Nokia N9, Σύντομα PR update με βελτιώσεις και καλούδια

Έχεις Nokia N9; Μάθε ότι σύντομα το αγαπημένο σου MeeGo κινητό θα αναβαθμιστεί στην έκδοησ PR1.2. Όχι δεν θα αποκτήσεις ελληνικό μενού και πληκτρολόγιο, θα αποκτήσεις δυνατότητα πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων, δημιουργίας φακέλων για τις εφαρμογές σου και βελτιώσεις στις λειτουργίες της κάμερας και της gallery με τις φωτογραφίες σου. Α, θα έχεις και copy-paste στον browser. Σύντομα κοντά σου.

, Nokia N9, Σύντομα PR update με βελτιώσεις και καλούδια

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πάνος

Πολύ copy οι folders!!!!

Lambros

Οι φάκελοι είναι αντιγραφή από το iOS!!!

pgetsos

ε πως θα εβαζε του Symbian ? χωρις κουμπακι πισω ?

amanas

πω ρε παιδι μου.. πραγματικα αν δεν εχετε να πειτε κατι μην λετε.. αντιγραφη απο το ios.. σε λιγο οποιο κινητο βγει με οθονη αφης απλα θα ειναι αντιγραφη του iphone. πραγματικα βαρετο.. απο εκει και μετα χαιρομαι που βγαζουν αναβαθμηση για την συσκευη αυτη παρολο που δεν την εχω..

Greg

Ρε παιδιά θα μας τρελάνετε με τις αντιγραφές. Δηλαδή όταν η apple έβαλε 8 megapixel camera στο iphone 4s είδατε κανέναν να λέει ότι η apple αντέγραψε το Galaxy S II; Εγώ ας πούμε που έχω Ν9 και είδα το android ICS να έχει swype λειτουργίες και να αντιγράφει το meego, χάρηκα γιατί είδα ότι μερικοί αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι θα πει ευχρηστία… Τι θέλατε δηλαδή να έχουν οι φάκελοι για να μην είναι αντιγραφή; Να έχουν εικονίδιο πινέζας και να φτιάχνουν καφέ; Αν το πάρετε έτσι η apple αντέγραψε τα windows! Δηλαδή έχουμε ξεφύγει…

Να με συγχωρείτε κιόλας, γιατί δεν ήθελα να αντιδράσω τόσο πολύ, ούτε είμαι hater της apple (έχω macbook pro 13″), ούτε κάνω επίθεση στους αναγνώστες του techblog…. αλλά σιχάθηκα πλέον με αυτό το θέμα της αντιγραφής!!!!!

Και λίγο ontopic τώρα ένα ακόμα σημαντικό στην ενημέρωση είναι ότι προσθέτει υποστήριξη για video κλήσεις! Πολύ καλά νέα για ένα λειτουργικό που λένε ότι το παράτησαν…

killbill

ενα+ στην Nokia να συνεχισε ετσι γιατι εχω N9 και θελω να παει μακρια….και γιατι ειναι καινουριο λογισμικο για να μην μενουμε και στα ίδια και στα ιδια,να υπαρχη και κατι διαφορετικο

NOKIA CONNECTING PEOPLE!!!

giorgio

Σήμερα έπιασα στα χέρια μου για πρώτη φορά το Ν9.. σήμερα ερωτεύτηκα θανατηφόρα! Δεν. Υπάρχει. Καλύτερο. Ντιζάιν. Λειτουργικό Άπαιχτο. Θέλουμε Ελληνικό μενού και πληκτρολόγιο. Over and Out… Τελεία.

kwstas

Αυτα ειναι νεα!!!
Εχω και εγω Ν9 και αυτο το θεμα με τους φακελους το σκεφτομουν απο την μερα που το πηρα απλα ελεγα να φτιαξουν μια εφραμογη που να μπορεις να βαλεις σε μια σειρα τα αρχεια σου δεν μπορει απλα να κατεβαινεις ασταματητα

Και οσο για την αντιγραφη με το που το πηρα ο αδερφος μου που εχει iphone αμεσως μου λεει “πολυ καλο design λεπτο αλλα σαν iphone ειναι απλα δεν εχει το κεντρικο κουμπι”

Kwstas

…Να κατεβαινεις «ατερμονα» οπως λεει και στην παρουσιαση του ο Κωστας 🙂

md03582

Greg ατυχες το παραδειγμα. Το htc desire hd κυκλοφορει με 8mp καμερα απο το σεπτεμβρη του 2010. Οπως εσενα σε κουραζει η apple εχω κουραζομαι με την samsung και ειδικα με το sgs2 που παντα καποιος το πεταει σε ολα τα θεματα…

Greg

@ giorgio και γενικά φίλοι του techblog, ελληνικό πληκτρολόγιο έχει και πολύ καλό μάλιστα! Είναι πλήρες και αλλάζεις γλώσσα πανεύκολα με ένα swype! Προσωπικά, το menu και να βγει ελληνικό θα κρατήσω το αγγλικό. Δεν βρίσκω λόγω να το αλλάξω, δεν με δυσκολεύει και αφού μπορώ σε μηνύματα και browser να γράφω ελληνικά, τι να τα κάνω τα υπόλοιπα; Από support γλώσσας για μένα δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. @md03582 ούτε εγώ είμαι φαν του όλου hype samsung GSII, απλώς είπα ένα smartphone που ήξερα ότι είχε βγει πριν και είχε την camera. Θα μπορούσα να πω για HTC, Nokia κλπ, οποιαδήποτε έβγαλε κινητό με camera 8mp πριν την apple. Το πρήξιμο για την αντιγραφή είναι το θέμα μου. Η λέξη “αντιγραφή” πάει πάντα μαζί με κάτι της apple. Αν παρατηρήσετε πριν τα πολλά iphone κανένας δεν μιλούσε για ποιο smartphone αντέγραφε ποιο. Και όπως είπα δεν είμαι apple hater! Την παραδέχομαι σαν εταιρία και έχει προσφέρει αρκετά στην βιομηχανία και στην αγορά, αλλά δεν μπορώ αυτή την θεοποίηση και το ότι μόνο αυτή δείχνει το δρόμο για το μέλλον… Σε μένα πάντως δεν βγάζει κάτι για ενημέρωση ακόμα. Υπομονή λοιπόν; Δεν έχω βάλει χιλιάδες εφαρμογές οπότε δεν είναι απαραίτητοι οι… Συνέχεια »

Karma

Το καλύτερο κινητό στον κόσμο συνεχίζει και γίνεται καλύτερο και καλύτερο …

Ρουμελιώτης Γιώργος

Καλησπέρα!

Γνωρίζει κανείς αν η βίντεο-κλήση θα υποστηρίζει το Skype;

Greg

Για το skype δυστυχώς, όπως και για το google talk (video calls) νομίζω είναι θέμα της εταιρίας-ομάδας που το βγάζει και όχι του meego. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Ειδικά αφού εδώ και καιρό η microsoft έχει αγοράσει το skype και προσπαθούν με την Nokia να πουλήσουν windows phone 7, δεν βλέπω να έρχεται σύντομα video call στο skype για meego. Μακάρι να βγω ψεύτης. Γι’ αυτό και λένε με το update θα έχει !*υποστήριξη*! για βίντεο-κλήσεις. Αλλιώς θα βλέπαμε με μεγάλα γράμματα: “At last skype video call for meego!”

Konstantine X

Καλά όλα αυτά & ευπρόσδεκτα αλλά έχω μια απορία. Προσπαθώ να στείλω SMS & συνέχεια μου βγάζει failed, ενώ μπορώ να παίρνω τηλέφωνο άνετα & να μιλάω με τις ώρες. Στη Nokia μου είπαν ό,τι με την επόμενη αναβάθμιση θα λυθεί το πρόβλημα, αλλά δεν είναι & πολύ σίγουροι. Έχει κανείς καμιά ιδέα παραπάνω, έστω κάποιος που να το έχει το N9, να μου πει πως στέλνει ή αν έχει το ίδιο πρόβλημα με μένα…!

Greg

@Konstantine X Εγώ στέλνω sms και με ελληνικούς χαρακτήρες και αναφορά παράδοσης. Δεν έχω πολλές γνώσεις στο θέμα, αλλά μπορείς να δεις μερικές ρυθμίσεις μπας και φταίει αυτό. Έχω (ελληνικής αντιπροσωπείας) Ν9 με PR1.1 (20.2011.40-4_PR_001). Στο applications->messages έχω (τα αρχικά) Message centre number -> use from sim card, message validity->maximum time, character encoding->full. Network mode έχω gsm για να μην ψάχνει για 3G και τρώει μπαταρία. Εκτός από αυτό, όλα τα έχω στις αρχικές ρυθμίσεις. Μήπως είναι πολύ παλιά η κάρτα sim και δεν υποστηρίζει τις καινούργιες κωδικοποιήσεις; Και εγώ την παλιά μου έκοψα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Δηλαδή ίσως αξίζει να πάρεις μια καινούργια micro sim. Καλή τύχη.

Konstantine X

Greg, κατ’αρχάς σ’ευχαριστώ για τη βοήθεια, δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι. Έχω βάλει τις ρυθμίσεις που μου πρότεινες αλλά και πάλι τίποτα. Όσον αφορά την sim card, έτοιμη καινούργια από την cosmote ήταν. & πάλι ευχαριστώ…!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.