Nokia N9 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας το Nokia N9 με λειτουργικό σύστημα MeeGo έκδοση 1.2 Harmattan, οθόνη 3.9 ίντσες τεχνολογίας AMOLED με ανάλυση 854×480 pixels, επεξεργαστή 1GHz, μνήμη RAM 1GB και κάμερα 8 Megapixels με φακό Carl Zeiss και δυνατότητα λήψης βίντεο HD 1280×720 pixels. Δείτε το μαραθώνιο παρουσίαση και πείτε μας τη γνώμη σας.

Το Nokia N9 αναμένεται στη χώρα μας τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου. Περιμένουμε να κυκλοφορήσει το μοντέλο με τα 64GB σε μαύρο χρώμα και τιμή 620 με 630 ευρώ.

Σημείωση: Ελληνικό μενού ή/και πληκτρολόγιο θα πάρει το κινητό εφόσον αποφασίσουν να ασχοληθούν κάποιοι developers. Eπίσημα από τη Nokia Ελλάδας δεν πρόκειται να αποκτήσει ελληνικό μενού ή ελληνικό πληκτρολόγιο. Πότε (και αν) θα αποκτήσει ελληνικό μενού ή/και πληκτρολόγιο δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Όπως επίσης δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο εύκολη θα είναι η διαδικασία για τον τελικό χρήστη.

Nokia N9
Λειτουργικό σύστημα: MeeGo 1.2 Harmattan
Επεξεργαστής: TI OMAP 3630 1 GHz και GPU PowerVR 530
Μνήμη RAM: 1GB
3G/ HSPA
Οθόνη: 3.9 ίντσες, AMOLED, 16:9, 854×480 pixels, 16.7 εκ. χρώματα
Κάμερα: 8 Megapixel, Dual LED flash, video 1280×720 HD
Δεύτερη κάμερα: Ναι
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB/ 64GB
Κάρτα μνήμης: Όχι
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth 2.1, micro USB, NFC, micro SIM
Μπαταρία: 1450 mAh
Διαστάσεις: 116.45×61.2×7.6-12.1 χλστ.
Βάρος: 135 γρ.

, Nokia N9 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

, Nokia N9 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

, Nokia N9 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

, Nokia N9 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

, Nokia N9 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

, Nokia N9 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

, Nokia N9 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

, Nokia N9 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

106 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
teodore88

επιτελους ετοιμο το hands on 🙂 το μονο που μπορει να κτυπησει το iphone σε θεμα εμφανισης/κατασκευης/ποιοτητας/desing..

μομο

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΚΩΣΤΑ ΑΡΧΟΝΤΑ!!!

Βασίλης

Μπράβο Κωστή. Έχω μία απορία όμως… Το δάχτυλο που το χτύπησες…??? 🙂

Nickolas

Μπράβο Κώστα, τέλειο το review. Τι να πω σε ζηλεύω, ειδικά σε γαλάζιο είναι κουκλί το κινητό. Και η οθόνη φαίνεται πραγματικά πολύ καλή, λες και είναι ζωγραφιστά τα εικονίδια επάνω της.
Α και τελικά το πλαίσιο όπως έγραψες και στο προηγούμενο άρθρο σου έβγαλε την έκδοση των 16GB και τώρα έχει μόνο αυτή των 64GB στα 629 ευρώ.

KonSammyOmnia7

Πραγματικα Υπεροχα τα Βιντεο..! Μπραβο Κωστα τα πιο αναλυτικα βιντεο που εχω δει για το κινητο..! Ενα απιαστο ονειρο ομως με τετοια τιμη………..

ΓΙΑΝΝΗΣ Α.

μπράβο κώστα…και ένα ακόμα μεγαλύτερο μπράβο σε νοκια-meego για το κινητό.
απλό γρήγορο ουσιαστικό με πραγματικό multitasking. μακάρι να υποστηριχθεί αργότερα και με άλλες συσκευές.

pgetsos

κωστα τι γνωμη εχεις για την οθονη του? διαβασα οτι ειναι καλυτερη ακομα και απο του γαλαξια2 !

FiL

Αρκετά καλό και ωραίο αλλά η τιμή του είναι τσιμπημένη…

nikos14

πολυ καλο το κινητο . ημουν και ειμαι nokia fun. βεβαια τωρα ειμαι κατοχος galaxy s 2 και το ζηλευω .. ειναι απιστευτο .. ειδικα η κατασκευη του .. κατι που παρατηρησα κωστα οταν πηγες στις λεπτομεριες καταναλωσης μπαταριας… meego system 63% ? παιζει κατι με αυτο ?

Max91

Το πιο όμορφο κινητό που υπάρχει πιστεύω ότι είναι…. τέλειο, μα στο μόνο που κολλάω είναι το λειτουργικό MeeGo πάντως όλα τα υπόλοιπα μου φαίνονται τέλεια (οθόνη, desing, ποιότητα ΟΛΑ)

A.A.

Πολύ ωραίο interface. Απλό και όμορφο. Το touch φαίνεται επίσης καλό, ο σχεδιασμός παρα πολύ ομορφος επίσης, και συγκεκριμένα η οθονη δείχνει κούκλα. Σίγουρα φοβερη ποιότητα κατασκευής αλλά κάμερα περίμενα να διαχειρίζεται καλύτερα τα fps… Όπως και να έχει πανακριβο όμως. Ας δούμε τι τιμές θα παίξουν στα μεταχειρισμένα.

psilos

πολύ καλό το κινητό αλλά με τέτοια τιμή δύσκολα θα μπει σφήνα στους βασικούς ανταγωνιστές………και η οθόνη του μου φάνηκε μικρή για 4 ίντσες….

kostas

Αφού κατάφερα και διέλυσα το Ν900 είπα να περιμένω λίγο για να πάρω το διάδοχο αλλά τελικά δεν κρατήθηκα και το γύρισα στο Android(galaxy s2)….

naruto14

Φοβερό κινητό πολύ μου άρεσε! Κρίμα που είναι τόσο ακριβό! :/

alexandros

πολύ ωραίο το Ν9 πολύ απλό πολύ γρήγορο… καλό θα ήταν να βλέπαμε πως τρέχουν τα παιχνιδάκια..

brompton

Απαίσια ελληνικά, πολλά λάθη, στο mute είναι τέλεια τα βιντεάκια

kostas

πολύ ωραίο το Ν9!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Χρήστος

Το κινητό είναι απλά πανέμορφο!!
Ποιότητα κατασκευής όπως φαίνεται τρομερή!
Και το meego μπορώ να πω αρκετά ενδιαφέρον!
Με βάζει σε δίλημμα ανάμεσα σε αυτό ή καποιο windows phone μοντέλο…
Βεβαιά αν ισχύει αυτή η τιμή είναι απλησίαστο….

Npapanikolaou

super η παρουσιαση σου Κωστα!
που εκοψες το δακτηλο σου, δεν μας ειπες;;
προσεχε με το μαγικο κοπιδι*
φοβερο το κινητο σε σχεδιαση, σε χαρακτηριστικα, και λειτουργικοτητα.
αλλα ειναι και Α-κρι-βο..

ειδα εχεις τρια στα χερια σου.**βαλε το γαλαζιο σε διαγωνισμο**

MANOS

Aλλο ένα απίστευτο review μπράβο Κώστα!
Το κινητό είναι πανέμορφο όπως επίσης και το λειτουργικό.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η ταχύτητα της φωτογραφικής στην επαναφορά.
Εύχομαι να το υποστηρίξουν γιατί πραγματικά το αξίζει!!!

Φιλιππος

Παιδια, κινητο ενα χρονο πισω…κριμα στην νοκια. Το καλυτερο που εβγαλε ηταν το Ν95 το μαυρο. Μετα απο αυτο ο γρεμος…

Πάνος

Καταρχήν μπράβο σου Κώστα για αυτην την καταπληκτική δουλειά, γενικά τα review σου ειναι πολύ ανώτερα απο αυτά των γνωστών ξένων blog. Ωραίο το meego αν και λίγο άβολο κατά την γνώμη μου, ο μόνος λόγος που θα το επερνα είναι το εξαιρετικο του ντιζάιν και ότι σίγουρα κάποια στιγμή τα παιδιά του xda θα του περάσουν android (ics), ίσως το μοναδικό nokia με andoid…

geo25

Φοβερό κινητό… Τα μόνα αρνητικά είναι η γλώσσα και η τιμή…

Γιωργος

απιστευτο το design της συσκευης….υπεροχο πραγματικα! παλι καλα που θα το δουμε οπως ολα δειχνουν και στο nokia 800 (sea ray)!

2Cents

Ένα κινητό με meego το πρώτο και τελευταίο αφού όπως έχει ανακοινώσει η nokia σταματάει και την ανάπτυξη και την υποστηριξή του, χωρίς ελληνικό πληκτρολόγιο!!, χωρίς εφαρμογές και σε τιμή μεγαλύτερη του GSII και παρόμοια του ip4…
Μάλλον η nokia μας δουλεύει ή ψάχνει απλώς για θύματα αφού έτσι κι’αλλιώς τα windows αποτελούν την στρατηγική επιλογή της.
Καληνύχτα!!!

alexis

πολυ ωραιο κινητο!!!!υπεροχο σχεδιαστικα αλλα κ μοναδικο το λειτουργικο!!!πολυ μου αρεσε!!!!πολυ καλη δουλεια NOKIA!!!!!

Γιώργος Μ.

Μπράβω Κώστα πολύ αναλυτικό το video αλλά ομολογώ πως το κινητό με ξένυσε όσο αφορά την τοποθέτηση της μπροστινής κάμερας θα υπάρχει η εντύπωση πως το κρατάμε ανάποδα! eny way ήθελα να πώ και κάτι άλλο μια ιδέα βασικά άν θα μπορέσεις σε επόμενα video να μας κάνεις μια εκπαίδευση και να μας δείξεις το πώς να κατεβάζουμε εφαρμογές και το τι ιδιαιτερότητες έχουν τα διάφορα λειτουργικα συστήματα των κινητών ως προς την εγκατάσταση των εφαρμογών νομίζω πως θα ήταν ενδιαφέρον σε πολλούς.
Ευχαριστώ.

Γιωργος

να ρωτησω κατι…εντοπισες καποια αρνητικα στοιχεια Κωστα ειτε στη συσκευη, ειτε στο OS?

χρήστος

Είναι το μόνο κινητό ΝΟΚΙΑ που μου αρέσει.
Γι την ακρίβεια, δηλώνω …μαγεμένος.

Δύο τα τινά :
1) η τσιμπημένη τιμή του και
2) η ανύπαρκτη πιθανόν υποστήριξη του Meego OS ?

kpap

Φοβερό πραγματικά υπέροχο! Δεν έχω λόγια… 3 όμως αρνητικά: το λειτουργικό, η οθόνη(έπρεπε να είναι λίγο μεγαλύτερη..) και η μη υποστήριξη Flashplayer στον browser. Κατά τ’άλλα το κινητό είναι θεϊκό! Άντε 3 έχεις βγάλε το ένα σε κλήρωση!!!

fred

Παρα πολυ ομορφο το κινητο.αν πεσει η τιμη του μπορει κ να το παρω για δευτερο

kostashd2

Κάνε ένα συγκριτικό με το Μότσαρτ με το mango αν και παλαιότερης γενιάς..

stavros

Aν αντικαθιστουσα το iPhone θα το εκανα μονο με αυτο. Μπραβο στην nokia για το design και την ποιοτητα κατασκευης, ενω και το meego θα το προτιμουσα και απο windows mobile αλλα και και απο το χαζο android.

makis

Το iPhone 5 είναι αυτό???? :p

Φίλιππος

Το κινητό είναι τέλειο όλη η απλότητα στο μεγαλείο της. Δύο αρνητικά η τιμή και ότι έρχεται Ελλάδα μόνο το 64.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Ωραιο απλα μου φενεται λιγο παραξενο να μην εχεις ουτε ενα κουμπι για back ή home.. Παντως αυτο ειναι οντως μια πολυ καλη προσπαθεια απο την nokia…

jsouroufis

Θα συμφωνησω με τον brompton οσον αφορα το review..! Δυστηχως ηταν κακο..

Επισης..Αν ειχες καποιο N900 θα ηξερες οτι ελληνικα θα παρει χωρις καποιο application κλπ! Θα εχει παντου! Ολο το λειτουργικο θα εξελληνιστει! Πως; Μα φυσικα οπως στο Ν900 που ειναι open source (οχι οπως android..αληθινα open!) και η μεταφραση θα ειναι ετοιμη συντομα απο την κοινοτητα!

Τελος, δεν δειχνεις και πουθενα πως ξεκλειδωνει αν κανεις διπλο “ταπ” στην οθονη, χωρις να χρειαστει να πατησεις το Lock button!

sofoklas

Θα φτιαχτει και ελληνικο μενου και πληκτρολογιο απο την κοινοτητα, μολις το παρουμε στα χερια μας θα αρχισουμε την μεταφραση. Ηδη εχει κυκλοφορησει ο firefox που υποστηριζει flash player και απ’οτι λενε οσοι τον δοκιμασαν τρεχει αψογα στο Ν950.

DarkPain

Μπραβο Κωστα ωραιο review.
Mπορω να πω οτι μου αρεσε το κινητο αν και πιστευω η οθονη που εξεχει θα ειναι προβλημα αργοτερα!!
Ωραιο το ΜeeGo με λιγη δουλιτσα ακομη θα γινει πολυ πιο ομορφο και λειτουργικο απο τα Windows Phone

jsouroufis

cVlachakis, το θεμα ειναι οτι οντως τοσο ευκολα θα απολαυσει ο κοσμος τα ελληνικα στο κινητο του! Θα ανοιξει μια μερα το nokia store και θα δει Ελληνικα. εγκατασταση, επανεκκινηση και τελος! Ολα θα ειναι native! ουτε εφαρμογη ελληνικου πληκτρολογιου ουτε τιποτα! Τωρα για τα ελληνικα σου, πιστεψε με, δεν το ειπα(με) με κακο σκοπο. Τουλαχιστον εγω δεν ειμαι απο αυτα τα ατομα που διορθωνουν τους αλλους σε ορθογραφικα και γραμματικα λαθη, ομως οταν ακους καποια καπως τραβηγμενα χτυπανε ασχημα. Για να το πω αλλιως, τοσο για το review που εκρινα κακο οσο και για την μη αναφορα σε μια λειτουργια, θεωρω οτι απο σενα περιμενα να κανεις κατι καλυτερο. Αν δε με εννοιαζε δε θα καθομουν να το σχολιασω, αλλα απο τη στιγμη που το blog σου το διαβαζουν κυριως μεσου/χαμηλου επιπεδου/γνωσεων (στα κινητα) χρηστες, νομιζω οτι πρεπει να εισαι τυπικος και σιγουρος για οσα αναφερεις. Η απουσια ελληνικων ισως να ειναι αποτρεπτικος παραγοντας αγορας για πολλους, αλλα αν ξερουν οτι σιγουρα και συντομα θα υπαρξουν τοτε θα το σκεφτουν να αγορασουν ενα τετοιο καταπληκτικο τηελφωνο!(ενα φιλικο προς το χρηστη Ν900 με ενα αψογο λειτουγικο) Το σχολιο μου δεν ηταν απο κακια αλλα feedback στο blog που μ’αρεσει να… Συνέχεια »

panos13

πανεμορφο….πολυ καλη κατασκευη,γρηγορο αλλα πολυ κριμα που δεν γνωριζουμε αν θα υπαρξει υποστιριξη γιατι ειναι μεγαλο ρισκο να το παρει καποιος

FarmaS

Ωραιο το κινητο αλλα εχω 2 αποριες
1) Για να γραψεις καποιο μηνυμα εχει μονο πληκτρολογιο qwerty ? δεν εχει αλφαριθμητικο πληκτρολογιο οπως το Ν8 ?

2) Τι πιθανοτητες υπαρχουν για γινει ολο το κινητο στα ελληνικα ? οχι μονο το μενου για τα μηνυματα αλλα κ σε ολα τα αλλα (ρυθμισεις, ρυθμισεις καμερας, ημερολογιο κλπ)

Ευχαριστω

dotplan

Άνευ Android είναι πεθαμένο.Τι εφαρμογές θα βάλει ο κόσμος, μήπως θα τις κάνει compile από source;;;; Τόσα πολλά λεφτά και ούτε ένας διπύρηνος; Τραγικό το λιγότερο…

b21

Είναι πανέμορφο!Από τα λίγα κινητά με οθόνη αφής που είναι τόσο όμορφο!

iceman

σαν σχεδιαση και σαν UI ειναι παρα πολυ καλο! ομως…. 1)δεν εχει εληνικα και πιο βασικο, 2)παιρνει micro sim, που να τρεχεις να την αλαζεις…. και τελικα δε βλεπω να κανει κατι παραπανω απο το n8 το οποιο εχει και αλλα καλουδια….(ραδιοφωνο,καμερα 12μπ,hdmi)

Giannis

Φίλε Κώστα, είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσες να κάνεις ένα πολύ καλύτερο hands-on. Σκέψου ότι γύρισες τρία video, συνολικής διάρκειας 29 λεπτών. Θα επικεντρωθώ σε όποια σημεία μου έρχονται στο νου: 1) κατασκευή N9 Πρόκειται για κάτι μοναδικό παγκοσμίως, η ενιαία κατασκευή αυτού το κινητού συναντάται πουθενά αλλού? Σε σύγκριση με την κατασκευή του iphone θα περίμενα ένα σχόλιο. 2) Οθόνη Ν9 Λέγεται και είναι η καλύτερη οθόνη που είχε μέχρι σήμερα ένα κινητό τηλέφωνο. Εδώ δεν έκανες κάποια αναφορά, την στιγμή που σε άλλα hands-on παίρνεις ξεκάθαρα θέση. Για παράδειγμα έχεις θεοποιήσει την οθόνη του Samsung Galaxy S2, η οποία εμπρός σε αυτήν του N9 είναι μια προχειροφτιαγμένη μετριότητα. Αφενός με το πόσο fake είναι τα χρώματα της και αφετέρου με το λευκό χρώμα που δεν είναι λευκό αλλά μπλε. Ήμαρτον, να κρατάς στα χέρια σου την καλύτερη οθόνη ever και να μην το αναφέρεις τουλάχιστον, δεν είπα να την προσκυνήσεις κιόλας, αλλά τουλάχιστον 5-10 λέξεις θα μπορούσες να τις πεις. 3) Ηχείο Ν9 “Δεν θα έλεγα ότι είναι και πάρα πολύ δυνατό” είπες στο 3ο video στο 2.29′ Βέβαια στο 3.20’΄που έβαλες ένα βιντεάκι να παίζει στο κινητό είπες ότι απλά είναι εδώ λίγο καλύτερο. Τι λίγο καλύτερο… Συνέχεια »

antonis

αμαν ρε Κώστα, harmattan είναι όχι hartman.πόσες φορές να το πεις!!!

μπράβο για την παρουσίαση πάντως,νομίζω είναι ένα ιδιαίτερο κινητό που πραγματικά ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα και έχει δική του ταυτότητα.

είναι πολλά τα λεφτά μεν,αλλά αγοράζεις κάτι fresh!

Xaris

H οθόνη του Samsung Galaxy S2 είναι μια προχειροφτιαγμένη μετριότητα μπροστά στου Ν9??? χαχαχαχαχα με έκανες και γέλασα!

Giannis

Όντως και εγώ γέλασα λίγο με το σχόλιο 47..Μη το κάνετε τόσο θέμα με το νοκια και εμένα μου άρεσε εμφανισιακά αλλά είπαμε όχι και τελειότερη οθόνη. Για την οθόνη απλώς φίλε να ξέρεις ότι η νοκια δεν κατασκευάζει οθόνες, τις παραγγέλνει απο samsung,lg κλπ και προφανώς η super amoled ειναι καλύτερη απο τις απλές amoled και το λέω χωρίς να έχω galaxy s2 ή κάποιο Bada κινητό που να έχει super amoled, εύκολα είναι αντιληπτό συγκρίνοντας τις τεχνολογίες των 2 ή απλά βάζοντας τα κινητά δίπλα δίπλα που τις έχουν. Όσο για το άλλο που λες τα χρώματα και στις amoled και τις super amoled είναι υπερκορεσμένα και έτσι δείχνουν έντονα και σε μερικούς φαίνονται ψεύτικα στο μάτι. Αλλά αυτό είναι θέμα υποκειμενικό γιατί εγω πχ προτιμώ σε μεγάλες οθόνες με πολύωρη χρήση οθόνη ips και έχω κινητό με amoled που τα δείχνει όλα έντονα αλλά δε με πειράζει καθόλου. Τα τελευταία καλά νοκια έχουν ΟΛΑ amoled οθόνες που τις αγοράζουν απο samsung κυρίως, δε ξέρω αν παίρνουν και απο άλλους κατασκευαστές πάντως θυμάμαι που πριν μήνες είχαν κόψει παραγγελίες για τη νοκια για να τις κράταγαν για τα πρώτα galaxy s εξαιτίας της υψηλής ζήτησης και αρα αυτό… Συνέχεια »

Nickolas

@Giannis
Οσον αφορα τις οθονες πριν βγαζουμε συμπερασματα καλο ειναι να τις βλεπουμε πρωτα απο κοντα. Δε λεω οτι η οθονη του galaxy s2 ειναι καλυτερη ωστοσο επειδη τυγχανει να το εχω δυστυχως δε μπορω να πω οτι ειμαι και τοσο ευχαριστημενος.
Τωρα μπορει η Νοκια να αγοραζει οθονες απο αλλες εταιρειες ωστοσο χρησιμοποιει καποια δικα της φιλτρα και γι αυτο ονομαζει cbd τις οθονες που εχει σε καποια κινητα, το gsmarena εχει κανει και συγκρητικο και τις χαρακτηριζει ως τις καλυτερες.
Τελος οσον αφορα το nfc το Νοκια c7 ειχε πολυ πριν το Nexus τσιπακι nfc και το καλο ειναι οτι με την αναβαθμιση σε αννα μπορει καποιος να το χρησιμοποιησει κανονικα για να ανταλλαζει βιντεο, φοτο, επαφες καθως και να συνδεει με ευκολο τροπο bluetooth εξαρτηματα. Οποτε μπορεις ανετα να το χρησιμοποιεις και στην Ελλαδα.

sofoklas

Φιλε Giannis τα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως τα λες και θα σου εξηγησω γιατι, ναι μεν το πανελ της οθονης ειναι απο την samsung αλλα η τεχνολογια cbd ειναι της νοκια. Αυτο το πολωτικο φιλτρο λοιπον μειωνει τις αντανακλασεις και αυξανει αισθητα την φωτεινοτητα της οθονης.
Για παραδειγμα Galaxy S, στο 100% της φωτεινοτητας, στο λευκο χρωμα, εχει 395 cd/m2 ενω το nokia X7 630 cd/m2 στις ιδιες συνθηκες.
Επισης δεν ειναι ολες οι νεες οθονες της νοκια amoled, το νοκια 701 εχει ips panel απο την lg με cbd φιλτρο και παλι εκει ενω η lg διαφημηζε το Optimus Black σαν το κινητο με την φωτεινοτερη οθονη με 749 cd/m2 βγηκε το 701 με ιδιας τεχνολογιας πανελ και φιλτρο cbd και οι μετρησεις δωσανε 1061 cd/m2, αισθητη η διαφορα και παλι.

Κωστας

Φρέσκο, ταχύτατο, πανέμορφο και με πραγματικό multitasking. Μείον για μένα η έλλειψη flash player, και xenon flash. Καταλαβαίνω, ότι το xenon θέλει όγκο, αλλά με τόσο ωραία κάμερα (όπως και το sgII, iphone 4s, όπως λένε) το led είναι απλά λίγο. Άσχετο Κώστα, σχετικά με το radio, αληθεύει ότι έχει αντίστοιχο hardware, όπως και για fm transmitter, αλλά δεν υποστηρίζεται από εφαρμογή;

denton

H NOKIA μάλλον πρέπει να το έχει χάσει μου φαίνεται !!!’wtf@#
Είναι δυνατόν να έχει καταφέρει να φτιάξει τέτοια συσκευή και να την εγκαταλείπει για τα μάτια του Elop ; Κανονικά θα έπρεπε να την εκμεταλλευτεί εμπορικά, βγάζοντας περισσότερα κομμάτια και κάνοντάς την σημαία της.
Το Ν9 είναι απλά απιστευτο.
Φαντάζομαι τι θα είχαμε να ακούσουμε, αν έβγαινε το καινούριο -i phone- με τα χαρακτηριστικά και το απίστευτα πρωτοποριακό (και λειτουργικό) UI του. Μόνο φανταστείτε…!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ενα εχω να πω, απλα τελειο, μολις το παρελαβα και παιζω μαζι του. παιδια μην κανετε τζαμπα συγκρισεις σε ανομοια πραγματα, οσο θα βρει καποιος 10 καλα στο ενα κινητο αλλα τοσα θα βρει και καποιος αλλος στο δικο του. εχει να κανει με την χρηση του καθενος και το γουστο το.

Κωστα να σε ρωτησω? ξερεις αν για ηχο κλησης βαζεις οτι ηχο θες? γιατι δεν το βρισκω!!! ¨((

The PokerGosh

Πολύ καλό φαίνεται..
Επίσης παρατήρησα πολύ γρήγορη την φωτογραφική μηχανή..
Αλλά δεν βλέπω και πολλόύς να το παίρνουνε…

holy_alien

ME WANT ONE!!!

PANOS

ΠΑΤΑΤΑ

Magnus

Ωραία βίντεο αλλά μερικές ερωτήσεις: 1) Το ελληνικό πληκτρολόγιο θα μπορούμε να το κατεβάσουμε από κάποια σελίδα εκτός της επίσημης; Γενικότερα αν υπάρχει κάποια σελίδα για να ενημερωνόμαστε σχετικά με αυτό το θέμα καθώς και το αν υπάρξει ελληνικό μενού-πληκτρολόγιο. Δεν με ενοχλεί το μενού απλά θα ήταν σωστό να είναι στη γλώσσα μας εφόσον υπάρχει και σε άλλες γλώσσες. Εννοείται βέβαια ότι το μην μπορείς να γράψεις στα ελληνικά είναι απαράδεκτο. Σκεφτείτε καλή ώρα το δικό σας site όπου δεν θέλετε greeklish (οθώς κατά τη γνώμη μου). . . 2) Τελικά το Meego θα υποστηρίζεται από κάπου; Ρωτάω γιατί έχουν ακουστεί πολλά. . .μία ότι δεν θα υποστηρίζεται από Νόκια αλλά η Ίντελ θα το συνεχίσει, μία ότι τελικά η Νόκια θα το υποστηρίζει αλλά η Ίντελ (πριν λίγο το δάβασα κάπου) θα το παρατήσει για ένα άλλο λειτουργικό (Tizen νομίζω). Έλεος δηλαδή. . . 3) Μόνο το συγκεκριμένο κατάστημα θα φέρει το Ν9 και μόνο σε μαύρο με 64 GB; Όχι ότι σκόπευα να πάρω κάποιο άλλο χρώμα άλλα γιατί αυτός ο περιορισμός. . . 4) Τι γίνεται με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για το Ν9. . .Θα το φέρουν; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά το N9… Συνέχεια »

spiros

Είναι πολύ ωραίο κινητό αλλά με τέτοια τιμή και τέτοιο λειτουργικό που πάει?? Με το iphone4s
Στον ανταγωνισμό και κάποια android κινητά που θα τα βγάλει πέρα? Αυτός που θα αγοράσει αυτό το κινητό πιστεύω κατά την γνώμη μου ότι θα το πάρει μόνο για το ντιζάιν του και τίποτα άλλο. Α! Και δεν έχει ούτε ελληνικά (όχι ότι τους ένοιαζε δηλαδή για την ελλάδα) αλλά δεν έχει ούτε flash player.

sofoklas

@spiros Διαβασε λιγο παραπανω τα σχολια, θα βγει γλωσσικο πακετο με ελληνικα και επισης παιζει ηδη flash με τον firefox (fennec). Και κατι ακομα, το κινητο εχει hardware για ραδιοφωνο και περιμενουμε να βγει και η εφαρμογη για να το αξιοποιησει.

spiros

Το θέμα είναι όταν βγάζεις ένα τόσο δυνατό και πολύ ακριβό κινητό περιμένεις και τα ανάλογα να τα έχει όλα έτοιμα, γιατί να περιμένω κάποια στιγμή στο μέλλον να τα βγάλει από την στιγμή που άλλες συσκευές τα έχουν έτοιμα, το κακό με την ΝΟΚΙΑ είναι ότι πλέων ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του! Ποιος θα δόση 600€ σε ένα κινητό, λάθος μάλλον σε μια εταιρεία που έχει χάσει την μπάλα η βιάζεται για κάποιο άλλο λόγο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

με αυτα που διαβαζω με κανετε να ρωτησω ποσο καιρο κρατατε το κινητο σας και σας ενδιαφερει τοσο η υποστηριξη? πριν το android δεν υπηρχε τοσος ζηλος για υποστηριξη, εκει να το καταλαβω εδω δεν υπαρχει τετοιο θεμα, και οπως ξανα ειπα μην συγκρινουμε ανομοια πραγματα.

αν κραταμε το κινητο πανω απο 2 χρονια να το καταλαβω

alexandros

εγώ πάλι βλεπω ξεκάθαρα οτι υπάρχει μια προκατάλυψη με N9 γιατι και εγώ είμαι φανατικός επισκέπτης του blog και έχω παρακολουθήσει παρα πολλά hands on…το συγκεκριμενο κινιτο
δεν παρουσιάστικε με ενθουσιασμό που παρόλο έχει καινοτόμες λειτουργίες…

alex

Ωραιο κινητο όμως με 600+ ευρώ εγώ τα θέλω όλα. έπρεπε να έχει ελληνικά απο χθες. Δεν μου λέει κάτι η υποστήριξη όσων ίσως θα έχουν το φιλότιμο ούτε θελω να διαβαζω tutorials και how to για να κανω τη δουλεια μου. Μας εχουν γραμμενους στην ελλαδα, τους γραφω και γω.

sofoklas

ετοιμαζεται και το update με 3500 βελτιωσεις και προσθηκες. Παει και το παραμυθι της μη υποστηριξης του λειτουργικου.

Improvements are a legion. This is due to the fact that many teams stopped the sales release work already in spring time and set their sights on the first update release. I counted around 3500 improvements (fixes or features) to be in the release.

alex

το βγαζουν στην αγορα ενώ χρειαζεται 3500 βελτιωσεις! απομακρύνομαι κιάλλο.

sofoklas

alex το οτι θα βελτιωθει η αποκριση του ui, η ταχυτητα στην καμερα, ο αλγοριθμος επεξεργασιας του σηματος κλπ δεν σημαινει οτι και ετσι οπως ειναι τωρα δεν ειναι κορυφαια, καθε αλλο μαλιστα. Βεβαια ειναι σαφες οτι μπηκες απλα να τρολαρεις.

spiros

Παιδιά έχετε καταλάβει κάτι εδώ μιλάμε για 600+ ευρώ που για μερικούς είναι πολλά, και αν ήταν να δώσουν τώρα λεφτά για κινητό το μόνο σίγουρο δεν θα πάρουν το ΝΟΚΙΑ αλλά η το iPhone 4s η το Samsung galaxy s2 με αυτά τα λεφτά και έχουν τα πάντα ας είχε το ΝΟΚΙΑ αυτά που έχουν αυτά τα δύο κινητά και τότε ναι θα προτιμούσα ΝΟΚΙΑ γιατί με ΝΟΚΙΑ μεγάλωσα αλλά ας υποστηρίξει ένα λογισμικό και όχι δέκα γιατί έτσι που το πάει δεν την βλέπω καλά

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

χαχαχα να εχει αυτο που δεν εχουν τα αλλα δυο? πραγματικα θα ηθελα να διαβασω 3 οχι παραπανω ουσιαστικα καλυτερα πραγματα, ας ειμαστε λιγο σοβαροι, οποιος θελει να το παρει θα το παρει, επισης η νοκια και μονο ξερει αν μπορει να υποστηριξει οχι 10 αλλα 50 λογισμικα, νομιζω δεν μας πεφτει λογος για το πως ψαχνει τροπους να γινει καλυτερη μια εταιρια.

giorgaras

κωστα να μου χαρισεις το ενα

Γιωργος

πού εγκειται η επαναστατικοτητα του meego για να καταλαβω κι εγω??? στο γεγονος οτι δεν εχει κουμπακια??? σιγα τα ωα ρε παιδια….μη δουλευομαστε και μεταξυ μας….

manosm

To swype είναι πολύ επαναστατικό.Μου αρέσει πάρα πολύ και δεν καταλαβαίνω γιατί αποφάσισε η Νokia να το αφήσει και προτιμά το Windows Phone που δεν έχει τίποτα παραπάνω από iOS και Android.Το MeeGo όμως είχε τις προοπτικές να τα ξεπεράσει.Κρίμα.

Γιωργος

μαλλον δεν εχεις πιασει wp συσκευη στα χερια σου….το wp OS ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικο απο ios/android….. το meego απο την αλλη εχει ακριβως την ιδια λογικη με τα 2 κυριαρχα mobile OS…grid με εφαρμογες που δεν επικοινωνουν μεταξυ τους κτλ

Manos

Δεν ειναι handson αυτο ειναι ξεκαθαρο οτι κανεις προωθηση του κινητου.
600 ευρω κινητο και δεν εχει flash player…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

εχει html5 ομως!!

sofoklas

@manos για τριτη φορα το γραφω, παιζει flash με τον firefox. Κανε μια αναζητηση στο youtube και θα το βρεις. Αν ειναι δυνατον debian based λειτουργικο και να μην εχει flash player. Δεν εχει προεγκατεστημενο flash player οπως και ολοι οι υπολογιστες της αγορας, του περνας τον firefox και απο τα προσθετα του κατεβαζεις το flash player οπως ακριβως κανεις και στον υπολογιστη σου.

zapotek

Εχετε χασει τον μπουσουλα !!χαχαχαχα κανενα κινητο δεν ειναι τελειο εμεις τα κανουμε αφου κανουν πρωτα αυτα που θελουμε!! κανεις δεν σας πιεζει να το παρετε ειχα το ν900 και τρελαθηκα με αυτα που εκανε(αλλα ηταν τουβλο :-P)τωρα με κλειστα ματια θα το παρω γιατι οτι εκανα με το ν900 θα το κανω και εδω αλλα θα ειναι και πανεμορφο.0σον αφορα την υποστηριξη!!!δεν με ενδιαφερει καθολου στα 2 χρονια αλλαζω παντα κινητο!!και 1 χρονο να δωσουν μια χαρα θα μου πεσει!το λειτουργικο του το γνωριζω(ν900)τα εχτρα του MEEGO θα τα δουμε στην πορεια του γιατι ειναι ενα τελειως ανοιχτο λειτουργικο μονο τα software της νοκια ειναι κλειστα(οπου ειναι και πατεντες κινητης τηλεφωνιας).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

zapotek

+1

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

μολις εβαλα τον firefox στο Ν9 και πραγματικα πεταει, δειτε το html5test και καντε συγκρισεις

https://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/311321_2104545133361_1237480104_3309415_1005548048_n.jpg

zapotek

Δημητρη απο που το παραγγειλες??

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

απο Δανια ebay

dimitris

Πολύ καλό κινητό που μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίζεις απο τα αμετρητα iPhone. Για άλλη μια φορά η τιμολογιακή πολιτική της ΝΟΚΙΑ, θα την καταδικάσει σε θάνατο. Στα 400 ευρώ, θα μπορούσε αυτο το κινητό να είναι η ανάσταση της ΝΟΚΙΑ στα smartphone

Magnus

Εγώ προσωπικά θα το αγοράσω. . .Αυτά που κάνει ήδη μου είναι αρκετά. Φανταστείτε ότι είμαι κάτοχος του LG Chocolate BL-20 (αλλά ως λύση ανάγκης μέχρι τον διάδοχο του Ν900). Με το Ν9 απλά θα έχω πιο όμορφο κινητό με περισσότερες λειτουργίες, μη Apple (που έχει και η “κουτσή Μαρία”) και θα “θεραπεύει” το νοητικό πρόβλημα που έχω με τα πλήκτρα στα κινητά. . . Δεν λέω πολλά τα λεφτά. . .κυρίως για την εγκατάλειψη λειτουργικού από Nokia και λόγω του ανταγωνισμού αλλά είναι μοναδικό στο είδος του για εμένα προσωπικά. Είχα χάσει την ευκαιρία παλαιότερα να αγοράσω το Ν900 (ναι δεν είχε πλήκτρα παρά μόνο το querty) για οικονομικούς κυρίως λόγους αλλά και κατά δεύτερο λόγω του λειτουργικού Maemo. Από διάφορα sites απέκτησα την εντύπωση (λανθασμένα ή όχι δεν έχω αποφασίσει ακόμη) ότι έπρεπε να έχω πολύ καλές γνώσεις Η/Υ για να το εκμεταλλευτώ στο έπακρο όπως και το γεγονός ότι πάλι δεν θα υπήρχε καλή υποστήριξη (βλ. MeeGo). Αυτή τη φορά όμως το Ν9 δεν θα το χάσω κι ας αποδειχτεί ότι όλοι όσοι το καταψηφίζετε (συμπεριλαμβανομένης και της Nokia) είχατε δίκιο. Την δουλειά μου εγώ πάντως θα την κάνω. . . Καλορίζικο Δημήτρη! Άντε να έρθει και… Συνέχεια »

zapotek

εγω παντως παιδια την παραγγελια μου τιν εκανα στο πλαισιο!μεχρι τελος του μηνα θα το εχουν 😀

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

παιδια παντως να σας πω πως μερικες εφαρμογες που του εχω βαλει απο το Ν900 παιζουν κανονικα, οπως firefox, φτανει να ειναι αρχειο *.deb (για οσους γνωριζουν). Επισης βγαζει παιχνιδια και η Gameloft για το Ν9 οποτε θα δειξει με την πορεια του το τι κινητο ειναι.

{στις 30 του μηνος στο workshop θεσσαλονικης θα το εχω μαζι μου για οποιον θελει να το δει απο κοντα, (αν δεν φτασει του Κωστα!!!)} 🙂

Αλέξανδρος

Παιδιά να κάνω μερικές ερωτήσεις γιατί με ενδιαφέρει το κιν. Στο σερφάρισμα πως είναι, είναι γρήγορο? έχει προεγκατεστημένες εφαρμογές για office (ανάγνωση και επεξεργασία). για ραδιόφωνο άκουσα πως δεν έχει κάποιο πρόγραμμα αλλά έχει κεραία, υπάρχουν προγράμματα στο μάρκετ για να το εκμεταλλευτούμε? Αυτά τα ολίγα, αν μου δημιουργηθούν και άλλες απορίες θα επανέλθω.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Φιλε Αλεξανδρε, το κινητο ειναι ικανοποιητικα γρηγορο αναλογα αν εισαι με wi fi η 3G, εφαρμογες office οχι δεν εχει αλλα πιστευω θα βγαλουν, ειναι νωρις ακομη. στο ovi store μπαινουν συνεχεια πραγματα, ραδιο προς το παρων μονο μεσω internet.

FarmaS

Δημητρη γνωριζεις αν στο μελλον θα εχει ελληνικο μενου ? γτ ενδιαφερομαι αμεσα να αγορασω το συγκεκριμενο κινητο αλλα οσο ειναι στα αγγλικα δν υπαρχει περιπτωση να το παρω..

ΓιώργοςΘ.

το meego πιστεύω ότι είναι πολύ μπροστά για την εποχή του!μπράβο στη nokia και πιστεύω να υποστηρίξει το συγκεκριμένο λειτουργικό στο μέλλον

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

φιλε FarmaS πιστευω θα βγαλουν σε επομενη αναβαθμιση.Ετσι ηταν και το Ν900 που ειχα, μετα απο 4 μηνες εγινε ελληνικο. οσο για πληκτρολογιο μαλλον θα βγει πιο γρηγορα. ηδη βγαζουν και για αλλες γλωσσες.

xenos

ο επεξεργαστης ειναι μονοπυρηνος η δυπυρηνος … ? γιατι δεν γινεται στο lumia 800 να εχει 1,4 και εδω 1ghz

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

παιδια για οσους εχουν ή σκεφτονται να παρουν το Ν9, μολις εφτιαξα αυτο

https://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/388817_2143131017984_1237480104_3338316_1781511459_n.jpg

ειναι ελληνικο πληκτρολογιο, βεβαια θελει λιγη δουλιτσα γιατι δεν μου εμφανιζει τα δυο τελευταια γραμματα, αλλα που θα παει!!!!!

οποιος το θελει κατεβαζει δωρεαν απο ovi store το MesInput και βαζει τον κωδικο 204029.

Λευτερης360

μπραβο ρε παλικαρι!

Apollon

@ΔΗΜΗΤΡΗΣ μπράβο σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Συνέχισε την καλή δουλειά!!! 🙂

ioanna

Απο τη πρωτη στιγμη που ειδα το Ν9 το ερωτευτηκα! μετα βεβαια ακολουθησε το lumia800 το windows phone. οποτε εχω πεσει σε μεγαλο διλημμα. ποιο απο τα δυο λογισμικα να ακολουθησω? οι διαφορες ειναι μικρες γενικα αμα εξαιρεσουμε το λογισμικο και σιγα για τη μπροστινη οθονη που δεν διαθετει το lumia(!) , αλλωστε ποιος χρησιμοποιει τοσο πολυ τις video κλησεις στην ελλαδα?

το Ν9 εχει κυκλοφορησει ηδη στη πλαισιο. σε εταιριες κινητης τηλεφωνιας ξερουμε περιπου ποτε? το lumia800 ερχεται στις αρχες του 12′ ?

Γιώργος

Γεια σου φιλε μου..πολυ ωραια τα review σου..ηθελα να σε ρωτησω..μηπως ξερεις τι μπορει να γινεται με την μπαταρια μου,γιατι τελειωνει υπερβολικα γρηγορα και απο ενα σημειο και μετα απο την μεση σχεδον πεφτει αποτομα στο τελος και μ λεει συνεχεια battery low..πιστευω φταιει το οτι δν το φορτισα πολυ την 1η φορα..γινεται να το φορτισω ΚΑΛΑ τωρα;αν ναι..ποσες ωρες περιπου θελει..(κλειστο;;ανοιχτο;;)ευχαριστω!!

lostre21

> Καλησπερα…Εχω δει το hands-on για το Ν9 και πραγματι εχω ενθουσιαστει..Αλλα θελω να σε ρωτησω καποια πραγματα:
> 1)Κανει βιντεο-κλησεις με αλλα κινητα;
> 2)Για να βαλω ελληνικο πληκτρολογιο θα πρεπει να το “ροοταρω”;
> 3)Αφου δεν υποστηριζει flash player,πως θα βλεπω video ιντερνετ?
> 4)Ποια θεωρεις τα μεγαλα πλεονεκτηματα του σε σχεση με το iPhone 4;
> Ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο..
> Ευχαριστω..

Panagiotis

παιδια εχει φλασ πλειερ? Επισης θα μπορω να λαμβανω αρχεια απο αλλα κινητα? π.χ. μουσικη!

gk

Panagiotis
Kαι στα δυο ναι. flash δεν εχει στον βασικο browser αλλα στο mozila τον οποιο μπορεις να τον κατεβασεις και αν θες τον κανεις και τον βασικο browser.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.