Nokia N8, 29 Νοεμβρίου στην Ελλάδα με 499 ευρώ [επίσημο]

Nokia N8; Που είναι το Nokia Ν8; Το έχετε δει παντού, το περιμένετε πως και πως. Το smartphone του Φιλανδού κατασκευαστή που θέλει να τον βγάλει από τη γκρίνια των τελευταίων μηνών, είναι εδώ και όσο “Symbian” και αν ακούγεται σε κάποιους άλλο τόσο happy είναι όλοι όσοι το χρησιμοποιούν. Το N8 έχει κυκλοφορήσει Ευρώπη ενώ στη χώρα μας έρχεται τις επόμενες ημέρες.

Η μαγική ημερομηνία είναι η Δευτέρα 29 Νοεμβρίου ενώ σταδιακά έως και το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου όλα τα καταστήματα θα το διαθέτουν σε επαρκής ποσότητες. Καλορίζικο!

, Nokia N8, 29 Νοεμβρίου στην Ελλάδα με 499 ευρώ [επίσημο]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GeorgeSot

τελεια!!!!!!!!!!!!

mixtri

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Πως και πως δε λες τίποτα…

giorgos

naiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

STEVE JOBS

Ουτε τα εικονίδια δεν έχουν αλλάξει απο το προηγούμενο symbian. Τοση βαρεμάρα έχει πέσει στη ΝΟΚΙΑ. Έχεις που έχεις το ίδιο λειτουργικό 10 χρόνια άλλαξε λίγο την εμφάνιση ρε παιδί μου.

mixtri

@STEVE JOBS, το βρήκες! Όλα ίδια είναι. Με έπεισες να μη το αγοράσω. Ευτυχώς τα εικονίδια κάνουν το λειτουργικό σύστημα,αλλά όπως λέει και ο λαός μας…τα ράσα δε κάνουν τον παππά αγαπητέ!
Τέλος πάντων,το θέμα είναι η άφιξη του Ν8,δε μπορώ να καταλάβω γιατί πολώνετε τόσο πολύ τη συζήτηση.

STEVE JOBS

Δεν είπα τίποτα ρε παιδιά. Απλώς μια διαπίστωση έκανα. Άλλωστε όλα μου τα κινητά πάντα νοκια ήταν. Το έχω φάει το symbian με το κουτάλι.

Εσάς δηλαδή σας φαίνεται διαφορετικό? Έχει ακριβώς τα ίδια εικονίδια. Τουλάχιστον ας έκαναν κάποιες αλλαγές να το κάνουν ποιο όμορφο.

giannis

πολύ καλή τιμή αν και όταν είχε ανακοινωθεί στις αρχές ελπίζαμε ακόμα και για 450.Μακάρι να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες και να βλέπουμε τέτοια χαρακτηριστικά και όχι με 200 ευρώ πάνω

stelios gr

παρολο που δεν ειμαι φαν της νοκια, το περιμενω με πολυ περιεργεια/ενδιαφερον να το δω….με την physical keyboard εκδοση του (δεν θυμαμαι το ονομα του) τι εγινε θα ερθει?? απο τις φωτο μου φαινοταν αρκετα ενδιαφερον!

mixtri

@giannis,δίκιο έχεις για την τιμή. Αυτό είναι μία κακή ιστορία του κινητού. Αρχική ανακοίνωση : 370Ε+ ΦΠΑ. Μετά το φτάσανε στο θεό. Το marketing δυστυχώς ανεβάζει πολύ την τιμή του προιόντος.
Η ΝΟΚΙΑ βέβαια δήλωσε ότι θα υποστηρίζει με συνεχείς αναβαθμίσεις το κινητό με απόλυτη διαφάνεια ως προς το λειτουργικό που φοράει. Δηλαδή,πάμε σε λογική τύπου linux με αναβαθμίσεις και όχι εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.

@STEVE JOBS, το περιβάλλον του Symbian^3 δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το παλιό,και κυρίως ο kernel του Symbian^3 από memory management μέχρι gestures του UI.
Στο κάτω κάτω αν δε σου αρέσουν τα εικονίδια βάλε ένα θέμα. Είναι τόσο απλό…

Steve Wozniak

@STEVE JOBS, στις εταιρείες αρέσει να κρατάνε κάποια stadards κι εφόσον παραμετροποιούνται και αλλάζουν πολύ εύκολα με ενα απλό theme, όπως πολύ εύστοχα είπε ο mixtri παραπάνω, το αφήνουν στο χέρι σου να κάνεις ότι θες.
Παράδειγμα, η apple χρησιμοποιεί κι αυτή τα ίδια εικονίδια και στο λειτουργικό της και στα iphone/ipod κλπ η αντίστοιχα στο MAC OS μπορείς να πείς καλα ακόμα αυτο το Aurora wallpaper χρησιμοποιούν.
Γενική πολιτική είναι και συμβαίνει παντού, ακόμα και για τα αυτοκίνητα θα μπορούσες να πείς.. καλά αυτή η audi τόσα χρόνια την ίδια τραπέζια μάσκα κρατάει στα καινούργια μοντέλα.

Michael

Πριν 15 μέρες βρέθηκα στο Λονδίνο λόγω δουλειάς και είδα “πεταχτά” σε ένα κατάστημα Vodafone το N8. Εμφανισιακά, το Symbian ^3 δεν έχει πολλές διαφορές. Αλλά οι αλλαγές έγιναν εκεί που έπρεπε, σε βαθμό που έπρεπε!! π.χ. το scrollάρισμα δεξιά-αριστερά στην κύρια οθόνη σε στύλ Android-iOS και τα Widgets (που υπήραχαν εδώ και χρόνια στο Symbian) “έκατσαν” πολύ καλά πάνω στο νέο αυτό στύλ. Η οθόνη είναι πάρα πολύ καλή (δεν είμαι τόσο άρρωστος με την αιχμή τεχνολογίας για να διακρίνω το ένα τυχόν ppi λιγότερο ή περισσότερο σε σχέση με τις LED-Super AMOLED κλπ). Από συνδεσιμότητα, η NOKIA αυτή τη φορά (όπως και σε παλιότερα μοντέλα αιχμής) δίνει ρέστα. HDMI, USB και όλα τα άλλα γνωστά μέσα σύνδεσης. Απλά επιτρέψτε μου να πω, off topic, για τις κόντρες που δημιουργούνται στα διάφορα θέματα γιατί το συγκεκριμένο blog το ανακάλυψα πρόσφατα και έχει όπως βλέπω ένα επίπεδο και μια εγκυρότητα, πράγμα που μου αρέσει… παιδιά, όλοι καταναλωτές δεν είμαστε? Αντί να χαιρόμαστε που υπάρχουν τόσες επιλογές εκεί έξω (και ως εκ τούτου ανταγωνισμός, άρα πτώση τιμών), σκιζόμαστε για το πιο είναι το καλύτερο?? Προσωπικά, εδώ και 5 χρόνια χρησιμοποιούσα Sony Ericsson (και όχι smartphones). Nokia είχα πολλά χρόνια πριν (το… Συνέχεια »

Σωτήρης

Σήμερα με πήραν τηλέφωνο από κατάστημα Vodafone στη Θεσσαλονίκη και με είπαν ότι έχει έρθει το Nokia n8 σε τιμή 520 ευρώ. Μαύρο και ασημί τα χρώματα!!! Ξέρετε αν θα βγει και σε μπλε χρώμα στην Ελλάδα…? Κι αν υπάρχει δυνατότητα να πάρω το ασημί και μετά να παραγγείλω το κάλυμμα σε χρώμα μπλε και να το αντικαταστήσω?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

TASSOS

Καλημέρα,
μόλις δούλεψα με το Ν8 και η γεύση που μου άφησε ήταν αυτή της ”φτιασιδωμένης γεροντοκόρης”
Ελπίζω να με κερδίσει με τις δυνατότητές του γιατί από ”τρόπους” το Symbian3 είναι πολύ πίσω τελικά.

xristos

> Καλη σας μερα,θα ηθελα μια βοηθεια γιατι αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το νεο μου Nokia N8.Για την ακριβεια εχω μπλεξει ασχημα.Το παρηγγειλα καινουριο μεσω ebay απο αξιοπιστο,δυστυχως ομως απο αγνοια επελεξα καποιο που ηταν κλειδωμενο στο δικτυο της Ο2,χωρις να φανταζομαι τι μπορει να σημαινει αυτο.Με αποτελεσμα να μην αναλαμβανει κανεις τωρα να μου το ξεκλειδωσει,ουτε καν η ιδια η Nokia και να μην εχω ιδεα πλεον τι να κανω.Ο Γερμανος μου ζητησε 4-5 μερες για να δει αν μπορει να κανει κατι(για την ακριβεια μου ειπαν με 35 ευρω και ”αν γινεται”,ενω μου προτεινανε μεχρι και να περιμενω ενα χρονο ωστε να μου δωσει μονη της η Ο2 τους κωδικους.Επικοινωνησα βεβαια με τον Αγγλο πωλητη,απο τον οποιο εχω ψωνισει ξανα στο παρελθον,με πολυ καλα αποτελεσματα και αυτος ευγενεστατα εσπευσε να με βοηθησει,δεν εχει ομως τους κωδικους αυτους.Εκανα και μεσω διαδικτυου την προσπαθεια να τους βρω μονος μου και ενω βρηκα καποιους,το τηλεφωνο πλεον δε δεχεται να βαλω αλλους.Αν εχετε καποια προταση θα ημουν υποχρεος.Ευχαριστω εκ των προτερων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.