Nokia, Σκέφτεται να πουλήσει την Vertu που κατασκευάζει κινητά πολυτελείας; [φήμες]

Η Nokia φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους ενδιαφερόμενους αναφορικά με την πώληση της Vertu, της εταιρείας κατασκευής πολυτελών κινητών τηλεφώνων που διαθέτει, σύμφωνα με τους Financial Times.

Οι φήμες μιλάνε για ένα ενδεχόμενο deal με την Permira, η οποία ενδιαφέρεται να αποκτήσει την Vertu καταβάλλοντας το ποσό των €200 εκ. Η Nokia φαίνεται πως θέλει να κάνει μείωση εξόδων και εξοικονόμηση πόρων λόγω της όχι και τόσο θετικής πορείας της στην αγορά το τελευταίο διάστημα. Η πτώση των εσόδων της εταιρείας είναι ραγδαία, ειδικά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2012, όπου εμφανίστηκε διόλου ευκαταφρόνητη απώλεια εσόδων. Για τη Vertu και τα κινητά της τηλέφωνα που αποτελούν την προτίμηση πλούσιων ανθρώπων στη Μέση Ανατολή και τις Ανατολικές χώρες ενδιαφέρονται και άλλες εταιρείες, ενώ στη διαδικασία πώλησης τη Nokia φέρεται να συμβουλεύει η Goldman Sachs.

, Nokia, Σκέφτεται να πουλήσει την Vertu που κατασκευάζει κινητά πολυτελείας; [φήμες]

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.