Το Nokia N9 θα μπορούσε να τρέχει εφαρμογές Android

Ίσως η Nokia βάλει το χέρι της τελικά και στο λειτουργικό σύστημα Android με το αναμενόμενο smartphone Nokia N9 και εξηγούμαι. Εδώ και μερικούς μήνες έχει παρουσιαστεί η εφαρμογή Alien Dalvik που εγκαθίσταται σε συσκευές MeeGo και “βλέπει” τις εφαρμογές του Android Market. Τότε είχε παρουσιαστεί το Nokia N900 και πέρασε απαρατήρητη, σήμερα όμως με το Nokia Ν9;

Η εφαρμογή Alien Dalvik ανοίκει στην εταιρεία Myriad και ακούγεται ότι αφού τρέχει στο Nokia N900 που έχει πλέον το λειτουργικό σύστημα MeeGo, θα μπορούσε να διατεθεί προεγκατεστημένη και με το νέο Nokia N9 που και αυτό τρέχει MeeGo.

Δεν είναι η πρώτη φορά που άλλο λειτουργικό σύστημα τρέχει εφαρμογές Android. Σύντομα και το tablet BlackBerry PlayBook θα μπορεί να το κάνει αυτό.

, Το Nokia N9 θα μπορούσε να τρέχει εφαρμογές Android

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thannasis

Μακάρι,μακαρι να βγαλει ενα λειτουργικο της προκοπης η Νοκια γιατι τα symbian μεχρι τωρα με εχουν απογοητευσει,τα windows phone που θα βγαλει παλι δε μου γεμιζουν το ματι και αυτο το MeeGo πρεπει να το δουλεψω για να πεισθω….

“Αυτα απο εμενα,μεχρι το επομενο σχολιο

BYE BYE”………..

thanos

Ολο αυτο μου ακουγεται καπως περιεργο.Αν γουσταρω android εφαρμογες παιρνω κινητο android και καθαρισα.

el_mac

συμφωνω με τον thano… ασε που για να λεμε την αληθεια οι εφαρμογες του android ειναι κακογραμμενες… πριν με φατε με σχολια τυπου apple fanboy να σας πω οτι android εχω κι εγω(hero x10mini desire)…

teodore88

οτι πληρωνεις περνεις! μην περιμενεις πολλα απο τις δωρεαν.. θα συμφωνισω με τον cVlachaki, και γω θα θελα να δοκιμασω κατι νεο..! σκεφτομαι το επομενο να ειναι ειτε Meego ειτε WebOS.. ειδομεν!

listo

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτό το κόλλημα με τις εφαρμογές.
Ο αριθμός των εφαρμογών που κάποιος θα χρειαστεί δεν ξεπερνά τις 10.
Όσο και να σας φαίνεται περίεργο το meego είναι πιο linux από το android και οι εφαρμογές για αυτό γράφονται σε Qt που έχει φανατικούς υποστηρικτές.
Επίσης με ελάχιστο κόπο μπορεί να μεταφερθεί το κύριο μέρος των desktop εφαρμογών που είναι γραμμένες σε αυτό το toolkit.
Τώρα όποιος θέλει να έχει και ifart και ifrappe τι να πούμε.

thanos

Κωστα ξερουμε αν εχει fm radio? γιατι αλλου διαβαζω οτι εχει αλλου οτι δεν εχει

FoG

Ουσιαστικά κυκλοφορεί η φήμη ότι έχει το chip και για fm radio και για fm transmitter, απλά δεν έχουν γραφτεί ακόμα τα κατάλληλα προγράμματα.

bill1989

θα ανεβαζε σιγουρα τον αριθμο των υποψηφιων αγοραστων!ομορφο κινητο και φαινεται ενδιαφερον το meego…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.