Nokia N8 και LG Optimus 2X, Τα νέα φορητά media players με HDMI

Τα smartphones με ψηφιακή έξοδο εικόνας και ήχου HDMI είναι τα νέα φορητά media players. Τα φορτώνουμε ταινίες και βίντεο και αναπαράγουμε ψηφιακά το υλικό σε τηλεοράσεις, οθόνες ή βιντεοπροβολείς με υποδοχή HDMI. Δύο από αυτά είναι τα Nokia N8 και LG Optimus 2X.

Με διαφορετικές υποδοχές HDMI όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες το Nokia N8 βγάζει στην έξοδο ανάλυση 1280×720 pixels ενώ το LG Optimus 2X, 1920×1080 pixels. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας και ένα καλώδιο USB για να φορτίζει η μπαταρία την ώρα που βλέπετε την ταινία… αλλιώς θα χάσετε το τέλος! Με έξοδο HDMI έχουμε δοκιμάσει και το Motorola XT720.

, Nokia N8 και LG Optimus 2X, Τα νέα φορητά media players με HDMI
, Nokia N8 και LG Optimus 2X, Τα νέα φορητά media players με HDMI
, Nokia N8 και LG Optimus 2X, Τα νέα φορητά media players με HDMI
, Nokia N8 και LG Optimus 2X, Τα νέα φορητά media players με HDMI
, Nokia N8 και LG Optimus 2X, Τα νέα φορητά media players με HDMI

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
axel

παίζουν και αρχεία .mkv και υπότιτλους .srt?

haris

το Ν8 παίζει mkv όπως επίσης πλέον χάρη σε αναβάθμιση που βγήκε και η υποστήριξη ξεχωριστών srt αρχείων

Δημήτρης

Με μια πρώτη προσπάθεια που έκανα με Ν8 πριν λίγες μέρες δεν έπαιρνα εικόνα
από το τηλ. στην τηλ. Χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση ή μήπως εφαρμογή?
Είδα ότι υπάρχει η εφαρμογή “Nokia big screen” στο Ovi store αλλά πίστευα ότι θα
μπορεί να δείξει εικόνα και χωρίς αυτήν.

Teo010

Κωστα, οταν λεει το παιδι αναβαθμηση εννοει ενημερωση λογισμικου. Εβγαλε προχθες ενημερωση για το βιντεο του Ν8 και μπορει να παιζει και εξωτερικους υποτιτλους. Αυτο ειναι στις εφαρμογες/ ενημερωση λογισμικου. Εγω παντως εχω βαλει ενα βιντεο κλιπ σε .mkv και παιζει κανονικα.

kostaspngs

Το Ν8 παιίζει αρχεία mkv xωρίς κανένα update. Το update για το βίντεο αφορά μόνο τους υπότιτλους

vwgolf16

Για Android κ αρχεία MKV υπάρχει το VPLAYER που τα παίζει άψογα τουλάχιστον σε εμένα μέχρι 720P που δοκίμασα κ με υπότιτλους κανονικά στο DHD μου

giannis

RockPlayer απο market και θα στρώσει το LG. Ο RockPlayer είναι free και τα πάιζει όλα: DivX, AVI, MP4, MKV, 3GP Video κ.α.

Φαντάζομαι δε θα υπάρχει πρόβλημα ισχύος ώστε να τον σηκώσει το lg? 😛

Γιαννης

Το Ν8 μετα την ενημερωση λογισμικου παιζει srt αλλα οχι ελληνικους. Κριμα.

Fotis

@ Γιάννης:
Παίζει και ελληνικούς αρκεί να έχουν κωδικοποίηση unicode ή utf-8!!!

giannis

“Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας και ένα καλώδιο USB για να φορτίζει η μπαταρία την ώρα που βλέπετε την ταινία… αλλιώς θα χάσετε το τέλος!”

αυτό είναι το παράπονο μου εμένα….

Τώρα όσο για το ότι έχουν διαφορετικό καλώδιο αυτό θα πρέπει να αλλάξει και να γίνει όπως και με τους φορτιστές,να υπάρχει ένα είδος ώστε να μην παιδευόμαστε και μείς

Ιάσονας

giannis, τόσο λίγο η μπαταρία;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΩ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕ MKV, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ.ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ unicode ή utf-8?ΔΗΛΩΝΩ ΑΣΧΕΤΟΣ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Panosj

“Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:
Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011 στις 11:15

ΠΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΩ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕ MKV, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ.ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ unicode ή utf-8?ΔΗΛΩΝΩ ΑΣΧΕΤΟΣ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!”

Δημήτρη άνοιξε το αρχείο .srt με το Notepad των Windows, επέλεξε File -> save as και δίπλα στο κουμπί Save έχει την επιλογή Encoding. Εκεί επέλεξε Unicode ή UTF-8 και αποθήκευσέ το σε νέο αρχείο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Panosj .ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ENCOGING ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΣ.ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android LG LG Android Smartphones

LG Optimus 2X, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android 4.0 ICS;

“Και μετα λενε οτι δεν έρχεται το τέλος του κόσμου”, σχολίασε στο Facebook φίλος του Techblog διαβάζοντας την είδηση ότι ξεκίνησε σταδιακά η αναβάθμιση του LG Optimus 2X στην έκδοση Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Η νέα έκδοση θα ανανεώσει προς το καλύτερο πιστεύουμε το “ταλαιπωρημένο” Optimus 2X.

Smartphones LG LG Optimus 2x

LG Optimus 2X, Θα πάρει αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich

Η πληροφορία έρχεται από ένα tweet που εμφανίστηκε στον λογαριασμό της LG Korea, αλλά είναι σίγουρο ότι θα κάνει πολλούς κατόχους του LG Optimus 2X και εδώ στην Ελλάδα να χαμογελάσουν, καθώς έγινε γνωστό ότι πρόκειται να αναβαθμιστεί το διπύρηνο smartphone σε Ice Cream Sandwich.

Smartphones Android Android Smartphones LG Android Smartphones

LG Optimus 2X, Δεν θα αναβαθμιστεί σε Android Ice Cream Sandwich [update]

Η περασμένη εβδομάδα μοίρασε πόνο στους φίλους του Android και συγκεκριμένα στους κατόχους των LG Optimus 2X και HTC Desire HD όταν οι μητέρες εταιρείες (από το μαμά εταιρεία βγαίνει αυτό!) με πόνο καρδιάς (λέμε τώρα) ανακοίνωσαν ότι τα εν λόγο μοντέλα δεν θα αναβαθμιστούν σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Η δικαιολογία είναι πάντοτε […]

Smartphones Nokia Belle Nokia N8

Nokia Belle, Ξεκίνησε η αναβάθμιση στην Ελλάδα

Μόλις τώρα ενημερώθηκα από φίλο του Techblog ότι αναβάθμισε το κινητό του Nokia N8 (ελληνικό, αγορασμένο από Cosmote) στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος Nokia Belle. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Nikos “Το σύνδεσα στον υπολογιστή για τυχόν ενημερώσεις και βρήκε την Nokia Belle. Όταν όμως έψανχα στο κινητό για ενημερώσεις μου έλεγε ότι δεν υπάρχουν ενημερώσεις. […]