Nokia, 4η σε πωλήσεις στην Αμερική

Η Nokia προσπαθεί πολύ καιρό τώρα να καθιερωθεί στην αγορά των Η.Π.Α, αλλά από ότι φαίνεται η σκληρή δουλειά και η έξυπνη, επιθετική διαφημιστική καμπάνια έπιασαν τόπο. Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων και δημοσκοπήσεων Counterpoint Research, η Nokia το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς καταλαμβάνει την τέταρτη θέση σε πωλήσεις smartphones στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το ποσοστό της δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αν κοιτάξει κάποιος τους απόλυτους αριθμούς, μόλις 4,1%, αλλά αν δείτε ότι το δεύτερο τρίμηνο κατείχε μόλις το 1,4% τότε η αύξηση είναι εντυπωσιακή! Επίσης, πέρυσι, το τρίτο τρίμηνο δηλαδή του 2012, η εταιρεία είχε ένα πενιχρό ποσοστό του 0,7%. Επομένως μέσα σε μία χρονιά, η εταιρεία κατάφερε από το 0,7% να φτάσει στο 4,1%.

Όσο αφορά στα ποσοστά των υπόλοιπων εταιρειών, οι Apple και Samsung κυριαρχούν στην αγορά με ποσοστά 33,7% και 33,6% αντίστοιχα ενώ η LG Electronics έρχεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,6%. Η Motorola κατέχει ποσοστό 3,7% και έρχεται στην πέμπτη θέση.

Nokia, 4η σε πωλήσεις στην Αμερική, Nokia, 4η σε πωλήσεις στην Αμερική

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panos13

Τα πραγματα καλυτερεουν σιγα σιγα. Βασικα μολις τωρα αρχιζουν αφου πλεον οι WP8 συσκευες μπορουν να παιζουν επι ισοις ορης στο Hardware. Το λειτουργικο εχει καλυψει πολλα κενα και σιγουρα υπαρχει μελλον..

Nio

Wtf??? Την sony την μισουνε οι Αμερικανοι.
Ειναι εθνιστες.

alxgiann

Νιο, η Σόνυ έχει αποσυρθεί από την αγορά των ΗΠΑ. Τους ενδιαφέρει να εστιάσουν (όπως ανακοίνωσαν) στην Ευρώπη και την Ασία – προς το παρόν.

fenomeno

Και η ευρωπη πολυ ειναι για την σονυ …Δεν μπορει να συγκριθει με καμια απο τις μεγαλες εταιριες σε τιποτα

spiros

Fenomeno…..

Και η Ευρώπη είναι πολύ για την Sony?

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα………..

Δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία από τις μεγάλε. Εταιρείες……????

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα………..

Μάκης

Fenomeno με έκανες και γέλασα, ευχαριστώ

andreas

Θύμισε μου fenomeno πόσο χρονών είσαι; 12-13;

Nio

Η Sony φιλε μου παταει πολλες εταιρειες που βλεπεις απο τις παραπανω.
Τωρα για ποιο λογο δεν βρισκεται καπου στις πρωτες θεσεις δεν γνωριζω.

Παναγιώτης

Σόρρυ, αλλά που είναι η SONY ???

Μιχάλης362

@Nio για εξήγησε μου λίγο για πιο ακριβώς λόγο η Sony πατάει τις παραπάνω εταιρίες!!!

tsitos

@Μιχαλης επειδη πολλοι θελουν ενα κινητο στιβαρο οσο τα sony, αδιαβροχο με την ποιοτητα του Z1…τωρα, οτι υπαρχουν κ αλλα στο ιδιο επιπεδο δν παει να πει οτι θα παιρνουν ολοι τα αλλα…απλα η αμερικη δν θελει sony, λογω ονοματος…πως πολλοι ελληνες δν θελουν Wp λογω microsoft, δλδ ονοματος.

Μιχάλης362

@tsitos Όπα όπα το ότι κάποιοι θέλουν ένα ανθεκτικό κινητό δεν σημαίνει ότι πατάει όλες τις εταιρίες. Και κάποιοι άλλοι προτιμούν τα κινέζικα και καλά κάνουν γιατί είναι και οικονομικά και χαρακτηριστικά τούμπανο αυτό δεν σημαίνει ότι τα κινέζικα πατάνε Apple και Samsung !!!

Nickolas

Η αγορά της Αμερικής έχει διαφορετική φιλοσοφία από τη δική μας. Εκεί πέρα οι εταιρείες αν θέλουν να πουλήσουν πρέπει να τα πηγαίνουν καλά με τους παρόχους κινητής όπως AT&T, Verizon κλπ Τη χρονιά που μας πέρασε η Nokia αυτό προσπάθησε να κάνει φτιάχνοντας ειδικές εκδόσεις ειδικά γι’αυτούς, όπως κάνει και η Samsung τα τελευταία χρόνια και απ’οτι φαίνεται τα πηγαίνει καλά. Η Sony που αναφέρθηκε δεν έχει μπει ακόμη σε αυτό το “παιχνίδι” για δικούς της λόγους.

Τάσος Βαρνάβας

Γειά σας παιδιά,
ο Kazuo Hirai, CEO της Sony δήλωσε πριν λίγο καιρό ότι η εταιρεία του θέλει να εδραιωθεί στην αγορά της Ευρώπης και στην Ιαπωνία, που αποτελεί και την έδρα της. Αυτή είναι η προτεραιότητα της εταιρείας αυτή την περίοδο και έχει στόχο την 3η θέση. Η Sony έχει βεβαίως σχέδια εξάπλωσης στην αγορά της Κίνας και των Ηνωμένες Πολιτειών, ωστόσο όχι τώρα, αλλά αφότου η Sony έχει εδραιωθεί στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία. Αυτή την περίοδο, οι περισσότεροι πόροι της εταιρείας πηγαίνουν σε αυτές τις δύο αγορές.
Η απουσία λοιπόν της Sony, από το chart, είναι νομίζω φυσιολογική, και λογικά, αν δεν απατώμαι, θα βρίσκεται κάπου στους… “Others”.

fenomeno

αχρηστοι το οτι η σονι πουλαει στην ελλαδα οχι στην ευρωπη δεν παει να παει οτι ειναι καλυτερη εταιρια απο κολωσους ……νουμερα ε νουμερα !!

fenomeno

Αμα θες ανθεκτικο κινητο περνεις ΝΟΚΙΑ οχι ΣΟΝΙ noobs !!!!δεν εχετε ιδεα και σχολιαζεται κιολας βοδια

Nio

Τελικα αγορι μου εσυ εισαι μεγαααλο φαινομενο…….

spiros

Χαχαχαχαχα όνομα και πράγμα!!!!!!!

machinegun

ξαφνικα ξεχασαμε και καλα τη νοκια αν παμε μερικα χρονια πισω ολοι ειχαμε νοκια και κραζαμε τη σονυ οτι μετα απο κανα χρονο τα φτυνει ετσι δεν ειναι αγοραρες μου?και αν θυμαμαι καλα πρωτη ητανε η νοκια που επαιζε ταινιουλες στο κινητο και τις βλεπαμε στο στρατο δεν νομιζω να υπηρχε καποια σονυ τοτε γι αυτα που εκανε η νοκια!που ειναι η σονυ οεο?τελικα δεν μας σωνει!

Ανέστης Τοπουζίδης

Οπα οπα…παιδια… αμα θέλετε να σας φτιάξουμε ξεχωριστό θέμα με βρισιές τι λέτε;
Έλεος πια. Έχετε ξεφύγει τελείως από το θέμα. Μιλάμε για την nokia εδω και έχετε κρεμαστεί σε εταιρία που δεν υπάρχει καν στο παρών θέμα. Θέλω να διαβάσω απόψεις που θα με βοηθήσουν να φτιάξω και γω την δική μου.
Και συ φίλε μου fenomeno, σκέψου προτού γράψεις… και μαζεψου λιγο με τις βρισιές…δεν είσαι σε ποδοσφαιρικό σύνδεσμο… κοίτα τι γράφεις και κατάλαβε πως γράφεις οτι να ναι.
Ο καθένας γράφει αυτό που πιστεύει και συ θα είσαι ο τελευταίος που θα τον κρίνει αν είναι βόδι και σίγουρα οχι εδω. Και αποφάσισε Sony η Nokia τελικά.
Οσο για το θέμα… πιστευω πως η nokia/Microsoft γενικότερα κάνει πολύ καλή δουλειά. Και σε UI και σε ποιότητα κατασκευής. Και ειναι πολυ δύσκολο οταν έχεις πιάσει πάτο να σηκώσεις μετά κεφάλι. Και για μένα μπράβο της. Πιστεύω το 2014 θα δούμε διπλάσια νούμερα.
Υ.Γ.
Κάτοχος Samsung GS3. Για να μην παρεξηγηθώ πως είμαι nokiaκιας η με στολίσει κανένας με βρισιές.

spiros
tsak612

Δεν ήξερα ότι με κάθε κινητό κάνουν δώρο και μετοχές τις εταιρίας! Ο φανατισμός δεν είναι αρετή και το συγκεκριμένο site δεν είναι για να βγάζουμε το άχτι μας ( υπάρχουν τα φόρουμ για αυτή τη δουλειά). Καλό το νέο για τη Νokia μετά την εξαγορά γιατί καλώς ή κακώς αυτή μας εισήγαγε με το symbian σε αυτά που έχουμε σήμερα και πλέον πουλάει μόνο κινητά. Επίσης περί Sony , Samsung, LG κλπ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι πολύ μικρό ποσοστό τα κινητά του κύκλου εργασιών τους και ασχολούνται με άλλα πράγματα σε αντίθεση με Apple, Blackberry και πλέον τη Νokia που εξαρτάται η επιβίωσή τους από τις πωλήσεις των συσκευών τους.

Αντρέας

Άκου Αντρέα η σονυ είναι η καλύτερη και το ξέρεις . Όσο για το fainomaino τι να πω και εγώ είμαι 12 αλλά τέτοιες βλακείες δεν λέω ..

dimitrisk

Και συνεχώς θ’ ανεβαίνει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.