Nokia Smart Devices, Φουλ για MeeGo, Windows Phone 7 και Symbian

Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης για τη συνεργασία Nokia και Microsoft, η Nokia προχωράει σε αλλαγές της εταιρικής δομής από την πρώτη Απριλίου 2011. Συγκεκριμένα δημιουργεί δύο διακριτά business units Smart Devices και Mobile Phones, το κάθε ένα με συγκεκριμένες δραστηριότητες και στόχους και διαφορετικό “ταμείο”.

Smart Devices
Το τμήμα θα είναι υπεύθυνο για τις hi-end συσκευές στα Symbian smartphones, τους υπολογιστές MeeGo και το αναμενεόμενο portfolio με συσκευές Windows Phone 7. Το τμήμα θα ηγείται η κ. Jo Harlow.

Mobile Phones
Το τμήμα θα είναι υπεύθυνο για τα οικονομικά απλά κινητά τηλέφωνα που προορίζονται για τις αναπτυσσόμενες αγορές. Το τμήμα θα ηγείται η κ. Mary McDowell.

, Nokia Smart Devices, Φουλ για MeeGo, Windows Phone 7 και Symbian

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SGEZX

Πάλι κλειδώνεται… Δεν μένει ανοικτή…
Το καλύτερο πρότυπο θα έπρεπε να είναι η HTC για την Nokia: Να ανοίγεται συνεχώς και να είναι early adopter αλλά να διατηρεί συμμαχίες όπως η Microsoft με τα WP7.

ceron

ερωτηση.
οι symbian 3 συσκευες θα παρουν wp7?

kostas_falcon

Εγω παλι γιατι νομιζω οτι symbian και meego πανε για φουντο? δεν θεωρω τοσο χαζη την m$…

orestis

H “m$” το ξέρει??

giannis

Καμία s^3 δε θα πάρει wp7 γιατί δεν υποστηρίζει τα minimun requirements των wp7. Θα βγουν νέες. Να είμαστε καλά τις μέρες αυτές να βλέπουμε τα χαστούκια που ρίχνει και η νοκια στους πελάτες της. Iphone kai android monodromos και δαγκωτό.

ceron

δεν παιζει overclocking?

Nickolas

Με στεναχωρεί το γεγονός οτι το sumbian έπεσε σε δεύτερη μοίρα και απ’οτι κατάλαβα σε βάθος χρόνου θα αντικατασταθεί από τα wp7 και αυτό γιατί πρόσφατα αγόρασα ένα Ν8 για το οποίο απ’οτι φαίνεται η μεγάλη αναβάθμιση που περιμέναμε να έρθει (αν έρθει τελικά) θα αργήσει πάρα πολύ. Φυσικά ας μη μιλήσουμε καλύτερα για εφαρμογές.
Από την άλλη πιστεύω οτι τα wp7 έχουν τρομερές δυνατότητες και αν τελικά η Microsoft συνεργαστεί με τη Nokia στο κομμάτι του software και κάνουν κάποιες αλλαγές (όπως φάνηκε να λένε και από τη συνέντευξη), τότε πιστεύω θα πάνε πολύ καλά. Το σίγουρο πάντως είναι οτι η Nokia θα φέρει τους πολύ καλούς χάρτες της, συνεχίζοντας φαντάζομαι να τους παρέχει δωρεάν και η Microsoft το xbox live, το marketplace και το zune marketplace για μουσική. Το μέλλον θα δείξει…

Bar Bara

@giannis το android είναι χωματόδρομος φίλε

Zafiris

@Bar Bara και το μήλο ο διάδρομος της φυλακής(έτσι κλειδωμένο και ανάπηρο που είναι).

Αντώνης

Καλα να παθετε .. οταν σας τα λεγαμε εσεις ψηφηζατε το νοκια ν8 ( Δ-Α-Γ-Κ-Ο-Τ-Ω ) .. ε οχι τωρα να το φατε και να μην παραπονιεστε

panOS

Μακάρι να φτιάξει τα Windows phone 7 καλά τουλάχιστον γιατί με την ΜΗ υποστήριξη στα περισσότερα κράτη είναι για γέλια.

Αν πάντως βάλει σωστή υποστήριξη (Πολυγλωσικό, Φωνητική Πλοήγηση στο menu, Πραγματικά Δωρεάν χάρτες και ενσωματώσει το ovi) ότι δηλαδή έχει ήδη στο Symbian τότε θα πάει κάλα…

Αντε να τελειώσει το παραμύθι με το Bugdroid

STEVE JOBS

Οντως τους τα λέγαμε για το symbian αλλα φαγανε το κεφαλι τους. Τουλάχιστον έχει καλή καμερα και usb.

πετρος

καμερα, usb και ΣΥΜΠΙΑΝ ! γιατι εγω και αλλα τοσα εκατομμυρια το λατρευουμε ! και ας λετε οτι θελετε… πληροφοριακα, εγω στελνω και τραγουδια ενω εσυ οχι… για σενα αχρηστο, για μενα ΤΑ ΠΑΝΤΑ ! δεν συνδεομαι σε ενα πισι για να στειλω την φωτο που βγαλαμε στην παρεα..

Nektarios

Φοβαμαι πως καποια στιγμη θα ειναι μεγαλο ατου η Nokia και δεν θα εχει κανενα στοιχειο απο Apple που λυσαξανε ολη με την ητα τις οτι δηθεν ολες η εταιριες πηρανε κατι απο αυτην !!Η Nokia θα γινει η Ιστορια στον δικο της αγονας οπως καποτε και ολη θα τρεχουν για ενα Nokia η για δευτερο κινητο ….
Προς το παρων θα φαει ασχημα τα μουτρα της με τοση καθυστερηση στην αγορα αλλα κατι θα βγει απο την ολη ιστορια …..

kostas_falcon

Εγω κλεινω σε αυτο που λενε σε αρκετα φορουμς οτι δηλαδη καποια στιγμη η microsoft θα εξαγορασει την nokia….επισης βρισκω πολυ πιθανο να δωσει την αποκλειστικοτητα της κυκλοφοριας των wp7 στην φιλανδικη εταιρεια…..

kostas_falcon

@πετρος τα android δεν στελνουν τραγουδια? τις προαλες ειμουν με εναν φιλο μου που εχει και αυτος blade (οπως και εγω) και καναμε απομακρυσμενη συνδεση! ξερεις τι σημαινει αυτο? εβλεπε στο δικο του κινητο miror ολα τα αρχεια μου! του εδωσα πολλα πραγματα που ειχα αμεσα!!!!

Μιχάλης

STEVE JOBS,ό,τι και κάνεις ό,τι και να πεις το Ν8 θα είναι καλύτερο από την πατάτα σου.
Για να το χουφτώνεις καλό είναι,για άλλα πράγματα καλύτερα να μπεις στο appstore να δεις αν υπάρχει κάτι,εφόσον η Apple έκρινε ότι είναι καλό για τα παιδιά της.
Λυπάμαι γι’αυτή την εξέλιξη αλλά τίποτα δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Solon

Τελικά η Nokia θα δώσει το φιλί της ζωής στα Win Phone 7!!! Εύχομαι να της βγει σε καλό και για αυτήν και για εμάς τους καταναλωτές. Αν και στην αρχή χαλάστικα που διάβασα πως η Nokia τελικά δεν θα βάλει android στα κινητά της, στη συνέχεια όταν το καλοσκέφτηκα άρχισε να μου αρέσει η ιδέα. Ο συναγωνισμός στην αγορά κάνει πάντα καλό και μια πτώση στο μερίδιο του Android θα κάνει την Google και τις εταιρείες που επενδύουν σε αυτό να σοβαρευτούν επιτέλους. Από την άλλη η Nokia είναι μια τεράστια εταιρεία που μπορεί να απαιτήσει από την Microsoft τις απαραίτητες βελτιώσεις που θα κάνουν τα Win Phone 7 ανταγωνιστικό λειτουργικό. Σε καλό της λοιπόν να μας βγει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.