Nokia X, Έγινε root και τρέχει Google apps [video]

Το παιχνίδι ξεκίνησε! Google εφαρμογές τρέχουν στο Nokia X όχι μόνο χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά και πολύ smooth! Η συσκευή έγινε root από μέλος των XDA Developers χάρη στην εφαρμογή Framaroot και ξεκλειδώνοντας τον bootloader αντέγραψε τις εφαμοργές της Google στο κινητό μετατρέποντάς το σε ένα πλήρες Android smartphone.

Πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσουν ακόμα πολλά ενδιαφέροντα σχετικά με τη νέα σειρά Nokia X (αποτελείται από τρία μοντέλα τα Nokia X, Nokia X+ και Nokia XL). Η τιμή τους είναι 89 ευρώ, 99 ευρώ και 109 ευρώ αντίστοιχα (χωρίς φόρους και άλλες επιβαρύνσεις).

Τα νέα Nokia X αναμένεται να γίνουν τα αγαπημένα των ROM developer community. Δείτε hands-on video με το Nokia X από την έκθεση MWC 2014.

, Nokia X, Έγινε root και τρέχει Google apps [video]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

Μην αρχίσετε τώρα το παραμύθι με τα μπεζελ γιατί. ασ βγάλουν και οι άλλοι κινητά του κατοστάρικου αλαγκαριστα και τα λέμε.

Αλέξανδρος

Άντε με το καλό. Για αρχή κάτι είναι και αυτό μέχρι να βγάλει κινητό με δυνατά specs ( αν θα βγάλει).
Nokia+Android αυτό πιστεύω πολλοί θα το θέλουν ( ειδικά εμείς του 80 που μεγαλώσαμε με Nokia).

Panos7GR

Ήταν θέμα χρόνου… Και μάλιστα τρέχει τον Google Now Launcher, που έχει το Nexus 5 out-of-the-box.
Νομίζω πλέον αξίζει σαν αγορά. Ειδικά για όποιον θέλει ένα φθηνό 5 ιντσών smartphone, το XL είναι ότι πρέπει! (Αρκεί βέβαια να έχει όρεξη να το πειράξει.)

Μιχάλης

To Xl θα έρθει Ελλάδα?

Maras

Κώστα δεν νομίζω τωρα με την εισαγωγή της Nokia στα Android να παρατήσει τα Windows

tasos

@Maras Αυτό δε πρόκειται να γίνει σύμφωνα με τη Nokia, στο MWC είπε πως τα Windows Phone παραμένουν η κύρια πλατφόρμα της εταιρείας….άλλωστε στις 2 Απριλίου βγαίνουν νέα Lumia….

Nebil

Γιατί τόσο καιρό η Nokia εργαζόταν μόνο με Windows OS και ξαφνικά έβαλε μπρος τα Android OS?
Λόγο προτίμησης?
Πάντως καιρός είναι η Nokia να αρχίζει να χρησιμοποιεί Android OS

vagelis da

ειναι απλο.
σου βγαζει ενα κινητο με android που γνωριζει οτι
εχει ενα τεραστιο ρευμα που το ακολουθει,
βαζοντας του ενα ui που φερνει εξαιρετικα σε windows.
το σκεπτικο (εικαζω πως) θα ειναι να γευτουν ολοι την απλοτητα ,ξερω γω, των windows
και να πουν μετα “δε γ@μι*ται ,και δεν παιρνω κατευθειαν windows που θα ειναι ακομα πιο καλα;)

ειπαρχει βεβαια και η περιπτωση ,να δουν οι nokiaκιδες επιτελους τι παιζει με το android και να φρικαρουν με το ποσα πραγματα εχαναν.

Κώστας

Νομίζω ότι θα βγουν πολλά θέματα μελλοντικά με αυτές τις πατέντες…όπως αυτό που συμβαίνει με τις custom roms σε συσκευές του known bugs/problems: δεν δουλευει το ραδιοφωντο το Bluetooth το wifi δεν τρεχει το τάδε κτλ….

George

Το τι “αναγκαστική διακοπή” θα πέσει με τα λίγο απαιτητικά games (λόγω της ram) δε λέγεται. Τώρα αν τρέχει ομαλά το Facebook τι να πω.

machineman

μαθηματα μπαλας παιζει η νοκια

Takis

Το nokia X είναι καλή πρόταση από τη nokia όμως δεν είναι έυκολο το ρουτάρισμα και για τον απλό χρήστη που δεν έχει αυτές τις γνώσεις και θέλει play store δεν είναι και ότι καλύτερο.
Θα έπρεπε να κάνουν συμφωνία με την google και να βάλλουν το πλήρες android αλλά επειδή η Nokia έχει εξαγοραστεί από την Microsoft δεν γίνεται ,οπότε η nokia έβαλε android μόνο για τη φήμη του και με UI από wp για να διαφημίσει τα windows.

Darth

@Takis με framaroot εγινε το rootarisma ουσιαστικά κάνεις Install μια εφαρμογή και πατάς next next…….. το ίδιο μπορεί να γίνει για το Playstre……….

ουσιαστικά και ο ποιο άσχετος θα μπορεί να το κάνει

Konstantinos

Ως χρήστης android tablet που δεν μπορεί να ρουταριστει και windows phone κινητού . Πέρα απο το πειρατικό κομμάτι γιατί ο μέσος χρήστης χρειάζεται root ή αυθεντικό play store?

η Nokia σε κλειδώνει στο brand της, καμια εφαρμογή που θα αγοράσεις δε θα μπορείς να βάζεις σε αλλη ανδροιδ συσκευή.

στο λέω εγώ όμως, Nokia και ξερό ψωμί. Γιατι:

αναβαθμίζει εφαρμογές του συστήματος όπως πχ camera, touch screen, sound που δεν κάνει κανένα WP ή φαντάζομαι android. Δίνει χάρτες άψογους δωρεάν που είναι οι καλύτεροι και έχει ποιότητα κατασκευής. Καινοτομεί aftersales με τη συσκευή σου κ χωρίς αλλαγή hardware βλεπε Nokia glance.

όσο για το android 1000 φορές κλειστό κ αλαγάριστο παρά ανοιχτό κ να κάνει reboot χωρίς έστω να σου λέει τι έφταιξε. Αν δηλαδή θέμα είναι η ram ας κλειδώνουν τα μέγιστα ανοιχτά apps κ demons

Kostas K.

@ Konstantinos μην τα λες αυτα φίλε παραεξω θα σε πάρουν με τις πέτρες.. 1000 φορές τι? Η μαγεία του android φίλε μου είναι αυτή ακριβός..Οτι μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις..Βγάζει η Nokia ενα υβρίδιο που δεν το ονομάζει καν android(γιατί άραγε?) και πριν κυκλοφορήσει έχει ήδη Play store..Το Android εξαπλώθηκε έτσι γιατί είναι open source..Και έτσι θα παραμείνει. Ποτε θα το καταλάβετε δηλαδή αυτό? Αν θέλαμε κλειστά λειτουργικά υπάρχουν και άλλου πορτοκαλιές που εν έτη 2014 καμαρώνουν που ΘΑ πάρουν notification center.
Και το επιχείρημα του lag ας σταματήσει επιτελούς..Ένα nexus 5 με Vanilla 4.4 θα σε πείσει (ή οποιαδήποτε άλλη Nexus συσκευή)

machineman

Konstantinos πλακα κανεις τωρα!ε οχι android χωρια open source γινεται?δεν γινεται!κατι αλλο θελω να ρωτησω το nexus 5 οντως ειναι lag free ρε guuys?γιατι εγω ειδα οτι στα games μετα απο 1 ωρα το κινητο εκανε τα δικα του!

ironmanmark40

Αυτό το θέμα με τις εφαρμογές και τα “μαγαζιά εφαρμογών” έχει καταντήσει κουραστικό. Αγοραζεις ενα κινητό; πρεπει με το πρωτο “power on” να σε καλύπτει απόλυτα και όχι να χρειαζεται να κατεβάσεις ενα σκασμο εφαρμογές για να λειτουργήσει όπως θες. Εχετε χασει τη Μπαλα έχοντας βεβαια παρασυρθεί άθελα σας απο το παιχνιδι που κανουν τα σάιτ και το μαρκετινγκ . ξεκολατε αγοραστεί έξυπνα με γνομωνα τι χρειαζεστε απο ενα κινητό και όχι πόσες εφαρμογές έχει το καθέ “χαζομαγαζακι”.

Αλέξανδρος

Πρέπει να γίνει ένα θέμα android vs ios και Windows phone.
Έχει καταντήσει αηδία να λέμε τα ίδια και τα ίδια.
Όσο αναφορά το θέμα όπως είπα και παραπάνω καλό είναι που μπήκε και η Nokia στο “παιχνίδι” γιατί έχει τεχνογνωσία είτε σε software είτε σε hardware.
Όσο αναφορά lag και τα λοιπά ή δεν θα αφήνεται τις εφαρμογές ανοιχτές ( λειτουργεί όπως το pc όσες πιο πολλές ανοιχτές τόσο φορτώνετε ram και cpu· και το λέω αυτό επειδή οι πιο πολλοί αυτό κάνουν) ή θα βάλετε Greenify ή ένα ram controller για ” τους και καλά power users”.

Δεν κακό και ένα format που και που. Από το βάλε βγάλε η sd γίνεται κουβάς.

Konstantinos

Φίλε αλέξανδρε, θα σου πω ένα παράδειγμα. Η μαμά μου έχει ένα android 2.3 lg ούτε που ξέρω κ γω τι μοντέλο. Ξαφνικά μου λέει “χάλασε”. Δηλαδή της λέω; Κολλάει, δεν μου πατάει κουμπιά κλπ. Η ανιψιά μου έχει ένα samusng 4.1 μου λέει μάπα ε! λέω τί έπαθε: βγάζει χάλια φωτογραφίες και οι εφαρμογές όπως το facebook κλείνουν μόνες τους. άντε τώρα να τους πω: δεν φταίει το android αν δεν βγάζει καλές φωτογραφίες ή βάλτε κανένα greenify ή ram controller ή κλείνετε τις εφαρμογές. Συμπέρασμα: φταίει το multitasking που έπρεπε να είναι απενεργοποιημένο by default. φταίει πως δεν υπάρχει ένας σωστός κύκλος να κλείνουν οι εφαρμογές (ακυρώνει πάλι το multitasking) + να σας θυμίσω πως το iphone και το osx έγιναν mainstream όταν έγιναν πιο απλοϊκά και εύχρηστα. το android όταν έγινε φθηνό smartphone και mass effect. Εκτός αν νομίζετε πως η μάνα μου διαβάζει techblog ή η ανιψιά μου. Αν το google νοιαζόταν για μια καλύτερη φήμη για το android και όχι για λεφτά θα έβγαζε το nexus. εκτός αν έχει σκοπό να το καθιερώσει στο μέλλον και να διακόψει τις άδειες χρήσης. Να θυμίσω πως ίδια μοίρα έχει και το linux. φθηνό και αποδοτικό όσο το… Συνέχεια »

Tasos

Πες τα ρε ironmanmark40!!!! Πες τα!!!!

machineman

Αγοραστει με βαση γνομωνα σωστα το λες αλλα αν βλεπω στα βιντεο που εχει προβληματα το καθε κινητο πολυ απλα δεν αγοραζεται

dimis

Ρε σεις τι λετε ?ποιο ανδροιδ δε κολαει?το 5?? Καλα!..
Σε art ναι αλλά ξέρετε τι γίνεται με τα app τον αποθηκευτικό.. Και για να ξεκινήσει μετα απο
Κανα wipe πόση ωρα θέλει..
Έχω το Nokia 700 1.3 CPU 512 ram βάλτο οτι app , game θες
Δεν κολαει..φορτωσε λίγο το 5αρι άνοιξε μπαμ μπουμ μερικές εφαρμογές
Πάνε απο app drawer στα widget και τα λέμε..
Nexus 4cores 2g ram vs Nokia with nothing..
Σε ποιον μπορεί να μην αρέσει το open λειτουργικό??
Αλλά σε κανένα δεν αρέσει να χει 4 πύρινο που να κολλάει!
(Αυτά τα (nokia Android) αν είναι αλαγκαριστα σαν win και symbian θα ξεσκίσουν)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.