Nokia N9 με MeeGo, Ένα υπέροχο user interface [screenshots]

Ανακοινώθηκε επίσημα το Nokia N9 το πρώτο smartphone (επιτέλους) που θα τρέχει το λειτουργικό σύστημα MeeGo και συγκεκριμένα την έκδοση 1.2 Harmatann, ναι θα έχουμε και εδώ κωδικές ονομασίες όπως Gingerbread, Mango και Anna. Το νέο Nokia N9 έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και ένα user interface (UI) που εκ πρώτης όψεως εντυπωσιάζει. Πάμε να δούμε κάποια βασικά screenshots.

Nokia N9
Λειτουργικό σύστημα: MeeGo 1.2 Harmatann
Επεξεργαστής: TI OMAP 3630 1 GHz και GPU PowerVR 530
Μνήμη RAM: 1GB
3G/ HSPA
Οθόνη: 3.9 ίντσες, AMOLED, 16:9, 854×480 pixels, 16.7 εκ. χρώματα
Κάμερα: 8 Megapixel, Dual LED flash, video 1280×720 HD
Δεύτερη κάμερα: Ναι
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB/ 64GB
Κάρτα μνήμης: ?
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth 2.1, micro USB, NFC. micro SIM
Μπαταρία: 1450 mAh
Διαστάσεις: 116.45×61.2×7.6-12.1 χλστ.
Βάρος: 135 γρ.

, Nokia N9 με MeeGo, Ένα υπέροχο user interface [screenshots]
, Nokia N9 με MeeGo, Ένα υπέροχο user interface [screenshots]
, Nokia N9 με MeeGo, Ένα υπέροχο user interface [screenshots]
, Nokia N9 με MeeGo, Ένα υπέροχο user interface [screenshots]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βασίλης

Όνειρο!
Τίποτα λιγότερο…

shodan

Επιτέλους! Σαν πρωήν φανατικός χρήστης ΝΟΚΙΑ (με κέρδισε η apple, sorry Nokia) μπορώ να πω ότι το Ν9 είναι ίσως αυτό που περίμενα τόσο καιρό! ένα κινητό με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής όπως φαίνεται, εύχρηστο και γρήγορο interface και με έξυπνες λειτουργίες. Ελπίζω να πάει καλά.

lefteris

Ωραιο UI αλλα πολυ , παρα πολυ τετραγωνο :/

teodore88

επεξεργαστης ARM Cortex-A8 OMAP3630 1 Ghz και GPU PowerVR 530..

kostashd2

πολυ ωραιο ui επιτελους η νοκια βγαζει κατι στην εποχη που πρεπει εκτος αν αργησει και οταν βγει ειναι παλαιο για τα δεδομενα μας

giorgos

πολυ ωραιο κινητο αλλα λειπει το qwerty ποτε θα ερθει

GadgetΆκης

:O Πωλείται νεφρό σε τιμή ευκαιρίας!

nakos

γιατι αυτη η νοκια να μη βαλει ενα dual core ρε παιδια?Δε λεω ωραιο το κινητακι(η κατασκευη του με κερδισε απο την πρωτη στιγμη) αλλα ενας dual core θα ανεβαζε το κινητο ενα επιπεδο πιο πανω.Ευτυχως εχει 1 gb ram.

Vasilios Bouras

Δεν είναι αυτό που περίμενα. ΔΕΝ μου αρέσει…

Παναγιώτης Γ.

Πραγματικά πολύ ωραίο κινητό και με ωραία χαρακτηριστικά αλλά δυστυχώς όπως λέει και ο Ellop έχουμε να κάνουμε με την μάχη των ecosystems οπότε δεν το βλέπω και πολύ να τσουλάει. iOS και WP7 κατά προσωπική επιλογή μια και είναι τα καλύτερα αυτή τη στιγμή.

dimitris7

πανεμορφο αλλα αν αναλογιστουμε τις τιμες που εχουν οι παλιες ναυαρχιδες της nokia που δεν συγκρινονται σε χαρακτηριστικα μ αυτο το βλεπω να κανει 700+

orestis

Απλά απίστευτο!

Hohenstaufen

Πολύ όμορφο. Πολύ όμορφο. Πραγματικά, συμαζεμένο, απλό όμορφο.

Dimitris

Πολύ ωραίο αλλά και πολύ … μόνο.
το παιχνίδι παίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εφαρμογές, αν δεν υπάρχουν δεν το εκμεταλεύεσε πλήρως το smartphone (γενικά)

orestis

Ρε @nakos βλέπεις να κολλάει πουθενά το κινητό!? Τι να τα κάνεις τα διπύρηνα και τα τετραπύρηνα λοιπόν? Άστα για πιο μετά! Δεν ήρθε η ώρα τους ακόμα! Κανένα ui αυτή τη στιγμή που μιλάμε δε χρειάζεται 2 πυρήνες πόσο μάλλον καμία εφαρμογή! Η GPU άψογη παρεπιπτόντως για gaming και πολλά άλλα!

Αλέξης

Η αληθεια ειναι οτι παραειναι τετραγωνο, αλλα εγω το ερωτευτηκα 😛
Επισης διαβασα οτι δεχεται καρτες MicroSD αλλα και οτι η μπαταρια του θα ειναι πιθανον 1450mAh.

GadgetΆκης

Όλοι εδώ oresti είναι της λογικής βάλε έξτρα πράμα και ας μη χρειάζεται… Η αρχαία πισίδικη λογική καλά κρατει!

Sotos73

Καλο για nokia πολύ πίσω για τις κινηταρες που κυκλοφορούν π.χ samasung s2

Χριστόδουλος

επιτέλους ένα κινητό απο τη nokia με αξιοπρεπή specifications, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κινητά της nokia. το μόνο πρόβλημα είναι οτι το meego έχει πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να φτάσει το android…

ΙΩΑΝΝΗΣ

εγω θα ξαναπω ακομα δεν τον ειδαμε γιαννη τον βαπτισαμε. Συνεχιζει να σας ενοχλει που η Nokia προτημα τον δυσκολο δρομο της εξελιξης αντι να παιρνει ετοιμο οπως κανουν οι αλλες εταιριες οκ your problem.

Alex@r@s

φίλε Ιωάννη ποιος είναι ο δύσκολος δρόμος; της Microsoft; νομίζω ότι πάει στο έτοιμο και η nokia. Και σαν χρήστης Nokia N900 (απογοητευμένος από την υποστήριξη μόνο) δε θα προτιμήσω λειτουργικό που θα έχει μία μόνο συσκευή.

Αν αξιοποιηθεί πλήρως το MeeGo τα ξαναλέμε.

Υ.Γ: Όμορφη συσκευή, καλό UI

Giannis Xania

Ποτέ δεν ήμουν fun της Nokia, όμως πραγματικά αυτό το κινητό μου αρέσει…..
και το UI και η συσκευή. Μένει μόνο να το δούμε και από κοντά…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Android Nokia Nokia Android Smartphones

Nokia, φήμες για επιστροφή με Android smartphone

H Nokia πριν μερικούς μήνες πούλησε το τμήμα συσκευών στη Microsoft η οποία με τη σειρά της θέλησε να ξεφορτωθεί το brand της Nokia και το έκανε πριν από λίγες μέρες. Όμως, σύμφωνα με (ανεπιβεβαίωτες ακόμη) πληροφορίες η φιλανδική εταιρεία που ήταν κυρίαρχη στην αγορά των κινητών, δεν φαίνεται να αποχωρεί έτσι απλά.

Smartphones Jolla Nokia N9 Sailfish OS

Sailfish OS, Το λειτουργικό του Jolla στο Nokia N9

Το Sailfish OS έκανε επίσημα την εμφάνιση του με το smartphone Jolla, το οποίο κυκλοφόρησε σε περιορισμένα αντίτυπα στην Φινλανδία πρίν λίγες μέρες ωστόσο δεν έχουμε ακόμη νέα σχετικά με την διάθεση του σε άλλες αγορές. Tο Sailfish OS εντωμεταξύ βρήκε τον δρόμο του για το… Nokia N9, χάρη στην ευρηματικότητα και στις ικανότητες ορισμένων […]

Software MeeGo Nokia Symbian

Nokia, Τέλος στην υποστήριξη MeeGo και Symbian

Δεν προκαλεί εντυπώσεις, αλλά είναι πλέον γεγονός ότι η Nokia αποφάσισε να σταματήσει την υποστήριξη του MeeGo και του Symbian από την 1η Ιανουαρίου 2014 και έπειτα. Οι developers θα συνεχίσουν να κερδίζουν χρήματα από τις εφαρμογές που έχουν προς πώληση στο Ovi Store και μετά από εκείνη την ημερομηνία, αλλά δεν θα μπορούν να […]

Smartphones MeeGo Smartphones

Nokia Lauta, Θα βρισκόταν στα χέρια σου εάν…

Εάν η Nokia δεν είχε δώσει τα χέρια με τη Microsoft και δεν είχε γίνει ο νούμερο ένα partner κατασκευαστής smartphones με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone το παρακάτω μοντέλο με κωδική ονομασία Nokia Lauta θα βρισκόταν σήμερα στα χέρια όσων αγάπησαν το MeeGo OS και θέλανε ένα Nokia N9 (TechblogTV) με πλήρες συρόμενο πληκτρολόγιο […]