Nokia X , Μπορεί να αποκτήσει την “κλασσική” εμφάνιση του Android;

Όπως είπαμε και τις προηγούμενες ημέρες, η σειρά Nokia X κάνει χρήση μιας διαφορετικής έκδοσης του Android, της οποία το User Interface θυμίζει αρκετά το Windows Phone. Άραγε υπάρχει τρόπος να μεταβούμε σε μία πιο κλασσική Android εμφάνιση; Η απάντηση είναι ναι.

Η Nokia ανακοίνωσε εξ αρχής ότι οι συσκευές Nokia X, X+ και XL θα είναι συμβατές με τις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές Android αρκεί να μην χρησιμοποιούν κάποιο service της Google (σε περίπτωση που χρησιμοποιούν θα πρέπει να το αντικαταστήσουν με το αντίστοιχο της Nokia). Πάνω σε αυτές τις δηλώσεις λοιπόν, το PhoneArena.com προσπάθησε να εγκαταστήσει το Apex Launcher στο Nokia XL. Το αποτέλεσμα έρχεται να δικαιώσει την Nokia, καθώς το Launcher μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά στην συσκευή ενώ παράλληλα κάνει το UI σχεδόν ολόιδιο με το κλασσικό Android.

Όπως φαίνεται λοιπόν, η επιλογή είναι δική σας καθώς τα πάντα είναι δυνατά. Δείτε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες!

, Nokia X , Μπορεί να αποκτήσει την “κλασσική” εμφάνιση του Android;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
johnny13

Η αλήθεια είναι ότι τα Windows είναι lagfree αλλά την πληθώρα εφαρμογών του android δεν την έχουν. Μια χαρά μου φαίνεται πάντως…

τεο

Χωρίς playstore δε λέει…εκτος αν υπαρχει τροπος εγκατάστασης του..υπαρχει;;

dimpep

Για κανένα λόγο! Το UI της Νοκια είναι optimized για τη συσκευή οπότε γιατί να το πειράξεις; Μια χαρά παει…

Darth

και κλασσική εμφάνιση μπορεί και playstore μπορεί να πάρει και όλα μπορεί από την στιγμή που το baseband είναι του android

Nickolas

Επιτελους θα δουμε φθηνα android κινητα της προκοπης με καλη ποιοτητα κατασκευης και χωρις lag. Φανταζομαι τι θα εκανε η Nokia αν ειχε ασχοληθει με android απο την αρχη.

Panagiotis K.

O απλος ο χρηστης δεν θα μπορεί να βάλει playstore. Aυτοι που ψαχνονται και ξέρουν να σκαλίζουν το κινητό, μια χαρά θα μπορούν. Το ιδανικό θα ήταν να βασιζόταν στην 4.4.2 η έκδοση του νοκια που είναι και πιο ελαφρια για πιο αδυναμα κινητά, και όχι στην 4.1.2 που είναι τώρα. αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

paris1

Και με Nova launcher:
https://www.youtube.com/watch?v=u7WDjKOq2V8

nikolas gre
Panos7GR

Αμφιβαλλατε για το αν μπορεί να τρέξει launchers; Εγώ προσωπικά από την πρώτη στιγμή δεν αμφεβαλλα καθόλου! Ξεκολλάτε!!! Από την στιγμή που φοράει Android έστω και “βαριά επεξεργασμένο”, θα μπορεί να κάνει ότι μπορεί να κάνει ένα οποιοδήποτε Android με τα χαρακτηριστικά του. Εγώ πιο πολύ ανησυχούσα μήπως η Nokia το πείραζε παραπάνω και δεν άφηνε να βάζουμε apk εκτός του Store της. Από την στιγμή που γίνεται ένα μεγάλο ποσοστό ελαφριων εφαρμογών (512RAM και 726RAM έχουν, μην το ξεχνάμε) μπορούν να το τρέξουν. Και όσο για το Play Store και γενικά τις Υπηρεσίες Google είναι όλα θέμα χρόνου! Ήδη είναι το μεγάλο στοίχημα στα παιδιά από την Κοινότητα στους XDA. Υ.Γ.: Όσο ακούω τη φράση “χωρίς lag”, γελάω! Το κινητό το ξέρετε και από χθες; Ότι έχουμε δει μεχρι τώρα από αυτό είναι από την έκθεση και τα hands-on “στο πόδι” που κάνουν όλοι όσοι είναι εκεί. Ούτε πολλές εφαρμογές του έχουν περάσει, ούτε παιχνίδια (έστω απλά παιχνιδάκια) έχουν παίξει να δούμε πως αντιδράει, ούτε τίποτα το τρομερό. Το Android έχει τα καλά του έχει και τα κακά του. Το ένα κακό που έχει είναι ότι θέλει RAM. Τα Nokia X phones από την στιγμή που φοράνε Android, όσο… Συνέχεια »

Nickolas

@Panos7GR
Το χωρίς lag που έγραψα πήγαινε στο οτι τα απλά πράγματα απ’οτι φαίνεται όντως τα κάνει χωρίς lag και καθυστερήσεις. Για παράδειγμα να μπεις στο dialer ή στο ημερολόγιο, να πλοηγηθείς άνετα στις εφαρμογές και τα widgets. Όπως καταλαβαίνεις κάτι τέτοιο δύσκολα το βρίσκεις σε ανταγωνιστικές προτάσεις των 90 και 100 ευρώ, κάποιος μπορεί να το δει πολύ εύκολα στα καταστήματα όπου επίσης τα κινητά δεν έχουν μέσα εφαρμογές και παιχνίδια και φυσικά δεν εννοώ μόνο τη Samsung γιατί είναι ειδική περίπτωση, με τόσο bloatware που βάζει στα κινητά της και σέρνονται.
Εννοείται βέβαια οτι πρέπει να τα δούμε και στην πράξη με πολλές εφαρμογές και παιχνίδια, αλλά τα πρώτα δείγματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ!

Α – Ψ – Ο – Γ – Α . . . φθηνο και (πιστευω) αξιοπιστο κινητο με Android. οι XDA θα κανουν παπαδες!

Kopstas K.

Πες τα ρε Pano7GR γιατι θα τρελαθούμε…Ας τρέξει 4-5 εφαρμογές στο παρασκήνιο και θα σου πω πόσο lag free είναι με 512 Ram..Όσο για το Play Store..Είναι δεδομενο οτι θα παρει πολυ σύντομα. Όσο υπάρχει Moto G σε αυτή την κατηγορία πρόταση σαν αυτή της Νokia που πρέπει να ασχοληθείς για να το κάνεις κινητό από αυτό το υβριδιο που είναι τωρα τρώει Χ (το λέει και το όνομα του δηλαδή 😛 )

Panos7GR

Nickolas, δεν ήθελα να σε προσβάλω. Το υστερόγραφο δεν πήγαινε σε εσένα προσωπικά, αλλά σε όλους όσους έγραψαν αυτό στα άρθρα των Nokia X εδω στο Techblog. Δεν το είπα με κακία, απλά είναι αστείο να βγάζουμε συμπεράσματα από τώρα. Για low-end και για entry-level είναι ότι πρέπει. Το παίρνεις, συμβιβάζεσαι με το Store και τις υπηρεσίες της Nokia και όλα πάνε ρολόι. Αυτοί που θα το πειράξουν θα έχουν μαλλον διάφορα προβλήματα… Low-end είναι εξάλλου. Δεν μπορείς να περιμένεις πολλά από μία τέτοια συσκευή, όσο και να την πειράξεις. Το παίρνεις για το έχεις σαν κανονικό κινητό με λίγες παραπάνω δυνατότητες.

Nickolas

@Panos7GR
Μα δεν το πήρα σαν προσβολή και καταλαβαίνω τι εννοείς και συμφωνώ μαζί σου, άλλωστε και εγώ έγραψα πως σε σύγκριση με χαμηλού κόστους κινητά φαίνεται οτι συμπεριφέρεται καλύτερα, εννοείται δε μπορούμε να το συγκρίνουμε με HTC One, G2 και λοιπά.
Από εκεί και πέρα θα δούμε τι εφαρμογές και παιχνίδια θα μπορεί τελικά να δεχθεί όπως και τι θα κάνουν τα τσακάλια στο xda.
Α και κάτι τελευταίο το Χ+ και XL έχουν 768 RAM, οπότε είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα.

sokel

η nokia ότι και να κάνει δεν μπορεί να περιορίσει την φύση του λειτουργικού και ένα είναι σίγουρο
και άλλον “launcher” να μην σε άφηνε με κάποιο τρόπο να βάλεις μόλις κυκλοφορούσαν οι
συσκευές είμαι σίγουρος ότι θα βλέπαμε και της πρώτες μαγειρεμένες ρομ σε ποιο πάνω έκδοση
μέχρι και 4,4 όσο για εφαρμογές μέσω google play σιγά το πράγμα κατεβάζειw και φλασάρεις τα
gtools από την crayongen αλλά και ροοτ είμαι σίγουρος ότι το framaroot θα δουλεύει κανονικότατα οπότε το μόνο που μένει είναι μπας και κυκλοφορήσει και από Ελλάδα μεριά ιδίος
το 5ιντζο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.