Juha Alakarhu, Nokia: Εργαζομαστε πανω σε νεα προιοντα τεχνολογιας PureView

Σε συνέντευξή του ο Juha Alakarhu, επικεφαλής του τμήματος Ιmaging της Nokia, στην έκθεση CES 2013 δήλωσε, “Είμαστε πραγματικά έτοιμοι να παρουσιάσουμε πολλες καινοτόμες ιδέες σε βασικούς τομείς για την εμβάθυνση και τον εμπλουτισμό της εμπειρίας απεικόνισης”. Τόνισε βέβαια ότι δεν μπορεί να εμβαθύνει σε λεπτομέρειες για τα projects που ετοιμάζουν γιατί δεν είναι και πολύ ασφαλές (βλ. βιομηχανική κατασκοπία).

Η τεχνολογία PureView ανακοινώθηκε στο Mobile World Congress τον Φεβρουάριο του 2012, μια τεχνολογία στην οποία πολλοί είχαν αναφερθεί τα τελευταία χρόνια αλλά που ποτέ δεν είχαμε δει σαν υλοποίηση μέχρι τότε. “Αρχικά με το Nokia 808, στο οποίο δουλέψαμε πάνω στο zoom και την ευκρίνεια της εικόνας και μετέπειτα με το Lumia 920 που βελτιώσαμε την απεικόνιση σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού” είπε ο Juha”… η Nokia με την τεχνολογία PureView οδηγεί πραγματικά την ποιότητα της εικόνας σε πολύ υψηλά επίπεδα”.

Ποιος ξέρει λοιπόν τι μας επιφυλάσσει το μέλλον της τεχνολογίας PureView και των εφαρμογών της.

, Juha Alakarhu, Nokia: Εργαζομαστε πανω σε νεα προιοντα τεχνολογιας PureView

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
keysmith

Στο Lumia 920 το pureview έχει πολύ κατώτερες επιδόσεις (δεν είχε subsampling από 41mp) από το καθαρόαιμο 808 (και μικρότερο κόστος κατασκευής). Ελπίζω να τα “νεα” προϊόντα να μην είναι αυτού του στιλ. Το 808 τα σπάει.. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται το pureview από την κάμερα του 808. Ισως βέβαια το μονο που χρειάζεται είναι ένα μοντέλο με λειτουργικό.. android. :))

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.