Nokia X7 ελληνικό unboxing

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και αποσυσυσκευάζουμε το Nokia X7 με οθόνη αφής 4 ιντσών τεχνολογίας AMOLED, λειτουργικό σύστημα Symbian Anna και κάμερα 8 Megapixel με διπλό LED flash και δυνατότητα λήψης βίντεο HD 1280×720 pixels. Το Nokia X7 θα το βρείτε στο δίκτυο καταστημάτων της Vodafone με τιμή 519 ευρώ. Δείτε το βίντεο.

Θυμηθείτε το hands-on video του Nokia X7 τον περασμένο Μάιο.

, Nokia X7 ελληνικό unboxing
, Nokia X7 ελληνικό unboxing

Nokia X7
Λειτουργικό σύστημα: Symbian Anna
3G/ HSPA
Επεξεργαστής: 680 MHz
Μνήμη RAM: 256MB
Οθόνη: 4 ιντσών, AMOLED, 640×360 pixels, 16 εκ. χρώματα
Κάμερα: 8 Megapixel, 720p HD video, dual led flash
Εσωτερική μνήμη: 1GB
Kάρτα μνήμης: microSD (έως 32GB)
Bluetooth 3.0, USB on-the-go, WiFi, GPS, FM Radio
Μπαταρία: 1300 mAh
Διαστάσεις: 119.7×62.8×11.9 χλστ.
Βάρος: 146 γρ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

51 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitris

Μπραβο Κωστα εκανες πολυ δουλεια σημερα και με το galaxy και με το motorola και με αυτο

lampros

κλασηκη ποιοτιτα nokia.. πολη καλοοοοοο…

πετρος

ωραιος κωστα 🙂 το σασι ειναι ατσαλι 😉

παραξενο που δεν εχει κανεναν ανταπτορα μεσα! μηπωε λογο βοντα? γιατι και το Ν8 εχει και το Ε7 και το Ε6… παραξενο

και γω οταν ανοιξα πρωτη φορα το Ν8 αργουσε και τρομαξα λιγο… αλλα σε 2 λεπτα εστρωσε 😛

kostas_falcon

Λειτουργικο με ημερομηνια ληξης…..

πετρος

2016 συμφωνα με τον ελλοπ… ποσο θα κρατησεις το κινητο σου? 5 χρονια ?

Κωστας

γιατι χι και οχι εξ 7?

ΠΑΥΛΟς

Δεν ξέρω γιατί αλλά μου αρέσει πολύ αυτό το κινητό!!!

symmetryboy

Κωστα μπορεις να κανεις ενα hands on με τον καινουργιο browser του symbian?
‘Η και ενα συγκριτικο με android κινητα σε βαριες σελιδες με flash…

Γιώργος

Μα καλα ποση ωρα θελει να φορτωσει. Ειχε περασει αρκετη ωρα απο την στιγμη που φορτωσε και απλα δεν την παλευε το κινητο

frastgr

χωρίς μπροστινή κάμερα, χωρίς αντάπτορα για το usb on the go κτλ και 519 ευρώ κόστος; Άντε και ”περαστικά” στη Νόκια μπας και ξεπεράσει την αρρώστια που τη δέρνει. Άλλα τι λέω αφού δεν υπάρχει πια Νοκια έχει Ξε-πουληθεί στην Μικρομαλακή!!!!1

Geoper2

Πίσω Πίσω ΠΙΣΩ χαχαχα καλό αλλά ακόμα δεν θα έπαιρνα Nokia ίσως μετά απο κάποιο διάστημα

Gc

Πολύ κόλλαγε παροτι είχε αρκετη ωρα που είχε bootarei.
Σιγουρα σαν πρωτη εντυπωση δεν ειναι καθολου καλή

Tsints

fail

kokour1986

Sorry αλλά 519 euro για αυτή την συσκευή δέν θα τα έδινα ακόμα και να μου περίσευαν…Και ειδικά αυτή την περίοδο με τόσες αλλες επιλογές στο ίδιο πάνω κάτω κόστος.

Giannis

Τώρα κατάλαβα γιατί είναι 9λεπτο το video…. αφού θέλει 5 λεπτά μόνο να bootarei!!!
Απλά άθλιο…. κρίμα, γιατί είναι πολύ όμορφο κινητό.

Dimos

Η Νόκια έχει μείνει πολλά χρόνια πίσω. Αυτό το κινητό το λάνσαρε για να χτυπήσει κάποιους άλλους; Σκέτη αποτυχία. Εύγε!

arb

Τι μουφα εβγαλε παλι… σινεχιζι ι κατιφορα για τιν νοκια με τα symbian, ι πλακα ινε οτι κανουνε τουσ δισκολουs με τιν microsoft.

ZamanFu

μπορει καποιοςνα μου πει τι εχει καλυτερο απο το lg optimus 7 για παραδειγμα που κανει και 200 ευρω?Εκτος απο amoled φυσικα.

tasos

δεν μου φανηκε και γρηγορο, θα μου πεις ειναι η 1η φορα, ομως σε αλλα κινητα στην 1η φορα ειναι μια χαρα, οπος στο δικο μου για παραδειγμα, ομως θα δουμε και κανονικο review ωστε να δουμε τ αξιζει πραγματικα και για την τιμη του

jivaras123

Λειτουργικό σύστημα: Symbian Anna
3G/ HSPA
Επεξεργαστής: 680 MHz
Μνήμη RAM: 256MB
Οθόνη: 4 ιντσών, AMOLED, 640×360 pixels, 16 εκ. χρώματα
Κάμερα: 8 Megapixel, 720p HD video, dual led flash
Εσωτερική μνήμη: 1GB
Kάρτα μνήμης: microSD (έως 32GB)
Bluetooth 3.0, USB on-the-go, WiFi, GPS, FM Radio
Μπαταρία: 1300 mAh
Διαστάσεις: 119.7×62.8×11.9 χλστ.
Βάρος: 146 γρ

Τέτοια τεχνικά χαρακτηριστικά με 519 ευρώ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ!

tasos

συμφωνο με τον jivaras123 . δεν θα το επαιρνα.

enigma

519 το έχει η vodafone.Περιμένετε να έρθει και από τα άλλα μαγαζιά και θα δείτε τόττε την τιμή του. Δεν είναι και οι πιο ορθές οι τιμολογήσεις των εταιριών κινητής τηλεφωνίας…

manolis44

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙ?
ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ Ε ΑΜΑΝ ΡΕ ΝΟΚΙΑ ΑΜΑΝ ΣΤΟ Ν95 ΓΙΑΤΙ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΜΕΡΑ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΚΙΑ Χ7 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΚΙΑ. ΑΜΑΝ.

Ευαγγελια

Η NOKIA ειναι εξω απο το παιχνιδι των smartphones (λογω επεξεργαστη 680 MHz, + μπαταριας 1300 mAh).Γενικα εννοω δηλαδη ο αγοραστης θα μπορουσε να αγορασει κατι καλυτερο απο το συγκεκριμενο τηλεφωνο(υπαρχουν οικονομικα smartphones πχ LG optimus 7,HTC Trophy,Huaweii IDEOS X5),το οποιο κοστιζει 520 ευρω λογω καμερας και ο,τι αλλου υπαρχει σ’αυτο και επιπλεον κανει ωρες για να φορτωσει και για boot!Συνοπτικα,πιστευω οτι δεν αξιζει oυτε δεκαρα!By the way καλο review Κωστα! 🙂

πετρος

1300 μπαταρια και κραταει… πολυ περισσοτερο ομως απο τις 1500 σας… τυχαιο?

btw η αννα φαινεται αρκετα πιο γρηγορη, ειδικα ο περιηγητης!

pandelis

αν είχε τιμή στα 300 € με το συνολικό hardware που έχει θα έκανε πάταγο…(με εξαίρεση τη cpu και ram)

Αλέξης

Θεωρω πως η συσκευη θα επρεπε να ειναι φθηνοτερη…περα ομως απ αυτο γιατι κολατε ολοι στα specs?? ο επεξεργαστης και η ram ειναι αρκετα για να λειτουργησει το symbian…οπως και η μπαταρια…ειναι μικρη αλλα κραταει περισσοτερο απο αλλα smartphones με μεγαλυτερη μπαταρια…και σαν ποιοτητα κατασκευης πιστευω ειναι αριστο…
αυτα 🙂

pandelis

όντως το symbian δε χρειάζεται δυνατό cpu αλλά δε μπορεί να έχει 500+ € με μονοπύρηνο στα 680mhz και το lg 2x με tegra 2 στα 499€….

frastgr

ποια specs είναι εντάξει για symbian; και εμείς δλδ τί έχουμε και δεν το καταλάβαμε ακόμα; έχω ένα Ν8 αγορασμένο καινούργιο 503 ευρώ (πριν 6 μήνες) και ένα optimus black επίσης αγορασμένο καινούργιο και μάλιστα στα 299 ευρώ. ΕΕΕεεεεε καμία σύγκριση, το lg είναι ΄΄πιστόλι΄΄ και το Ν8 πιο αργό και από την καθυστέρηση. Τα λέω εγώ που είχα symbian κινητό από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του (siemens sx1) και οπαδός της Νοκια για πολλά χρόνια. Ναι το Ν8 είναι πλήρης συσκευή από δυνατότητες άλλα απο πλευράς σβελτάδας και λειτουργικότητας καμία σχέση με τον ανταγωνισμό. Για το Χ7 το οποίο είναι σαφέστατα κατώτερο του Ν8 σε όλα, η τιμή του κατά τη γνώμη μου σαν πρώτη κυκλοφορία δεν έπρεπε να ξεπερνάει τα 350 ευρώ και αυτό λόγω κατασκευής όχι τιποτα άλλο.

Panos

Μα καλά το γεγονός ότι δε βγαίνει η μπαταρία όπως στο iPhone δε σας χαλάει; Δηλαδή αν σε κάνα χρόνο τα φτύσει η μπαταρία τι κάνεις; Δεήσεις να στην αλλάξει η Nokia με καμιά 70άρα/100άρα όπως στην Apple; Big FAIL για μένα αν και είμαι πολύ Nokia lover… 🙁

πετρος

πανο την αλλαζει και μονος σου… αλλα η μπαταρια εχει 2 χρονια εγγυηση νομιζω οποτε ολα καλα…

orestis

@frastgr Σε τι είναι κατώτερο ακριβώς?! Σε κάμερα οκ! Σε τι άλλο? Αυτό ασφαλώς δε σημαίνει ότι η τιμή του είναι αντιπροσωπευτική! Και ότι είναι και η πραγματική τιμή του! Από 389 ευρώ που είναι αρχικά έφτασε τα 520! Αν είναι δυνατόν! Και ας μην ξεχνάμε ότι είναι φτιαγμένο και από ανοξείδωτο ατσάλι! Γεγονός που σημαίνει ότι από τα 380 ευρώ price tag τα 100 και παραπάνω είναι η ποιότητά του! Προφανώς απευθύνεται σε μια άλλη κατηγορία χρηστών για πολύ μουσική και gaming(αφού έχει broadcomm BCM2727)!

Θα έχουμε και εδώ παρουσίαση όπως και στo galaxy s 2?

Mitsos_The_Great

Είτε είναι Anna, είτε Maria το Symbian πέθανε. Δεν λέω, καλή ποιότητα κατασκευής αλλά το λειτουργικό είναι gtp.

tasos

Ολα τα αλλα λειτουργικα ειναι ανωτερα

isidoros

καποτε η νοκια ηταν βασιλιας ολον…..οταν εβαζε συμβιαν στα κινητα της ολοι οι αλλοι προσπαθουσαν να ξεκλειδώσουν τις υπερυθρες….τον τελευταιο καιρο ομως διαπιστωνω οτι επαναλαμβανονται…ειτε βλεπω το x7 η το 5800,το ιδιο μου κανει…..πρεπει καποτε να ξυπνήσουν και να κανουν ριζικές αλλαγές στο symbian…αλλά όχι βέβαια να ξεπεσουν στο android…γιατι πλεον εχει καταληξει να ειναι η ευκολη λυση για ολες τις εταιριες το android!!!!

leathernecks

Κρίμα ! Δεν νομίζω ότι η Nokia με τέτοιες συσκευές μπορεί να ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία!
Καλή ποιότητα κατασκευής, αλλά……….

frastgr

@orestis ούτε μπροστινή κάμερα για βιντεοκλησεις δεν έχει τι να λέμε τώρα, κινητό 520 ευρώ χωρίς AF; για το ατσάλι που αναφέρεις ήμουν από τούς πρώτους πού είχα τέτοιο κινητό, οι εποχές έχουν αλλάξει το κοινό θέλει να κάνει τη δουλειά του γρήγορα και αποτελεσματικά πράγμα που δεν κάνουν τα κινητά της νοκια και κατά συνέπεια το symbian. Ήμουν από τούς πρώτους οπαδούς της νοκια και του symbian αλλά δεν εθελοτυφλώ, το κινητό για μένα είναι εργαλείο και όποιο κάνει καλύτερά τη δουλεία που θέλω εκείνο θα προτιμήσω και αυτή τη στιγμή δεν είναι κάποιο νοκια αν και κάτοχος του Ν8 μετανοιωσα που το πήρα και αυτή τη στιγμή το έχω για δεύτερο και σε λίγο για πούλημα !!!!!!!!!!!

Nikos K

H Nokia ζεί σε άλλο πλανήτη. Αυτό το κινητό πέρα από ποιότητα κατασκευής που είναι καλή, είναι πάρα πολύ μέτριο, για να μην πώ κακό για τα χρήματα που ζητάει. Με 200 euro παίρνει κανείς πολύ καλύτερο κινητό.

Vaggos

πολυ λαγκαρισμα δεν τρωει; κανει και 519….

panagiotis

Φιλε Κωστα ηρθες σε δυσκολη θεση με το βασιλια του λαγκαρισματος Χ7…..χαχαXD..αλλα μια χαρα τα πηγες..!!
Πολυ μετριο το κινητο….κολλαει και λαγκαρει απιστευτα….:/..:(

eleoc

Το πρώτο boot όλα τα symbian ρυθμίζουν παραμέτρους,δημιουργούν εικονίδια,playlist,preview στις φωτογραφίες…
Δεν είναι custom η ROM. Είναι λειτουργικό σύστημα και όχι preloaded OS σαν το iOS.
Μετά το δεύτερο boot εφόσον έχουν ρυθμιστεί άπαντα το κινητό πάει σφαίρα.
Όσοι ξέρουν από symbian καταλαβαίνουν ότι μιλάμε για το πρώτο boot (ο δημιουργός του βίντεο το επαναλαμβάνει συνεχώς κι εσείς το γράφετε στα …. )
Αλήθεια μετά το δεύτερο boot,πόσο γρήγορα ανοίγει το κινητό;
Τo Symbian 3 1η έκδοση 1.2 δε καταλαβαίνεις πότε φορτώνει.
Εκτός αν το λειτουργικό δεν έχει περαστεί σωστά και χρειάζεται κάποιο φορμάτ.

eleoc

Επιπλέον δείτε πως λειτουργεί λίγο το Symbian Anna.
https://www.youtube.com/watch?v=YaNt-k6QkMA

Τελικά,πέθανε ή όχι; Πιο γρήγορα θα πεθάνει ο Elop…

Μακης

Σε σύγκριση με άλλα κινητά τς τάξης τν 520 ευρώ αλλά και πολύ ποιο οικονομικά,
το Χ7 είναι απλά πεταμένα λεφτά (κατά τν ταπεινή μου γνώμη).

Η Nokia πραγματικά έχει μείνει πολύ πίσω και πρέπει να κάνει κάτι άμεσα αν θέλει να είναι ανταγωνίσιμη.
Επίσης το Χ7 πιστεύω πως είναι μια ποιοτική συσκευή τν οποία θα τν αγοράσουν όσοι είναι nokia fun και τούς περισσεύουν τα χρήματα, όπως επίσης και αυτοί που δεν το έχουν να πολύ σκαλίζουν το κινητό τους άλλα το iphone τους πέφτει ακριβό.

πετρος

το χω δει το βιντεακι… τρομερο δειχνει 😀

και οσο για τους υπολοιπους… οτι και να πεις θα σε γραψουν και οι πιο κατω θα λενε “ειχα συμπιαν το 2002… το ανδροιδ ειναι πιο καλο” χωρις να το χουν δουλεψει το ^3 ποτε… ΑΠΛΑ γιατι λεγεται συμπιαν…

panagos

κατα τι γνωμη μου ειναι μια μπουρδα που μπορισ ν πεταξεις τα 519$ επισης να πω οτι ειναι μια αντιγραφη τοθ iphone πχ
τετραγονα εικονιδια
η μπαταρια δεν βγαινει
συρταρακι για σιμ και μνημη

ΙΩΑΝΝΗΣ

ok η προκατάληψη πάει σύννεφο άλλα τι να πεις μαλών εμείς οι symbian fun δεν μπαίνουμε σε άλλα άρθρα για να κράξουμε τα άλλα λειτουργικά

michalisv

Η nokia θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι το symbian δεν χρειάζεται μεγάλους επεξεργαστές για να μειώσει το κόστος τον συσκευών αλλα αντι άυτο βγάζει κινητά με τιμές ίδιες με τα διπυρηνα android !

michalisv

και για να συμπληρώσω πιστεύω ότι το nokia X7 έπρεπε να κάνει το πολύ 400 ευρώ μονο και μονο για την ποιότητα κατασκευής.

fred

ακριβο μου φαινεται!!!

GiannisMix

Το βρισκω τωρα με 330€ απο Public.. Να τα δωσω?? Γνωμες απο καποιον που τοεχει πιασει στα χερια του? Η εσυ cVlachakis?????

kapsalis Gior

εχω το nokia χ7 τοση ταλαιπωρια που έχω περασει δεν λεγετε.. μολις το πηρα μετα απο δυο μηνες κολησε η οθονη.. αλλαξανε υποτηθετε οθονη στην arvato και μου το χαναστειλανε.. βεβαια χαναχαλασε και βεβαια το χαναεστειλα.. και παλι χαναχαλασε και παλι το χαναεστειλα.. αυτη ι ιστορια πηγε τρεις τεσσερις φορες.. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΝΟΚΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ… ΜΑΚΡΙΑ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.