Nokia N9, Θα φορέσει Android Ice Cream Sandwich;!

Το smartphone Nokia N9 που κάποιοι έχετε λατρέψει με το λειτουργικό σύστημα MeeGo φαίνεται ότι έχει γίνει port και ετοιμάζεται να φορέσει Android Ice Cream Sandwich. Δεν έχω ιδέα αν η φωτογραφία που ακολουθεί είναι πραγματική ή απλά ο δημιουργός της παίζει με τη φαντασία μας. Θα περιμένουμε να δούμε αν πρόκειται να γίνει πράξη. Ιεροσυλία;

, Nokia N9, Θα φορέσει Android Ice Cream Sandwich;!

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panagiotis R.

Καλα η φωτογραφια εμενα μου μοιαζει ψευτικη. Αλλα αν γινοταν οντως θα ηταν πολυ τελειο. Καιρος θα ηταν να υπαρξει ενα android με τετοια ποιοτητα κατασκευης.

ΥΓ. Σε ποια χωρα ειναι τραβηγμενη αυτη η φωτο? Δειτε τους χαρακτηρες στο πληκτρολογιο…

Giwrgos

Το πληκτρολογιο ειναι ρωσικο.
Και η φωτογραφια επισης.
Και ειναι αληθινη.

Δεν ειναι ομως κατι το επισημο απλα ενας χρηστης καταφερε να κανει port ICS στο N9.

Τωρα γιατι να κανει κατι τετοιο, ο θεος και η ψυχη του!
Το MeeGo ειναι οτι καλυτερο εχει βγει ποτε σε mobile OS, το να flashαρεις ICS απο πανω ειναι σα να εχεις αγορασει Porsche και να τις βαζεις μηχανη απο Fiat…

Πάνος

Εγώ πάντως με android θα το έπαιρνα, με meego όχι λόγω αναβαθμίσεων και εφαρμογών.
Το συγκεκριμένο είναι άχρηστο γιατί δεν έχει τα touch key στην οθόνη όπως το galaxy nexus και δεν έχει ούτε hard keys!!

bonamin

Πάντως εγώ δεν συμφωνω με τα 2 πρωτα σχολια, διότι, 1) και ποιο ποιοτικά Android κινητα υπαρχουν, αλλα και 2) το MeeGo δεν ειναι το καλυτερο OS.

Δεν υπαρχει καλυτερο και χειροτερο. Αλλα οσον αφορα εμενα πρωσοπικα, δρν βαζω τιποτα μπροστα απο Android.

Αστέρης

σαν κατοχος Maemo (Ν900), που εχει την ιδια πλατφορμα αναπτυξης εφαργμογων με το Meego (Qt), παραθετω οτι ηδη υπαρχουν τα εργαλεια για multiboot για τα εν λογω λειτουργικα.
Άρα διόλου απίθανο να ξεκινησεις το Ν9 με android, αφου εμεις καταφεραμε Gingerbread στο Ν900!
Όσον αφορα τωρα στη διαμαχη των λειτουργικων, σιγουρα το Meego ειναι αιωνες μπροστα απο καθε τι αλλο. Ακομα και το ICS,παρότι εντυπωσιακο, δεν μπορει να συγκριθει με την απλοτητα και αμεσότητα που διακρινει το meego.

lostre21

@Αστέρης +1

enigma

Άλλωστε εδώ κάτοχοι Ν900 είχαν περάσει νέα έκδοση android μέχρι και πριν από googleόφωνο .

Γιωργος

@ αστερη μηπως ειναι και χιλιετιες μπροστα? αμαν με αυτες τις υπερβολες… η αμεσοτητα του swipe τρομερη οντως….κλεινεις εφαρμογες χωρις να το θελεις λογω του swipe..

Πάνος

+1 bonamin

Giwrgos

Δυστυχως ολοκληρωμενη αποψη μπορουν να εκφερουν μονο οσοι τυγχανουν να εχουν περασει απο τα χερρια τους και τα 2 λειτουργικα.

Γιατι το να λες οτι το Android ειναι τελειο και με βολευει γιατι κανω τα παντα οποτε θελω ειναι σωστο αλλα στην πραγματικοτητα εστω και ασυναισθητα το συγκρινεις με οτι αλλο ειχε περασει απο τα χερια σου!

Εχοντας λοιπον την τυχη να εχει περασει απο τα χερια μου ενα Ν950 και εχοντας τη δυνατοτητα να δοκιμασω και να πειραματιστω για λιγες μερες μαζι του μπορω να πω πως δεν ειχα ποτε ξανα αναλογη εμπειρια χρησης! Και κυριως τη δυνατοτητα να εχω τα προγραμματα του υπολογιστη μου, στο κινητο μου! Το QΤ ειναι ομορφο,γρηγορο,απαιτει λιγους πορους και σου δινει πολλες δυνατοτητες,περισσοτερες σιγουρα απο τη @#@#@# Java!

Χιλια συγγνωμη για το offtopic παιδια!

Νοστραδαμος

Ειχα το Ν900 και πηρα καποια στιγμη ενα iiiiphone δεν λεω πιο πολλα apps πιο πολλα γενικα μπιχλιμπιδια αλλα οταν το Ν900 δουλευε 6 εφαρμογες μαζι!! το i δεν τα δουλευε.
Παρολα αυτα οκεικ εφτασα στο συμπερασμα οτι οκεικ ποσες εφαρμογες θελω ?
Οταν ξεκινησα ηθελα πολλες αλλα αργοτερα σχεδον τπτ. Αρα καταληγω το επομενο κινητο που δεν θα εχει αναβαθμισεις καθολου δεν το θελει απλα ο κοινος θνητος ανθρωπος να ειναι το Ν9 επειδη εχει χαλια λειτουργικο και δεν ειναι ωραιο αααα και καθολου εφαρμογες οπως το Ν900 που λεγανε οτι δεν θα το υποστηριξει η νοκια.
Σεβαστο οτι το ι ειναι το πρωτο κινητο με αφης “νομιζω” οτι ειναι πολλη καλο αλλα ρε παιδια μηπως γενικα αρχιζει και ξεφουσκωνει η κατασταση το λεω ταπεινα λεω μηπως…

Αστέρης

@Γιωργο
ερχεσαι στα λογια μου!
ειπα οτι το meego ειναι μπροστα, οχι το android!
και το swype ειναι ενα υπερεκτιμημενο “μπαλωμα” της απουσιας φυσικου qwerty πληκτρολογιου…
ΟΛΟΚΛΗΡΗ η αληθεια ειναι οτι το android στα χερια ενος εμπειρου χρηστη μπορει να κανει ΠΑΠΑΔΕΣ. αλλα κρινοντας απο την εμπειρια “out-of-the-box”, τιποτα δε συγκρινεται με maemo-meego!!!

Haduuken!

Βεβαίως και βάλαν android, στη Ρωσία όλα γίνονται. Εδώ βάλανε win3.1 σε Spectrum ZX, σ’αυτό θα κολλήσουνε ?? :}

jim99

Η φωτο ειναι ΑΛΗΘΙΝΗ . Το εχω βαλει και σε φιλου μου N9 και κανει dual boot . Εχει καποια bugs (Κολαει το wifi δεν ενεργοποιειται η καμερα ) αλλα πιστευω συντομα θα εχουμε λυση.

για τους απιστους (για ολους δηλαδη γιατι και εγω δεν το πιστευα πριν το καταφερω)
εχω ανεβασει και σχετικο βιντεο

https://youtu.be/rknq4xn5OXY

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.