Nokia X7 με Symbian Anna, Πρώτα στη Vodafone τέλη Ιουνίου

Τέρμα οι καθυστερήσεις και τα πολύπλοκα μενού. Η Nokia μαθαίνει από τα λάθη της και μέχρι το τέλος Ιουνίου φέρνει και στην Ελλάδα το νέο Nokia X7 με το ανανεομένο λειτουργικό σύστημα Symbian Anna. Μαθαίνουμε ότι πρώτα θα το φέρει η Vodafone και θα ακολουθήσουν Cosmote και WIND μέσα στον Ιούλιο.

Η τιμή του Nokia X7 στην ελληνική αγορά αναμένεται κάπου εκεί στα 499 ευρώ 550. Και αν νομίζετε ότι η ζωή των Symbian smartphones ολοκληρώθηκε, να σας υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουμε μέχρι σήμερα, Nokia Windows Phone κινητό δεν περιμένουμε να έχει κυκλοφορήσει μέσα στο 2011. Ίσως να παρουσιαστεί κάποιο ή κάποια αργά προς το τέλος του έτους, αλλά κυκλοφορία από τις αρχές του 2012 και μετά.

Για τους φίλους που ρωτάτε τι πρόκειται να γίνει με τα Nokia N8, Nokia E7 και Nokia C7, μαθαίνουμε ότι και αυτά θα αναβαθμιστούν στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Symbian, την Anna εκεί μέσα στον Ιούλιο.

, Nokia X7 με Symbian Anna, Πρώτα στη Vodafone τέλη Ιουνίου

Nokia X7
Λειτουργικό σύστημα: Symbian Anna
3G/ HSPA
Επεξεργαστής: 680 MHz
Μνήμη RAM: 256MB
Οθόνη: 4 ιντσών, AMOLED, 640×360 pixels, 16 εκ. χρώματα
Κάμερα: 8 Megapixel, 720p HD video, dual led flash
Εσωτερική μνήμη: 1GB
Kάρτα μνήμης: microSD (έως 32GB)
Bluetooth 3.0, USB on-the-go, WiFi, GPS, FM Radio
Μπαταρία: 1300 mAh
Διαστάσεις: 119.7×62.8×11.9 χλστ.
Βάρος: 146 γρ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosVolos

Δεν εχω γνωμη για το symbian anna γιατι δεν το γνωριζω,
απο θεμα design ομως το Χ7 τα σπαει κανονικα,
τα 4 ηχεια του ειναι ολα τα λεφτα!

teodore88

Κωστα θελω την γνωμη σου μιας που δουλεψες το anna.. αξιζει να αλλαξω το desireHD, οχι με το Χ7, αλλα με το Ε7.. ιδια 4αρα οθονη εχουν.. symbian anna vs android?

tom

τωρα το καλοκαιρι περιμενουμε να βγει και το N950.αντε να δουμε τι θα βγαλουν παλι.

κώστας

Πολύ καλή η νόκια αλλά θα ήταν ωραίο να βλέπαμε κάποιο κινητό της με 2πύρηνο επεξεργαστή και ένα καλό τσιπ γραφικών. Το symbian πιστεύω είναι το καλύτερο και ποιο ασφαλές λειτουργικό! Το android προσφέρει πάρα πολλά αλλά από ασφάλεια μηδέν. Κρίμα για νόκια που θέλουν να την παραμέρισουν.

LK

Η γνώμη μου είναι ότι με το Symbian είσαι σίγουρος ότι θα κάνεις τη δουλειά που θές χωρίς περιορισμούς , κλειδώματα , παραξενιές αλλά πιο βαρετά από άποψη εμφάνισης, εφέ και μοντερνισμού σε σχέση με τα άλλα λειτουργικά. Όπως επίσης ότι χρειάζεται πολύ πολύ λιγότερα δεδομένα (kB ή MB) από τους παρόχους για να κάνει τα ίδια πράγματα σε σχέση με Android,iOS, WP7

Για όποιον χρειάζεται πρώτα Τηλέφωνο είναι πρωτιμότερο το Symbian.

kostas_falcon

@teodore88 Το DESIRE HD εχει 4,3 ιντσες καλυτερο επεξεργαστη και καλυτερη αναλυση οθονης…..το εχεις και δεν ξερεις τι εχεις?

gc

πολυ ακριβο για το hardware που εχει + κουβαλαει ενα λειτουργικο με ημερομηνια ληξης

fg

@gc
Θα συμφωνήσω ότι είναι ακριβό. Περίμενα τιμή γύρω στα 450-500€. Θα διαφωνήσω βέβαια και με το ημερομηνία λήξης. Και η google είπε ότι κάθε έκδοση θα αναβαθμίζεται για 18 μήνες και μετά τέρμα (χώρια ότι εξαρτάσαι από τον κάθε κατασκευαστή για την αναβάθμιση). Συνεπώς και η κάθε έκδοση android έχει ημερομηνία λήξης. Το symbian για ακόμα 12-18 μήνες θα αναβαθμίζεται σίγουρα. Μετά από εκεί βλέπουμε…
Πάντα φιλικά..

NikosVolos

Δεν ειμαι σιγουρος αν φταιει η οικονομικη κριση ή το οτι εκλεισα τα 30 (μαλλον το δευτερο) παντως για να δωσω 500-600 ευρω ξανα για μια συσκευη πρεπει σιγουρα να μου κανει και ενα καλο μασαζ περα απο λειτουργικα,pixels και MP!!!

aggelos

κωστα εχω μια απορια γιατι σχεδον σε ολα τα symbian κινητα εχοθν μικρους επεξεργαστες? κυμαινονται πανω κατω στα 600Mhz ενω στα android που ειναι “ελαφρια” λειτουργικα να εχουν 1Ghz και πανω ή διπυρινοι κλπ…

eddy

Καλα συγκρινεται το HTC DESIRE HD με το νοκια Ε7-Χ7 ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!
Η ΝΟΚΙΑ εχει πεθανει εδω και δυο χρονια και ιδικα το SYMBIAN!!!
ΕΔΩ ΤΟ 59% σχεδον στο κοσμο χρισημοποιουν android και εσεις θα κανετε πισωγυρισματα.
Το μονο το οποιο εχει απομεινει της NOKIA ειναι αυτο το NOKIA N900 που το κινητο οντως κανει παπαδες,πραγματικα το εχει η κοπελα μου και ειναι οντως πολυ προγραμτισιμο οχι αστεια,εκανε πραγματα που το iphone 3gs το οποιο ειχα den εκανε και τα κανουν τωρα τα android hd phones και το iPhone 4!!! Σε οτι θελετε αρχεια words,gaming,video κληση μεσω skype και fring!! Ναι τα εκανε το NOKIA N900
πριν 1,5 χρονο!!!!!!!
Και αυτο επειδη εχει MAEMO (LINUX) και το πληκρολγιο που κανει δουλεια!!!!!!!
Αντε με το καλο να δουμε και νεο NOKIA N950 που θα βγει το καλοκαιρι!!!
ANDROID και παλι HTC DESIRE HD μεχρι να δουμε αυτο το nokia n950.

gglyko

Εγώ έχω να ρωτήσω 1 πράγμα.. Ποιο είναι το Μαράκι που σου στέλνει να πάτε για μπύρα??? 😛 😛 😛 😛

fred

απο εμφανιση δεν τρελαινομαι και το μονο σιγουρο ειναι οτι ειναι πανακριβο σε σχεση με τον ανταγωνισμο.με τα ιδια λεφτα παιρνεις desire hd η galaxy s 2 το καλοκαιρακι!

stavros

Θα ηθελα να θυμισω στη νοκια οτι το κινιτο αυτο θα πρεπει να ανταγωνστει τα galaxy s2, lg optimus 2x,htc sensation που εχουν 2πυρινους επεξεργαστες, full hd video,πολυ καλυτερη εμπειρια χρησης,οθονες υξηλοτερης αναλυσης και market με 240.000 εφαρμογες. Και η νοκια τι κανει? βγαζει ενα κινιτο με παναρχαιο hardware (cpu 680mhz,640×360 αναλυση) σε τιμη πανω απο 500 ευρω?!!!

teodore88

αφου το λειτουργικο δεν εχει αναγκη απο ενεργοβορους επεξεργαστες? γτ η nokia να πεσει θυμα του marketing των αλλων εταιριων?? ..εκει που χρειαζεται ισχυη οπως στα γραφικα μια χαρα του εχει εφοδιασει με τον Broadcom BCM2727 ..παντως το Ν8 φιλου δεν το εχω δει να κολλαει πουθενα! ενω το δικο μ desireHD εχει προβληματακια.. ειδικα μετα το φιασκο της επισημης 2.3.3 εγιναν μπολικα!!

drazil7

καλημερα σε ολους…ρε παιδια λιγο ασχετο αλλα εδω και καιρο,εχω ενα θεματακι με την φορτιση της μπαταριας (galaxy s) ….. για μια πληρης φορτιση χρειαζεται περιπου 7-8 ωρες. Απευθυνθηκα στο καταστημα απο οπου το αγορασα,του φανηκε περιεργο ,κατι μετρησε,κοιταξε και τον φορτιστη και μου ειπε οτι χρειαζεται αντικατασταση μπαταριας…οπως και εγινε!!! Εχθες πηρα στα χερια μου την καινουργια και στην πρωτη της φορτιση μου πηρε παλι 7 ωρες….ειναι φυσιολογικο ? Dοmigr τα φωτα σου φιλε….

orestis

@aggelos Το “ελαφρύ” λειτουργικό πιστεύω να το έχεις βάλει σε εισαγωγικά επειδή το λες ειρωνικά!! Έτσι δεν είναι?! Μην τρελαθούμε και τελείως που το android είναι ελαφρύ! Πόσο μάλλον ελαφρύτερο κι απο το symbian που είναι ότι πιο ελαφρύ κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά! Και για την gpu υπάρχει ένα θεματάκι που θίγετε χωρίς να γνωρίζετε! Η broadcom BCM2727 δε συγκρίνεται με adreno 205 και 220 που έχουν τα περισσότερα ανδροειδή! Πηγαίντε να δείτε ένα βιντεάκι στο youtube για gaming στο nokia n8 ή c7! Είναι χίλιες φορές πιο smooth και με πολύ καλύτερη ανάλυση(π.χ assassins creed HD που απαιτεί “δυνατή” gpu)! Αλλά οκ αφήστε τα καλά για εμάς! Δε μας χαλάει καθόλου! Πάρτε εσείς τα “καλύτερα” με 1.2GHz και χαρείτε!:)

πετρος

θυματα του μαρκετινκ μερικοι… πολλα ghz = καλυτερο ! ωραιοι…

teodore88

@orestis συφωνω! το symbian ειναι ενα ελαφρυ λειτουργικο, αψογο στην λειτουργεια τ.. με πολλα προβλημα κατα την εξελιξη του, αλλα πλεον ειναι αψογο! εχει τα παντα!! πλεον με το αννα εχει και εφε! κριμα που η νοκια το εγκαταλειπει για ενα ιμητελες λειτουργικο.. η adreno 220 μπορει μονο να ανταγωνιστει τις PowerVR και την broadcom BCM2727.. η adreno 205 του desireHD μου ειναι απλα κακη!.. για την adreno 200 του απλου desire και ολλων των QSD8250 δεν θελω να τη σχολιασω..

Βασίλης

Παρά το γεγονός οτι συμπαθώ ιδιαίτερα τη Nokia, αν περίμενε σχεδόν 1 χρόνο για να βγάλει κάτι ΚΑΤΩΤΕΡΟ απο το Ν8 (680mHz-8MP) την ώρα που κάτι διπύρηνοι βολτάρουν στα 1.2 GHz ο πυρήνας τότε μάλλον είναι εκτός τόπου και χρόνου… Ετσι εξηγείται άλλωστε το οτι έχασε πλέον την πρωτιά και πήρε τον κατήφορο… Και αυτοί που λένε οτι τα gHz είναι θέμα Marketing ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ Ν8…Και αν μου πουν ”ας κολλάει και λίγο” θα τους πω οτι δεν εδωσα ενα μισθο για να ΜΗ μπορώ να κάνω τη δουλειά μου αν και δεν ξαναδίνω λεφτά για κινητό γιατί όλοι είμαστε θύματα του marketing τελικά…Οσον αφορά το symbian ^3 το έχω εδώ και 6 μήνες και μου δημιουργεί απίστευτα προβλήματα όπως μόνιμο κόλλημα σε διάφορα σημεία, αργό σε κάποιες περιπτώσεις και απώλεια γλώσσας όταν έκανα update απο το site… Ήμουν ένας fan της Νοkia που λυπάται πολύ τον μισθό που έδωσα για το κινητό που έχει χαμηλή σχέση ΤΙΜΗΣ-ΑΠΟΔΟΣΗΣ…

Timotheos

Φίλε Βασίλη καλησπέρα. Διάβασα αύτα που έγραψες παραπάνω και ομολογώ πως δυσκολεύομαι να πιστέψω πως έχεις Nokia N8. Το λέω αυτο, γιατί και εγώ το έχω και ναι κάποιο μικρό ¨λαγκ¨ κάποιες στιγμές έχει αλλά εσύ μας λές να έρθουμε να στο ξεκολησουμε γιατί είναι κολλημένο. Δηλαδή για να καταλάβω. Το κινητό έχει παγώσει και δεν κάνει τίποτα; 2) Τι εφαρμογές του τρέχεις που εχεις μόνιμα προβλήματα; Γιατί εγω το δικό μου κάθε μέρα το παταω κάτω με πλοήγηση, μουσική ,διαδίκτυο, ομιλία, φωτογραφίες και διάφορα άλλα παλαβά. Το κινητό μόνο καφέ δέν μου έχει φτιάξει. Ακόμα. Η πρόταση μου είναι, να πας σε κάποιο Νοκια service να του ρίξουν μία ματιά. Μήπως είναι ελαττωματικό. Γιατί με αύτα που έγραψες τι άλλο να πώ……

Βασίλης

@ Timotheos
Κατ’ αρχάς καλησπέρα!
Κοίταξε, γενικά στο παραπάνω πόστ ανέφερα το τι με δυσαρεστεί με το κινητό που έχω… Στην αντίθετη όχθη θα έλεγα οτι έχει εξαιρετική κάμερα (παρόλο που μονο στα 9 ΜP είναι ευρεία η φωτο) το λογισμικό του είναι ”πρακτικά” σχεδιασμένο με τις 3 οθόνες και τις ειδήσεις στην επιφάνεια εργασίας και τα ovimaps είχαν τα πάντα απο ότι έχω ψάξει μέχρι τώρα…Ακου τώρα ιστορία: ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΟΛΛΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ, ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΕΠΙ 4 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ και εγώ ήμουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προσπαθώντωας να πείσω την παρέα μου οτι ΔΕΝ το κάνω επίτηδες και οτι ΔΕΝ ξεκκολάει και οτι ΔΕΝ βγαίνει η μπαταρία… συγγνώμη μετα απ’ όλα αυτά η Nokia βγάζει ένα ίδιο απ’ οτι κατάλαβα τηλέφωνο και θα ζητάει 500 ευρώ;;; Και συγγνώμη φίλε Τιμόθεε, επειδή ο πατέρας μου (μυστήριο ακούγεται!) έχει το iphone 3gs, πιστεύω οτι η εμπειρία χρήσης, η ταχύτητα, οι εφαρμογές, η ποιότητα κατασκευής, οι διαστάσεις, είναι αντικειμενικά και αμερόληπτα ανώτερα απο το Ν8…

aggelos

@orestis φιλε δεν το λεω ειρωνικα το λεω γιατι εχω δουλεψει android και εχω symbian S60 5th edition (SE satio) και τα κοληματα που τρωει ειναι απελπιστικα μου βγαζει πολυ συχνα τουλαχιστον 1-2 φορες την εβδομαδα ενα μην να μην αφαιρω την καρτα μνημης χωρις να κανω ασφαλη καταργηση ενω δεν την αγγιζω καν ισα ισα που εκεινη την ωρα ακουω μουσικη μετα γιατι να μην ειμαι απογοητευμενος και τα ιδια μου κανει και με το Ndrive (GPS) η τρωει σκαλωματα στο ασχετο με το μενου και τετοια και εχει CPU στα 600Mhz ειναι μετα απο αυτο να μην θες να πας σε android?

FarmaS

Ειδα στο symbian anna οτι εχουν αλλαξει το συστημα για να γραφεις μηνυματα σε στυλ querty.. γνωριζει κανεις αν θα εχει επιλογη για να μπορεις να γραφεις κ με τον παλιο τροπο ? οπως ειναι δλδ τωρα για το Ν8..

orestis

@FarmaS Ναι υπάρχει και το γνωστό αριθμητικό πληκτρολόγιο! Μπορείς να το ρυθμίσεις!

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΡΙΣΑ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!
ΕΧΩ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΔΩ Κ 9 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΝΟΚΙΑ Ν8.ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΚΟΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΚΙΑ Η ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ….ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΟΛΗΣΩ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΣΩΜΑΤΟΜΕΝΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Κ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Timotheos

Λευτέρης πηγενε ρυθμίσεις τηλέφωνο διαχείρηση τηλεφώνου εργοστασιακες ρυθμίσεις διαγραφή δεδομένων και επαναφορά. Πρόσεχε!!!!! Κανε πρώτα back up όλα τα αρχεία σου σε ενα φλασακι, η σε μια καρτουλα micro SD την οποια πέρνει το τηλέφωνο

Μαριάντζελα

τελικά άδικα διάλεξα το Χ7,για πέταμα είναι.εδώ και 4 ώρες είναι κολλημένο με την οθόνη ανοιχτή και δεν συνδέεται στον υπολογιστή.δεν ξέρω τι να κάνω.καμιά λύση;

Μαριάντζελα

επίσης,αν μου προτείνετε reset,πείτε μου και τον τρόπο να το κάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.