Recode: Η Nokia ετοιμάζει το comeback του χρόνου

Όταν η Nokia πούλησε το τμήμα συσκευών και υπηρεσιών στην Microsoft, θεωρήθηκε από πολλούς ότι μπορεί να μην ασχοληθεί ξανά με το hardware, κάτι που δεν θα μπορούσαμε να πιστέψουμε πριν από μερικά χρόνια που έκανε τεράστιες πωλήσεις.

Μετά την πώληση η Nokia κράτησε τρία τμήματα, ένα που ασχολείται με τα ασύρματα δίκτυα, το τμήμα χαρτών που είναι υπεύθυνο για το Here maps και το οποίο μάλιστα ακούστηκε ότι σκέφτεται να πουλήσει, και το τμήμα που είναι υπεύθυνο για τις συσκευές της Nokia.

Από τότε που ελευθερώθηκε από την Microsoft έχει κυκλοφορήσει μόνο το Nokia N1 tablet το οποίο κατασκευάστηκε και κυκλοφορεί από Κινέζο, μόνο στην τοπική αγορά. Το γεγονός ότι δεν έχουμε δει ακόμη smartphone είναι αναμενόμενο καθώς η συμφωνία με την Microsoft αναφέρει ότι μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2016 δεν μπορεί να μπει το brand της στα κινητά.

Οι πληροφορίες του Re/code αναφέρουν ότι η Nokia θα επιτρέψει το 2016 με smartphone, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο με ποιον τρόπο θα το κάνει. Μπορεί δηλαδή η ίδια να το σχεδιάσει όπως το Nokia N1 και να αναθέσει και πάλι την κατασκευή και την διανομή σε Κινέζο κατασκευαστή. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια αρκετά οικονομική λύση για την Nokia, που δεν θα χρειαζόταν να ξοδέψει χρόνο και χρήμα.

Οπότε αν λάβουμε υπόψη μας το Nokia N1 tablet, τότε μπορεί να ακολουθήσει την ίδια σχεδιαστική γραμμή στα smartphones και να βάλει το πολυπόθητο Android που ήθελαν οι fans της εδώ και χρόνια.

Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η Nokia θέλει να πειραματιστεί και με την εικονική πραγματικότητα, προφανώς σκέφτεται κάποια VR συσκευή, κάτι που κάνουν πολλοί κατασκευαστές τελευταία.

Διαβάστε επίσης: Η Nokia εξαγόρασε την Alcatel-Lucent

Nokia N1 tablet
nokia smartphones 2016, Recode: Η Nokia ετοιμάζει το comeback του χρόνου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
μαριλουλούνγκα

όποια κατεύθυνση ακολουθήσει η Nokia θα χρειαστεί άτομα με όραμα και φιλοδοξίες.

Ο Suri δε μου γεμίζει το μάτι, μου αφήνει την ιδέα πως νομίζει πως είναι ακόμα CEO της πάλαι ποτέ Nokia Siemens Networks.

Η Nokia πιστεύω μπορεί να ακολουθήσει με επιτυχία το μοντέλο της Apple, μια τουμπανιάρικη συσκευή ανά χρόνο.

9gag

συμφωνω με μαριλουλουνγκα.

μια συσκευη τον χρονο με οτι καλυτερο κυκλοφορει την περιοδο που θα ειναι να βγει στην αγορα και τελος. ουτε low-range,ουτε Mid-range. μια ναυαρχιδα..βαλτο και μια ψιλονορμαλ τιμη (ετσι και αλλιως οπου και να κυκλοφορησει η τιμη θα πεσει σταδιακα) και τελος. δλδ ετσι και αλλιως σχεδον ολοι τις ναυαρχιδες τις εχουν 500+..εεε βαλτο καπου εκει και αστο να παιζει μπαλα απο μονο του. το ονομα και η ποιοτητα κατασκευης θα φερει κοσμο…

…build it and they will come…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.