Nokia, Νικήτρια “Smartphone Champions League” στην ψηφοφορία του GSMArena

Η Nokia είναι ο τεράστιος νικητής της μεγάλης, παγκόσμιας εμβέλειας ψηφοφορίας για το καλύτερο smartphone του 2013 του GSMArena. Η ψηφοφορία για το “Champions League” των smartphones βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη ωστόσο ο Φινλανδός κατασκευαστής είναι ούτως ή άλλως νικητής, αφού δύο κινητά του, τα Nokia Lumia 1020 και Nokia Lumia 1520 βρίσκονται στον τελικό.

Το Nokia Lumia 1520, σύμφωνα με τον τρόπο που έχει εξελιχθεί η ψηφοφορία αναμένεται να κατακτήσει το “Smartphone Champions League”. Να αναφέρουμε, ότι η Nokia είχε τρία κινητά της στους δύο ημιτελικούς.

Από τις μάχες που δόθηκαν, να αναφέρουμε ότι το LG G2 (σε αντίθεση με τα Βραβεία Αναγνωστών 2013 που διοργανώσαμε στο Techblog) αποκλείστηκε από το HTC One, όπως έγινε και με το Galaxy S4 στον επόμενο γύρο (αποκλείστηκε από το HTC One) ενώ το Samsung Galaxy Note 3, ο νικητής της δικής μας ψηφοφορίας, αποκλείστηκε από τον πρώτο κιόλας γύρο, επειδή έπεσε πάνω στον φιναλίστ της “διοργάνωσης” Nokia Lumia 1020 (προσωπική μου προτίμηση για φέτος το ομολογώ, μαζί με Z1). Δείτε τον τελικό εδώ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και να τα σχολιάσετε αν θέλετε. Να αναφέρουμε ότι στην δική μας ψηφοφορία που διοργανώσαμε στο Techblog, ο νικητής ήταν το Samsung Galaxy Note 3, με δεύτερο σε προτιμήσεις σας να έρχεται το LG G2 και τρίτο το Samsung Galaxy S4.

Πως βλέπετε τα αποτελέσματα στο GSMArena; Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μυστικό της Nokia και έχει τόσους φίλους; Θα αλλάζατε την ψήφο σας στα Βραβεία Αναγνωστών 2013 του Techblog για κάποιο άλλο smartphone;

Update: Να αναφέρουμε ότι ο νικητής του Smartphone Champions League είναι το Nokia Lumia 1520.

Nokia Smartphone Champions League, Nokia, Νικήτρια “Smartphone Champions League” στην ψηφοφορία του GSMArenaNokia Smartphone Champions League, Nokia, Νικήτρια “Smartphone Champions League” στην ψηφοφορία του GSMArena

Τα αποτελέσματα από τα δικά μας Βραβεία Αναγνωστών 2013

Nokia Smartphone Champions League, Nokia, Νικήτρια “Smartphone Champions League” στην ψηφοφορία του GSMArena

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

43 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Xaris

Σε διαγωνισμό smartphone έχουμε ένα phablet και ένα cameraphone στον τελικό..

Χρήστος

Το galaxy note 3 και το Lg g2 δεν πέρασαν ούτε στους 16… Και nokia 3310 να τους έδινες στον ημιτελικό θα έφτανε σίγουρα…. Άσχετοι….

μιχαλης

Το παρακολουθούσα απο την αρχη τον διαγωνισμο αυτο . Ένα έχω να πω , οι οπαδοί της νοκια είναι χειρότεροι απο όλους . Ψήφιζαν πραγματικά με κλειστά τα μάτια . Να πω ότι και εγώ είμαι κάτοχος του Nokia Lumia 820. Δεν πίστευα ότι θα έβγαιναν τα νοκια τελικό με καμια . Επίσης κάτι αλλο που παρατήρησα και τρελάθηκα είναι ότι το νότε 3 έχασε απο τον πρώτο γύρο κιόλας που είναι μακράν το καλύτερο για μένα για τους επαγγελματίες αλλα κι για multimedia συσκευή με τέλεια specs και software. Αλλα τόσοι άνθρωποι μισούν την Samsung όπου ψήφισαν το 1020 που το μόνο καλύτερο είναι η κάμερα τίποτα αλλο .

tsitos

@ Γιώργος Ιωσηφίδης οταν δεις τον κωστα πες του οτι εχει αργησει με το hands-on του 1520

tasos

@tsitos Και με το 625 έχει αργήσει…στο θέμα μας τώρα, μου μου φαίνεται εξάλου η Nokia έχει κάνει θεαματική δουλειά πέρσι το 2013, οπότε αναμενόμενο ήταν να πάει σίγουρα ένα Lumia στον τελικό, πόσο μάλλον 2 Lumia.

σπυρος

Εντάξει παιδιά έχασε η Samsung από τουλάχιστον κινητά που συγκρίνονται…. ας μου εξηγήσει κάποιος όμως την ήττα του one από το 520! Μήπως ψήφισαν κάπως και με την τιμή τους;

Μιχάλης

Ψήφιζαν και με την τιμή τους αλλα αφου υποτίθεται το 520 νίκησε το HTC one πως γινεται μετά να έχασε απο το 1520 με τεράστια διαφορα. Όπου βλεπουν νοκια πατάνε

Johnny

Μόνο που σκέφτομαι τις αντιδράσεις των samsung fanboys όταν είδαν το Samsung Galaxy Note 3 να βγαίνει εκτός απ’ τον πρώτο γύρο και το Samsung Galaxy S4 να τρώει ήττα από το Htc One πεθαίνω στα γέλια!!! Η γνώμη μου είναι ότι δεν έπρεπε να απόκλειστουν τόσο σύντομα αλλά απ’ την άλλη θα ‘ταν άδικο να βγουν νοκ-άουτ τα Htc One και Nokia Lumia 1520 γιατί είναι (αν όχι καλύτερα)αντάξια των S4 και Note 3.
Η μεγάλη έκπληξη πάντως ήταν η νίκη του Lumia 520 απέναντι στο Htc One
@μιχαλης σίγουρα έχει κορυφαίο hardware το Galaxy Note 3 αλλά όταν μου λες ότι έχει και τέλειο software αυτό καταντάει γελείο. Δόκιμασε πρώτα κάποια συσκευή άλλης εταιρίας και μετά θα καταλάβεις ότι το touchwiz είναι για πέταμα όπως το κατάλαβα και εγώ.

Nio

Ενταξει μουφα. Πιο καλος διαγωνισμος του τεκμπλογκ

KostasB

Αν και ψήφησα στο gsmarena, δεν βρήκα και πολύ λογικό τον τρόπο με τον οποίο έκαναν την ψηφοφορία. Σε μερικα είχε πολύ άνισους αντιπάλους. Θα προτιμούσα να τα έβαζαν όλα μαζί και να διαλέγεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο…

Φιλιππος

Χαχαχα, δεν τους χάλασε τους sammyboys που τα κινητά που οι ίδιοι πιστεύουν ότι είναι ο J.A.R.V.I.S του Ironman έφαγαν ήττα! Και τα δικά μου αγαπημένα (G2 & One) την έφαγαν αλλά ακόμη γελάω με τα θεϊκά samsung!

μιχαλης

Δεν διαφωνω για το touchwiz αλλα πες μου ποιο αλλο κινητό έχει τέτοιες δυνατοτητες multitasking? Η απαντηση είναι κανένα. Γι αυτο το λόγο είπα καλό software .

Billys

Γελαει ο κοσμος !
Γι’ αυτο εχει πηξει ο κοσμος απο Νοκια ? Οπου παω βλεπω κοσμο να εχει Νοκια !
XoXo!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Φίλοι καλησπέρα σας.
Δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα για την ψηφοφορία αλλά έχω να πω τα εξής : Μήπως ψήφισαν ανεξάρτητα του OS. Δηλαδή καθαρά σαν συσκευές μόνο;; Μην ξεχνάτε ότι η nokia είναι πολύ παλιά εταιρεία και εχει πολύ καλό παρελθόν. Ακόμα θέλω να προσθέσω ότι κατά την αποψή μου δύο είναι τα κορυφαία φέτος: sg note 3 και nokia 1520. Τα είδα και τα δύο προχθές στο πλαίσιο και έχω να πω τα εξής:
Το nokia έχει κατά την αποψή μου πάντα (στα σημεία) καλύτερη ποιότητα κατασκευής , καλύτερα υλικά κατασκευής, καλύτερη κάμερα, καλύτερη οθόνη;;;;; ίδια πάνω κάτω specs εκτός από την ram ,πολύ καλούς χάρτες offline για όλο τον κόσμο ,και το note3 νομίζω έχει πιό καλό και ώριμο λογισμικό(το android στα καλύτερά του) και εφαρμογές.
Σας ευχαριστώ

note 3 πιστεύω καλύτερο

Δημήτρης78

Η άποψη μου είναι πως το 2014 θα είναι η αρχή της καταξίωσης του wp , μεγάλη συμβολή σε αυτό έχει η ποιότητα της Nokia και τα νέα οικονομικά tablet με windows 8.1 Το android έχει πάψει να προσφέρει κάτι φρέσκο, δεν έχει αυτό που σε βάζει σε σκέψη να δοκιμασείς γιατί είναι διαφορετικό. Μετά από 4 χρόνια που αγοράζω με την ανανέωση του συμβολαίου smartphone και tablet με android, φέτος θα δοκιμάσω Nokia με wp 8.1
Καλή χρονία με υγεία σε όλο τον κόσμο!!!

Marios

Samsung Galaxy S4 ! Πρώτη φορά ένιωσα ότι μπορω να κανω τα πάντα με το τηλέφωνο μου.

j

Ε ΟΧΙ το xperia M χειροτερο από το lumia 520.

Μιχάλης Φ.

Εμένα πάλι μου μυρίζει Microsoft το όλο σκηνικό!!!

tasos

Συγχαρητήρια στα δυο καλύτερα smartphones.πραγματικα άξιζαν για τον τελικό.μπραβο στην Nokia!κι όσο για αυτους που δεν την συμπαθούν και δεν συμπαθούν τα wp8 έχω να τους πω περιμένετε και θα δειτε τι θεϊκά πράγματα θα δουμε στο επόμενο διάστημα απο nokia-Microsoft.μην ξεχνάτε ότι η Nokia μας έμαθε τι σημαίνει κινητό τηλέφωνο με τις απιστευτες καινοτομίες τις.σκεφτειτε πόσες πατέντες έχουν κλέψει απο τη Nokia αλλες μεγαλοεταιριες που μας το παίζουν και υπεράνω.και δεν νομίζω να υπάρχει ένας που να μην είχε ποτέ στη ζωή του Nokia συσκευή.αυτο σημαίνει πολλά…

Alexboom

Το θέμα είναι οτι το 1520 είναι απο μόνο του winner κινητό….
Θα έφτιαχνα 3αδα με 1520, One Max kai Note 3….
Τώρα τα windows κινητά έχουν αυξηθεί κατα πολύ και λογικό είναι…
το 520 μόνο σαν value for money θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί…
επίσης το Samsung Ativ S με λιγότερο απο 200€ θα άξιζε μια θέση…

dim

Άντε χωνεύεις διάφορα όπως ξεκινάς να διαβάζεις αλλά μετά φτάνεις στο οτι το 520 νίκησε κατα σειρά Nexus4 και HTC One. Κάπου εκεί σταματάς να διαβάζεις και θεωρείς την όλη ψηφοφορία μούφα.

Αρης

Ότι να ναι πραγματικά…

Gmis

Εμ , δεν ειναι και τυχαιο που η Nokia βγηκε πρωτη !! Τα windows phone (ειτε τα W1 ,W2 της Huawei , τα ATIV της σαμμυ ειτε τα γνησια (το τονιζω γνησια!) της Nokia εχουνε γινει πολυ διμοφιλη !!! Σε λιγο ετσι κι αλλιως τα WP θα ”φτυνουν” τα Android !!!!
Οσο για το 520 : Μπορει να εχει 4 ιντσες οθονη (τωρα μπορει και να θεωρειται μικρη…) τα 512ΜΒ RAM και η απουσια LED Flash να θεωρουνται λιτα χαρακτηρηστικα αλλα κι απο την αλλη τι νομιζετε οτι εχει κερδισει το 520 ? : ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΩΝ WP8 ! Και γιατι νομιζετε ? : Εξαιτειας της τιμης ! Ειτε σε $ ειτε σε ευρω η τιμη ειναι προσιτοτατη ! Οκ παραδεχομαι πως το HTC One ειναι αναμφησβητιτα παρα πολυ καλυτερο σε χαρακτηρηστικα αλλα κοστιζει 700ευρω (και αλλα τοσα $ αντιστοιχα) !!! Οστωσο , η Nokia μας εμαθε τι σημαινει κινητο τηλεφωνο !!!!!
Παντα φιλικά 😉 🙂

μιχαλης

Με την ίδια λογική η apple που μας έμαθε τι σημαίνει smartphone έπρεπε να βγει και αυτη στον τελικό αλλα που

tedd

Η ψηφοφορια κανει μπαμ πως ειναι οτι να ναι… Απο το παραδειγμα του 520 που αποκλεισε το one και του 1020 που εβγαλε το note..
Ακομα και ο τροπος της ψηφοφοριας ειναι τελειως ακυρος… Vs ανα δυο κινητα?
Βαλτα ολα και ασε με να ψηφισω ενα.
Τωρα κανει μπαμ τι παιχτηκε. Απειροι nokia και ms fans οπου εβλεπαν νοκια ψηφιζαν με τα μουτρα. Επιπλεον ψηφιζαν σε vs που σημαινει οτι οι ψηφοι επεφταν μαζικα. Αν τους ειχαν δωσει ολη τη λιστα να ψηφισουν 1 τοτε οι ψηφοι θα διαμοιραζονταν στα νοκια και το καθενα θα εχανε ενα ποσοστο.
Smartphones της χρονιας 2 windowsphones…. Τι να λεμε….

roecb

Λογικο αποτελεσμα…εστω και στο νημα, τα καλυτερα…

JohnWave

Απλό το συμπέρασμα :

Οι οπαδοί μιας εταιρίας , πχ της Apple, ψήφιζαν lumia κινητό όταν συγκρινόταν με Samsung και το ίδιο έκαναν και οι οπαδοί της Samsung στη σύγκριση iphone και lumia κινητού. Μιλάω κυρίως για οπαδούς Apple και Samsung γιατί αυτοί είναι οι πιο φανατικοί.

Γενικά αυτός ο τρόπος ψηφοφορίας είναι για γέλια.

JohnWave

Διόρθωση : Δεν ισχύει το παραπάνω που έγραψα. Μόλις διάβασα τι έγινε στη ψηφοφορία από αυτούς που την παρακολουθούσαν όσο αφορά τον αριθμό ψήφων και την κατανομή τους ανά χρονικά διαστήματα και ανά debate.Έπεσε πολύ χακάρισμα. Κρίμα για το GSMArena.

TechBuster

Κατά την γνώμη μου για να γίνει σωστά αυτός ο διαγωνισμός θα έπρεπε να βγαίνουν ζευγάρια δυναμικότητας έτσι ώστε να μην περνάν τα low-end smartphones και όχι σημαντικά high-end smartphones. Επίσης επειδή ο διαγωνισμός αυτός είναι για το 2013 δεν το θεωρώ καθόλου φυσιολογικό να βάζουν περσινά μοντέλα.

Θωμας

Ειναι τοσο γελοια τα αποτελεσματα του διαγωνισμου που καταντα γελοιος και ο ιδιος!
Και το αποτελεσμα ειναι τοσο καταφανες απο το οτι βγαινουν παντα τηλεφωνα που δεν αγοραζει ο κοσμος!
τετοιοι διαγωνισμοι ριχνουν την ποιοτητα και την αξιοπιστια αυτου που τους διενεργει!
Δεν εχω καμμια προτιμηση σε κανεναν τηλεφωνο, σε καμμια φιρμα, μου κανει απλα εντυπωση οτι εχοντας τεραστιο κυκλο γνωριμιων ουτε ενας δεν εχει ενα απο τα δυο τηλεφωνα που πανε στον τελικο!
σοβαρευτειτε και δωστε λιγο περισσοτερη σημασια στην αξιοπιστια σας παρα σε τετοιου ειδους γελοιες κινησεις!
Αναρωτιεμαι ποιος σοβαρος ανθρωπος θα καθησει μετα να εμπιστευτει το (αξιοπιστο κατα εμε και αγαπητο) Techblog, λιγη κοινη λογικη παρακαλω.

iceman

η ψηφος του κοσμου ειναι παντα υποκειμενικη και οχι παντα αντικειμενικη. υπαρχουν οι προτιμησεις του κοσμου ασχετα με τα ποσοστα πωλησεων ή το ποσοστο καθε λειτουργικου. υπαρχουν πολλοι αλλοι λογοι αγορας ενος κινητου ή προτιμησης του. εδω ομως στην ελλαδα εχουμε μαθει να “καταπινουμε αμασητα” οτι μας πλασαρουν χωρις δευτερη σκεψη, για αυτο και οι αντιδρασεις σε αυτη την ψηφοφορια του gsmarena. μια ψηφοφορια ειναι και μονο, δεν κρινεται το μελλον του κοσμου απο αυτη, αλλα οι “κολημενοι” με διαφορες συσκευες “θορυβηθηκαν” λες και εχουν μετοχες στις εταιρειες που τις παραγουν!!!!. προσωπικα δεν με νοιαζουν ουτε τα android-ios-wp, αλλα η εμπειρια χρησης. οταν αυτη ειναι στο 100% δεν με νοιαζει εαν ειναι το ενα ή το αλλο, αλλα πιο στην δινει, και αυτο ειναι στην επιλογη του καθενος μας. καλο θα ηταν να δουμε και νεα λειτουργικα οπως τα sailfish – ubuntu .

Gmis

ο κοσμος ψηφισε ανεξαρτητα απο το OS φυσικα !!! Ψηφισε με κυριο στοχο την τιμη !!!

Solon

H ψηφοφορία επιβεβαιώνει το ρεύμα προς τα Win Phones που έχει αρχίσει να γίνετε όλο και ποιο ισχυρό. Εφέτος θα είναι η χρονιά που η Microsoft θα ξαναμπεί και πάλι στον χάρτη των smartphones με χρήστες που θα έλθουν από το μερίδιο του Android.

jon

Φιλε θωμα σκεψου λιγο πριν ποσταρεις.. για τη ψηφοφορια μιλαμε για ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ απο ενα ευρεως γνωστο σε ολη την υφηλιο blog οσο κ να μη μας αρεσει.

JohnWave

@ Γιώργο Ιωσηφίδη, το τρελό χακάρισμα γινόταν στα debates όπου συμμετείχαν τα lumia. Διάβασε αν θες τα σχόλια των χρηστών και θα πειστείς βάσει αριθμών και στατιστικής. Θα τα ξεχωρίσεις μέσα από όλα τα σχόλια γιατί είναι μεγάλα σε κείμενο και περιέχουν αριθμούς.

Προσωπικά δεν θεωρώ λάθος του Techblog που δημοσίευσε τα αποτελέσματα ενός από τα καλύτερα sites κινητής τηλεφωνίας.Θεωρώ κρίμα που το GSMArena δεν μπόρεσε με κάποιο τρόπο να διασφαλίσει την εγκυρότητα της ψηφοφορίας. Επίσης είναι κρίμα που ολόκληρο GSMArena διενήργησε το διαγωνισμό μέσω διπλών debates. Τα διπλά debates αφήνουν τα fanboys να συσπειρώνονται εναντίον του κινητού που δεν θέλουν με τίποτα να το δουν πρώτο. Τέλος θεωρώ λάθος να μη μπαίνει κάποιο κριτήριο στη ψηφοφορία και να μπερδεύονται vfm κινητά με κινητά εξαιρετικών τεχνικών χαρακτηριστικών. Τριπλό λάθος από το GSMArena εκτός αν το ήθελε.

JohnWave

@Γιώργο Ιωσηφίδη, να σου πω κάποιες παγκόσμιες αλήθειες :

1) Τα μαθηματικά δεν κάνουν λάθος
2) Το internet και πόσο μάλλον μια ψηφοφορία σε αυτό μπορεί να χακαριστεί.
3) Όταν μια εταιρία δημιουργεί φανατικούς οπαδούς, δημιουργεί και φανατικούς εχθρούς
4) Οι κάτοχοι Windows κινητών αυξάνονται αλλά παραμένουν τρομερά λιγότεροι σε σχέση με τους κατόχους android κινητών.
5) Τα σχόλια που εμπεριέχουν επιχειρήματα που με τη σειρά τους εμπεριέχουν αριθμούς είναι βάσιμα γιατί στηρίζονται στην 1η αλήθεια και δεν στηρίζονται σε αερολογίες.

και μια δική μου αλήθεια :

1) Στη ψηφοφορία του techblog και άλλου δημοφιλούς site έγραψα ότι καλύτερα κινητά για φέτος θεωρώ το HTC One και το LG G2, για phablet to Νote III και για tablet το ipad Αir, οπότε το υπονοούμενο σου με τις τρεις τελίτσες απορρίπτεται με τη μία.

Keer

Ερχεται εποχη ΝΟΚΙΑ και πάλι σιγά, σιγά..
Επειδή η εταιρεία κατέρευσε πωλησιακά και οικονομικά λόγω στρατηγικής και συμμαχιών (os κλπ) δεν σημαίνει ότι έχει χάσει την άριστη τεχνογωνσία της. Όπως και να το δούμε είναι καλύτερη απο τη sammy και ίσως και από τις περισσότερες σε ποιότητα,υλικά, κατασκευή, ηχεία, κάμερες και όλο το hardware…
Τώρα που τα wp αποκτούν σταδιακά features και δυνατότητες, θεωρώ ότι η αγορά ενός nokia είναι καλή επιλογή…
Προσωπική μου άποψη πάντα, γιά ένα μέσο χρήστη σε mid-range συσκευές, η αγορά ενός Nokia-wp , είναι σαφώς πιο συμφέρουσα και από την αγορά ενός Samsung-Droid..

Dimitris

Και εγώ Android έχω.. αλλά μετά την τελευταία μου επαφή με τα νέα windows phone έμεινα έκπληκτος! … το επόμενο τηλέφωνο μου θα είναι σίγουρα ένα Nokia Lumia.

keer

Lumia 1020
– Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής
– Η καλύτερη κάμερα mobile συσκευής στον κόσμο, συνοδευόμενη από το καλύτερο λογισμικό (nokia pro cam)
– Όλα τα καλούδια ΝΟΚΙΑ (here maps με δωρεάν offline πλοήγηση για όλο το κόσμο, κλπ)
– Τα Windows phone είναι κατά πολύ καλύτερα από όσο οι περισσότεροι πιστεύουν (πολύ smooth εμπειρία χρησης χωρίς να απαιτούν υψηλα specs για τρέξουν σωστά και γρήγορα, το store συνεχώς βελτιώνεται).
Γενικά πολύ καλό και τολμώ να πώ καλύτερο από Android flagship συσκευές. Τα specs δεν είναι το παν (όχι ότι δεν τα έχει). Για την καθημερινή χρήση που κάνουμε τα WP είναι πιο εύχρηστα και καλύτερα από το Android, οπου θές 4 πυρήνες και 3gb ραμ για να τρεξει καλά, και σε 1 χρόνο είσαι πάλι με προβλήματα, lags και 10 updates πίσω!!. DROIDΑΔΕΣ τολμήστε τη μετάβαση σε WP, ειλικρινα!!! (μέχρι σήμερα είχα nexus 4, galaxy s3, iphone4s, κλπ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.