Nokia Windows Phone, Ανακοινώθηκαν οι πρώτες χώρες

Το δικό σας μέλλον, περνάει μέσα από τα Nokia Windows Phone ή επιμένετε παραδοσιακά σε iOS/ Android;

, Nokia Windows Phone, Ανακοινώθηκαν οι πρώτες χώρες

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

49 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
_Iraklis_

Το δικο μου μελλον παντως είναι στα windows phone.
Και, αν οι τιμες είναι λογικές οχι απλά θα πάρω ΝΟΚΙΑ WP7, θα το αρπαξω :p
Και θα δώσω το οπτιμους 7 στην γάτα μου.

fotis

Αν και το ios5 έχει πολλές βελτιώσεις νομίζω τα wp7 είναι πολύ έξυπνο και εύκολο λειτουργικό. Τo μελλον παντως είναι στα windows phone.

DiMiS(s)

Δυσκολα θα αλλαζα το android κινητο μου αλλα θελω πολυ ενα NOKIA WP 7 κινητο.οποτε το μονο που μας κραταει ολους απο τετοιες αγορες ειναι το χρημα.Ας δουμε τιμες και πρατουμε αναλογως.Ειμαι υπερ της λογικης ¨φθηνα smartphones στο λαο¨αλλα το ονομα nokia μου κανει λιγο βαρυ για κατι τετοιο.Ιδωμεν!!!!Παντως τα μοντελα στη φωτο τα σπανε.μου αρεσει πολυ μια τετοια εμφανιση αν και μαλλον ειναι απλο concept σωστα;

Viktor

Το μελλον μου θα ειναι σιγουρα στα iOs για παντα.Εμπιστευομαι και υποστηριζω Apple.Αλλα δε λεω και τα Windows phone φαίνονται ωραία.Για να δουμε ποτε θα έρθουν και Ελλάδα.

Gabriel Pal

Επειδή δεν είμαι καθόλου παραδοσιακός, ναι, αν η συσκευή είναι όμορφη όπως της εικόνας και αν έχει δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά σίγουρα θα είναι μία από τις επιλογές μου για την επόμενη συσκευή.

Dim

Εμένα δε γνωριζω για ποιο λογο αλλα προτιμω την νοκια απο ολες τις αλλες εταιριες κινητης τηλεφωνιας παρολο τις αδυναμιες των κινητων π παραγει.

Γιώργος

Απο εδω θα το παει απο κει θα το παει στο τελος παλι η MS θα επικρατησει σε βαθος χρονου και σε κινητα και σε tablet και οι υπολοιποι απλα θα ακολουθουν

Sotos 73

Ρε παιδιά τι λέτε πλέον android στα κινητά και iOS τέλος

pakitgr

Για τρίτο τηλέφωνο/os καλό είναι!

Nik

Ακόμα στα android είσαι..

antipasti

Άμα η τιμολογιακή πολιτική τους είναι αντίστοιχη με αυτή του X7, (519 ευρώ λέει, ακόμα γελάω), τότε η nokia θα τα βρει ΠΟΛΥ σκούρα.

lefteris

Android και ios. Μετα απο ενα διμηνο με wp7 δεν αντεξα. Ελαχιστες αξιολογες εφαρμογες και παιχνιδια, αλλα σαν UI ειναι πολυ ωραια και smooth. Αλλα προς το παρον θα παραμεινω στο κλασσικο τωρα που αρχιζει και ο χορος των πυρηνων

stanakis

Android…δεν τα ρωτάμε αυτά…

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@jordan
Αν μεσα σε ενα χρονο το WP εφτασε τα features του ανταγωνισμου
(για να μην πω τα ξεπερασε : https://www.machackpc.com/wp-content/uploads/2011/06/Screen-shot-2011-06-09-at-8.12.17-PM.png ) φαντασου τι θα εχει γινει μετα απο ενα χρονο

tasos

android μεχρι στιγμης και για πολυ ακομα, περιμενουμε και ice cream sandwich!

Stavros

Σαν το iOS δεν έχει και τώρα με το icloud δεν θα φύγω ποτέ ποτέ απο Mac-iPad-iPhone!

ASDF

Οι συσκευές στην εικόνα μου αρέσουν. Αν είναι και ολοκληρωμένες (ειδικά με καλή οθόνη) τότε δε θα είχα πρόβλημα να δοκιμάσω. A και ένα νορμάλ SAR ε 😛

Τα WP7 εξελίσσονται ραγδαία και ακόμα δεν έχουν φτάσει στο σημείο ώστε να κάνουν το “μπαμ” τους στην αγορά, όπως στο παρελθόν έχει κάνει το iOS και το Android (με 1.6-2.1).

Αλλά η MS κάνει και βλακείες. Ναι το mango θέλει development time, λογικό, αλλά έπρεπε να είχαν βγάλει language packs και store support για όλες τις γλώσσες ώστε στο ενδιάμεσο. Θα βοηθούσε τις πωλήσεις αλλά και την αναμονή για το mango.

frastgr

ρε παιδιά την Ελλάδα την έχουνε ”γραμμένη” κανονικά (ελέω Μέρκελ μάλλον, χα χα χα χα) και δεν θα κυκλοφορίσουν άμεσα τα συγκεκριμένα κινητά και στη χώρα μας και εμείς ασχολούμαστε μ’ αυτούς; με τη σειρά μου και γω ”γραμμένους” τους έχω, ξέρετε που εεε;;;;;

chris0v

Θα παρω lg optimus 7 ή θα παρω nokia wp7 απο expansys

Kosta-aka kolabrou

iOS -apple . Τα win mob 7 δυστυχως βασιζονται σε παλιο OS.( τι να κανει αραγε το παλιο μου Qtek με winmob 2003…)

observer

τώρα το πόσο τυχεροί είναι αυτοί είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο!
δεν είναι τύχη, άμα θές για ένα κινητό (όποιο και να είναι αυτό) να δίνεις τον μισό σου μισθό!

thanos

Παιδια αυτοι κανουν την δουλεια τους κι εμεις ως καταναλωτες την δικια μας.
Εγω απο δω και περα θα κοιταω μονο το συμφερον μου.Αυτη την στιγμη με το Android κανω αυτα που θελω και με συσκευη των 200ευρω.Αν το μελλον στα κινητα λεγεται Windows ή οπως αλλιως ok.

Γιώργος

H νοκια εχει χασει τη μπαλα για τα καλα εδω και πολυ καιρο, τωρα αν θα με κερδισει ξανα δε θα το κανει με θαυματα οπως με μεγαλα λογια και μεγαλες συνεργασιες. Θελουμε αποτελεσματα.

Marios1508

Από όσο έχω δει τα WP7 (σε LG και HTC συγκεκριμένα) “ρολάρουν” πολύ καλά! Το marketplace μεγαλώνει σε πλήθος εφαρμογών και επιπλέον μην ξεχνάμε ότι η Nokia έχει βγάλει πολύ καλές συσκευές. Ακόμη και τώρα, τα Nokia C7, E7, N8 είναι πολύ ποιοτικά κινητά, αλλά γνώμη μου είναι ότι υστερούν λόγω Symbian (έστω και Symbian^3 ). Αν δηλαδή κυκλοφορήσει κάτι αντίστοιχο αυτών με WP7 θα είναι μιά πολύ καλή (αλλά και ακριβή βέβαια) επιλογή.

FoG

Τα WP7 φαίνονται πολύ υποσχώμενα με με μεγάλη προοπτική. Τουλάχιστον φαίνονται πολύ πιο επαγγελματικά από τα android και με τη στήριξη της Νokia πιστεύω θα γίνουν ακόμα πιο ελκυστικά. Αν και τώρα χρησιμοποιώ symbian και android περιμένω πως και πως για να δοκιμάσω Nokia WP7.

Sotos 73

Το μέλλον είναι στο android έχω galaxy s2 δεν το αλλάζω με τίποτα

Stayros!

Windows phone 7 for ever
και συγκεκριμένα HTC HD7 !!!!

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@frastgr Απο που προκυπτει οτι μας εχουν γραμμενους? Που διαβασες οτι δεν θα κυκλοφορησουν στην Ελλαδα? Τι παραπληροφορηση ειναι αυτη?

sokopa

Πανέμορφο είναι το μαύρο!! Πάντως είμαι ανάμεσα σε Android και WP7

ZJ HELLAS

Ισως,στο μελλον.Ας πουμε ενα κινητο ΝΟΚΙΑ με W7,ελληνικο μενου,ξεκλειδωτο bluetooth και καμερα ισαξια του Ν8(Αν βεβαια η τιμη,που πολυ το φοβαμαι,δεν ειναι απαγορευτικη).

djore

Tον τελευταίο μήνα έχω για κύριο τηλέφωνο το LG optimus 7 . Ως τηλέφωνο για το hardware του στην τιμή των 200 που το πήρα δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή …. Τα WP7 για λειτουργικό τηλεφώνου είναι πολύ καλά γρήγορα χαριτωμένα πρακτικά ΑΛΛΑ χαζά … Δεν το λες smartphone αυτό το κινητό … Οι εφαρμογές (εξαίρεση αποτελούν τα παιχνίδια που εκεί κάτι θα βρεις ) που αξίζουν μετρημένες στα δάκτυλα και ούτε καν πλησιάζουν σε ποιότητα και ποικιλία αυτές του android και του ios . Αν δεν είχα το 7 ιντζο android tablet μου δεν θα την πάλευα … Ελάχιστα το χρησιμοποιώ ως smartphone αφού στο 90 % των περιπτώσεων χρησιμοποιώ το Android … Συνεχώς βρίσκω πράγματα που θα ήθελα να μπορεί να κάνει και απλά δεν μπορεί … Δεν λέω και επαναλαμβάνω … όμορφο είναι πρακτικό είναι ευχάριστο στη χρίση είναι αλλα smart δεν είναι …. Τι θα πει δεν έχει Multitasking , voip , msn , skype , navigation , dropbox ..ελεύθερη πρόσβαση στα αρχεία , profile για τον ηχο (χαμηλώνεις την ένταση της μουσικής και χαμηλώνει και το κουδούνισμα !!!) εναλλακτικές εφαρμογές που αξίζουν και να βελτιώνουν τες είδη εφαρμογές της Microsoft , Αξιόλογο Pdf και Βοοk reader,… Συνέχεια »

christos

iphone4, htcdesire hd, htc desire s, lg optimus 7, galaxy s2. Τα κινητα αυτα περασαν απο τα χερια μου τους τελευταιους μηνες. τα παρατησα μαλλον τα για την ακριβεια τα πουλησα εκτος απο το lg και εχω και παλι μετα απο ενα χρονο το n8. Για μενα η νοκια ειναι αξεπεραστη.
Το καλυτερο απο τα υπολοιπα μακραν το galaxy2 ειναι υπερκινηταρα.

Konstantinos

Τωρα που θα βγει το iOS5 και θα γίνει ενα σωστο λειτουργικό να αλλάξω μπα…με καμία!

iOS user since 2007!

Sotos 73

Πάρτε χαμπάρι tablet μόνο I pad και κινητό μόνο samsung s2 !!!!!

kostas_falcon

@ Kosta-aka kolabrou τα win7 mobile ειναι σχεδιασμενα απο την αρχη και δεν εχουν καμια σχεση με τις παλαιοτερες εκδοσεις…μην λεμε οτι θελουμε λοιπον….

jim

Ναι όντος καμία σχέση με τα παλιά μην έχουν αυταπάτες όσοι θέλουν να το κατηγορήσουν ! πέρασα από όλες της πλατφόρμες και όλες έχουν τρωτά σημεία άλλα τα wp7 φέρνουν την ανανέωση που τα άλλα τόσο καιρό δεν μπορούν ! Και ναι στο ερώτημα θα περάσουμε και στα wp7 οπός περάσαμε στο IOS γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο αλλιώς οι εταιρίες θα πουλούσαν χαζομάρες έτσι για τα funboy. ΓΙΑ ΤΟΥΣ IPHONE χρήστες ωραία τα Iphone άλλα κουνιθήται λίγο ζητήστε περισσότερα ! αλλιώς η Apple θα σας τα δίνη με το σταγονόμετρο

Αλέξης

Δεν ξερω αν θα περασει συγκεκριμενα απο nokia….αλλα απο windows phone σιγουρα!
Και τα concept nokia της εικονας ειναι για μενα οτι ομορφοτερο εχω δει σε συσκευη…

Nikos14

(Samsun g galaxy s 2 + iPad για μια ζωή πιο εύκολη 🙂 ) supportaro την προσπάθεια αυτη της Microsoft Kai της nokia . Πιστεύω οτι θα βγει κάτι καλο και όντως τα windows 7 εξελίσσονται γρήγορα και θα καλύψουν γρήγορα τις ανάγκες μας. Μεχρι τότε Ομως δεν είναι και η πρωτη επιλογή . Hurry up

Mona Trixa

Τα “τυχεροί” και “παραδοσιακά” δεν μου έκατσαν πολύ καλά. Θα έλεγα πως είναι καθαρά υποκειμενικό το που βάζεις το καθένα. Το πλέον πιθανό, σύμφωνα με τις επικρατέστερες εκτιμήσεις, είναι η Microsoft να καταστρέψει τη Nokia, και σε ένα βαθμό το έχει ήδη κάνει.
Όταν προ-ανακοινώνεις ένα περίπου χρόνο πριν το προγραμματισμένο τέλος της τον θάνατο μίας πλατφόρμας όπως το Symbian, ενώ είναι πάνω στην ακμή της και ενώ έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, λογικό είναι να δεις την μετοχή σου και το μερίδιο αγοράς σου να πιάνουν πάτο.
Και αυτό ακριβώς έκανε, ασφαλώς σκόπιμα, ο Stephen Elop. Kαι σαν να μην έφτανε αυτό εγκατέλειψαν και τα Meego και QT. Και όλα αυτά για να πάρουν από την Microsoft ένα δις $ που όμως θα της τα επιστρέψουν 2 με 2,5 φορές σε άδειες!
Τα κινητά αυτά πάντως δεν θα φοράνε WP 7, θα φοράνε WP 7.5 ή ίσως και τα νέα “μονολιθικά” Win 8 αν δεν προλάβουν να τα κυκλοφορήσουν αυτό τον χρόνο.

jim

διαφωνώ λήγω η microsoft έφτιαξε τα wp7 για να μπουν σε ακριβά κινητά η πολιτική είναι απλή και δοκιμασμένη από την apple ! το ios δεν μπαίνει πουθενά άλλου πάρα μόνο στο iphone/ipad που κοστίζουν λίγο ακριβά το ίδιο θα κάνει και η microsoft μόνο σε κόπιες συσκευές με τα αυστηρά πρότυπα που ορίζει αυτί θα μπουν ! άπλα θα μπουν στην αγορά παφτήνα sympian και πολύ καλά έτσι κλίνη την πόρτα στο adroid και χτύπα την apple αλλιώς είναι χαμένη από χέρι . Κάνεις δεν κλίνη ένα brand . Δες την .grundig Π.Χ εξαγοράστηκε από Κινέζους άλλα ακόμα σαν brand υπαρχή .

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Αν δεν δωσουν εφαρμογες δωρεαν θα μεινουν στο ραφι.Λαθος ξανα η νοκια που μπλεχτηκε με windows

_iraklis_

Mα δινουν δωρεαν εφαρμογές και ποιοτικότατες μάλιστα.
Yπάρχουν καποιες σημαντικές ελλείψεις ακόμα (πχ Skype, data traffic monitoring, κλπ ) αλλά τους επόμενους μηνες λογικά θα καλυφθούν.

jim

Και εγώ περιμένω να δω κάτι κάλο . ο πήχης ανέβηκε και τα WM7 το ανέβασαν ακόμη περισσότερο βεβαία μετά από μια επικοινωνία που είχα μην περιμένουμε στο άμεσο μελών να δούμε φτηνές συσκευές με WP7 μόνο σε ναυαρχίδες των εταιριών λόγο τον αυστηρών χαρακτηριστικών της microsoft .

Grumman

H αν πατώσουν όπως έγινε με τα υπάρχον wp7 κινητά που έπεσαν σε τιμές των 200euro

jim

Σωστά γιατί ώμος έπεσαν στα 200 ευρό στην Ελλάδα. ο 1 λόγος είναι τα WP7 είχαν τα παιδικά προβλήματα οπός ελλιπή το copy paste . 2 λόγος είναι ότι δεν υποστιζόταν ελληνική αγορά και στο μάρκετ και στο πληκτρολόγιο . και 3 λόγος δες λίγο την αγορά της Ελλάδος με εταιρίες στο χείλος της χρεοκοπίας και με μύωση προϊόντων στο ραφή είναι χασούρα , δείτε παραδείγματα προϊόντων που έρχονται με το σταγονόμετρο , motorila xooum , acer taplet και πολλά πράγματα που δεν θα έρθουν πότε ! και έτσι η vodafone τα σκότωσε για να ξεφορτωθεί . ενώ η HTC πρόλαβε και τα έβγαλε από την αγορά .

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Μπορουν καποιοι να ξεκολησουν απο το ονομα “Windows Mobile”? Πλεον ειναι “Windows PHONE”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.