Συγχρονισμός επαφών Google Contacts με Symbian 3 στο Nokia N8, Βήμα βήμα

Εδώ και μερικές ημέρες έχω στα χέρια μου το Nokia N8. Αμέσως αφού το ενεργοποίησα, θέλησα να συγχρονίσω τις επαφές μου Google Contacts. Ψάχνοντας βρήκα έναν παλαιότερο οδηγό τον οποίο προσάρμοσα στο νέο λειτουργικό σύστημα Symbian 3 και σας παρουσιάζω με εικόνες μέσα από το ελληνικό μενού του Nokia N8.

Τα παρακάτω settings πιστεύω ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα περισσότερα Symbian κινητά και όχι μόνο στο Symbian3.

1. Ξεκινάμε βήμα βήμα πατώντας το πλήκτρο μου Μενού και μετά Ρυθμίσεις -> Συνδεσιμότητα -> Μεταφορά Δεδομένων -> Συγχρονισμός -> Επιλογές -> Νέο Προφίλ Συγχρονισμού -> Έναρξη, όπου και μας εμφανίζει την παρακάτω αριστερή εικόνα. Εδώ γράφουμε ένα οποιοδήποτε όνομα για το προφίλ μας (π.χ. My gmail). Πατάμε “Επόμενη” και επιλέγουμε Έκδοση Διακομιστή 1.2.
, Συγχρονισμός επαφών Google Contacts με Symbian 3 στο Nokia N8, Βήμα βήμα

2. Επιλέγουμε μόνο το “Επαφές” και πατάμε “Επόμενη”. Εδώ, στο “Βάση δεδομένων επαφών” γράφουμε “contacts” (όλα με πεζούς χαρακτήρες) και πατάμε “Επόμενη”.
, Συγχρονισμός επαφών Google Contacts με Symbian 3 στο Nokia N8, Βήμα βήμα

3. Επιλέγουμε “Διαδύκτιο” και πατάμε “Επόμενη”. Στη συνέχεια στο “Δ/νση κεντρικού υπολογιστή γράφουμε “https://m.google.com/syncml” και πατάμε “Επόμενη”.
, Συγχρονισμός επαφών Google Contacts με Symbian 3 στο Nokia N8, Βήμα βήμα

4. Στο “Αναγνώριση διακομιστή” γράφουμε “Google” (με κεφαλαίο το G), πατάμε “Επόμενη” και μετά γράφουμε τη διεύθυνση μας στο gmail π.χ. “costas@gmail.com” και πατάμε “Επόμενη”.
, Συγχρονισμός επαφών Google Contacts με Symbian 3 στο Nokia N8, Βήμα βήμα

5. Τέλος γράφουμε τον κωδικό που χρησιμοποιούμε με τη διεύθυνση μας gmail.com και πατάμε “Επόμενη”. Επιλέγουμε “Ναι” στο ενεργοποίηση νεόυ λογαριασμού και… ο λογαριασμός μας δημιουργήθηκε!
, Συγχρονισμός επαφών Google Contacts με Symbian 3 στο Nokia N8, Βήμα βήμα

6. Τώρα είμαστε έτοιμοι να κατεβάσουμε τις επαφές μας Google Contacts στο κινητό μας. Στην οθόνη που βρισκόμαστε τώρα, πατάμε “Επιλογές” και “Συγχρονισμός”.
, Συγχρονισμός επαφών Google Contacts με Symbian 3 στο Nokia N8, Βήμα βήμα

7. Αυτό ήταν, αν έχουν πάει όλα καλά, οι επαφές σας κατεβαίνουν στη μνήμη του κινητού. Καλή επιτυχία!
, Συγχρονισμός επαφών Google Contacts με Symbian 3 στο Nokia N8, Βήμα βήμα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fadasma

Μετά το Symbian έρχεται και οδηγός για συγχρονισμό με Windows 3.1; :p

DJ_Teris

Κώστα γενικά πως σου φαίνεται το κινητό? Είναι σαν τα παλιά κακά ΝΟΚΙΑ ?? 😛

basilhs

πιες επαφες ρε παιδια γιατι δεν ξερω και πολλα απο αυτα δηλαδη τι ακριβως γινεται με την εφαρμογη αυτη που μας χρειαζεται???????

basilhs

a euxaristw kwsta twra katalava opote einai telika xrhsimo

panos

Fadasma: “Μετά το Symbian έρχεται και οδηγός για συγχρονισμό με Windows 3.1; :p”

Ωραίο το πνεύμα σου, γελάσαμε ρε συ. Μια απορία: Μήπως είσαι κοντινός συγγενής του Στάθη από το Ράδιο Αρβύλα; Στείλε κανένα κρύο ανέκδοτο στην εκπομπή, βλέπω ότι το ‘χεις…

DJ_Teris λέει: “Κώστα γενικά πως σου φαίνεται το
κινητό? Είναι σαν τα παλιά κακά ΝΟΚΙΑ ??”

Όχι, δεν είναι ούτε σαν τα παλιά κακά Nokia, αλλά ούτε σαν τα καινούργια κακά iPhone και Android. Είναι κάτι το φανταστικό. Αλλά πού να το δείτε εσείς οι κολλημένοι. Αφήστε τουλάχιστο εμείς που το έχουμε να το χαιρόμαστε…

FarmaS

Παιδια επειδη δν εχει cd για να εγκαταστησεις το ovi suite.. τι πρεπει να κανω ? σε περιπτωση που δεν εχω internet στο σπιτι ? αν θυμαμαι καλα την εφαρμογη νομιζω την ειχε μεσα στο κινητο για να την εγκαταστησεις στον υπολογιστη.. αλλα τωρα τελευταια οπου κ να το συνδεσω δεν μου εμφανιζει κατι τετοιο.. μηπως εκανα καμια βλακεια κ το εσβησα μεσα απο το κινητο ?

Ευχαριστω

FarmaS

Τελικά από ότι κοίταξα κ στην βοήθεια που έχει μέσα το κινητό όντως υπήρχε το πρόγραμμα μέσα κ σε μικρότερο μέγεθος από ότι είναι αυτό που κατεβάζεις από το ίντερνετ.. Τώρα τι πρέπει να κάνω για να το ξανά βάλω μέσα? Αν κ το βρήκα το αρχείο στο gοοgle αλλά όταν το περνάς στο κινητό δεν στο τρέχει κ επίσης δεν στο ανοίγει στις συντομεύσεις πριν ανοίξεις τον φάκελο μνήμης..

FarmaS

Κωστα εχεις τπτ νεα για το Νοκια Ν9 ? μηπως εχεις ανεβασει καποιο αρθρο στην σελιδα ?

ΑΣΤΕΡΙΟΣ

Κώστα,βοήθεια.Όταν πατάω ”συγχρονισμό” μου βγάζει ”μη έγκυρη διεύθυνση κεντρικού υπολογιστή”.

Antonis

Εμείς που το έχουμε, πραγματικά το χαιρόμαστε γιατί το Ν8 είναι πάνω απ΄ όλα τέλειο Κινητό Τηλέφωνο και μαζί Φωτογραφική μηχανή και Πλοηγός GPS.

fotis braoudakis

μια χαρα λειτουργει ακομα για νοκια 701.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.