Nokia X7

Το PocketNow.com δημοσιεύει εικόνες από αυτό που φημολογείται ότι θα είναι το Nokia X7. Με λειτουργικό σύστημα Symbian^3 το smartphone εχει το λογότυπο της αμερικάνικης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας AT&T ενώ ξεχωρίζει η κάμερα των 8 Megapixel αλλά και το μεταλλικό σασί. Περισσότερα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Δείτε τις φωτογραφίες.

, Nokia X7
, Nokia X7

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos

…’Οχι άλλο symbian…!!!

Νίκος

δεν σε πίεσε κανείς να το αγοράσεις
τόσα χρόνια που δουλεύατε symbian καλά ήταν ;;;;

μία χαρά είναι
άντε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες

michael

^Δε συ υποχρεώνει κανείς να το πάρεις ;-)^

Alan

Ώραιο φαίνεται πάντως… Να δούμε και τεχνικά χαρακτηριστικά…

GeorgeSot

οχι αλλο symbian………

ενω το android που σε λιγο θα το φωρανε και οι ψυγιοκαταψυκτες δεν σε πειραξε……

αν ειναι δυνατον ορισμενοι…σκεφτειτε πριν μιλησετε.και ειναι αλλο το να μην μου αρεσει κατι αλλα ως εκει αλλα αλλο να κραζω το οτιδηποτε χωρις λογο.

lorentzos

πολύ ωραίο και με κόμπακτ διαστάσεις!!!

Giorgos

Από τα μούτρα με πιάσατε παιδιά!!! 1.Από το symbian προτιμώ το windows mobile, 2.Επειδή μου αρέσει πολύ η nokia έχω αγανακτήσει που σαν fan της δεν μπορώ να χαρώ μια συσκευή της με άλλο λειτουργικό. 3.Απολύτως δεκτές διαφορετικές απόψεις από την δικιά μου.

Νίκος

τώρα είναι σαν να λες
σου αρέσει ο BMV αλλά δεν σου αρέσει η μηχανή του φορά στα μοντέλα της

η Nokia έχει αγοράσει το Symbian οπότε κοιτά να το αναπτύξει
γιατί δεν δεν δυσανασχετήτε και με την Apple και την blackberry ;;;;
και αυτές δικά τους λειτουργικά αναπτύσσουν
οι υπόλοιπες εταιρίες δανείζονται λειτουργικά

Giorgos

(μια μικρή επισύμανση): To symbian έχει χρησιμοποιηθεί και από ericsson και από samsung και κατά κόρον απο nokia ενώ blackberry kai apple χρησιμοποιούν κάτι αποκλειστικά δικό τους. (από κει και πέρα): Αυτό που θέλω να πω είναι π.χ. η samsung που πειραματίζεται με windows, android, bada, symbian, π.χ. η ericsson με windows, android, symbian, κτλ… Θεωρώ καλό για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και κυρίως για την ύπαρξη πολλών επιλογών για τα διαφορετικά γούστα των καταναλωτών να βαδίζουν οι εταιρίες σε έναν πιό ευρύ χώρο και όχι να περιορίζονται σε μιά εφαρμογή, όσο και καλή και πετυχημένη και αν είναι.

stelios GR

απο τα λιγα, πεον, της nokia που μου φαινονται ενδιαφεροντα (σχεδιαστικα)….ωραιο ειναι…. οσο για το symbian, περι ορεξεως ουδεις λογος…ο καθενας προτιμαει αυτο που τον εξυπηρετει….

Νίκος

Γιώργο τα δικαιώματα του λειτουργικό symbian έχουν αγοραστεί από την Nokia έχει επενδύσει πάνω του και γιαυτό το “φορά” στα μοντέλα της και το αναπτύσσει

οι υπόλοιπες εταιρίες εκτός από blackberry kai apple πάνε από λειτουργικό σε λειτουργικό
θέλω να σε δω αν πεις το ίδιο όταν βγει στην αγορά το iPhone5

haris

είχα διαβάσει κάπου ότι έχει 4 ηχεία

dimitris

Ολα τα λειτουργικα καλα ειναι ta androiod εχουν εχουν μεγαλιτερεσ προπτικεσ και δυνατοτητεσ απο αυτην την σκοποια σε σχεση με τα sybian

Michael

Το κινητό δείχνει πολύ καλό. Αλλά τα περί Symbian έχουν καταντήσει γραφικά! Έχω Nokia E5 με Symbian S60 (ούτε καν το 3) και έχει τα πάντα! Όποιος νομίζει ότι τα άλλα λειτουργικά είναι καλύτερα λόγω των apps, τον παραπέμπω στο OVI Store!

orestis

Παιδιά αυτά περί λειτουργικών είναι θέμα κι επιλογή του καθενός. Αυτό που επειγόντως πρέπει να κάνει η nokia είναι κάτι με το cpu και την ανάλυση της οθόνης! Δεν είναι δυνατόν 4 ίντσες και με ανάλυση όσο ένα 5530 με 2.8 ούτε 680 mhz σε ένα smartphone του 2011 από μια τόσο σοβαρή εταιρία! Ας ελπίσουμε ότι δε θα είναι αυτά τα χαρακτηριστικά..(τα είδα στο gsmarena.com)

mixtri

CPU ARM 11 680 MHz processor, 3D Graphics HW accelerator

Άψογη υπολογιστική ισχύ έχει. Κινητό αγοράζεις,όχι υπολογιστή.
Το παιχνίδι των κατασκευαστών επεξεργαστών δε το παίζει η ΝΟΚΙΑ,ούτε θα το παίξει ποτέ (ίσως με το MeeGo με intel να παίξει λίγο άκομψα)

αλλο ένα πολύ ωραίο τηλέφωνο από τη ΝΟΚΙΑ. Σαν ένα C7 με CBD και καλύτερη κατασκευή μου κάνει.

Michael

+1 mixtri 🙂

To Symbian δεν χρειάζεται μεγάλη επεξεργαστική ισχύ. Αν δει κανείς τις επιδόσεις π.χ. του N8 σε 3D περιεχόμενο θα διαπιστώσει ότι και η GPU του είναι πολύ μπροστά από κάθε άλλο smartphone αυτή τη στιγμή. Ξέρει τι κάνει η Nokia… έχει διπλάσια τουλάχιστον εμπειρία από τους περισσότερους ανταγωνιστές της στο χώρο των smartphones.

Νίκος

+1 Michael
Nokia 6620 έκανε “παπάδες” όταν βγήκε
και ακόμα δουλεύει, και το joystick αθάνατο,

orestis

Συμφωνώ αν και στο ui φαίνεται λίγο η σχετικά χαμηλή ισχύ του επεξεργαστή. Πάντως είναι κρίμα που χάνει σε θέμα ανάλυσης. Θα μπορούσε μόνο κ μόνο από αυτό να είναι μπροστά και σε αυτή την κατηγορία! Γιατί σε όλα τα άλλα για μένα προσωπικά δεν επιδέχεται σύγκρισης!

orestis

Εννοώ ότι είναι μακράν μπροστά!

dimitris

Μακραν πισω σε σχεση με τα smartphones του ανταγονισμου τουλαχιστον στα specs αν ειναι ιδια με του n8

mixtri

δημήτρη γιατί θεωρείς ότι τα χαρακτηριστικά του Ν8 είναι ξεπερασμένα; ως προς τι? Μη μου πεις επεξεργαστη γιατί το Ν8 είναι πραγματικά σφαίρα. Επιπλέον ο νέος περιηγητης είναι τέλειος. Δηλαδή τι του λείπει;

Michael

Φίλε mixtri, μη το ψάχνεις… είναι μάταιο η πλύση εγκεφάλου από το iPhone και τα Android επιτάσσει τα Nokia και τα Blackberry να είναι ξεπερασμένα…

Off Topic: Δεν έχω κάτι με τις συσκευές που δουλεύουν με iOS ή Android, αλλά και τα δύο λειτουργικά τα θεωρώ πολύ “παιδικά”! Το μεν πρώτο είναι καθαρά θέμα μόδας, ενώ το δεύτερο όταν σταθεροποιηθεί σε κάποια έκδοση τουλάχιστον για κανένα χρόνο, ίσως και να θεωρηθεί αξιόπιστη επιλογή…

Πάντως είδα photos του X7 στο internet έχω πάθει πλάκα! Ο σχεδιασμός είναι πολύ καλός (καλύτερος από το N8 κατά τη γνώμη μου) και η οθόνη είναι φανταστική! Μένει να το δούμε και στην πράξη ;-).

dimitris

Παιδικα τα λειτουργικαι ios και ανδροιδ??γιατι?δεν ειπα οτι δεν ειναι καλα τηλεφωνα τα nokia αντιθετοσ,τα νουμερα μιλανε απο μονα τους οσον αφορα τις highend συσκευες,δεν ειναι αργο το ν8 απλα το εβγαλαν τωρα με cpu 680mhz οταν εχει κυκλοφορησει το htc hd2 me 1ghz εδω και 14 μηνες,το sybian3 με αυτο τον επεξεργαστη μπορει να το υπερκαληπτει και να περησευει κιολας αλλα ειναι και το θεμα της τεχνολογηκης υπεροχης!!!!!και οσον αφορα τα android πλυση ξεπλυση του εγκεφαλου του εγκεφαλου το οτι μεσα σε δυο χρονια λειτουργιασ του λογησμηκου φοριεται σε 10αδες συσκευες πολλων κατασκευαστων στην κατηγορια των smartphone μιλα απο μονο του οπως απο μονο του μιλα και οτι η nokia για να κρατησει τους πελατες της εδωσε τσαμπα πλοιγηση στον λαο,αν δεν υπηρχε αναγκη δεν θα εκανε τετοια κινηση,δεν ειναι μη κερδοσκοπηκη επιχηρηση !!!!!!(ημουν χρηστης nokia 9χροννια)θα αγοραζα nokia με κλειστα ματια μεχρι 300 350 ευρο,,με 500 ευρο omos που εχει το n8 περνεις καλητερα κινητα αντικημενικα ακομα και αν η περησεβουμενη υσχης μας ειναι αχρηστη πολλες φορες!!!!αυτα….

orestis

Από άποψη ποιότητας κατασκευής,ηχείων/ήχου,κάμερας και κυρίως διάρκειας ζωής η nokia δε συγκρίνεται με καμία και όντως είναι μακράν μπροστά! Τώρα όσον αφορά τα λειτουργικά symbian κ android είναι προτίμηση του καθενός! Και τα 2 σου παρέχουν πληθώρα εφαρμογών! Με το συγκεκριμένο cpu από ότι είδα και σε βιντεάκια (n8,c7) ρολάρει απίστευτα καλά! Μη στέκεσαι στα νούμερα! Αυτό ήταν και δικό μου λάθος! Ένα πράγμα που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί η nokia έχει κολλήσει στην ανάλυση 360×640 και προσθέτει τα χίλια δυο(nHD,cbd)! Αφού προμηθεύτηκε οθόνες AMOLED γιατί δεν προσθέτει λίγα pixels σε 4 ίντσες. Τόσο δύσκολο της είναι?

Στελιος

Στο χωριο μου λεμε μια παροιμια.. ”Mε ξένα μύδια γαμπρός” με το συμπάθιο… Αυτο εχει γινει με το android.. Αναστήθηκε η καθε πεθαμενει εταιρια, και εβγαλε συσκευη με android. Σε λιγο θα πλακωσουν οι κινεζοι και θα γεμισουν τον τοπο σαβούρα, και οι συσκευές με android θα καταντήσουν οπως το καλαθι με τα ρουχα στις λαικες. Γράφετε συνέχεια για την πληθώρα εφαρμογών του android. Ας μου πουν αυτοι που χρησιμοποιούν αυτο το επιχείρημα, ποσες επιτελους σοβαρες, ή χρήσιμες εφαρμογες εχουν εγκαταστηση στο τηλεφωνο τους, και εμεις οι οπισθοδρομικοι με το symbian δεν μπορουμε να εχουμε. Γιατι δεν καταλαβενετε επιτελους οτι ολες οι εταιριες θελουν να εχουν ως σφραγιδα ενα δικο τους OS.. H Nokia εκανε το symbian δικο της, (Απο το symbian^3 και μετα). Πριν απο αυτο συμμετείχαν κι αλλες εταιριες κατασκευης κινητων σε αυτο. Λετε να ειναι τοσο ηλιθιοι, η εγωιστες οι Φιλλανδοι που θελουν να εξελιξουν το symbian χωρις να εχει δυνατότητες εξελιξεις, ωστε να φτασει στα επιπεδα των ανταγωνιστων του; H nokia ειναι η μονη που εξελισει 2 λειτουργικα ταυτοχρονα. (Maemo Meego) Αλλοι λενε οτι ειναι πλεων παλιο και ξεπερασμενω. Kι αν παλιο τι σας πειραζει; Kαι η mersendes ειναι απο το 1900. Τι σημενει αυτο; Οτι… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.