Nokia, Αποστολή μας η ομαλή μετάβαση από το Symbian στα Windows Phone

Το μέλλον για τη Nokia είναι τα Windows Phone και αυτό τόνισε πάνω από δύο φορές ο κ. Stephen Elop, CEO της Nokia. Μπορεί να ετοιμάζονται νέα μοντέλα Symbian με 1GHz+ επεξεργαστές και πλήρεις αναβαθμίσεις του user interface, όμως αυτές οι κινήσεις δεν θα είναι τίποτε άλλο από βήματα προς τον πλήρη εναγκαλισμό του λειτουργικού συστήματος Windows Phone.

Παρακαλοθούντας την ομιλία του κ. Stephen Elop μου έκανε εντύπωση το σημείο που αναφέρεται ότι είχαν φροντίσει να ενημερώσουν την Intel για τη συμφωνία με τη Microsoft και ότι κατά κάποιο τρόπο “στρώθηκαν” εκ νέου στη δουλειά τα δύο τμήματα Nokia και MeeGo ώστε να ολοκληρώσουν το αναμενόμενο πρώτο MeeGo smartphone μέσα στο 2011.

Τεράστια αλλαγή πλέυσης για τη Nokia με αλλαγές στα Business Units για MeeGo και Windows Phone και Symbian και εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία και να παρουσιάζει ενδιαφέρουσες τεχνολογίες και συσκευές για έχουμε υγιή ανταγωνισμό, που σήμερα δεν είναι άλλος από Apple iOS, Android και Windows Phone. Βιάζεστε να δείτε τι μας επιφυλάσει το μέλλον δείτε εδώ κάποια concept smartphones Nokia Windows Phone.

, Nokia, Αποστολή μας η ομαλή μετάβαση από το Symbian στα Windows Phone

Press Conference Part 1

Press Conference Part 2

Q&A Session

Q&A Session

Όσο θα ανεβαίνουν και τα υπόλοιπα βίντεο, θα ενημερώνω το άρθρο.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nickolas

Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ανακοίνωσαν οτι τα windows phone 7 θα αντικαταστήσουν το symbian, τι στιγμή που δε έχουν να παρουσιάσουν τίποτα με το νέο λειτουργικό και αντίθετα θέλουν να πουλήσουν και συσκεύες με symbian 3. Σα να λένε δώστε ένα σκασμό λεφτά για τα high end κινητά μας, αλλά υποστήριξη μην περιμένετε! Και στη συνέχεια στην παρουσίαση χθες είπαν οτι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το symbian με αναβαθμίσεις και προέτρεψαν τους developers να αναπτύξουν και εφαρμογές! Για ποιο λόγο, για μια πλατφόρμα που πάει για φούντο? Και οι καταναλωτές γιατί να πάρουν κινητά όπως το Ε7, για να τους μείνουν συλλεκτικά?

Demis

Συμφωνώ με τον “Nickolas” σε όλα. Μάλλον οι υπεύθυνοι του τμήματος marketing της NOKIA θα πρέπει να αποκτήσουν και την ιδιότητα του μάγου για να δικαιολογήσουν τις επιλογές της εταιρίας και την τιμή των συσκευών που λειτουργούν με την ήδη υπάρχουσα και νέα πλατφόρμα;! Είμαι περίεργος να δώ τα αποτελέσματα πωλήσεων του Β τριμήνου του 11!

sakos

συμφωνω μέ τον φίλο νικόλα ήταν πολύ λάθος κίνησή…ήμουν έτοιμος να αγοράσω το νόκια ν8 αλλα τώρα ούτε λογος…

σάκης

Το πρόβλημα με τα WP είναι το κοινό το οποίο στοχεύουν βάσει του κόστους τους. Όπως γνωρίζουμε η microsoft έχει θέσει ως κατώτατο όριο για το λειτουργικό της το 1Ghz σε επεξεργαστική ισχύ, πράγμα που αυτομάτως περιορίζει τα smartphone στη high end κατηγορία. Δεν ξέρω πως θα καλύψει τη mid και low κατηγορία χρηστών η οποία ουσιαστικά προτιμάει τα κινητά της nokia ακόμα και τώρα.

jivaras123

Ελπίζω σύντομα να δούμε και τη μετάβαση απο Windows phone σε Android!

Kostas

Ρε παιδια αμα ηταν να αλλαξουν σε wp7 γιατι αγορασανε την symbian foundations?????

giannis

Το κρεμασμα των χρηστων που αγορασαν πχ το πιο κορυφαιο μοντελο της εταιριας ν8 ειναι δεδομενο. Ειναι ασχημα πραγματα αυτα που γινονται σε βαρος των καταναλωτων στη τελικη γιατι οποιος μολις αγορασε νοκια ξερει οτι εφαρμογες καλες δε θα δει αντιστοιχες με τα wp7. Οκ να βαλει wp7 η νοκια αλλα να ενημερωσει τους καταναλωτες να μην πανε να σκασουν τοσα λεφτα για ν8 αν ειναι να περιορισουν το symbian και να υποστηριξουν αλλη πλατφορμα.

πετρος

θα συνεχισει το συμπιαν ρε παιδια , ηρεμηστε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.