Nokia N9 all-screen smartphone σε απλά ελληνικά [δελτίο τύπου]

Το Nokia N9 εγκαινιάζει έναν καινούριο, πρωτοποριακό σχεδιασμό, ο οποίος αντικαθιστά το παραδοσιακό πλήκτρο επιστροφής στην αρχική οθόνη (home key), με μία απλή ευθύγραμμη κίνηση του χεριού. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να επιστρέφει στο home screen από οποιαδήποτε εφαρμογή, σύροντας απλώς το χέρι του στην άκρη της οθόνης.

Οι τρείς διαφορετικές επιλογές αρχικής οθόνης έχουν σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπουν τη γρήγορη πρόσβαση σε ό,τι οι περισσότερο άνθρωποι θεωρούν πιο σημαντικό για ένα τηλέφωνο: τις διάφορες εφαρμογές, τα κοινωνικά δίκτυα, και την εναλλαγή των διαφόρων λειτουργιών.

, Nokia N9 all-screen smartphone σε απλά ελληνικά [δελτίο τύπου]

Ο σχεδιασμός του Nokia N9 αποτελεί υπόδειγμα εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής. Το σώμα της συσκευής κατακευάζεται, με τη βοήθεια μηχανών υψηλής ακρίβειας, από ένα και μόνο κομμάτι πολυκαρβονικού υλικού και κουμπώνει χωρίς εμφανείς αρμου με ένα κρύσταλλο υψηλής αισθητικής. Το βαθύ μαύρο της οθόνης κάνει την επιφάνεια εργασίας να δείχνει ότι επιπλέει στην επάνω όψη της συσκευής.

Παράλληλα, το Nokia N9 είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις κάμερες, την πλοήγηση και τον ήχο, εξασφαλίζοντας μια συνολικά μοναδική εμπειρία χρήσης.

“Με το Nokia N9, θελήσαμε να σχεδιάσουμε έναν καλύτερο τρόπο χρήσης ενός κινητού τηλεφώνου. Για να πετύχουμε κάτι τέτοιο, προχωρήσαμε ταυτόχρονα σε ένα καινοτομικό σχεδιασμό τόσο του software, όσο και του hardware. Αντικαταστήσαμε το home key με μια απλή ευθύγραμμη κίνηση του χεριού στην άκρη της οθόνης. Η όλη εμπειρία που αποκομίζει κανείς από τη χρήση του Nokia N9 θέτει νέα όρια στο πόσο φυσική μπορεί να είναι η αίσθηση της τεχνολογίας,” δήλωσε ο κ. Marko Ahtisaari, Επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Nokia. “Και αυτό είναι μόνον η αρχή. Οι λεπτομέρειες που καθιστούν το Nokia N9 μοναδικό – ο συνολικός σχεδιασμός, η εκτέλεση όλων των λειτουργιών μέσα από την οθόνη (all-screen experience), καθώς και η πλατφόρμα εξέλιξης Qt framework για τους developers, θα βρούν στο μέλλον τη θέση τους και σε άλλα προϊόντα της Nokia.”

Πρωτοποριακός σχεδιασμός all-screen
Χωρίς την ανάγκη ύπαρξης του home key, ο νέος all-screen σχεδιασμός του Nokia N9 αφήνει περισσότερο χώρο στην οθόνη για τις αγαπημένες σας εφαρμογές. Με διαγώνιο 3.9 ιντσών και τεχνολογία AMOLED, η οθόνη του Nokia N9 κατασκευάζεται από κρύσταλλο ειδικής επεξεργασίας, ώστε να είναι ανθεκτική στα γδαρσίματα. Το πολυκαρβονικό πλαίσιο εξασφαλίζει στην ενσωματωμένη κεραία κορυφαίες επιδόσεις, γεγονός που μεταφράζεται σε καλύτερη λήψη, καλύτερη ποιότητα φωνής και λιγότερες διακοπές των κλήσεων.

Κάμερα, χάρτες και multimedia
Ο αισθητήρας της Carl Zeiss, με αυτόματη εστίαση και ανάλυση 8-megapixel, ο ευρυγώνιος φακός, η δυνατότητα λήψης βίντεο υψηλής ανάλυσης (HD) και το μεγάλο άνοιγμα του φακού, εξασφαλίζουν εξαιρετικές φωτογραφικές επιδόσεις ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Όλα αυτά καθιστούν το Nokia N9 ένα από τα καλύτερα φωτογραφικά κινητά που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Μέσα από την εφαρμογή Maps το Nokia N9 προσφέρει δωρεάν πλοήγηση turn-by-turn μέσω φωνητικών εντολών, για πεζούς και οδηγούς, ενώ χάρη στο νέο Drive app, μπορείτε να μπείτε στο αυτοκίνητο σας και να ξεκινήσετε αμέσως την πλοήγηση προς τον προορισμό σας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο σε πραγματικό 16:9 widescreen φορμά. Και επειδή το Nokia N9 είναι επίσης το πρώτο smartphone στον κόσμο που διαθέτει αποκωδικοποιητή Dolby® Digital Plus και δυνατότητα επεξεργασίας σύμφωνα με την τεχνολογία Dolby, μπορείτε να απολαμβάνετε την εμπειρία του ήχου surround, με οποιοδήποτε σετ ακουστικών.

Η αφή μόλις έγινε καλύτερη
Χάρη στην τεχνολογία Near Field Communication (NFC), την τελευταία λέξη στον κλάδο των ασύρματων επικοινωνιών, το Nokia N9 σας δίνει τη δυνατότητα να μοιράζετε εύκολα βίντεο και φωτογραφίες σε άλλες συσκευές, ακουπώντας απλώς τη μία στην άλλη. Συνδυάστε το Nokia N9 με κάποιο αξεσουάρ Bluetooth, όπως το νέο ασύρματο ηχείο Nokia Play 360° που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC, και απολαύστε μια μοναδική μουσική εμπειρία surround sound, με ένα μόλις άγγιγμα.

Διαθέσιμα χρώματα και μνήμη
To Nokia N9 θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα – μαύρο, κυανό και ματζέντα, ενώ η επιλογή μνήμης 16GB και 64GB επιτρέπει την αποθήκευση μεγάλου όγκου περιεχομένου. Tο Nokia N9 έχει προγραμματιστεί να βγεί στην αγορά μέσα στο 2011. Καθώς θα πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης των πωλήσεων, θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις σχετικά με την τιμή και τις ημερομηνίες διάθεσης για κάθε τοπική αγορά.

Nokia N9
Λειτουργικό σύστημα: MeeGo 1.2 Harmatann
Επεξεργαστής: TI OMAP 3630 1 GHz και GPU PowerVR 530
Μνήμη RAM: 1GB
3G/ HSPA
Οθόνη: 3.9 ίντσες, AMOLED, 16:9, 854×480 pixels, 16.7 εκ. χρώματα
Κάμερα: 8 Megapixel, Dual LED flash, video 1280×720 HD
Δεύτερη κάμερα: Ναι
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB/ 64GB
Κάρτα μνήμης: ?
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth 2.1, micro USB, NFC. micro SIM
Μπαταρία: 1450 mAh
Διαστάσεις: 116.45×61.2×7.6-12.1 χλστ.
Βάρος: 135 γρ.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Zafiris

Κρίμα που δε βάλανε hdmi..

kostas

2η καμερα εχει η οχι?

Κώστας Βλαχάκης

Ναι έχει θα το συμπληρώσω στα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Μη με ρωτήσεις πόσα Megapixel! Δεν έχουν ανακοινώσει…

αγγελος χυτηρογλου

Ασχετο αλλα θα μπορει να τρεξει win7.παντως μου κανει εντυπωση που δεν παραταει το meego η Nokia!μπραβο της

ΜπλάκΓούλφ

Πανέμορφο κινητό αλλά η τιμή θα έχει τον τελευταίο λόγο…Οψόμεθα!!

tasos

αν εχει 400-450ε , το πηρα και εφηγα, μετα το βιντεο παρουσιαση του Κωστα φυσικα!

Andreas

MY NEXT PHONE SURE αν έχει και μια καλή τιμούλα

Petros Nikolopoulos

Κώστα το MeeGo είναι λειτουργικό της Microsoft?

Κώστας Βλαχάκης

Είναι Nokia – Intel
https://meego.com/about

Γιώργος Τσ.

Κώστα ποια είναι γνώμη σου για το εν λόγω λειτουργικό…? Από το βίντεο φαίνεται αρκετά καλό και φιλικό προς το χρήστη..! Μία καλή τιμούλα και το τσίμπησα..! Αλλά γιατί να μην έχει HDMI..?!!

Sotos73

Ποτέ ξανά nokia παιδιά υπάρχει το galaxy s2 και σκέφτεστε άλλο κινητο ?

leathernecks

Σίγουρα καλή προσπάθεια από την Nokia , μία όμορφη συσκευή με ένα ενδιαφέρον λειτουργικό το οποίο όμως έχει αβέβαιο μέλλον.
Και από τιμή πιστεύω ότι θα ξεπεράσει τα 600 ευρώ !!!
Μακάρι να βγω ψεύτης !!!!

Dimitris

Για Αμερικη η τιμη λεγεται $660 και $750 για τα 16 και 64 GB αντιστοιχα.

jim

Αν ξεπεράσει τα 600 τότε πάει όσο και κάλο να είναι, το έφαγε η μαρμαγα . Εγώ πιστεύω ότι θα το ρίξει φτηνά για να μπει στο παιχνίδι , και να το εδραιώσει γιατί άμα είναι να δόσης 600 για αυτήν την πλατφόρμα πας στης εδραιωμένες μιλαράκι και γοογλε . Εδώ είναι το στοίχημα της nokia θα φέρι φτηνές συσκευές ισάξιες με το adroid της google η όχι θα φέρι WP7 φτηνότερα από iphone η όχι . αν το κάνει κέρδισε και σκότωσε της άλλες . αλλιώς στο μπα το θα πάει και με γρήγορους ρυθμούς .

Sotos73

Πιστεύω η τιμή του θα είναι γύρω στα 600 ευρώ και θα πατωσει …..

Babis

Το κινητο ειναι απο εμφανιση κορυφαιο.
Αλλα….
Μετα την αποτυχια και την εγκαταληψη απο την Nokia στο Ν900 και με δεδομενο οτι στρεφεται πια σε Windows 7 mobile πως μπορει να πεισει τον καθενα απο εμας οτι δεν θα πεταξουμε παλι τα χρηματα μας και θα μεινουμε με την ελπιδα της μελλοντικης υποστιριξης?

μιχαλης

Η υποστήριξη του λίνουξ μπάμπης είναι από την ίδια την κοινότητα και όχι από την εταιρεία παραγωγής hw.
Αυτό που λες είναι άτοπο. Συγνώμη κι όλας. Είχες επαφή ποτέ με κάποια διανομή linux ακόμη και ubuntu; Είχες κάποιο support πέρα από την κοινότητα; Ακόμα και τα repos από την κοινότητα φτιάχνονται…

tasos

ας ελπισουμε πως θα ειναι φθηνο γτ ειναι πραγματι αρκετα ωραιο.

Timotheos

Καλημέρα. Το συγκεκριμένο τηλέφωνο, με τα τωρινά δεδομένα δε μου λέει απολύτως τίποτα. Αν το παρουσίαζαν πριν από 2 χρόνια θα είχε κάνει πάταγο. Τώρα θα περιοριστεί (αγοραστικά) σε ανθρώπους που θέλουν να έχουν συσκευές που ξεχωρίζουν.

Αλέλανδρος Αντωνιάδης

Και εκει που ειπα τερμα ποια στα smartphones με μεγαλυτερη οθονη απο 3 ιντσες..ειναι τωρα να μη το ξανα σκεφτεις;;;; 😛

st2

Για Αμερικη η τιμη λεγεται $660 και $750 για τα 16 και 64 GB αντιστοιχα.

φοβερο και θελουμε να το στηριξουμε οσοι γουσταρουμ GNU/Linux based mobileOS

αλλα

πανακριβο

δυστυχως

MANOS

Είναι το γρηγορότερο κινητό στη λείψει φωτογραφιών :p
https://www.engadget.com/2011/06/22/nokia-claims-n9-is-the-fastest-image-capturing-phone-yet/

Και από ότι φαίνεται θα υποστηρίζει εφαρμογές android :
https://www.slashgear.com/nokia-n9-android-app-support-promised-with-alien-dalvik-22160809/

marga

πανέμορφο κινητο!

Vaggelis

Πολύ όμορφο κινητό.Μάλλον θα είναι το επομενό μου κινητό αλλά ας μην προτρέχω είναι πολύ νωρίς.Πάντως μου αρέσει το κινητό ψήνομαι να πουλήσω το HTC Desire HD μου,αλλά όπως είπα ας μην βιάζομαι γιατί ακόμα δεν ξέρουμε τι υποστήριξη θα έχει το meego από την Nokia, αλλά και το βασικότερο ΤΗΝ ΤΙΜΗ(Ελπίζω γύρω στα 400-500 ευρώ,γιατί αν παραπάνω….).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.