Nokia W7, Το πρώτο Nokia Windows Phone 7 smartphone;

Όπως όλα δείχνουν, το πρώτο smartphone της Nokia με λειτουργικό Windows Phone 7, θα είναι το Nokia W7. Το μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη της χρονιάς με οθόνη ανάλυσης WVGA και κάμερα 8 Megapixel. Σχεδιαστικά μάλλον θα μοιάζει αρκετά ως πολύ με το Nokia X7, το οποίο έχει αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια σε αυτόν τον τομέα.

, Nokia W7, Το πρώτο Nokia Windows Phone 7 smartphone;

Όπως φαίνεται, το σχέδιο της Nokia έχει ως βάση την μετάβαση των ήδη υπαρχόντων συσκευών στα Windows Phone 7, μεταβάλλοντας από λίγο ως και καθόλου την εξωτερική τους εμφάνιση. Άλλωστε σε αυτόν τον τομέα κανείς δεν μπορεί να πει πως τα μοντέλα της εταιρίας υστερούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Συνεπώς, αναμένεται να δούμε κινητά που θα μοιάζουν στα Nokia E7, N8 και X7, αλλά θα χρησιμοποιούν γρηγορότερους επεξεργαστές και το λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Το πρώτο από αυτά θα είναι η μετενσάρκωση του Nokia X7, με το όχι και τόσο πρωτότυπο όνομα Nokia W7. O επεξεργαστής του θα είναι διπύρηνος της σειράς Qualcomm QSD8250, ενώ η κυκλοφορία του θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2011 ή στις αρχές του 2012. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν μοντέλα όπως το Nokia W8, το οποίο φαντάζει ως ο αντικαταστάτης του N8, το οποίο θα δίνει έμφαση στις imaging ή/και gaming δυνατότητες.

Μέσα στο 2012 η Nokia ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει 12 μοντέλα με λειτουργικό Windows Phone 7, τα οποία θα καλύπτουν όλη τη γκάμα συσκευών της εταιρίας, από τα hi-end smartphones ως και αρκετά φτηνές λύσεις, οι οποίες θα υπολείπονται σε ποιότητα κατασκευής, αλλά θα εκμεταλλεύονται την υποστήριξη και την σταθερότητα των Windows.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

πρός τη σωστή κατεύθηνση βαδίζουν.Απλά κατα τη γνώμη μου θέλει υπομονή κανα χρόνο ώστε να περάσει η πρώτη φουρνιά με τους πειραματισμούς.Μετά απο κανα χρόνο όταν θα αποκτήσουν όλα τα θετικά της microsoft και όλα τα θετικά της nokia τότε θα είναι πολύ δυνατές οι συσκευές απένταντι στον ανταγωνισμό

Ovios

με το UI που υποτίθεται έκαναν συμφωνία να είναι η μόνη εταιρία που θα βάλει πάνω από τα W7 τι έγινε?

Κώστας Βλαχάκης

Ovios, αυτό έχουμε ακούσει και εμείς. Επίσης έχουμε ακούσει ότι το Ovi Maps θα διατεθεί μέσα από το Windows Marketplace.

NikosVolos

Eπιτελους μαθαινουμε καλα νεα και για τη Nokia,αλλα οπως λεει πολυ σωστα ο φιλος πιο πανω θα πρεπει να περασει λιγος καιρος απο την μερα που θα λανσαριστουν τα πρωτα κομματια για να αποφυγουμε να γινουμε ‘πειραματοζωα’ της Nokia.

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Εκτιμω οτι η Nokia λογω της μεγαλυτερης ελευθεριας που θα εχει απο τη μαμα Microsoft θα ειναι η πρωτη του συγκεκριμενου οικοσυστηματος με λειτουργικοτητα NFC στις συσκευες της. Το επομενο smartphone μου θα ειναι Nokia 😉

Χάρης

λειπουν τα 3 υποχρεωτικα κουμπια της microsoft……

m

bye bye nokia.

Κώστας Βλαχάκης

bill, Στο Techblog δεν επιτρέπεται η συζήτηση για “σπασμένες” ή πειρατικές εφαρμογές. Σε παρακαλώ ψάξε αλλού για αυτά τα θέματα. thanks

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.