Nokia, Οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου που βάζουν σε σκέψεις…

Η Nokia ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, στα οποία εμφάνισε μίας πρώτης τάξεως απώλεια εσόδων στο 1.4 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι και λίγα! Πάντως τα Lumia πούλησαν 4 εκατομμύρια συσκευές κατά τη διάρκεια του τριμήνου και αυτό έφερε μερικά χαμόγελα στην εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η μέση τιμή πώλησης ενός Lumia σημείωσε πτώση από την ενδεικτική τιμή των 220 ευρώ στα 186 (τιμές προ φόρων και επιβαρύνσεων) και αυτό σημειώνεται ως ένας από τους παράγοντες που έπαιξαν το ρόλο τους στην αύξηση των πωλήσεων στις συσκευές Lumia με Windows Phone.

Η Nokia πάντως απέστειλε 10.6 εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2012, με το ποσοστό 60% από αυτές να είναι Symbian, Series 40 και MeeGo, άρα κάτι μας λέει ότι θα συνεχίσει για τα καλά να υποστηρίζει το Symbian. Αναφορικά με την αρνητική κριτική για την έλλειψη update των Windows 7.5 Nokia σε Apollo, ο CEO της εταιρείας, Steven Elop δήλωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να παρέχει updates στα υπάρχοντα Lumia εν καιρώ, αρκετά μετά το λανσάρισμα του Windows Phone 8. Τόνισε παράλληλα την “καταλυτική” σημασία που θα έχει για την σειρά Lumia η επόμενη γενιά της πλατφόρμας της Microsoft.

Παραδοσιακά πάντως η Nokia έχει τις σημαντικότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, παρόλο που έδωσε έμφαση στην αμερικανική αγορά, στοιχείο που της έδωσε ποσοστά ανόδου στην ήπειρο αυτή.

, Nokia, Οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου που βάζουν σε σκέψεις…

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
keysmith

Ρε Nokia βγάλε βρε (και) android να σε “φτιάξουμε” που έχει συνταχθεί με τους “αποτυχημένους” που σε κατέστρεψαν. Οταν ο κόσμος έβρεχε android εσύ κράταγες ομπρέλα.. Η Sony (πρώην SE), htc, samsung χαζές είναι που βγάζουν και android ή μήπως τις ζημίωσε?

Demis

όταν έβαλε των elop για ceo και έβαλα αυτό το έκτρωμα (wp) για λειτουργικό τι περίμενε δλδ?

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@keysmith, demis και αλλα trolls, στειλτε βιογραφικα στο Ελσινκι για τη θεση του CEO, μαλλον ξερετε καλυτερα εσεις, μην χαραμιζετε αλλο αυτους τους εκπληκτικους εγκεφάλους που διαθετετε 😛

EliasKir

Απο πότε τα WP είναι έκτρωμα??? Μια χαρά λειτουργικό είναι και όσον αφορά την αναβάθμιση σε WP8 θα τα ξαναπούμε γιατί δεν θέλετε να καταλάβετε. ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΙ. Θα έχουν όλες τις λειτουργίες του εκτός από αυτές που δεν υποστηρίζουν εξ αρχής. Εκτος κι αν κάποιος καταφέρει και βάλει διπύρηνο επεξεργαστή στο 800 και του αλλάξει την ανάλυση της οθόνης.

pgetsos

Νικο, 80 εκατομμυρια συσκευες εστειλε! 10τοσα εκατομμυρια ειναι τα Smartphones μονο! δηλαδη τα Symbian+ N9 το 60% των εξυπνων κινητων της Νοκια 😉

keysmith

@Anastasios-Antonios Toulkeridis
Γιατί είμαστε τρολ επειδή λέμε την αποψη μας??
Μου κάνει φοβερή εντύπωση που όλοι οι wp μόλις ακούσετε κάτι εναντίων του “πετυχημένου” λειτουργικού της MS βρίζετε λέγοντας τον κόσμο TROLL. Αν θέλετε να ζήτε σε φανταστικούς κόσμους που μονο έσείς έχετε άποψη ζήστε σε αυτόν όχι εδώ. Trol ΔΕΝ θα μας λέτε.. Διάβασε να μάθεις τί είναι TROLL και πές αν ήμαστε. Εμαθες μια λέξη χωρίς να ξέρεις τι θα πεί.

Και στο θέμα μας. Εμείς “δεν ξέρουμε” όπως υπονοείς. Σύμφωνοι. Ο Elop που “ξέρει” είδα πως τα κατάφερε. Από No 1 εταιρία την έκανε Νο 45 την Νοκια, και αν δεν είχε τα dummies (40s) θα ήταν No 145 στους κατασκευαστές.

Η νοκια (νομίζω εγώ και εκατομμύρια άλλοι) πήρε ΛΑΘΟΣ απόφαση να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα WP και να παραμελήσει ακόμα και το δικό της OS (symbian). Και λίγο αυτό την σώζει ακόμα (808 έχει symbina). To να το λέμε ΔΕΝ μας κάνει TROLL (αμάν αυτή η καραμέλα από το insomnia την έμαθες?). Πες και εσύ την άποψή σου να κάνουμε συζήτηση. Χαρακτηρισμοί ας λείπουν.

Ευχαριστώ.

eleonora

Πραγματικη απογοητευση ειναι η nokia αυτες τις μερες…Και οντως μπορει να μην κανουμε για CEO και να μην ειμαστε τοσο μορφωμενοι οσο ο Elop και τα windows phone τελικα να καταφερουν να σημειωσουν καλες πωλησεις για την nokia,αλλα το να ανακοινωνεις το “θανατο” 2 πλατφορμων(symbian,meego),9 μηνες πριν εχεις την εναλλακτικη στην αγορα,λεγεται βλακεια…Και,αυτη ειναι μια απο τις πολλες…

kostis

οταν η εταιρεια ΘΑ εχει κερδη ΘΑ πουλαει πολυ περισοτερα lumia και τα windows ΘΑ εχουν καλο μεριδιο στην αγορα ΤΟΤΕ ΘΑ μιλαμε για επιτυχια….εχει πολλα ΘΑ ομως μεσα…..μεχρι τοτε καλα κρασια….

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@keysmith Η πτωση της Nokia δεν οφειλεται σε αποτυχια των WP. Οφειλεται στην κατακορυφη πτωση των πωλησεων του Symbian, ο Elop δεν ευθυνεται για το κακο Symbian, ο Εlop αποτελει μερος της λυσης (WP) και οχι του προβληματος

Ιωαννης

συγκριση παντως Android με WP δεν μπορουμε να κανουμε…οι πωλησεις δειχνουν σε ολους,και στην νοκια ποιο θα εκανε την ιδια να κατσει στην 1η θεση για χρονια…δεν λεω,πειραματισου,αλλα σαν την samsung που εχει και τα 2 λειτουργικα και δουλευει..οχι μονο τα wp…

azriel84

Μα…πάλι και με τα WP πτώση 1 δισ $ είχαν…τραγικό, κατάφεραν να πουλήσουν περισσότερα Symbian παρά WP. Να πάρει η ευχή, άλλα άρθρα διαβάζουμε; Κάποτε δεν υπήρχαν άλλα κινητά πέρα απ’τα Nokia, άντε τα Ericcson και τώρα δες που κατάντησαν… ο kostis τα λέει καλά. 2.5 χρόνια τώρα, μας πιπιλάνε θα θα και θα σαν τον Μαυρογιαλούρο με τα WP και 2.5 τα @@ τους παίρνουν. Έχουν ένα πρωτότυπο και πολύ καλό λειτουργικό και τα έχουν κάνει μαντάρα. Πως γίνεται τα iPhone, τα Galaxy και τα HTC να σπάνε το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο ενώ τα Nokia να παίρνουν τον π**λο;

Τέλος, όσοι θεωρείται τον Elop μεγάλο μυαλό και σωστό CEO σας έχω νέα:

https://finance.yahoo.com/q?s=NOK

Στα χαμηλότερα σημεία της τελευταίας 15ετίας η μετοχή της Nokia. Ο τύπος μπορεί να έχει IQ 200 αλλά στα $$ φαίνεται αν φτουράει ή όχι ο CEO.

keysmith

@ Ο/Η Anastasios Λάθος φιλε.. η πτώση της νοκια ασφαλώς και οφείλεται ΚΑΙ στην αποτυχία του wp. Αν τα wp πίγαιναν καλά θα ειχε περισσότερες πωλήσεις και η nokia. Δεν λέω ότι θα ήταν πρώτη λέω θα ήταν καλύτερη. Η κακές επιλογές της MS (πχ να κλειδώσει το λειτουργικό α’λα iphone, πχ κλειδωμένο ΒΤ, να μην βγάλει συσκευές σε όλα τα εύρη τιμών παρά μονο >200€) είναι ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ μέρος της αποτυχίας. Μήπως ο Elop δεν είναι “καθαρός” MS τύπος? Στην MS δεν ήταν ως head of the Business Division? Φυτευτός δεν ήταν από την MS?? Αφού τότε έλεγαν θα την αγοράσει.. Βάλαν δικό τους να την στρώσει πρώτα. Τι περίμενε κανείς από τον ELOP τον MS μέχρι το κόκαλο? Να πάει με το android? έκανε τα αυτονόητα. Φουλ μονο WP και “καταρράκωση” κάθε άλλη “εναλλακτικής” (symbian, megoo κ.α). Και τα δύο έκανε ο τύπος, πήγε να προωθησει wp και να θάψει καθε τι άλλο. Να το κάνει MS το μαγαζί, και το λογκο θα άλλαζε εν καιρό να το κάνει Μ$ :P. (Κάποιοι στην νοκια με νυχια και με δόντια κράτησαν και δούλεψαν λίγο το symbian και είναι ακόμα “ζωντανό”, λεμε τώρα). Αν είναι να ναυαγήσει η αγορά της nokia… Συνέχεια »

Κωστας

Ο Elop και κάθε αντίστοιχος δεν αποφασίζει μόνος του. Είναι ένα ολόκληρο board of directors πίσω του, που και αυτό παίρνει της αποφάσεις του βασισμένο σε χιλιάδες αναλύσεις από εκατοντάδες οικονομικούς και τεχνικούς αναλυτές. Η ΝΟΚΙΑ δεν είναι μαγαζάκι ενός ατόμου. Η απόφαση για στροφή στα WP νομίζω, ότι πάρθηκε βάσει των οικοσυστημάτων. Ενιαίο λειτουργικό για όλες τις συσκευές. Και κακά τα ψέματα, σαν προτάσεις άμεσες και με μέλλον είναι το ios, ενιαίο android με chrome os (που εκεί το πάνε) και WP. Εάν καποιος υποστηρίξει, ότι το symbian ή το meego μπορούσαν από μόνα τους να μπουν στο παραπάνω παιχνίδι, νομίζω, ότι θα έχει λάθος. Τώρα για το λειτουργικό, που λένε για κλειδώματα κλπ (συμφωνώ προσωπικά), συγκριτικά όμως ας δουν ένα iphone ή ακόμα και το galaxy nexus (το λέω συγκεκριμένα επειδή το αγόρασε ο αδελφός μου προχθές και διαπιστώσαμε, ότι δεν έχει native 3G video call, ούτε usb mass storage mode και φυσικά – το ξέραμε – όχι κάρτες sd, ούτε μπορεί να παίξει MKV. Χώρια που στο 4.1 δεν θα υποστηρίζει και flash. Αυτά δεν είναι περιορισμοί, άραγε;). Όσο για το symbian, λυπάμαι για το γεγονός, ότι έχασαν το τρένο. Είμαι φανατικός κάτοχος – ακόμα και τώρα… Συνέχεια »

GLeft

@Κωστας ” δεν έχει native 3G video call, ούτε usb mass storage mode και φυσικά – το ξέραμε – όχι κάρτες sd, ούτε μπορεί να παίξει MKV. Χώρια που στο 4.1 δεν θα υποστηρίζει και flash. Αυτά δεν είναι περιορισμοί, άραγε;”
sd & video call το ξεραμε, το λεγαν απο την αρχη. mkv παιζει, λιγο στα 1080 σκαλωνει, αλλα τι το θες αφου η οθονη ειναι 720. το flash κυριως λογω iphone εχει αρχισει να πεθαινει, εγω παντως με 4.1.1 ακομα δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα με κανενα site. και μη ξεχναμε οτι το android στηριζεται στους developers, και τα nexus βγηκαν γι τετοιους χρηστες. ειναι unbrickable και οτι κωδικα θες τον βρισκεις. αν θες κινητο για ease of use δε κοιτας τοσο nexus οσο τις υλοποιησεις της καθε εταιριας που σε σημεια σαφως θα υπερεχει. οποτε οταν δε θες να δοκιμασεις δικο σου κωδικα στη συσκευη, η αν δε κανεις beta testing αντι για nexus παρε ενα SII η ενα ONE S. το android σου δινει τη δυνατοτητα να τα εχεις ολα, αλλα οσο πιο πολλα βαζεις σε μια πλακετα τοσο πιο δυσκολο ειναι το debugging μετα.

Κωστας

@GLeft
Δεν διαφωνώ σε τίποτα από αυτά που λες. Άλλωστε δεν θεωρώ τον εαυτό μου power user, ώστε να μπω στον κόπο να δοκιμάσω custom roms κλπ κλπ.
MKV δεν παίζει τουλάχιστον στο nexus του αδελφού μου ούτε σε 720p. Κάναμε μετατροπή με το AVC σε mp4, το οποίο το έπαιξε μεν, είχε πρόβλημα με τους υπότιτλους. Κατεβάσαμε το mx player και είχε πρόβλημα με τον ήχο (το αρχικό αρχείο mkv). Και δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα με τον TI OMAP επεξεργαστή, γιατί και στο razr που πήρα πριν από κανά μήνα περίπου, παρατήρησα πάνω κάτω το ίδιο πρόβλημα. Το SII όντως τα παίζει όλα.
Πάντως για εμένα θεωρώ περιορισμό το να προχωράς σε επόμενη έκδοση και να αφαιρείς features. Απλά δέχομαι ότι προς τα εκεί κατευθύνεται η αγορά, προς υποστήριξη των οικοσυστημάτων (όχι native 3G, για να υποστηρίζεται η συγκεκριμένη υπηρεσία δεδομένων, skype gtalk, tango video call, viber ή οτιδήποτε άλλο, όχι sd για το cloud κλπ)

Anastasios-Antonios Toulkeridis

quoting azriel84
-“κατάφεραν να πουλήσουν περισσότερα Symbian παρά WP”

Αυτο ηταν αναμενομενο και κυριως επιδιωκωμενο. Μετα την εγκαταλειψη του Meego και του πειραματικου Meltemi ηταν αποφαση της Nokia να στοχευσει το low-to-mid κομματι με Symbian και το mid-to-high κομματι με WP. Το low-to-mid κομματι παντα θα πουλαει πολυ περισσοτερο ειδικα σε αγορες οπως Κινα και Ινδια

-“Στα χαμηλότερα σημεία της τελευταίας 15ετίας η μετοχή της Nokia. Ο τύπος μπορεί να έχει IQ 200 αλλά στα $$ φαίνεται αν φτουράει ή όχι ο CEO”

η κατρακυλα της μετοχης ξεκινησε πολυ πριν αναλαβει καθηκοντα ο Stephen Elop και πολυ πριν ανακοινωθει η συνεργασια με τη Microsoft

@keysmith Διαβασε την απαντηση μου στον azriel84. Ο Stephen Elop δεν αποφασιζει και διαταζει, υπαρχει board of directors, shareholders, η εταιρεια στηριζει τις αποφασεις του. Ενδεχομενως μια ολοκληρη εταιρεια να κανει λαθος και να εχεις εσυ δικιο. Who r u again? 😛

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Να πουμε οτι η μετοχη ανοιξε χθες με ανοδο 6.1% γιατι πουληθηκαν 200000 lumia παραπανω απο οτι ειχαν εκτιμησει οι αναλυτες

azriel84

@Anastasios-Antonio Toulkeridis

Γιατί, με τα Lumia 610 και 710 με τιμές κάτω από 200€ δεν στοχεύει το low-to-mid κομμάτι;

Η κατρακύλα ξεκίνησε παλιότερα αλλά όχι μόνο δεν ανακόπηκε αλλά συνεχίστηκε κιόλας. Same shit, different CEO.

Ναι, ανέβηκε στα 1.85$, τρομακτικό ποσό 😛

azriel84

Ξανά μανά post γιατί δεν τα προλαβαίνω @Anastasios-Antonios Toulkeridis

Ναι, όταν όλες οι εταιρίες πουλάνε σαν τρελές και ανακοινώνουν καθαρά κέρδη δις $ και η Nokia απώλειες 1 δις $, τότε φταίει ΟΛΟΚΛΗΡΗ η εταιρία. Όλο το board. Όλοι οι διευθυντές που παίρνουν αυτές τις ζημιογόνες αποφάσεις. Απλά, πάντα, όπως και στις κυβερνήσεις, την πληρώνει ο πρωθυπουργός ή στην περίπτωσή μας ο CEO γιατί αυτός παίρνει τις τελικές αποφάσεις. Αυτός είναι η βιτρίνα της εταιρίας. Αλήθεια, πόσα απ’τα board members της Nokia ξέρεις απ’έξω; 😛

Anastasios-Antonios Toulkeridis

μιλαμε για τεραστιο transition, ολοι ηξεραν στην Nokia οτι τα 3 πρωτα quarters θα ειχαν αρνητικα αποτελεσματα αλλα παρολα αυτα πηραν την αποφαση. Γιατι? Μαζοχισμος? H απαντηση ειναι οτι καμια φορα πρεπει να κανεις θυσια στο παρον για να εχεις μελλον, και η παλια τακτικη με κυριο focus το Symbian θα οδηγουσε στην καταστροφη. Καποιος ανεφερε για το εξαιρετικο 808 pureview. Οτι review και αν εχω διαβασει, ειτε προερχεται απο φιλοmicrosoftικα ή αντιmicrosoftικα blogs, μια ειναι η κοινη απαιτηση: βαλε στο pureview Windows Phone nokia. Αυτη τη στιγμη η nokia εχει σκορπισμενα τα συστατικα της επιτυχιας σαν τουβλακια lego. Υπο τον Elop θα μπορεσει να τα συνθεσει. Ο ανθρωπος ειναι κορυφη και προσωπικα τον θαυμαζω, εδω ειμαστε, mark my words

azriel84

Elop και WP είναι CEO και στην αγορά αντίστοιχα για 2 χρόνια ήδη…ποια 3 quarters; Για 8 μιλάμε ήδη.

Μόνος σου τα λες, σκορποχώρι lego είναι. 2 χρόνια τι έκανε ο Elop; Έπαιζε με Playmobil;

Μαγκιά σου που θαυμάζεις τον Elop. 2 χρόνια CEO και η μετοχή στο 1.85$.
https://finance.yahoo.com/q?s=NOK

Εγώ θαυμάζω τον Cook. 1 χρόνο CEO και με βαρύ έργο σαν αντικαταστάτης του Jobs και η μετοχή στα 614.32$.
https://finance.yahoo.com/q?s=AAPL

Τέλος, πιασάρικες φράσεις mark my words, εδώ είμαστε, θα θα θα θα θα θα ας τις αφήσουμε καλύτερα και ας ζήσουμε στο παρόν. Όχι τίποτα άλλο, αλλά έχουμε τους πολιτικούς γι’αυτά. 😛

azriel84

Διευκρίνηση: Παραπάνω ΔΕΝ συγκρίνω συσκευές ή λειτουργικά ή οτιδήποτε άλλο. Συγκρίνω επιδόσεις CEO καθαρά και μόνο τεχνοκρατικά, απ’αυτό που έχουν προσληφθεί να κάνουν: Να φέρνουν περισσότερα $$ στις εταιρίες τους.

Anastasios-Antonios Toulkeridis

δεν με ενδιαφερει ο cook, αυτο το αρθρο αφορα τη Nokia, εισαι εκτος θεματος και ηρθες εδω για να προκαλεσεις, αν θελεις να πεις για την Apple βρες ενα αρθρο που αφορα την Apple troll (ναι το κοιταξα, ειχα δικιο)

Ξαναλεω για τελευταια φορα, και αν δεν εισαι ικανος να το καταλαβεις να κατηγορησεις τα γονιδια σου, ο Elop κληθηκε να σωσει μια εταιρεια σε αδιεξοδο οχι να αντικαταστησει εναν αλλον CEO σε εναν ευκολο ρολο.

mixtri

Anastasios-Antonios Toulkeridis, όλο ανακρίβειες λες και τα βλέπεις από την πλευρά που θέλεις. Για την ακρίβεια ο Elop ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ το Symbian OS και το MeeGo. Κανένα από τα δύο δε πρόλαβε να δείξει τις δυνατότητές του. ΤΟ Symbian^3 με τις ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ του Ν8 στους 4 μήνες προκάλεσε φόβο στον Elop ο οποίος έπρεπε να ικανοποιήσει τα αφεντικά του: να υιοθετήσει το ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ Windows Phone. Πως το έκανε; Απλό! Έβαλε ημερομηνία λήξης στο Symbian – bye bye devs -, σταμάτησε την ανάπτυξη του MeeGo – bye bye Linux – και κλείστηκε σε μια πλατφόρμα η οποία ήταν ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ από την ίδια τη Microsoft (no upgrades available for Lumia Devices). Είναι έξυπνος ο Elop, όντως. Για να καταστρέψεις τόσο γρήγορα μια τόσο μεγάλη εταιρεία θέλει IQ μεγάλο… Αμφιβάλλω κατά πόσο έχετε πιάσει έστω οι μισοί εδώ μέσα την Belle. Έστω για δοκιμή. Ακόμη λιγότεροι είναι αυτοί που έχουν δοκιμάσει το Ν9. Συνεχίζω να θαυμάζω την κατρακύλα της ΝΟΚΙΑ. Με αυτά που λέει ο Anastasios-Antonios Toulkeridis για τη ΝΟΚΙΑ μου θυμίζει τη σημερινή κυβέρνηση. “Δύσκολο το έργο της κυβέρνησης. Ας πουλήσουμε όλη τη χώρα για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς να δίνουμε πλάνο ανάκαμψης καταστρέφοντας και αυτά που έχουν μείνει. Ωστόσο παραμένει δύσκολο… Συνέχεια »

Anastasios-Antonios Toulkeridis

quoting mixtri: -” ο Elop ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ το Symbian OS και το MeeGo. Κανένα από τα δύο δε πρόλαβε να δείξει τις δυνατότητές του.” Το Symbian ηταν και ειναι πολλα χρονια στην αγορα, ειχε ολο το χρονο του κοσμου για να δειξει τις δυνατοτητες του. Το MeeGo δεν προλαβε πραγματι αλλα ουτε θα προλαβαινε. Εκτιμησαν οτι δεν ηταν δυνατο να χτιστει ενα ολοκληρο οικοσυστημα γυρω του. Ενα smartphone δεν το παιρνεις για το out-of-the-box experience. Χρειαζεται developer support και εκει το Windows Phone εχει πλεονεκτημα. Και ειναι αχαρη η συζητηση. Εκτος αν εχεις κανενα time-machine στο γκαραζ η ιστορια δεν αλλαζει, η Nokia ειτε εσυ και κανενα αλλο troll συμφωνειτε ή οχι πηρε την αποφαση της. Εγω πιστευω οτι πηρε τη σωστη αποφαση, εσυ το αντιθετο. Εσυ περιμενες αποτελεσματα μεσα σε ενα μηνα, εγω που ειμαι πιο σοβαρος ανθρωπος και ρεαλιστης γνωριζω οτι αυτα θελουν χρονο. Βιαζεσαι να χαρακτηρισεις το windows phone αποτυχημενο παρα τις ενδειξεις που το θελουν ως τριτο πολο στην αγορα. Αν εμαθα κατι ολα αυτα τα χρονια ειναι ποτε μα ποτε να μην υποτιμω τη Microsoft. Ειναι εταιρια με απιστευτο πεισμα και φυσικα με τα resources για να εδραιωθει εκει που αρχικα φαινεται δυσκολο. (Ιδια ακριβως συζητηση… Συνέχεια »

mixtri

Για ακόμη μια φορά λες ένα σωρό ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ. Αν δε μπορείς να απαντήσεις σε ολόκληρο το μήνυμα την κόβεις και ράβεις στα μέτρα της απάντησης που θα δώσεις… Το Symbian^3 υπάρχει εδώ και 2 χρόνια στην αγορά ενώ η ανάπτυξή του άρχισε το 2007. Το παλιό το Symbian δεν έχει καμία σχέση με το νέο Symbian ούτε ως προς τη διαχείριση των πόρων (επεξεργαστής-κάρτα γραφικών-signal processor, τρεις ξεχωριστοί επεξεργαστές για κάθε εργασία του λειτουργικού συστήματος) ούτε ως προς τον kernel ούτε ως προς τις εφαρμογές που θα μπορούσαν να γραφτούν για αυτό. Η Qt για πρώτη φορά μέσα στο λειτουργικό σύστημα εμφανίστηκε στην Symbian^3 σαν βιβλιοθήκη για εφαρμογές ενώ πλέον έχει ενσωματωθεί σε όλο το λειτουργικό σύστημα στην Belle FP1. Είναι roburst, γρήγορη, παραμετροποιήσιμη και ήταν η σύνδεση του Symbian με την επόμενη γενιά λειτουργικών συστημάτων…το ΜeeGo. Με ένα framework οι εφαρμογές θα ήταν εύκολο να μεταφερθούν από Symbian σε MeeGo και γιατί όχι; και σε Android. Αυτό ΠΟΤΕ δεν έγινε πραγματικότητα γιατί το ίνδαλμα σου, ο Elop, είδε ότι το Symbian^3 έκανε ΕΚΡΗΞΗ – κάτι που δεν έγινε ποτέ με το Windows Phone 7 γιατί η ίδια η Microsoft αποφάσισε να είναι η δική της καιόμενη πλατφόρμα. Και αφού… Συνέχεια »

Anastasios-Antonios Toulkeridis

To Symbian παραμενει βασικη πλατφορμα της Nokia για το low-to-mid κομματι. Δεν ισχυει η ερμηνεια σου οτι το σκοτωσαν. Οχι απλως ειναι εδω αλλα οπως ανεφερα και παραπανω θα πουλαει πολυ καλα στον αναπτυσομενο κοσμο.
Λες οτι το windows phone ειναι καταδικασμενο να αποτυχει. Καταδικασμενο απο ποιον? απο τα trolls? Οταν IDC και Gartner προβλεπουν να εχει περασει το iOS το 2015 και να γινεται νουμερο δυο παγκοσμιως.
To σχολιο σου το πηρα σοβαρα. Μεχρι το σημειο που ανεφερες οτι το windows phone εχει ελαχιστη υποστηριξη απο devs. Εκει συνειδητοποιησα οτι χανω τον χρονο μου σε αντιπαραθεσεις με ατομα εκτος πραγματικοτητας.

mixtri

Δυστυχώς το blog δε δίνει τη δυνατότητα να κάνω bold κάποια πράγματα. Γι’αυτό το λόγο σε παρακινώ να ξαναδιαβάσεις ό,τι έγραψα παραπάνω. Αναφερόμουν αποκλειστικά στο Windows Phone 7. Στο WP8 θα δούμε τι θα γίνει. Δεν ελπίζω πολλά βέβαια αλλά άρχισε να μαθαίνει η MS από τα λάθη της και εκεί στηρίζω ελπίδες… Το Symbian δυστυχώς μετά την παρέμβαση του Elop πήρε ταμπέλα ημερομηνίας λήξης. Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν αποτελεί βασική πλατφόρμα της εταιρείας. Εξάλλου γι’αυτό έγινε outsourcing@Accenture. Για να ελέγχει το κόστος του και την ανάπτυξή του. Τίποτα το φοβερό δε πρόκειται να γίνει αύριο με το Symbian. Ούτε κάποια συσκευή πέραν του 808 δεν παίζει να δούμε, αν και περιμένω τον αντικαταστάτη του 701 αλλά δεν υπάρχει ακόμη κάποιο νέο, κάποια διαρροή. Το Windows Phone 7 ήταν καταδικασμένο να αποτύχει. Τόσο το ΜΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΙΜΟ πλην όμορφο UI του τα κάναν άχαρα. Από δυνατότητες…φόλα. Αλλά μη υποστήριξη πολυπύρηνων, η μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας για το UI του, η κακή διαχείριση υπηρεσιών και κακή ποιότητα FRAMEWORK εφαρμογών (πχ skype), η σύνδεση του Zune με τη διαχείριση αρχείων, κλειδώματα Bluetooth και ένα σωρό άλλες ηλιθιότητες το κάναν αποτυχημένο. Ένα προιόν κρίνεται αποτυχημένο και από τις πωλήσεις του σύμφωνα με τους οικονομολόγους.… Συνέχεια »

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Το παιζεις χαζουλης ή εισαι πραγματικα? Φυσικα και εχουν περισσοτερες εφαρμογες τα app store και google play γιατι ειναι παλιοτερα. Το developer interest το κρινει κανεις απο το ΡΥΘΜΟ αυξησης των εφαρμογων και οχι το νουμερο τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.