Nokia X7, Το Symbian είναι εδώ [μέχρι να φύγει]

H ημέρα της κυκλοφορίας του νέου Nokia X7 φαίνεται πως πλησιάζει, καθώς η Three Αγγλίας ανέβασε δύο promo video στο YouTube με το κινητό και τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Symbian. Το Nokia X7 σε συνδυασμό με το αναβαθμισμένο Symbian υπόσχεται γρηγορότερη εναλλαγή οθονών, βελτιωμένο browser και επιτέλους QWERTY πληκτρολόγιο σε portait mode.

Update: Ανακοινώθηκε από την Three στην Αγγλία, με λειτουργικό Symbian Anna και 256 MB RAM, αλλά χωρίς περισσότερες πληροφορίες για τη CPU ή την τιμή του.

https://www.youtube.com/watch?v=QXswtCa7Qeo&feature=player_embedded

Τα χαρακτηριστικά του Nokia X7 είναι αρκετά αξιόλογα, με την οθόνη του να αγγίζει τις 4 ίντσες και να είναι ίδια με την πολύ καλή οθόνη του Nokia E7, η εσωτερική του μνήμη θα είναι 8GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτα microSD κατά 32GB, ενώ η κάμερα του θα είναι της τάξης των 8 Megapixel με fixed focus.

Σύμφωνα με όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα ο επεξεργαστής του θα τρέχει στα 720 MHz και η μνήμη του θα φτάνει τα 256 MB. Με τον ανταγωνισμό να είναι έντονος πάντως, δεν αποκλείεται να έχει υπάρξει κάποια αλλαγή σε αυτά τα χαρακτηριστικά με το αυριανό event της Nokia στο Λονδίνο να αναμένεται με ενδιαφέρον.

Πάντως το video που ακολουθεί, επικεντρώνεται στις αλλαγές που έχουν υπάρξει στο Symbian, οι οποίες έρχονται να διορθώσουν κάποια πολύ μελανά σημεία του λειτουργικού. Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς ότι η εναλλαγή των αρχικών οθονών γίνεται πολύ πιο γρήγορα, ενώ τα widget πλέον να μπορούν να αλλάζουν μέγεθος. Μεγάλες αλλαγές υπάρχουν και στον browser της Nokia, όχι μόνο ως προς την ταχύτητα, αλλά και ως προς το interface. Οι εφαρμογές φαίνεται να ανοίγουν πιο ομαλά και η λαϊκή απαίτηση του QWERTY πληκτρολογίου, επιτέλους υλοποιήθηκε.

Το αυριανό event της φινλανδικής εταιρίας αναμένουμε μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα νέα της μοντέλα, αλλά όπως και να’ χει οι προσθήκες αυτές μοιάζουν με το φιλί της ζωής για το Symbian και αυτό που μένει να δούμε είναι για πόσο ακόμα καιρό θα μας απασχολεί.

, Nokia X7, Το Symbian είναι εδώ [μέχρι να φύγει]

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos

Αυτή η NOKIA να βάζει πάντα αυτούς τους απίστευτα γρήγορους επεξεργαστές…

Marios Basileiou

Δεν με ενθουσιασε,ωραια χαρακτηριστικα δεν λεω και ομορφο αλλα αυτο τον επεξεργαστη και τα ραμ τι τα βαλανε??Μηπως ξεχασαν να κοιταξουν που βρισκεται ο ανταγωνισμος??Το αστειο ειναι να το δινουν και στις ιδιες τιμες που προφανως ετσι θα γινει!!!
Μπορω να πω απογοητευτηκα…περιμενα να δω καμια μεγαλη αλλαγη στα symbian αλλα……
Ας τα αποσυρουν απο τωρα και να μην το παλευουν αλλο!!!

argiriscuderias

συμφωνω απολυτα..συμφωνα με τον ανταγωνισμο με τετοια χαρακτηριστικα μονο αμα κανει 250 με 300 μαχ θα πιασει αμα το κοπανισουν 600αρι και,θα πατωσει..

Antonis

Ουαου.Με ποροσες nokia με τον επεξεργαστη 720mhz και αυτη η μνημη τερας 256mb ποποποπο καταπλικτικο.Περα ομως απο την πλακα εχει ωραιο design.

thanos

Παιζει σε αλλη κατηγορια.Εχει 4 ηχεια.Ειναι καθαρα μουσικο smartphone.Εγω πιστευω θα πουλησει τρελλα.

Dimitris

Συνέχεια η ίδια καραμέλα με την ξερή σύγκριση αριθμών που αφορούν τεχνικά χαρακτηριστικά. Αν μια συσκευή δουλεύει όπως πρέπει τι σημασία έχουν τα νούμερα? Χρησιμοποιήστε μια συσκευή για αρκετό διάστημα και αν δεν δουλεύει σωστά γιατί έχει Χ μνήμη ή Υ Mhz τότε κράξτε όσο θέλετε.

SonicYouth

Τι να τους κανει τους επεξεργαστές και την ram το συγκεκριμένο λειτουργικο που λέγεται symbian? Ουτε πολλες απαιτησεις εχει ουτε πολλες δυνατοτητες.

nik0s

Βλεπω μια μανια με την cpu,αφου το λειτουργικο δεν χρειαζεται κατι παραπανω.Τα wp7 με 1ghz πανε ποιο γρηγορα και απο τα νεα κινητα με τα dual core.Γενικα το software κανει την διαφορα.

Someone

Πολύ καλο και ας είναι symbian πράγματι εκανε καλυ δουλεια η nokia εξελιζοντας το αν και άργησε πολύ…
Οσο για τον επεξεργαστή κουλαρετε λιγο, ακομα και τα 720mhz Cpu & 256Mbyte Ram φτάνουν και περισσεύουν αρκεί να γίνεται καλή διαχείριση, μην πέσετε στην παγίδα να το συγκρίνεται με laptop/desktop Πχ win7X64 που με λιγα tab’s και προγράμματα ανοιχτά καταβροχθίζουν 1,5Gb ram.

Θα ηθελα πολυ να συνεχισει να υπάρχει και να εξελίσσεται το symbian αλλα αυστηρά για νοκια οχι αλλες συσκευες γιατι δεν υπάρχει υποστιριξη.

Sotiris

Απλα .. Τραγικο …

giannis

οκ όλα εξαρτώνται απο την τιμή όπως πάντα.Ότι και να παίρνεις απο σπίτι-αυτοκίνητο κινητά κτλ το άν είναι καλό εξαρτάτε απο την τιμή.
Αν το βγάλουν στην αγορά με τιμή απο 350 μέχρι 400-430 οκ επειδή είναι και όμορφο πιστεύω πως θα πάει καλά.Αν κάνουν το λάθος να το κοστολογήσουν σαν high-end τηλέφωνο ενώ δεν είναι τότε και εμείς θα βγούμε χαμένοι σαν καταναλωτές αλλά και αυτοί που δεν θα πετύχουν καλές πωλήσεις.

Ξέρουμε αν θα υπάρχει live παρουσίαση και του event της nokia αλλά και της HTC που αν δεν κάνω λάθος θα γίνουν την ίδια μέρα?
Κώστα φέτος λόγω οικονομικής κρίσης δεν θα παραστείς?αν θυμάμαι καλά πέρσι πρέπει να είχες πάει(που σε είχαν απαγάγει οι άνθρωποι της HTC απο το event της Nokia…)
Καλά θυμάμαι?

orestis

Απλά το κινητό δεν απευθύνεται στους περισσότερους από εσάς που σχολιάσατε! Όσο και να μη σας αρέσει το νέο symbian και το συγκεκριμένο κινητό θα πάνε άψογα αυτή τη χρονιά! Και ας το κοστολογήσουν και σαν high end από τη στιγμή που θα αξίζει σε ποιότητα κατασκευής, ήχο και mobile gaming! Επειδή έχει διαφορετικές δυνατότητες δε σημαίνει ότι δεν αξίζει όσο ένα υπερτιμημένο htc!

chris0v

Μηπως ξερετε πανω κατω ποσο θα κοστιζει στην Ελλαδα και ποια εταιρια θα το φερει?

orestis

Λογικά θα είναι κανένα 100-150αρι κάτω από το e7! Λόγω και του καινούριου λειτουργικού δε θα πέσει πολύ η τιμή!

GeorgeD

Με ποιά ακριβώς λογική βάζουν fix focus camera;
Επίσης με ποιά λογική κοστολογούν τόσο υψηλά τις συσκευές τους;
Η htc βγάζει συσκευές ποιοτικές με high end hardware και πρέπει να πληρώνει κ άδειες για τα λειτουργικά οπού ενσωματώνει,η nokia με ποιά λογική κοστολογεί τις συσκευές της με αυτές τις τιμές;
Η σχεδίαση του κινητού για εμένα είναι αδιάφορη,ούτε κρύο ούτε ζέστη…
Το μόνο χτυπητό θετικό στο κινητό είναι τα 4 ηχεία…Όσο για το symbian μπορεί η nokia να προσπαθεί να το σώσει αλλά εφόσων έχει σκοπό να το εγκαταλήψει δεν έχουν νόημα οι προσπάθειες που κάνει…

Nickolas

Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο υπάρχει τέτοιο μίσος προς τα symbian κινητά, σίγουρα τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους δεν είναι οτι πιο σύγχρονο αυτή τη στιγμή, ωστόσο σε ταχύτητα δεν υπολείπονται των υπολοίπων και το λέω επειδή τυχαίνει να έχω χρησιμοποίησει και άλλα λειτουργικά και συσκευές διαφόρων κατασκευαστών. Όσον αφορά τις δυνατότητες που έχει το symbian 3 έχω μείνει εντελώς ευχαριστημένος με το n8. Δε νομίζω οτι μπορείς εύκολα να βρείς κινητό που να μπορείς να του συνδέσεις USB stick και να ανταλλαξεις αρχεία απευθείας, να κατεβάζεις torrent απευθείας στο κινητό σου, η συσκευή σου να γίνεται wifi hotspot για να μοιράζεσαι με άλλους το internet, να μπορείς να κατεβάζεις βίντεο απο YouTube ανάλυσης μέχρι 720p, και με τον fm transmitter να ακούω τα μουσικά κομμάτια που έχω στο κινητό μου σε κάποιο ραδιόφωνο όπως αυτό του αυτοκινήτου. Αλήθεια είπα οτι όλα αυτά μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα και μόνο με 256 ram? Αν κάποιος μπει στο ovi store θα δει οτι υπάρχουν πια παρά πολλά προγράμματα αλλά και πολλά παιχνίδια όπως αυτά που βρίσκονται σε άλλες πλατφόρμες. Και επειδή ξέφυγα και λιγάκι από το θέμα, το x7 μου αρέσει πολύ σαν εμφάνιση αλλά αν δεν το τιμολογήσουν σωστά… Συνέχεια »

fred

μου προκαλει πλεον αηδια το interface toy symbian.το εχω σκυλοβαρεθει

sofia

Ότι πρόλαβες να το δεις μέσα από αυτό το βιντεάκι ας πούμε! Εκτός του ότι αυτά που έδειξε διέφεραν κατά πολύ από το προηγούμενο symbian! Τελοσπάντων! Αρχικά, (πριν βγουν τα smartphones) όπως οι περισσότεροι έτσι και εγώ είχα nokia! Επειδή είμαι δεκτική στις αλλαγές και δεν ταυτίζμαι με τις εταιρείες όπως οι περισσότεροι πήγα για δοκιμή στα samsung με τις απίστευτες οθόνες και απογοητεύτηκα.. Τώρα έχω htc και είμαι χειρότερα απογοητευμένη παρόλο που θέλω να πιστεύω πως ίσως έπεσα σε ελαττωματικό μοντέλο(η θύρα των ακουστικών χάλασε στους 5 μήνες, το κινητό έκανε συνέχεια restart και δεν αντιδρούσε κάποιες φορές η οθόνη στο homescreen)! Μετά από όλα αυτά μάλλον θα επιστρέψω στην κατ’ εμέ πιο αξιόπιστη εταιρεία στον πλανήτη Γη! To επόμενο κινητό μου μάλλον θα είναι αυτό!:)

με 380 ευρώ, εξελιγμένο Symbian, 4άρα οθόνη μήπως τελικά προηγείται από τον ανταγωνισμό, τουλάχιστον στο πακέτο value for money;

fred

Δεν αναφερθηκα στο συγκεκριμενο βιντεακι.αλλα γενικα για το symbian.κ ουτε υποστηριξα πως δεν ειναι καλο τηλεφωνο.ο καθενας εχει την εμπειρια του,κ την πρωσοπικη του γνωμη. Δεν γινεται να συμφωνουμε ολοι.αλλα δεν μπορεις να το καταλαβεις απο οτι φαινεται…

sofia

@fred Αν από όλα αυτά που είπα κατάλαβες αυτό τότε δεν έχω εγώ το πρόβλημα! Ούτε σε προσέβαλα κάπως! Γι αυτό πρόσεχε πως μιλάς γιατί ούτε με ξέρεις ούτε σε ξέρω!

fred

Εχω 3210,3310 κ ενα 7210 αν δεν κανω λαθος.ειχε κ εγχρωμη οθονη(μπορει να κανω λαθος,δεν θυμαμαι καλα,συγνωμη).θα τρελαθουμε τελειως….

orestis

Καμμένη υπόθεση και τα 3 σας!:S

Χρήστος

Εγώ πάντος πιστεύω ότι ανεξάρτητα απ’την τιμή το κινητό είναι πολύ καλό και όσον αφορά για τα GHz και τα σχετικά πιστεύω ότι τα νούμερα δεν σημαίνουν απόλυτα κάτι.Άμα είναι γρήγορο το firmware δεν υπάρχει πρόβλημα.Και ούτε θα είχα πρόβλημα να τα έδινα τα λεφτά ακόμα κι αν κάνει 500 και πάνω που είναι πολύ πιθανό.Πάντος γενικά είμαι ευχαριστημένος από Symbian γιατί και τώρα κινητό Symbian έχω οπότε μιλάω ανεπιφύλακτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.