Nokia N8 τρέχει το Symbian Belle, Δείτε τις προσθήκες και τις αλλαγές

Τουλάχιστον μέχρι το 2015 η Nokia έχει δεσμευτεί ότι θα υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα Symbian και αυτό είναι ιδιαίτερα καλό για όλους τους κατόχους μοντέλων Symbian3 που πρόσφατα αναβαθμίστηκαν στην έκδοση Anna. Η αμέσως επόμενη έκδοση θα ονομάζεται Symbian Belle και αναμένεται να διατεθεί τους επόμενους μήνες. Δείτε το βίντεο με τις προσθήκες και τις αλλαγές.

, Nokia N8 τρέχει το Symbian Belle, Δείτε τις προσθήκες και τις αλλαγές

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

νομίζω πως είπαν οτι θα υποστηρίξουν το symbian τουλάχιστον μέχρι το 2016 , όχι το 2015

sdaoulas

το Belle σαν να androiδιζει. Εμενα μου αρεσε πολυ παντως. Ειδικα το κουρτινακι, ειναι ολοιδιο (μεχρι και στα χρωματα) με του android.

fred

κ εμενα android μου μοιαζει

manosm

Moυ αρέσει, φαίνεται μια πολύ καλή αντιγραφή του android.Είναι Android σε περιβάλλον Symbian.Τώρα αν η google μηνύσει την nokia εγώ τις δίνω χίλια δίκαια.

tasos

κακη αντιγραφη του ανδροιδ θα ελεγα, δεν εχει μελλον το λειτουργικο τους, μια βασικη νοοτροπια ειναι λαθος, αρα δεν μπορουν να αρχισουν απο την αρχη, παλι κλ που υπαρχει η μικροσοφτ

Αθανάσιος

Αν θεωρείτε αυτό αντιγραφή της Google, τότε τι να πούμε γενικά για τα εικονίδια και τον δικτυωτό σχηματισμό του μενού?!
Λογικό είναι να δανείζονται όλες οι εταιρίες από όλες κάτι.
Το ότι όμως τρέχει τόσο καλά μία beta έκδοση σε 680 MHz, μήπως είναι πιο σημαντικό από την αντιγραφή?
Ή το ότι μετά από ένα χρόνο, το λειτουργικό γίνεται πιο ελαφρύ και το σηκώνει συσκευή ενός έτος και με χαμηλό HW…
Και δεν νομίζω η Google να κάνει εύκολα κίνηση μηνύσεων, μιας και η Nokia έχει πατεντοποιήσει εδώ και 15 χρόνια τα συστήματα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

pete

Παιδιά εσείς που λέτε ότι η Google θα κάνει μύνησει στην Nokia για κλέψιμο πατέντας και διάφορα άλλα….,εγώ δεν το πιστεύω αυτό γιατί και η Apple έχει πάρει απο το Android κάποια στοιχεία π.χ την μπάρα ενημερώσεων .Και προσωπικά είναι αυτό που ήθελα από το λειτουργικό της Nokia.Δηλαδή έγινε πολύ πιο ωραίο που είναι πολύ πιο customisible ,έχει πιο ωραία εικονίδεια και γραφικά στοιχεία ,έφυγε το κόλλημα στις κεντρικές οθόνες κ.α.Φυσικά έχει ακόμα μεγάλα περιθώρεια διώρθωσης για να ανταγωνιστεί προς το παρών τα άλλα λειτουργικά.Και πρέπει όπωσδήποτε να κάνουν κάτι με τις εφαρμογές για να γίνουν πιο ποιοτικές και όμορφες.Μπορεί να θέλει πολύ δουλεία ακόμα το λειτουργικό της Nokia αλλά το ότι δέιχνουν τις πρώτες ,σχετικά μεγάλες ενδείξεις διώρθωσης με κάνει να πιστεύω ότι θα τα παέι πολύ καλύτερα στο μέλλον.Και μην ξεχνάμε την μεγάλη υποστήριξη που έχουν τα προϊοντα της.Άσε που οι άνθρωποι ξέρουν τι θα πει design και στυλ.

Κουρλέσης

Παιδια εγω εχω το n8 κ δεν πηρα την αναβαθμηση ακομα μπορει να μου πει καποιος κατι για αυτο? Βγηκε η αννα σιγουρα?

cmvrgr

Θα ξεσκίσει η NOKIA, και μπορεί να μην κοπεί το symbian έως το 2016 (θα το κρατήσει καβατζα εάν δεν πάει όπως πρέπει το WM)

ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν το μετανοιωσα ούτε μια στιγμή από τότε που το πήρα τώρα με αυτή την αναβάθμιση η Nokia μου επιβεβαιώνει ότι είναι άξια ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών στον κόσμο

πόσες συσκευές android θα έπρεπε να αλλάξουμε για να έχουμε τόσες αλλαγές στο λειτουργικό;

Κωνσταντίνος

Το android τα έχει ήδη αυτά ΙΩΑΝΝΗΣ

cmvrgr

To android ούτε tethering δεν υποστηρίζει. Άσε έχει και αυτό πολλά θέματα. Απλά έγινε popular όπως και το IOS λόγο του ότι το Symbian είναι λιγότερο “φιλικό για ηλίθιους” (χαριτολογώντας το λέω) από το Android / IOS.

denton

O Barry White με συνοδεία ανεμιστήρων και Ν8 = Geekgasm : )

ΙΩΑΝΝΗΣ

πρόσφατα γνωστός μου αγόρασε το galaxy s και προσπαθώντας να το συγχρονίσει με exchange server για τα email του και συγκρίνοντας με το Ν8 ο συγχρονισμός ήταν πολύ καλύτερος και ποιο εύκολος ενώ στο galaxy s πρέπει να αγοράσεις εφαρμογή. Αρά ότι εμείς το έχουμε έτοιμο οι άλλοι πρέπει να το αγοράσουνε.

denton

Φίλε μου Γιάννη, γνωστός μου πήγε χθες στην wind να πάρει smartphone, κατατοπισμένος απο εμένα για το τι εστί Ν8 έτοιμος να το χτυπήσει και έρχεται σήμερα στην δουλειά και μου λέει
-…δέν το πηρα τελικά, γιατί μου είπαν απο το μαγαζί ότι το Ν8 δεν είναι smartphone γιατι δεν έχει android.
FFUUUUUUUUCK! Μου το είπε μάλιστα και πρωί πρωί και μετά δεν ήθελα ούτε καφέ για να ξυπνήσω.
Άκου τι κάθονται και λένε στους ανθρώπους τα ΖΩΑ οι άσχετοι. Τελικά του πάσαραν το optimus black και να φανταστείς οτι τον ενδιέφερε πιο πολύ, να έχει καλή κάμερα-βιντεο το κινητό που θα έπαιρνε.
Αλλά βέβαια, το black το έχει φέρει σε αποκλειστικότητα η wind και πρέπει να το σπρώξουν.
Γκαντ-ντέμιδες!

ΙΩΑΝΝΗΣ

ακριβός denton o κόσμος τρώει οτι του δίνεις δυστυχώς κανένας δεν το ψάχνει

stelios GR

σχετικα με τα απο πανω σχολια, (παρολο που θα βγω off topic) αναρωτιεμαι τι θα γινει με την ασχετοσυνη των υπαλληλων στα καταστηματα κινητης…. ειλικρινα ειναι λες και προσλαμβανουν επιτηδες τους πιο ανιδεους…και μαλιστα στην εποχη μας που υπαρχει (δυστυχως) υπερβολικα μεγαλη προσφορα εργατικου δυναμικου, τα καταστηματα λαμβανουν 500+ βιογραφικα για μια θεση πωλητη και τελικα προσλαμβανουν καποιον που δεν ξερει τι ειναι το 3g!!
-τελος του off topic-
το belle πραγματικα με εκπλησσει ευχαριστα. φυσικα και εχει τεραστιες και καθολου τυχαιες ομοιοτητες με το android, αλλα προσωπικα δεν με ενοχλει καθολου. αυτη ειναι η ταση, η μοδα… αυτο ειναι το layout που πουλαει και αυτο εβαλαν..και καλα εκαναν..ασε που το εκαναν και πολυ πρακτικοτερο και αισθητικα πολυ καλο, το ελαφρως απαρχαιωμενο symbian..εγω προσωπικα που χρησιμοποιω android δεν θεωρω οτι αντεγραψαν το λειτουργικο “μου’.. δεν ειναι αναγκη να κατηγορουμε για αντιγραφη οταν μια εταιρια δανειζεται απο μια αλλη κατι το οποιο ειναι πολυ καλη ιδεα, και αρεστή στον καταναλωτη…

iceman

παιδια ξερετε ποτε θα ερθει στην ελλαδα το symbian anna και αν μπορεις να αναβαθμισεις κατευθειαν σε symbian belle;(οταν ερθει…) -υποστηριζει .flv αρχεια κατευθειαν στο video player;-

Τhanos

Συμφωνό με @Αθανάσιος. Κανεις δεν σκεφτεται, οτι ενα λειτουργικο καταφερνει να τρεχει τοσο καλα σε εναν επεξεργαστη 680 MHz. Η ΝΟΚΙΑ εχει ενα πολυ καλο λειτουργικο και πρεπει να το συνεχισει. Το belle ειναι ενα καλο παραδειγμα για το τι μπορει να κανει η ΝΟΚΙΑ. Οσο για το θεμα, οτι το symbian εχει κλεψει απο το android, συμφωνω με @stelios GR.

MadMax

Χάζεψα τα σχόλια του στύλ “Μοιάζει με Αndroid”… σας δίνω ένα δίκιο, μιάς και η Nokia το έχει θάψει πιά… Το μενού στύλ “κουρτίνα” πρωτοπαρουσιάστηκε στα Ν900 της Nokia. Πράγμα που σημαινει πως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε για τις πρωτοπορείες που φαινεται να εισήγαγε η Google με τα Android. Just saying…
Αnyways… ο Enlop δε γνωρίζω τί σχέδια έχει για την πλατφόρμα Symbian. Προσωπικά, θα ειναι μεγάλο κρίμα αντί να μπριζώνει τους μηχανικούς που δουλεύουν πάνω στα Symbian ώστε να τα τελειοποιήσουν, να τους τραινάρει και να κόβει το πρότζεκτ.
Κeep on geeking guys!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews Nokia Nokia 808 Nokia 808 Pure View

Nokia 808 PureView ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Nokia 808 PureView το smartphone με την μεγαλύτερη κάμερα στα 41 Megapixel. Το 808 Pure View έρχεται με οθόνη αφής 4 ιντσών τεχνολογίας AMOLED (ClearBlack) ανάλυσης 640×340 pixels, μονοπύρηνο επεξεργαστή 1.3GHz και μνήμη RAM 512MB. Ενσωματώνει μνήμη 16GB, έχει υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD και […]

Smartphones Nokia Symbian Belle

Symbian Belle Feature Pack 2, Διαρρέει video με λειτουργίες του

Πολλοί από τους techbloggers πιστεύουν ότι το Symbian έχει πλέον πεθάνει, αλλά η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι, μιας και videos όπως αυτό που σας παρουσιάζουμε εδώ, δείχνουν ότι το επόμενο update, όπως παρουσιάζεται από το RDA, φέρνει αρκετά στοιχεία στο Symbian Belle.

Smartphones Nokia Symbian Smartphones Symbian Belle

Nokia 500, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Symbian Belle;

Το τελευταίο μοντέλο Nokia που είχε ανακοινωθεί ότι θα αναβαθμιστεί στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος Symbian Belle και περίμενε υπομονετικά ήταν το Nokia 500. Φίλοι του Techblog με ενημερώνουν ότι ξεκίνησε η αναβάθμιση για το κινητό τους. Τα υπόλοιπα Nokia Symbian smartphones έχουν αναβαθμιστεί. Συνδέστε το κινητό στο Ovi Suite και πείτε μας αν ισχύουν […]

Smartphones Nokia Belle Nokia N8

Nokia Belle, Ξεκίνησε η αναβάθμιση στην Ελλάδα

Μόλις τώρα ενημερώθηκα από φίλο του Techblog ότι αναβάθμισε το κινητό του Nokia N8 (ελληνικό, αγορασμένο από Cosmote) στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος Nokia Belle. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Nikos “Το σύνδεσα στον υπολογιστή για τυχόν ενημερώσεις και βρήκε την Nokia Belle. Όταν όμως έψανχα στο κινητό για ενημερώσεις μου έλεγε ότι δεν υπάρχουν ενημερώσεις. […]