Nokia N97 Harley Davidson Demo Truck, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Nokia N97, το κορυφαίο multimedia κινητό του Φιλανδού κατασκευαστή με πλήρες πληκτρολόγιο, οθόνη αφής 3,5 ιντσών, Wi-Fi, GPS και κάμερα 5 Megapixel. Η αίσθηση κατά τη χρήση του είναι το κάτι άλλο. Πως όμως τα καταφέρνει η κάμερα των 5 Megapixel; Ποια είναι η ποιότητα των βίντεο και των φωτογραφιών που τραβάει το N97; Δείτε μαζί μας το υλικό από το σημερινό Harley Davidson Demo Truck και πάρτε γεύση από ονειρομηχανές σε δύο τροχούς και Nokia N97.

, Nokia N97 Harley Davidson Demo Truck, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, Nokia N97 Harley Davidson Demo Truck, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, Nokia N97 Harley Davidson Demo Truck, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, Nokia N97 Harley Davidson Demo Truck, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, Nokia N97 Harley Davidson Demo Truck, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, Nokia N97 Harley Davidson Demo Truck, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, Nokia N97 Harley Davidson Demo Truck, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, Nokia N97 Harley Davidson Demo Truck, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, Nokia N97 Harley Davidson Demo Truck, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, Nokia N97 Harley Davidson Demo Truck, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, Nokia N97 Harley Davidson Demo Truck, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, Nokia N97 Harley Davidson Demo Truck, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

Το μαύρο μωρό της φωτογραφίας είναι μια Night Rod Special με υγρόψυκτο κινητήρα νέας τεχνολογίας – 1250 κυβικά, 123 άλογα – και πολύ υπάκουη στις διαταγές μου…
, Nokia N97 Harley Davidson Demo Truck, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

Ευχαριστούμε τη Harley Davidson Ευρώπης και την Elmec για την φιλοξενία της.

Nokia N97
Οθόνη: Αφής 3,5 ιντσών, 360×640 pixels (nHD), 16M χρώματα
Μνήμη: 32GB
Κάρτα Μνήμης: Micro SD
Κάμερα: 5 Megapixel με Autofocus και LED Flash, VGA Video (30 fps), 2η κάμερα για βιντεοκλήσεις
Λειτουργικό: Symbian S60 5th Edition
Διασύνδεση: Bluetooth v2.0 με A2DP, microUSB 2.0, HSDPA 3.6 Mbps, Wi-Fi, Built in GPS
Διαστάσεις: 117.2×55.3×18.3 χλστ.
Βάρος: 150 γρ.
Μπαταρία: 1500 mAh, 430 ώρες αναμονή, 6.40 ώρες ομιλία, 37 ώρες μουσική
Έξτρα: FM radio με RDS, FM transmitter, TV-Out, stereo speakers, 3.5 mm audio jack, Proximity sensor, Accelerometer, QWERTY πληκτρολόγιο

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωνσταντίνος Κ

Δε μου αρέσει για πολλούς λόγους!
Είτε αν το έχω πιάσει στα χέρια μου,είτε όχι!
Δε θέλω να αναλύσω το γιατί(μπορώ αν θέλετε) απλά σίγουρα δεν θα ήταν επιλογή μου!
Εδώ το Omnia II θα κάνει 559 και αυτοί έχουν αυτό 650; τι να πω

Κωνσταντίνος Κ

κοίτα,το Omnia II θα κοστίζει κάτ ωαπό 600 απλά δε ξέρω ποιά έκδοση!
Σίγουρα όμως,αντικειμενικά δες το,υποκειμενικά…όπως και να το δεις…καλύτερο από το Nokia θα είναι!

Antreas

Εξαρτάται αυτό, δεν είναι όλοι που αγοράζουν κινητό με αυτή την λογική. Εγώ πάντως τώρα κατάλαβα ότι το μόνο που αξίζει είναι το λειτουργικό του iPhone. Τι symbian και Windows Mobile μας λετε? Το μέλλον θα είναι Android, iPhone OS και ίσως το webOS με την κατάλληλη βέβαια διαφήμιση.

Κωνσταντίνος Κ

ναι…δε νομίζω!καταρχάς για το Android θα συμφωνήσω!
Αλλά να ξες ένα πράγμα,όταν πέρνεις ένα κινητό…δε το πέρνεις μόνο για το λειτουργικό του
για το ποιό λειτουργικό αξίζει,δε νομίζει να μπορείς εσύ να το κρίνεις αν δεν τα έχεις δοκιμάσει όλα!
Το κάθε λειτουργικό στοχεύει σε διαφορετικούς ανθρώπους!
Το WebOS καλό αλλά το Palm Pre όχι και τόσο(άκουσα ότι χαλάει εύκολα λόγο της ποιότητας κατασκευής!!!)
Επίσης,κάτσε σκέψου ότι το Iphone μπορεί να είναι καλό σαν λειτουργικό…αλλά έχει αρκετά τρωτά σημεία(ακόμα και με την αναβάθμιση στην 3η έκδοση)
Τα Windows Mobile μη τα υποτημάς…να θυμάσαι έρχονται τα 6.5 και τα 7(τα οποία θα υποστηρίζουν και multi touch!!)

Antreas

Τα 6.5 τίποτα το ιδιαίτερο. Τα 7 μόνο φήμες, αργούν πολύ και το iPhone OS (και τα άλλα βέβαια) δείχνουν μια ανοδική τάση που όσο αργούν τα 7 τόσο το χειρότερο. Πες ήρθαν τα 7 με καλύτερο interface, τις περισσότερες εφαρμογές ξέχασε τις δεν θα κάνουν.

Κωνσταντίνος Κ

Τα 6.5 ανταγωνίζονται κάλλιστα το iphone…
In fact, βγαίνουν ισόπαλα!
Σκέψου τα 7!
και δεν είναι φήμες…αν έψαχνες καλά θα ήξερες ότι θα βγουν μέσα στο 2010!
Κοίτα,επειδή εσένα σου αρέσει το Iphone δεν σημαίνει ότι είναι ο ΘΕΟΣ των κινητών!
Εγώ δεν είπα ότι τα Windows Mobile είναι καλύτερα…απλά είναι διαφορετικά πράγματα!
Μη κρίνεις χωρίς να τα χρησημοποιείς!
Εγώ έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από τα Windows Mobile 6.5(έστω και beta) Που έβαλα στο Omnia!
🙂

Antreas

Τα 6.5 είναι απλά ένα facelift και πολλά άτομα το λένε που χρησιμοποιούν Windows Mobile εδώ και καιρό. Ξέρω ότι θα βγουν τα 7, απλά το πότε είναι το πρόβλημα, δεν είναι σίγουρο ότι είναι το 2010. Ίσως να είναι και τότε και να βγει μαζί με το Microsoft Phone για να ανταγωνιστεί το iPhone αλλά αργεί πολύ. Δεν κρίνω χωρίς να χρησιμοποιώ. Ήδη έχω ένα iPod και τώρα κατάλαβα τι σημαίνει σταθερότητα, λειτουργικότητα και ταχύτητα. Τα Windows Mobile 6.5 τα χρησιμοποίησα επίσης, τίποτα το ιδιαίτερο, απλά ένα facelift όπως είπα και πριν. Σε καμία περίπτωση δεν ανταγωνίζεται το ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ του iPhone. Σε Hardware ναι αλλά σε software όχι. Το App Store μετράει ήδη 65 000+ εφαρμογές και 1.5 δις downloads στο ιστορικό του. Όταν θα το καταφέρει η Microsoft αυτό με το Marketplace και με το λειτουργικό της (να το κάνει όπως πρέπει) τότε ναι αλλά για τώρα το iPhone κυριαρχεί. Σκέψου ότι το 2010 (ίσως) θα βγουν τα 7, αλλά προγράμματα?? Θα χρειαστούν περισσότερο από ένα χρόνο για να αναπτυχθούν νέες εφαρμογές και να φτάσουν το εξωφρενικό ποσό τον 65 000 + εφαρμογών που έχει το App Store της Apple το οποίο μέχρι τότε θα μετράει 3 δισ… Συνέχεια »

Κωνσταντίνος Κ

Το καλό αργεί να γίνει!
Facelift Δε το λέω! Εγώ απλά σου λέω ότι έχει τεράτια διαφορά με τα 6.1! Χρησιμοποιούσα για 4 μήνες τα 6.1 και από τότε που έβαλα τα 6.5(και πάλι ξαναλέω beta) έχουν μεγάλη διαφορά!
Home Screen,Lock Screen, Start Menu, και κάτι ωραία sweep δεξιά και αριστερά(για αλλαγή καρτέλας) και ο νέος Internet Explorer(όχι ότι τον χρησιμοποιώ,απλά λέω) όπως επίσης και η προσθήκη κάποιον εφαρμογών(Marketplace,MyPhone κτλ) νομίζω το κάνουν να διαφέρει από τα 6.1!!!
τα χρησιμοποιώ εδώ και ένα μήνα και κάτι και μου φαίνονται πολύ τέλεια σε σχέση με τα 6.1(ειδικά η home Screen τα σπάει) δεν έχουν καμία σχέση!
Όσο για τα 7, εδώ ανακοινώθηκαν κινητά με τα 7(concepts Δηλαδή)..οπότε του χρόνου τα βλέπω στα ράφια!
Για την υποστήριξη εφαρμογών,το ότι θα γίνουν 7 ή θα έχουν multi touch δεν αλλάζει τίποτα στην υποστήριξη εφαρμογών!

Υ.Γ.: Εγώ αναγνωρίζω τα αρνητικά των Windows Mobile… εσύ δε βλέπω να αποδέχεσαι τα αρνητικά του Iphone!

Κωνσταντίνος Κ

Και στο κάτω κάτω,όταν πέρνεις ένα κινητό κοιτάς κατά πολύ τα Specs…το λειτουργικό πάει σε δεύτερη μοίρα!
Οπότε…

Antreas

“Για την υποστήριξη εφαρμογών,το ότι θα γίνουν 7 ή θα έχουν multi touch δεν αλλάζει τίποτα στην υποστήριξη εφαρμογών! ” Δηλαδή εσύ όταν θα βάλεις τα 7 θα βάλεις και τις εφαρμογές που υπάρχουν τώρα?? Θα πρέπει να βγουν ξανά νέες που να υποστηρίζουν κάποιες (π.χ. τα παιχνίδια) multitouch και να έχουν μεγάλα εικονίδια. Στο iPhone και συγκεκριμένα στο λειτουργικό αφού για λειτουργικό μιλάμε και όχι Hardware (άλλος τομέας αυτός) είναι έτη μπροστά. Βέβαια θες και το Jailbreak σου αλλά στα WM θες και τις custom ROMs σου με HSPL ή USPL (και κάτι άλλα). Δεν λέω καλή η ιδέα του Marketplace αλλά είπαμε τι γίνεται με τις εφαρμογές. Καλό και το MyPhone αλλά αντίστοιχα υπάρχουν και στο iPhone. Εγώ τώρα μιλάω για λειτουργικό και όχι Hardware. Καλά παραδέχομαι ότι τα WM έχουν και τα καλά τους (δεν τα έβγαλα και άχρηστα) αλλά όταν μιλάμε για Software είναι διαφορετικό θέμα. Μου λες τώρα η HomeScreen, ok δεν είναι τέλεια καλή είναι αλλά υπήρχε και το TouchFLO πριν που ήταν και είναι πολύ καλό. Το μενού δεν το συζητώ ότι είναι άστοχο αυτό που έκαναν γιατί στο προηγούμενο έβρισκες πιο εύκολα αυτό που ήθελες άσχετα αν έπρεπε να χρησιμοποιήσεις γραφίδα. Και… Συνέχεια »

Κωνσταντίνος Κ

δεν παίζω παιχνίδια στο κινητό!δεν το έχω για παιχνίδια!
έχω ελάχιστα!( κανα Prince of Persia, Asphalt, Need For Speed) θα ήθελα επίσης να σε πληροφορίσω,ότι πέρνει όλα τα παιχνίδια Java(έχει εγκατεστημένη εφαρμογή Java και υποστηρίζει ακόμα και αυτά που δεν είναι παιχνίδια για οθόνη αφής)οπότε αν ήθελα παιχνίδια,θα μπορούσα να του βάλω όσα υπάρχουν σε μορφή jar αλλά και όσα είναι για Windows Mobile!
Επίσης, άλλη χρήση κάνω εγώ στην ηλικία μου,άλλη εσύ στην δικιά σου!
Τέλος,σε βίντεο που εσύ ο ίδιος έχεις ανεβάσει στο mynextphone λέει ότι η home screen και η lock screen είναι πολύ καλύτερα από του Iphone!
Δεν έχει σημασία που δεν θα υποστηρίζουν multitouch οι εφαρμογές,θα τα παίζεις με ένα δάχτυλο(εννοώ θα αγγίζεις ένα σημείο)δε βρίσκω τίποτα παράξενο!
😀 😀 😀

Antreas

Δεν είπα ότι είναι καλύτερη, το βίντεο του PocketNow μπορεί να είπε (και δεν θυμάμαι τώρα γιατί έχει καιρό να το δω αυτό). Και όμως μερικά παιχνίδια το χρειάζονται, εφαρμογές και σημαντικότερα η πλοήγηση το χρειάζονται το multitouch. Αν το είχες δεν θα έλεγες όχι! Βέβαια όπως είπες και εσύ ο καθένας διαλέγει το κινητό που του ταιριάζει δεν διαφωνώ, αλλά από άποψη software το iPhone είναι μπροστά, δεν νομίζω να υπάρχει εφαρμογή που να μην έχει!

Κωνσταντίνος Κ

Μία χαρά είμαι και με την Resistive αλλά οκ…θα χαι πλάκα η capacitive!
Τέλος πάντων, όπως είπαμε ο καθένας διαλέγει ό,τι θέλει 🙂 : )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.