Nokia Normandy, Με Android αλλά και με “tiles” από Windows Phone το UI

Το πρώτο smartphone της Nokia που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα της Google, Android, φαίνεται πως θα προσφέρει -εφόσον ανακοινωθεί επίσημα όπως λέγεται στο Mobile World Congress στα τέλη του ερχόμενου μήνα- μία εμπειρία χρήσης παρόμοια με αυτή των Windows Phone, τουλάχιστον από άποψη αισθητικής.

Όπως μπορείτε να δείτε, η κεντρική οθόνη στο UI του Nokia Normandy χωρίζεται σε “tiles” που μοιάζουν πολύ με αυτά που βρίσκουμε στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Την σχετική εικόνα, έδωσε στην δημοσιότητα ο γνωστός χρήστης του Twitter για τις διαρροές, @evleaks. Από την εικόνα μαθαίνουμε επίσης ότι το Nokia Normandy θα είναι διαθέσιμο σε διάφορα χρώματα.

Όσο αφορά στα χαρακτηριστικά του, φημολογείται ότι βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 200 SoC, ότι διαθέτει οθόνη 4 ιντσών FWVGA (480 x 854 pixels) και κάμερα 5.0 Megapixels στο πίσω μέρος, ενώ βασίζεται στο Android 4.4.1 KitKat και είναι dual-SIM.

Nokia Normandy, Nokia Normandy, Με Android αλλά και με “tiles” από Windows Phone το UINokia Normandy, Nokia Normandy, Με Android αλλά και με “tiles” από Windows Phone το UI

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
DeLaS

Καλό αλλά θα πρέπει να έρθει και με μία καλή ναυαρχίδα κατα το καλοκαίρι για να ανταγωνιστεί και gs5, g3 κλπ…

Ευάγγελος Παπαχρήστου

Διαφορετική και πολύ καλή κίνηση από την Νokia!

Apostolis Vlv

Συμφέρει και την Microsoft να βγει αυτό το κινητό, όπως ο Elop δούλεψε ως δούρειος ίππος για την εξαγορά με την Nokia, έτσι αυτό το τηλέφωνο θα δουλέψει με αυτόν τον τρόπο. Με αυτό το τηλέφωνο, η Microsoft (ως Nokia) θα κερδίσει τη διαμάχη στην αγορά του Android και θα στρέψει τον κόσμο προς τα Windows Phone αφού το UI θα είναι παρόμοιο. Όλοι θέλουμε να δούμε την Nokia να βγάζει ένα κινητό Android!

TechBuster

Μου φαίνεται πως η Nokia με αυτήν την κίνησή της προσπαθεί να πάρει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των προσιτών τηλεφώνων και αυτή την φορά προσπαθεί να πάρει σε άλλο λειτουργικό(Android). Πάντως μου φαίνεται πως η τιμή του δεν θα περνάει τα 120 Ευρώ και θα είναι μία πολύ καλή επιλογή για αυτούς που θέλουν δίκαρτο φθηνό Android.

Ζόρζ

Μακάρι να το υποστηρίξει και σίγουρα θα πάει καλά. Θα συμφωνήσω με τον φίλο @DeLaS και θα πω πως θα ήθελα να δω και μια ναυαρχίδα, που κατά την γνώμη μου θα σπάσει ταμεία!

Nikos P

Α ρε ΝΟΚΙΑ, βάλε καθαρό Android να δεις άσπρη μέρα !!!
Τι tiles και πράσινα άλογα?

forneverarrow

Καλά όλα, αλλά τα specs είναι πρόβλημα. Τι πίστευε η Nokia ότι φτιάχνει WP8? Με το UI που έβαλαν μάλιστα θα σέρνεται…

vaggelis

Μου αρεσει που ακόμα κάποιοι πιστεύουν πως ο Elop λειτούργησε σαν δούρειος ίππος και ότι η Νοκια ζημιώθηκε απο την επιλογή πλατφόρμας που έκανε

Πάνος

Ρε παιδιά πως θα γίνει; Θα προωθήσει η ms τις υπηρεσίες της google; Δεν ξέρω… Με here maps, και υπηρεσίες της ms κάτι θα γίνεται… αλλά θα πρέπει να έχει και δικό της appstore σαν το amazon… Δύσκολο…

ZEVGOLATIS EVANGELOS

Με τα παραπανω χαρακτηριστικα το κινητο φαινεται υπερτουμπανο. Το θέμα με τα κινητα της HTC ειναι οι αναβαθμισεις που δεν δινει. Αυτο με δισταζει στο να αγορασω κινητο HTC. Για να δουμε, θα βαλουν μαυλο αν θελουν να πουλησουν?

Giorgos

Μην προτεχετρε! Το κινητό λογικά παραμένει στη σφαίρα της φαντασίας και δεν θα βγει ποτέ στην πραγματικότητα. Τι σχέση και για ποιο λόγο να βγάλει η ms android συσκευή ειδικά με την συμφωνία της με την Σόνυ στα wphones…

Γιάννης

Πολύ καλή κίνηση αν τελικά υλοποιηθεί. Δεν είναι τόσο περίεργη η επιλογή των live tiles στο UI, άλλωστε κάθε εταιρία προτείνει το δικό της περιβάλλον χρήσης που μπορεί να διαφέρει πολύ σε σχέση με το stock Android (όπως το Emotion UI της Huawei ή τα πλακίδια στο Sense 5.0+).
Η στροφή στο λειτουργικό της Google σημαίνει επίσης custom ROMs, οπότε με λίγη βοήθεια από τους developers σε λίγο θα έχουμε καθαρή εμπειρία Android στο Nokia μας.
Μένει να δούμε αν όντως το παρουσιάσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.