Η Nokia κατέχει ποσοστό 90% στα smartphones με Windows Phone

Σύμφωνα με το δίκτυο AdDuplex, το ποσοστό των Windows Phone 8 smartphones που φέρουν το λογότυπο της Nokia ανέρχεται στο 90%. Το ποσοστό είναι 5 ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο από ότι ήταν τον περασμένο Ιούλιο και 3 ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο από τον Αύγουστο. Αυτό βεβαίως ήταν αναμενόμενο, αφού οι άλλοι κατασκευαστές δεν παρουσίασαν και πολλά νέα κινητά τηλέφωνα.

Αν εξαιρέσουμε την Nokia, μόνοι οι HTC, Samsung και Huawei δοκίμασαν την τύχη τους με τα Windows Phone 8 ωστόσο ο λίγο ο καταιγισμός νέων μοντέλων από την Nokia, λίγο η τρομερή διαφημιστική της καμπάνια, δεν τους έδωσε τα περιθώρια να κάνουν κάτι περισσότερο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, το Nokia Lumia 520 είναι το κινητό με τις περισσότερες πωλήσεις (ποσοστό 32,8%), και σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο αύξησε το ποσοστό του κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες. Τα υπόλοιπα περισσότερο δημοφιλή κινητά ήταν τα Nokia Lumia 920 (12,9%), Lumia 620 (12,9%) και Lumia 820 (7,9%).

Όσο αφορά στα λειτουργικά συστήματα, τα Windows Phone 8 κατέχουν το 70,9% τις πίτας με το υπόλοιπο ποσοστό (20,1%) να έχουν οι συσκευές με την προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού της Microsoft. Ακόμα και αν συμπεριληφθούν επίσης στην “πίτα” και οι συσκευές με Windows Phone 7, το Nokia Lumia 520 παραμένει η δημοφιλέστερη συσκευή.

Nokia Windows Phone smartphones 90%, Η Nokia κατέχει ποσοστό 90% στα smartphones με Windows Phone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris1988

Το 90% του συνολικου (περιπου) 4% των Windows Phone παγκοσμιως. Ευγε Elop, φοβερη δουλεια εκανες! Αλλο 90% επρεπε να εχεις και ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ να εχεις…

mpakas

άντε ρε σοβαρά δεν το ξέραμε
fail post

Darth

90%? λίγα είπαν…… πολύ λίγα εγώ χαλαρά λέω ένα 95% το έχει………

αν δεν υπήρχε Nokia και συμφωνία (δλδ κοροϊδία ) της microsoft που οδήγησε αργότερα προς την εξαγορά της windows phone δεν θα υπήρχαν……. κοινός είναι ένα λειτουργικό “με το ζόρι”

christos

Μακράν το καλύτερο λειτουργικό. Χίλια μπράβο στη Nokia.

Alex

Σήμερα έμαθα πως το service των lumia γίνεται στο εξωτερικό,δηλαδή αν σου χαλάσει περίμενε και περίμενε και περίμενε..

Βασιλης

Ποτε δεν μετανιωσα που αφησα τα android και αγορασα Nokia Windows phone. Ειμαι υπερευχσριστημενος με τα παντα…κριμα σε αυτους που ασχολουνται ακομη με το lagdroid

Panagiotis G

χαίρομαι που πάνε καλά τα WP. προχθές αγόρασα το δεύτερο 920 μου και μαζί με εμένα περίμεναν άλλα 4 άτομα για το ίδιο κινητό. το καλύτερο best for the money κινητό! με 245 ευρώ που έχει πλέον και δεν του λείπει τίποτα. και πολύ ωραία οθόνη (και κυρίως φωτεινή κάτω από τον ήλιο γιατί μην δουλευόμαστε στην Ελλάδα ζούμε) τρομερά ηχεία, κάμερα και ποιότητα κατασκευής.

kostas

άλλοι από πάνω λένε καλά και άλλοι τα θάβουν. ποια η αλήθεια?

alexandros

Δοκιμασε τα, παρε ενα φθηνο μεταχειρησμενο (ωστε να μη χασεις λεφτα πουλοντας το) και δουλεψε το κανα 10αρι μερες.
προσωπικα ειμαι υπερευχαριστημενος!!!

Thodoris1988

@Kostas

οταν διαβαζεις lagdroid ειναι σιγουρα κατι κολλημενα μυαλα που αγορασαν Android το 2011 τυπου ZTE Racer που τοτε το Android ηταν “μωρο”. Δοκιμασε να παρεις το Nexus 4 με 290 ευρω και θα δεις τι εννοω, περιμενε το Nexus 5 που θα ερθει στα 350 δολλαρια μηπως καταφερεις να το αγορασεις απο κανενα γνωστο στο εξωτερικο.

Θες κατι απλο; Παρε Windows Phone. Θες φιγουρα; Παρε iPhone. Θες να κανεις τα παντα με το κινητο και χωρις το παραμικρο lag; Παρε Nexus!

βασιλης

Παιδιά για να μην παρεξηγηθούμε,εγώ τα αποκαλώ lagdroid.ημουν κάτοχος HTC one x και μετά HTC one ,δεν νομίζω κάποιος να διαφωνήσει ότι το one ήταν παλιάς τεχνολογίας αλλα όταν χρησιμοποιήσεις για καμια εβδομαδα windows phone τότε καταλαβαίνεις την διαφορα όχι όταν έχεις το android στα χέρια σου.τα πούλησα και τα δυο σε φιλαράκια και πήρα Nokia Lumia 920 αρχικα,μετά 925 που ήταν το ίδιο και τωρα χαίρομαι το 1020 που είναι μακράν το καλύτερο smartphone…αποψη μου…απαντω σε όσους λένε “αυτοι είχαν παλιά android και τέτοια”….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.