Nokia Pure View, Αναλυτικά οι λειτουργίες πίσω από τον φακό των 41 Megapixels [video]

Το Nokia 808 είναι το πρώτο smartphone με τεχνολογία Pure View και κάμερα με αισθητήρα 41 Megapixels (38 Megapixels ενεργά). Στα παρακάτω τέσσερα βίντεο η Nokia προσεγγίζει αναλυτικά την τεχνολογία Pure View και τις λειτουργίες του νέου Nokia 808 και αναφέρεται συγκεκριμένα στις λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής και τις βιντεοκάμερας.

, Nokia Pure View, Αναλυτικά οι λειτουργίες πίσω από τον φακό των 41 Megapixels [video]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
makis88

Τρελή κάμερα!!

Nickolas

To θέλωωω 🙂

iceman(the original)

οταν με το καλο ερθει, θα ηταν πολυ ενδιαφερον μια μονομαχια μεταξυ του nokia 808 και των sony xperia s και htc titan II! τι λετε;

mmike

Πρωτοπορειακή φωτογραφική μηχανή! Παίρνει και τηλέφωνο! Άσε που με το ένα μάτι είναι και φτυστό ο… Πολύφημος!

thomas22888

και 100 megapixel καμερα να βγαλει η νοκια, η sony δεν πιανεται σ αυτον τον τομεα. απλα

mixalhs

@thomas22888

Οσα δεν φτανει η αλεπου……..δες κανα review περιμενε να βγει η final εκδοση και μετα ελα πες μου ποιος πιανει ποιον….

chris0v

οι Carl Zeiss ειναι οι καλυτεροι φακοι Δεν χρειαζονται Mobile Bravia Engine ή τιποτα αλλα

haris

και 100 MP να ηταν με αυτη την εμφανιση που παει;

Ιωάννης

απο design και χαρακτηριστικα μηδεν…και θα εχει και 400+ ευρω…γιατι να μην παρεις μια DSLR να ξερεις τι εχεις..?

vangel

Παίρνει η dslr τηλεφωνο; Η bravia engine είναι για την οθόνη και όχι για την κάμερα. Και η αλήθεια είναι ότι κανένα κινητό δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια φωτογραφική πόσο μαλλον μια dslr. Μην τσιμπάτε με ρα κόλπα των διαφημιστών. Σιγουρα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η τεχνολογία τεχνολογία κουβαλά αλλά ας περιμενουμε και την πρακτική εφαρμογή. Α και κάτι ακομα η sony θελει πολλά ψωμιά ακομα…….

πανος

chris0v η Mobile Bravia Engine χρησιμοποιειται μονο απο τη Sony για να αποδιδουν καλυτερα χρωματα και πιο φωτεινα στις οθονες των κινητων της Sony ..

Για την καμερα παντως αυτου του κινητου εχω να πω οτι ειναι εκπληκτικη με ολες αυτες τις λειτουργιες που υπαρχουν στο κινητο αλλα απο αλλα τεχνικα χαρακτηριστικα δεν μου πολυαρεσει το κινητο …….

thomas22888

οτι πειτε παιδια, εγω παντως ψηφιζω sony.ακομα δεν μπορω να ξεχασω την καταπληκτικη καμερα που ειχε καποτε το satio που ειχα,για μενα η sony εχει πολυ μεγαλυτερη γνωση πανω στις καμερες απλα.εχει βγαλει χιλιαδες βιντεοκαμερες και φωτογραφικες.η νοκια?????

Πανος

Και εγω SONY η αληθεια ομως ειναι οτι δεν εχει στην γκαμα της καποιο τηλ που να χτυπαει την nokia αυτη την στιγμη…..η οποια αξιοποιησε με πολυ εξυπνο τροπο την τεχνολογια photo image στα κινητα και πιστευω να ανοιξει τον δρομο και στις αλλες για πιο εντονο ανταγωνισμό.περιμενω λοιπον κατι απο sony σε ποιο κομψό με ιδια η παρομοια τεχνολογια μμιας και ειμαι της λογικης μια συσκευη να καλυπτει οσες περισσότερες γίνετε, με ποιοτητα πανω απο το μέσο ορο.:-)

iceman(the original)

το satio σαφως και ειχε -τονιζω- ειχε πολυ καλη καμερα στην εποχη του! μη ξεχνας βεβαια πως “φοραγε” λογισμικο της νοκια! το καλυτερο κινητο με καμερα μεχρι τωρα ειναι το νοκια n8 οπως εχει παρα πολλες φορες βγει νικητης σε συγκριτικα τεστ. για το νοκια 808 μενει λοιπον πρωτα να δουμε αν ειναι καλυτερο απο το n8 και μετα να συγκριθει με τον ανταγωνισμο -sony experia s- , -htc titan II-,….κτλπ,…. παντα φιλικα… 🙂

thomas22888

εννοειτε φιλικα παντα, αλλωστε οτι λεμε το λεμε παντα σε φιλικο τονο και ο καθενας πρεπει ελευθερα να εκφραζει τη γνωμη του

iceman(the original)

γιατι το νοκια 808 λειπει απο το brand cloud ; θελω να πιστευω πως καπως ξεχαστηκε και οχι εσκεμενα…..για να ευνοηθουν τα lumia…. 🙂

iceman(the original)

δεν υπαρχει καμια τετοια ιδεα… αλλωστε και το νοκια 808 ειναι προιον της νοκια. απλα μια επισημανση εκανα… και πιστευω πως ολα τα λειτουργικα εχουν κατι να προσφερουν αλλα δε βλεπω να γινεται καποια αναφορα στην εξελιξη του symbian οσο σε αυτη του android και windows os….. χωρις να θελω και παλι να υπονοησω το λογο που προανεφερες….. καμια σχεση…. επειδη θεωρω το techblog το καλυτερο ελληνικο σαιτ θα ηθελα και μια πιο ιδιαιτερη αντιμετωπιση του symbian……

Sotos03

Κατ αρχας πριν αρχισω να λεω την αποψη μου θελω να ενημερωσω οτι ειμαι φωτογραφος σε γνωστο ξενο περιοδικο τεχνολογιας το Amateur Photographer και συμμετειχα στην εκθεση MWC 2012 και ειμαι κατοχος τριων dslr μηχανων Canon eos 5d mkii Nikon d700 και Canon eos 60d οσοι τις γνωριζουν ξερουν οτι ειναι απο τις καλυτερες στο χωρο της επαγγελματικης φωτογραφισης.Λογο λοιπον της ερευνας πανω στο θεμα της φωτογραφιας η Nokia μου εχει παραχωρησει το 808 pure view. Εχω λοιπον πιστευω εναν παραπανω λογο σε αυτο το θεμα να εκφερω την γνωμη μου, Η nokia εχει κανει απλα αυτο που δεν μπορουσε κανεις επαγγελματιας να πιστεψει ακομα ουτε και γω πριν το πιασω στα χερια μου το 808, απλα βαζει κατω ολες τις compact μηχανες ολες της entry level dslr και αν θελετε το πιστευετε μαχεται επαξια με τις δικες μου. Οταν μου το επιτρεψουν θα παραθεσω και συγκριτικα δειγματα με τις προαναφερθησες φωτογραφικες μηχανες. Σε πρωινες συνθηκες και ελαφρα υποφωτιζμενες στα περισοτερα δειγματα ειναι απλα ξεκαθαρη η πρωτια του 808, σε βραδινες συνθηκες με το απιστευτο για κινητο φλας που διαθετει απλα εκμηδενιζει οπιαδηποτε φωτογραφικη μηχανη κατω των 700€ η φωτομετρηση που κανει ειναι ημιαεπαγγελματικου επιπεδου.Δεν εχω λογια για την εκπληξη… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.