Nokia N8, Αποκαλύψεις με Symbian^3 και 12 Megapixels

Το πρώτο κινητό με το αναμενόμενο λειτουργικό σύστημα Symbian^3, ονομάζεται Nokia N8 και άρχισε να κάνει την εμφάνισή του σε γνωστά τεχνολογικά sites του διαδικτύου. Ένας από τους πρώτους που το έπιασε στα χέρια του είναι Ρώσος και σύμφωνα με το Boy Genius Report δεν ενθουσιάστηκε από το λειτουργικό σύστημα τονίζοντας ότι οι αλλαγές από την τελευταία έκδοση του Symbian, δείχνουν απλά διακοσμητικές.

, Nokia N8, Αποκαλύψεις με Symbian^3 και 12 Megapixels

Το Engadget επικαλείται το Unwired Views και αναφέρει κάποια ακόμη από τα χαρακτηριστικά του Nokia N8. Επεξεργαστής 680MHz, 256MB RAM, capacitive οθόνη 3,5 ιντσών τεχνολογίας OLED. Το σίγουρο από τα φημολογούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά φαίνεται να είναι η κάμερα των 12 Megapixel (θα τραβάει βίντεο 1280x720p) και η έξοδος HDMI.

Δεν θέλω να φανεί ότι απλά μεταφράζω την απογοήτευση των προαναφερθέντων ξένων sites, αλλά πιστεύω και εγώ ότι… δεν μπορεί – δεν γίνεται – να είναι το Nokia N8 η πολυανεμενόμενη ναυαρχίδα της Nokia. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Εδώ μας “χαλάνε” τα 384ΜΒ RAM και η απουσία multi-touch του XPERIA X10 και η Nokia θα βγει στην αρένα με σημαία την κάμερα, τον επεξεργαστή και το νέο Symbian? Τα πράγματα δεν φαίνονται καλά. Εύχομαι να μας διαψεύσει.

, Nokia N8, Αποκαλύψεις με Symbian^3 και 12 Megapixels

, Nokia N8, Αποκαλύψεις με Symbian^3 και 12 Megapixels

Πηγές: BGR, Mobile Review, Engadget, Unwired Views

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Δεν χρειαζεται να πω κατι… Τα ειπες ολα στην τελευταια παράγραφο… Εχεις απολυτο δικιο… Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικό ορισμένων managers…Λυπάμαι που το λεω αλλα μερικες εταιριες ειναι καταδικασμένες να ηττώνται κ να μην ξανασηκώνουν κεφαλι… Μα κλεισμένους σε 4 τοίχους τους εχουν ?? Δεν βλέπουν παραέξω τι γίνετε?? Εδω ξετίναξε την αγορα ενα κινητο το οποιο ουτε φλας στην καμερα δεν ειχε , το οποιο ομως ειχε τεχνολογια 2 χρονια μπροστα του ανταγωνισμου και τούτοι παλεύουν με απλως ενα λιγο καλυτερο “μια απ τα ιδια” κινητακι να καταφερουν κατι και με τεχνολογια 2 χρονια πισω απο τον ανταγωνισμο???? Μεχρι κ η ericsson ξυπνησε και εφτιαξε ενα X10 το οποιο ειναι κ πολυ αξιολογο (αν και εχει κ αυτο τις “πατατες” του) … Αυτοι εδω εχουν κολλησει στα ιδια κ στα ιδια… αφου τους πηρε 2 χρονια να καταλαβουν τι θα πει οθονη αφης και καμποσους μηνες για τη “διαστημικη” capacitive(!) τεχνολογια τωρα ειδαν οτι η καμερα τους εφταιγε και αυτο ηθελε ο κοσμος τοσο καιρο…! Λούστραραν και το symbian και ετοιμο…το νεο super-ουαου κινητο !! Να δω ΠΟΤΕ θα ξυπνησουν κ τουτοι… ποτέ…??

Ghanis

Αυτο ειναι high end? ελεος……

Staf

To ειχα δει και πριν καιρο και δεν μου εκανε εντυπωση..Τι επεξεργαστης και τι ram ειναι αυτη?
Ελεος!!
Η Νokia θελει να κλεισει μηπως?Ολα τα τηλεφωνα που βγαζει το τελευταιο διαστημα ειναι αστα να πανε!

Panagiotis

Πάντα η NOKIA βγάζει το πρώτο του είδους να δει πως θα πάει και μετά σκάει το τέλειο… έτσι και σε αυτό. Δεν νομίζω ότι το Ν8 θα είναι η ναυαρχίδα της. αν και ΟΚ 12 MP carl zeiss δεν είναι και λίγα

Nik

Apla athlio mprosta sto HTC desire mou pou to latreuw olo kai perissotero…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Sorry για το off-topic

Nik αν επιτρέπεται από που το πήρες το desire και σε τι τιμη ?? 😉

Fotis

Το κινητό είναι πολύ καλό δεδομένης της τιμής του (αν όντως είναι κάπου κοντά στα 450€) και σίγουρα θα συνεχίσει την παράδοση της NOKIA στην κορυφαία ποιότητα. Δεν ανήκει στην κατηγορία desire, είναι και πιο φτηνό ούτως ή άλλως, απλά χτυπάει άνετα το legend και είναι και νικητής στα περισσότερα σημεία.

Nik

to HTC desire to pira apo play247 stin timi tvon 520 euro…Ta aksizei pragmatika ta lefta tou paei sfera kai poli grigoro multitasking

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

nik ευχαριστω για την πληροφορια !

nokia

afto to thlefono ine apo ta korifea kai 9a kanei patagooooo numera.ine g antagonismo sto i-phone

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.