαν τις δυναμεις τους! τυτανομαχια!..

Ntzes

Οι προβλέψεις που κάνουν λόγο για κάτω απο 5% για τα WP το 2013 νομίζω οτι θα επαληθευτούν.
Φαντάζομαι οτι η συσκευές θα είναι μόνο Nokia, γιατι δεν βλέπω τον ίδιο ενθουσιασμο και σε άλλες εταιρίες, Δυστιχώς για την Nokia….. καλά ήταν η πρωτιά …όσο κράτησε.

Timotheos

Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται. (οπα ρε μάγκα.!!! Τι λές!!!??) Είμαι πολύ περίεργος να δώ, πόσο η μαμά Nokia θα πειράξει και αν τα Windows Phone 7.

Solon

Είμαι πολύ επιφυλακτικός για την τελική υλοποίηση αυτής της συμφωνίας. Στα χαρτιά καλή φαίνεται αλλά στην πραγματικότητα είναι όλα στον αέρα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ένα αφεντικό αλλά δύο εταιρείες που συνεργάζονται χωρίς να συγχωνεύονται θα προκύψουν τεράστια θέματα αρμοδιοτήτων και υπόγειων αντιδράσεων μέσα από τις δυο εταιρείες. Είναι εύκολο να λες στη θεωρία ότι καταργώ το τμήμα Bing maps για τους OVΙ αλλά όποιος έχει δουλέψει σε μεγάλη εταιρεία ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει αυτό για τους ανθρώπους που δούλευαν εκεί και τι αντιδράσεις προκαλεί η απαξίωση της πολυετούς εργασίας σημαντικών στελεχών. Στην ουσία τα πάντα θα κριθούν από το αν θα πιστέψουν στη συμφωνία τα μεσαία στελέχη των επιχειρήσεων και μέχρι στιγμής τα δείγματα που έχουμε τουλάχιστον από τη Nokia δείχνουν πως το τμήμα ανάπτυξης του Symbian δεν δείχνει καμιά διάθεση να τα παρατήσει. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως το μοντέλο δεν θα περπατήσει εύκολα και το θεωρό πολύ πιθανό να καταρρεύσει αργά ή γρήγορα.

Timotheos

Φίλε Solon έχεις απόλυτο δίκιο. Έτσι είναι και οχι διαφορετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.