Από το Nokia 3310 στο Lumia 920 και τη Microsoft

Νοσταλγία; Μελαγχολία; Στεναχώρια ή ενθουσιασμός για τα καλύτερα που αναμένετε να έρθουν; Όποιο και αν είναι το συναίσθημα που θα σας δημιουργηθεί παρακολουθώντας το βίντεο που ακολουθεί, ένα είναι σίγουρο… ότι η Nokia προχωράει χέρι-χέρι με τη Microsoft και το λειτουργικό σύστημα Windows Phone.

Ποια είναι τα συνασθήματά σας;

, Από το Nokia 3310 στο Lumia 920 και τη Microsoft

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Genesis

τι μας θύμισες τώρα….κινητάρες

antrea

Φανταστικό βίντεο

Denis

Το 3210 κατα τη γνώμη μου είχε κάνει τη διάφορα για μένα!!

Darth

οτι και να πουν το 3310 ήταν για την εποχή του κορυφή και ανταγωνιστές πολύ πίσω ενώ το 920 τπτ το ιδιαίτερο

thomas

Και παντα οι διαφημισεις της τελειωναν με το εξης…..Nokia….Connecting People… 🙂 Οσο και να αναβαθμιζουν τα τεχνικα χαρακτηριστικα οι διαφορες εταιριες…να βγαζουν καλυτερες καμερες…να βγαζουν καλυτερες οθονες….να χρησιμοποιουν αλουμινιο η γυαλι…..να…να…να….αυτο που πετυχε η Νοκια τοτε ηταν αυτο το απλο και σημαντικο….”Connecting People”…Και δεν μπορει να συγκριθει ουτε με το μηλο….ουτε με τη samsung….ουτε με καμια….Εφτιαχνε κινητα…εμπειρια χρησης αξεπεραστη για την εποχη…αξεπεραστη ακομα και σημερα…Ακομα και σημερα να δεις τα feature phones της Νοκια του χθες αυτο που σου μενει ειναι η απλοτητα και ευκολια στην επικοινωνια….

ironmanmark40

το πρωτο μου κινητο, μεχρι το τωρινο nokia 808 pureview, για εμενα το “τελευταίο” nokia κινητο. τα lumia δεν ειναι nokia αλλα ενα “σωμα” για να μπουν τα windows. wp δεν θα υπηρχαν εαν δεν τα εβαζαν στα nokia. ετσι λοιπον μεθοδικα “σκοτωσαν” symbian και meego, ωστε να βρει “ξενιστή” η ms για τα wp. η νοκια εκανε βεβαια λαθη σε μοιραία για αυτη χρονικα σημεια, π.χ. οταν ειχε ετοιμη οθονη αφης για κινητα αλλα προτιμησε τα “πληκτρα”, και οταν δεν αναβαθμισε εγκαιρα το symbian για να υποστηριζει συγχρονα τεχνικα χαρακτηριστικα. ποιος δεν θα αγοραζε ενα νοκια 808 με οθονη υψηλης αναλυσης και snap800; απλα θα σκοτωνε καθε τι αλλο. ετσι λοιπον ο κοσμος “εφαγε” το μαρκετινγ των apple και android και εχασε την λειτουργικοτητα και την “out of the box” χρηση του symbian. οχι ομως “ολοι”. πιστεψτε με ειναι παρα πολλοι οι χρηστες των symbian κινητων και δεν θα τα αλλαξουμε για κανενα αλλο!

Dimitrisdim 14

@thomas + φωνω φιλε μου!
H nokia αλλαξε τον τροπο επικοινωνιας των ανθρωπων … η γενια μου ολοι καποτε ειχαμε ενα νοκια 3310 η 3330… ολοι ξερουμε τι παει να πει ποιοτητα νοκια …καθε ανθρωπος πανω στον πλανητη μπορει να αναγνωρισει το χαρακτιριστικο nokia tune … αυτο κατι σημαινει ! η νοκια καταφερε πολλα! και πιστευω και ελπιζω να κανει αλλα τοσα στο μελλον …το logo nokia με συγκινει καθε φορα που το βλεπω και μου προκαλει μια νοσταλγια !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.