Nokia N8, 12 Megapixel με multi-touch και multi-task

Το Nokia Ν8, η τελευταία προσθήκη της Nokia στην κατηγορία των smartphones, συνδέει τους χρήστες, απλά και χωρίς δυσκολία, με τις υπηρεσίες, τις ιστοσελίδες, και τους ανθρώπους που είναι οι πιο σημαντικοί για εκείνους. Το Nokia N8, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν το δικό τους συναρπαστικό περιεχόμενο, να συνδεθούν με το αγαπημένο τους κοινωνικό δίκτυο και να κατεβάσουν εφαρμογές από το Ovi Store.

, Nokia N8, 12 Megapixel με multi-touch και multi-task

Το Nokia N8 θα είναι διαθέσιμο από το τρίτο τρίμηνο του 2010 σε επιλεγμένες αγορές, και η εκτιμώμενη τιμή λιανικής ανέρχεται στα 370 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται φόροι ή επιδοτήσεις (δηλαδή κοντά στα 450 ευρώ;).

Το Nokia N8 έρχεται εξοπλισμένο με κάμερα 12 megapixel, η οποία διαθέτει φακό της Carl Zeiss, φλας τύπου Xenon και μεγάλο αισθητήρα ανάλυσης που συναγωνίζεται επάξια τους αντίστοιχους των compact φωτογραφικών μηχανών. Επιπλέον, το Nokia N8 παρέχει τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε ποιότητα HD, αλλά και επεξεργασίας μέσω ενός εύχρηστου, built-in προγράμματος. Δικαιώνοντας όσους το χαρακτηρίζουν “φορητό κέντρο ψυχαγωγίας”, το Nokia Ν8 μπορεί να συνδεθεί σε σύστημα οικιακού κινηματογράφου, ως πηγή βίντεο υψηλής ανάλυσης και ήχου τεχνολογίας Dolby Digital Plus surround. Επιπλέον, το Nokia N8 παρέχει την δυνατότητα πρόσβασης στην υπηρεσία Web TV, κι εξασφαλίζει απευθείας πρόσβαση σε ενημερωτικό ή ψυχαγωγικό πρόγραμμα από κανάλια όπως το CNN, το E! Entertainment, το Paramount και το National Geographic. Παράλληλα, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν περιεχόμενο Web TV τοπικού ενδιαφέροντος , μέσα από το Ovi Store.

Η δεύτερη φύση του Nokia N8 δεν είναι άλλη από την κοινωνική δικτύωση. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν update στο status τους, να μοιράζονται φωτογραφίες και τοποθεσίες με τους φίλους τους, ή να παίρνουν μέσα από ένα και μόνο app της αρχικής οθόνης, live feeds από το Facebook και το Twitter. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν το ημερολόγιο του κοινωνικού τους δικτύου, στην αντίστοιχη εφαρμογή της συσκευής τους. Τέλος, το Nokia N8 συνοδεύεται από τους παγκόσμιους χάρτες Ovi Maps, με δωρεάν πλοήγηση walk & drive, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους χρήστες να βρίσκουν το δρόμο προς τα σημεία που τους ενδιαφέρουν, σε περισσότερες από 70 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το λειτουργικό σύστημα Symbian^3
Το Nokia N8 αξιοποιεί τη δύναμη του Symbian ^3, της τελευταίας έκδοσης του πιο διαδεδομένου λειτουργικού για smartphones στον κόσμο, η οποία για πρώτη φορά υποστηρίζει εντελώς νέες, προηγμένες εφαρμογές multi-touch, flick scrolling και pinch-zoom. Επίσης, το Nokia N8 δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να διαμορφώσει διάφορα homescreens με βάση τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του, και φυσικά να φορτώσει τα apps και τα widgets που θέλει. Η νέα αρχιτεκτονική της πλατφόρμας για την επεξεργασία 2D και 3D γραφικών, αξιοποιεί πλήρως τη λειτουργία hardware acceleration του Nokia N8, κι εξασφαλίζει ακόμα πιο γρήγορη απόκριση από το user interface. Χάρη στο Symbian^3 και στη βελτιωμένη διαχείριση μνήμης, ανεβαίνει ψηλότερα και ο πήχυς της απόδοσης, επιτρέποντας σε μεγαλύτερο αριθμό εφαρμογών να τρέχουν παράλληλα, γεγονός που εξασφαλίζει μια ολοκληρωμένη, πραγματικά συναρπαστική multi-tasking εμπειρία.

, Nokia N8, 12 Megapixel με multi-touch και multi-task

, Nokia N8, 12 Megapixel με multi-touch και multi-task

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θοδωρής

Βλεποντας το προηγουμενο ποστ σχετικα με το N8, μου δημιουργηθηκε η αισθηση οτι προκειτε για αλλη μια πατατα της nokia οπως ολα τα αλλα Ν (προσωπικη μου αποψη).

Η φωτογραφιες αυτου του ποστ σε συνδυασμο με τα χαρακτηριστηκα του, την τιμη του και την διαθεσιμοτητα του… μου δινει μια ελπιδα οτι η nokia εχει ενα σοβαρο ανταγωνιστη σε σχεση με τα android phones…..

Κώστας Βλαχάκης

Από εμφάνιση σκίζει, μου αρέσει πολύ. Και η τιμή πολύ καλή. Για να δούμε το νέο Symbian επί του πρακτέου…

Θοδωρής

Κωστα το λαχανι ειναι πολυ photo teaser!!
Προσωπικα για μενα αργησε… η επιλογη μου ειναι desire και δε περιμενω ουτε 1 μερα παραπανω :p
ηδη περιμενω 1 μηνα και ακομα να φανει σε καταλογο της wind 🙁

Ghanis

Εμεναδεν μου αρεσει καθολου -πολυ ασχημο και απο εμφανιση και απο hardware. Το UI δεν θυμιζει λιγο(πολυ) το N 97 ?

giannaris

θεωρείται ότι ειναι πιο καλό απο το x10??

giannaris

θεωρείται ότι ειναι πιο καλό απο το x10?? έχει κάποιο ελάττωμα?

Ghanis

Χαμηλοτερο επεξεργαστη,12 mp αντι για 8 mp και τρεχει την νε εκδοςη του symbian kaι οχι android..

Χάρης

@Θοδωρής: Διαβάζοντας το προηγούμενο post νόμιζα ότι εξωγήϊνοι απήγαγαν τον συγγραφέα! Καταλαβαίνω την ανάγκη της παρουσίασης του press release της μαμάς εταιρείας, αλλά θεωρώ ηθικό σε αυτή την περίπτωση μια σχετική αναφορά, έστω και κάπου κρυμμένη…

*>:>>

Bad things : Reminds me of Motorola Devour, It has this weird Symbian thing
Good things : Nice camera, It comes from Nokia which means QUALITY

GeorgeX

Σαν Νokia fun που ειμαι περιμενα μεγαλυτερη ram. Ελπιζω να μην το χαραμησει και αυτο το μοντελο λογο ram. Παρολα αυτα μη ξεχναμε οτι το συμβιαν δεν ειναι και ιδαιτερα βαρη λογισμικο. Συγουρα θα το αποκτησω επειδη μου αρεσει αλλα και λογο χαμηλης τιμης πανω απο ολα. Δεν νομιζω οτι η Nokia εχει χασει το παιχνιδι οπως διαβαζω παντού. Με το συμπιαν 4 ειδικα πιστευω οτι θα επανελθει πλήρως.

GeorgeX
Λευτέρης

Ειχες βγάλει ένα άθρο σχετικά με αυτό και αποδικνύεται πραγματικότητα για να δόμυε τι θα δούμε έγω πάντως ξέρω ότι αυτό που θα δώσει η ΝΟΚΙΑ θα είναι ολοκληρωμένο και καινούργιο (επιτέλους Symbian )

Λευτέρης

Πότε θα δω το hands-on φυσικά Κώστα θα μου το δώσεις να το (τεστάρω) άλλα αν μετά δεν με δεις στον ορίζοντα μην αναρωτηθείς γιατί;

m@ser

συνδεσμολογια? μνημη?πυρηνα?Επεξεργαστής 680MHz, 256MB RAM???αυτο θα παει διπλα στα galaxy s kai desire???μπορει?εγω νομιζω οτι το εβγαλε για να δοκιμασει s3!!!! και απο την αλλη οι ποιο πολλοι περνουν τη συσκευη γιατι ειναι ωραια !!!!!!!!

Konstantine X

Τί κινητάρα είναι αυτή…!
Είχα το Ν900 άλλα δεν με εντυπωσίασε & τόσο.
Πολύ καλό το Sony Ericsson Vivaz Pro με τη φορητότητά του,
αλλά & το Nokia N8 μου έχει πάρει το μυαλό.
Ιούνιο βγαίνει το Vivaz Pro στα 450 ευρώ που ρώτησα στο Πλαίσιο.
Κάποια φήμη λέει για Αύγουστο το Ν8…!
Έχεις να αναφέρεις κάτι παραπάνω Κώστα αν μπορείς για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, π.χ. οθόνη 3,5 ή 4 ιντσών, backward compatibility με παλαιότερες εφαρμογές & ό,τι άλλο έχεις από πληροφορίες…?

Christopher

To ασημί είναι λατρεία 🙂

Αν και δε θα το τσιμπήσω λόγω DROID2, είναι δελεαστικό…

GeorgeX

Μη βιαζεστε εχουμε να δουμε ακομα μεχρι το καλοκαιρακι!

https://www.unwiredview.com/2010/03/22/monday-rumor-fest-4-new-samsung-winmowinpho-7-series-nokia-e7-00-symbian3-e-series-handsets-coming-this-summer/

Staf

Στερει πολυ σε χαρακτηριστικα hardware οπως RAM και ROM.
Και τα 450 πολλα.Καλυτερα το Legend!!

m@ser

μονο εμενα μου μιαζει στο lg pop?
https://mynextphone.gr/wordpress/wp-content/uploads/2009/12/LG-Pop-GD510.jpg

Κώστας Βλαχάκης

GeorgeX, πολύ καλές πληροφορίες! 😉
Για να δούμε, αποκλείεται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια η Nokia, περιμένουμε και τον “αντικαταστάτη” του Ν900 με MeeGo.

GeorgeX

Μακαρι ολες η εταιριες να βγαζουν αξιολογα κινητα!! Αυτο κανει καλο σε εμας! Πιστευω Κωστα οτι ο αντικαταστατης του Ν900 θα ειναι λιγο καλυτερο σε χαρακτητιστηκα αλλα οχι με τετοια καμερα!

Κώστας Βλαχάκης

GeorgeX, οι εταιρειες δειχουν προς το παρον οτι δεν τους νοιαζει καθολου η τελεια ποιοτητα της καμερας στα superphones.
Και να σου πω ουτε εμενα με ενδιαφερει. Η καθημερινοτητα μου ειναι μια χαρα ακομα και με την φτωχη καμερα του iPhone.

Λευτέρης

Σωστος Κώστα , αν θελεί κάμερα κάποιος να πάρει ψηφιακή όχι να περιμένει το κινητό να χρησιμοποιηθεί για ψηφιακή .Η κάμερα του κινητού είναι ενσωματωμένη έτσι ώστε να απαθανατήσεις κάτι που έκανε εντύπωση άλλα έτσι κάνουν οι εταίριές , να νομίζει το καταναλώτικο κοινό ότι τα κινητά είναι κάτι σαν ψηφιάκες άλλα με δυνατότητα κλήσης

Ετσι τους άποτρεπουν από το να αγοράζουν ψηφιακές άλλα κινητά (για να πουλήσουν περισσότερο )
Εγώ τουλάχιστον έτσι την αντιλαμβάνομαι τη κατάσταση

stefanos

παιδιά να ρωτήσω. σήμερα είδα το Χ10 στην vodafone και παρατήρησα ότι έχει κάμερα για video κλίση… τι λέτε?? μήπως τελικά μπορεί να κάνει video κλίση?

Κώστας Βλαχάκης

stefanos, οχι δεν μπορεί.
Αυτό εκεί μπροστά είναι αισθητήρας φωτός.

GeorgeX

Δεν ειπα οτι το παν ειναι η camera σε ενα κινητο! Εγω με τα 5mp ειμαι μια χαρα και πιστευω οτι το πολυ μεχρι 8 θα πρεπει να εχουν.

Konstantine X

Δεν ξερω τι λέτε αλλα η Nokia οσα χρονια τι θυμαμαι ειναι κορυφαια στον τομεα των κινητων. Επιπλεον δεν μπορεις να μου συγκρινεις το Ν8 με το Legend, ειναι αδυνατον – 450 ευρω μια χαρα ειναι, παπαδες κανει (καμερα, βιντεο, μουσικη, ovi store & φυσικα Nokia, οχι καποια αγνωστη). Το Legend ειναι μαλλον πανακριβο γι’ αυτα που προσφερει – το Ν8 ειναι η επιτομη της τεχνολογιας. Και μην ακουω για GHz & RAM – ROM. Σφαιρα τρεχει το νεο symbian, & οι περισσοτεροι με αυτο μεγαλωσαμε. Επι της ουσιας τι παραπανω εχουν τα κινητα με android ( οχι πως δεν ειναι ωραιο λειτουργικο, το αντιθετο…)?

FoG

Θα συμφωνήσω με τον Konstantine X. Το symbian έχει εδώ και καιρό λύσει τα όποια προβλήματά του και έχει μεγαλύτερη σταθερότητα από το android. Όχι ότι το android δεν είναι καλό, αλλά θέλει κάποιο καιρό ακόμα για να φτάσει ποιότητα και αξιοπιστία symbian.

Spyroscesarsc

Μην το δένεται κόμπο ότι θα είναι στα 450 ευρώ… Γιά να είναι στα 450 πρέπει να έρθει Ελλάδα ακριβώς 370. Και με Φ.Π.Α 21% γίνεται 450 παρά 1-2 ευρώ και στρογγυλοποιείται στα 450. Ακριβώς 370 έκανε το OmniaPRO προ φόρων και πήγε στα 450. Αλλά εγώ κόβω το Ν8 να έρχεται λίγο ακριβότερο…

Γιά το Symbian που λέτε, είχα καλή γνώμη αν και δεν είχα χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα αλλά το Σ/Κ ήρθε ένας ξάδερφος μου με το 6710 και μ φάνηκε πολύ βλακεία… Τα WinMo που τα έχω συνηθίσει κιόλας μ αρέσουν πολύ περισσότερο.
Επιπλέον, το συγκεκριμένο κινητό απ’ότι μ είπε ο ξάδερφος είναι το χειρότερο που πήρε ποτέ. 15-20 μέρες μετά την αγορά τα έπαιξε και το πήραν για Service και κάνανε πάνω από μήνα(μεσολάβησε και το Πάσχα βέβαια). Και οι γνωστοί του λένε και κοπλιμέντα του στυλ “που την βρήκες αυτήν τη παντόφλα” κ.τ.λ… κάτι που γιά το OmniaPRO που είναι και by far πιό ογκώδες δεν μ έχουν πει ποτέ.. 😛

alex8

paidia xeroume poses epafes tha xoraei???????simantiko anamesa se iphone 4 kai nokia n8 ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.