Nokia Sea Ray, Το πρώτο της με Windows Phone

Σε κλειστό κύκλο στελεχών της Nokia, O Διευθύνων Σύμβουλος Stephen Elop παρουσίασε το πρώτο smartphone της Φιλανδικής εταιρείας με λειτουργικό σύστημα Windows Phone. Λίγους μήνες μετά την είδηση βόμβα ότι η Nokia θα συνεργαστεί με τη Microsoft, παρουσιάστηκε το μοντέλο Nokia Sea Ray και με αυτό ανοίγει επίσημα η νέα εποχή για τη Nokia αλλά και τη Microsoft.

, Nokia Sea Ray, Το πρώτο της με Windows Phone
, Nokia Sea Ray, Το πρώτο της με Windows Phone

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manosa

Στην ουσια ενα Ν9 με WP7

pete

Ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα από Αγγλικά.

disnomia

Η μονη διαφορα που βλεπω απο το Ν9 με meego με μια απλη ματια ειναι το led flash
Σε αυτο το μοντελο ειναι απο πανω απο την καμερα ενω στο Ν9 με meego ειναι στα αριστερα της

Sotos73

Μόνο στο android είναι το μέλλον παιδιά !!!!!,

jek

Όπως έδειξε και ο Elop το κινητό που κρατούσε είχε ένα παραπάνω κουμπί κάτω δεξιά-πλαγια απο το Ν9

Παναγιώτης

Εμένα τα windows phone δεν μαρέσουν καθόλου..αλλά το σχέδιο του κινητού ναι.

angelos

Καλά ρε παιδιά, σε ολόκληρη Nokia, σε ολόκληρη Φιλανδία, δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να μιλάει Αγγλικά, με την κατάλληλη προφορά ?

Ovios

που είναι και καλά το UI που υποτίθεται μόνο η Nokia θα είχε δικαίωμα να βάλει πάνω απο τα windows οεο;

Doc77

Nokia :Symbian ,meego , WP7 πολλα λειτουργικά ρε παιδιά για μια εταιρία που είναι σταθμός στην ιστορία της κινητής αλλα με λάθος πολιτική κατάφερε να καταδικάσει ένα λειτουργικό πολυ καλο όπως το Symbian και έμεινε πολυ καιρο εκτός ανταγωνισμού!!!έχω την εντύπωση ότι η αγορά τιμωρεί λάθος κινήσεις και ότι η nokia έχει λίγο χάσει τη μπάλα !!!!σίγουρα της αξίζει χρόνος για να αποδείξει ότι είναι στο σωστό δρόμο των smartphones!έξυπνη τιμολογιακή πολιτική και υποστήριξη των λειτουργικών της ,μπορεί να την βάλουν στο παιχνίδι….

Παναγιώτης Γ.

@Ovios για αρχή τα τρία κουμπιά των WP7 φαίνεται πως θα είναι ενσωματωμένα στο λειτουργικό τα 54 pixel για την ακρίβεια στην ανάλυση 854χ480

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ασχετο αλλα στο 7,54” δειχνει οτι θα ερθει Αθηνα? παιζει να το δουμε και εδω? αν ειναι χαζη η ερωτηση μην βρισετε 🙂

Γιώργος Τσ.

Κώστα μήπως έχεις μάθει specs..?

socrates

Δεν μου αρέσουν καθόλου τα wp7. Το meego απ’την αλλη φαίνεται πολύ φρέσκο και όμορφο.Κ δεν καταάβαίνω γιατί πολλοί το θεωρούν dead os πριν ακόμα γεννηθει. Ολες οι εταιρίες φτιάχνουν συσκευές για παραπάνω απο ενα λειτουργικά.Έτσι κ η νοκια.Και wp7 και meego.
Πάντως πιστευω οτι καλα os οπως το meego και το webOS πέφτουν θύματα χαζού marketing και ηλίθιων προέδρων ενω μπορεί να ειναι και καλύτερα απο τα OS που κυριαρχούν τώρα.

Dimitris

Αν ημουν ο Μπαμπινιωτης, θα ειχα ζαλιστει με την επικεφαλιδα στο αρθρο 🙂

Μετα απο κομμα, κεφαλαιο το αρθρο. Επισης το λογισμικο ειναι το WP7 και οχι WP.

Επισης δε βγαζεις ευκολα νοημα απο την προταση, σε μπερδευει. Εννοειται με πολυ φιλικη διαθεση οι παρατηρησεις!

Το κινητο ειναι οντως το Ν9 με 1-2 διαφορες, εξωτερικα τουλαχιστον γιατι δε ξερω τα τεχνικα στοιχεια του.

Εντυπωσιαστηκα απο το Μeego ομως και αν θα τρεχει Android εφαρμογες οπως λεγεται, θα ειναι μια πολυ καλη επιλογη!

@ΔΗΜΗΤΡΗΣ To Athens φαινεται μεσα σε ενα app για πτησεις της British Airways (οποτε ναι ηταν αφελουτσικη ερωτηση 🙂 ). Εννοειται πως ερθει Αθηνα. Ειναι στο χερι μας να πιεσουμε τη Nokia Ελλας να το φερει οσο το δυνατο πιο συντομα μπορουν 🙂

jim

Κώστα δεν ξέρω αν είναι στο σωστό μέρος αυτό που θα γράψω αν όχι σβηστώ . Ασχολούμαι με αυτές της συσκευές από το 1998 από Compaq C140 Pocket PC και έχω να σημειώσω κάτι που διαβάζω συνέχισα εδώ και σε άλλα μερί που ασχολούνται με τα smartphone . Καταρχήν πόσο smart είναι η συσκευές και εμείς ! Ασχολούμαστε συνεχεία για λογισμικά που τρέχουν σε κινητές συσκευές και πια είναι η καλύτερη, ενώ όλες η συσκευές μπορούν να υποστηρίξουν όλα τα λειτουργικά, άρα πρέπει να αλαλάξουμε λίγο εμείς και να γίνουμε πιο έξυπνη ζητάμε να έχουμε ότι μας αρέσει οπός υπαρχή το παράδειγμα του htc HD2 που ότι θες έχεις WP7 , MEEGO , ADROID, Δεύτερον συζητάμε για τα χαρακτηριστικά τον κινητών και αρχίζουμε και λέμε. Ότι το ένα έχει το ένα το άλλο , για σκεφτείτε λίγο τι να το κάνεις ένα κινητό με άπυρο CPU όταν η εφαρμογές τρέχουν σε 100Mhz άπλα να τρώμε μπαταριά και τι ακριβός να έχω το HDMI σε μια συσκευή και να μην μπορώ να την συνδέσω με το PC , η να έχει 1 GB μήνη όταν όλα τα λειτουργικό δεν το υποστηρίζουνε ! Τρίτον και τέλος όταν έπαιρνα και περνώ μια συσκευή… Συνέχεια »

panos

Ωραίο σχόλιο jim . καλά τα λες γιατι ακούω συνέχεια πόσα mega mixel έχεις !. Πάρτε μια φωτογραφική μηχανή για μια ζωή που λέει ο λόγος και μην έχετε την αγωνία αν βγει επόμενο μοντέλο με περισότερα Μegapixel θα έχετε και καλύτερη ποιότητα και δεν είναι και ακριβές .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.