«Not like everybody else» λέει η Nokia μετά την εξαγορά από Microsoft

Μόλις την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η εξαγορά του τμήματος Συσκευών και Υπηρεσιών της Nokia από την Microsoft επικυρώνοντας έτσι το deal που είχε κλείσει από τον Σεπτέμβριο του 2013. Αν και η Microsoft δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το πως θα ονομάσει τις συσκευές, σήμερα κυκλοφόρησε η πρώτη διαφήμιση.

Το concept της διαφήμισης είναι να δείξει ότι όσοι χρησιμοποιούν τα Lumia ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους χρήστες οι οποίοι παρουσιάζονται με γκρίζα χρώματα. O κάτοχος ενός Nokia Lumia 1020 είναι ο μόνος που παρουσιάζεται μέσα στο χώμα και βλέπει άλλη μια κάτοχο Nokia Lumia 2520 tablet η οποία ξεχωρίζει από το ασπρόμαυρο χρώμα που κυριαρχεί. Σε όλη τη διάρκεια του video ακούγεται «Not like everybody else». Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται πως η Μicrosoft θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της. Μιας και τα Nokia Lumia τρεχουν με Windows Phone, η Microsoft ίσως θέλει να προκαλέσει Android και iOS μέσω της διαφήμισης.

, «Not like everybody else» λέει η Nokia μετά την εξαγορά από Microsoft

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris

Πρόσφατη έρευνα της wall street journal βάζει πλάκα στις δήθεν ειδήσεις περι δυναμικής ανάπτυξης της πλατφόρμας υποστηρίζοντας πως με δυσκολία θα ξεπεράσει παγκόσμια το 4% το 2014 ενώ μέχρι το 2019 μπόρει να έχει στην καλύτερη περίπτωση ακουμπήσει το 7% πράγματα που επιβεβαιώνονται και απο σωρία άλλων ερευνών.Οπότε τα περί δυναμικότητας είναι απλά εντελώς άστοχα.Πάντα πάτος θα είναι.

Πέτρος Π

@Chris : Τι σαχλαμάρες είναι αυτές, μπορείς να μας δώσεις την πηγή που λές? Πως λένε οτι μέχρι το 2019 μπορεί να έχουν το 7%?? Δηλαδή αυτό είναι έρευνα ή η πρόβλεψη της Πυθίας?? Ο καθένας το μακρύ και το κοντό του….

Alexis

Έχει δίκιο ο Chris…η Microsoft έχει μόνο το επίσημο 80% των ΛΣ, ανεπίσημα με τα πειρατικά ξεπερνάει το 95%, στους Η/Υ. Για το compact OS των Windows Phone, απο τα 8 και μετά ενσωματώθηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά, κι ακόμα συνεχίζουν, στα Windows 8. H Microsoft είναι η μοναδική εταιρεία που έχει συνδυάσει κινητό, ταμπλετ, κονσόλα και Η/Υ…σε 1.

νικ

@chris απαραδεκτο σχολιο παραπεμπει αλλου κ ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του.

minas

Υπάρχει μια μελέτη από το IDC (International Data Corporation) που βγήκε φέτος και που δίνει αναμενόμενο 4% μερίδιο στα windows το 2014 και 7% το 2018. Παραμένει πάντως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λειτουργικό με σχεδόν 30% ετήσια αύξηση! Οι αριθμοί μπορούν πάντα να διαβαστούν με πολλούς τρόπους! Δεν καταλαβαίνω τα επικριτικά σχόλια στον Chris! Για τη λέξη πάτος;;;
Μελέτη είναι, μπορεί και να μην βγει, εξαρτάται από τις υποθέσεις που έχουν κάνει.

nikos

O Chris απλά μισεί μέχρι αηδίας τα τα windows phone και λέει ότι παπαρια του κατεβει στο κεφάλι.ουτε ο ίδιος ο θεός δεν ξέρει τι θα γίνει το 2019 κι αυτός χάφτει και υπερηφανευεται ότι ακούει.σταματα γιατί ξεφτιλιζεσαι

Genesis

πολύ υποτίμηση απέναντι της microsoft.
ρε chris το καταλάβαμε μισείς την microsoft αλλά μην λες πράγματα που κανείς δεν τα ξέρει.

manolis

εγώ θα πρότεινα όλοι να μάθουν να χειρίζονται Windows γιατί το μέλλον τους ανήκει.
Υπάρχουν κ άλλες έρευνες που αναφέρουν πάνω 15% μέχρι το 2020…
Μην ξεχνάτε επίσης πως τα windows ειναι ηδη σε κάθε σπίτι με άλλο τρόπο και πως όποιος έχει το μαχαίρι και το πεπόνι αν θελήσει φέρνει τα πάνω κάτω.

Γιάννης

Πολύ αισιόδοξο το βλέπω το 7% για το μέλλον, το 2014 το λειτουργικό της MS ήδη χάνει και άλλο έδαφος…

https://www.winbeta.org/news/kantar-windows-phone-market-share-sees-slight-decline-europe

Το iOS πέφτει αρκετά στις πολύ σημαντικές αγορές των ΗΠΑ και Κίνας , κερδίζει όμως μερίδιο στην Ιαπωνία.

Genesis

ωχ το προηγούμενο σχόλιο μου είναι λίγο άκυρο άλλο κατάλαβα εγώ νομίζω, τέλος πάντων.

εντάξει παιδιά δεν ξέρουμε ακόμη πόσο καλά θα πάει αλλά γνώμη μου και εγώ πιστεύω ότι τα wp θα είναι το μέλλον ητε αρέσει σε κάποιους είτε όχι εγώ τουλάχιστον αυτό πιστεύω.

αντωνης

ρε μην λετε ότι θελετε ποιος μπορουσε το 2009 να προβλεψει τι θα γινει το 2015 ,με τα σημερινα δεδομενα μπορεις να κανεις μια προβλεψη αλλα τα δεδομενα συνεχως αλλαζουν

Γιάννης

Θα μπορούσε η Nokia όπως και οι υπόλοιποι να βγάλει ΚΑΙ android συσκευές , αν δεν πήγαινε καλά το λειτουργικό (πράγμα απίθανο όταν το υποστήριζαν τότε κολοσσοί όπως Sony , HTC , Motorola κτλ.) θα υπήρχε και plan Β με Win Phones. Τώρα βλέπουμε διαφημίσεις όπως..

The new Nokia X family Your Fastlane to Android apps

Και κουνάμε το κεφάλι μας με θλίψη , too little , too late…..

Chris

Ναι έχετε μαζευτεί όλοι οι κάτοχοι wp μαζί και παρηγορείτε ο ένας τον άλλον με ειδήσεις χαρούμενες. Γιατί δεν παραδέχεστε την πολύ κακή σας επένδυση και αφήστε τα επικριτικά σχόλια στο πρόσωπο μου. Επίσης ανέφερα έρευνα της wall street journal άρα θα την βρείτε. Επίσης κάνετε ενα search windows phone market share google news και θα δείτε περίτρανα πως πάει χάλια. Όσα αναφέρω είναι εμπριστατωμένα.Eπίσης δεν έκανα προσωπική επίθεση σε κανέναν.

Πέτρος

Παιδιά, συγγνώμη, κι εγώ wp έχω και μου αρέσουν πολύ αλλά δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.

takis m

Πιστευω οτι πολλά πράγματα για το μέλλον της ms θά κριθούν με τα win 8.1.Αν και αυτά δεν καταφέρουν να δώσουν την ανοδο που περιμένουν τότε ερχονται τα χειρότερα.

Κοσμάς

Πραγματικά δε με νοιάζει τί απαντήσεις θα κάνω στο σχόλό μου.
Αλλά το βρίσκω πολύ θλιβερό να έχει κάποιος ενήλικος απωθημένα και να τα βγάζει στα φόρουμ.
Ποια επεπνδυση λέτε; Σιγά!
Οι πιο πολλοί που αγοράζουν WP παίρνουν συσκευές με φοβερό vfm, δεν είναι τα κορόιδα που δίνουν 700άρες!

Μετά τα ετήσια στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων μόνο μείωση των WP.
Δείτε την έρευνα της Kantar και διαπιστώστε ελεύθερα την για πρώτη φορά κοππωση του Android, με αξιοσημείωτεςμειώσεις μεριδίου σε σοβαρέες αγορές.
Άστε τα WP γιατί βλέπετε μόνο αυτά που θέλετενα δείτε μάλλον.
Τα WP κέχουν σκαμπανεβάσματα σε αγορές, από χρόνο σε χρόνο όμως κερδίζουν!

ΟΚ, καταλαβαίνω το άγχος κάποιων Android fans που τη βρίσκουν με τα φόρουμ ναβγαίνουν ως WP haters, αλλά…

nick

Μετά από 4 χρόνια σε περιβάλλον iOS αποφάσισα διστακτικά να αγοράσω το nokia lumnia 920.Οι πρώτες εντυπώσεις μου εάν εξαιρέσεις την ομαλή κύλιση ήταν μάλλον απογοητευτικές.Είχα την τύχη να πάρω πολύ γρήγορα την αναβάθμιση nokia black όπου το λειτουργικό έδειξε διαφορετικά ενώ καλύφθηκαν πολλές ελλείψεις. Η μεγάλη μου έκπληξη(θετική!!) ήρθε όταν ως developer αναβάθμισα σε 8,1!!. Συνάντησα ένα καινούργιο λειτουργικό. με δυνατότητες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα άλλα λειτουργικά.Η αναβάθμιση αυτή ανέδειξε και τις δυνατότητες του τηλεφώνου, με τις άριστες εφαρμογές της Nokia,της φανταστική κάμερας και τους δωρεάν χάρτες που είναι ένα πάγιο έξοδο σε πολλούς χρήστες άλλων λειτουργικών.. Ως συμπέρασμα.. σας το προτείνω να δοκιμάσετε το λειτουργικό. Ο συνδυασμός συσκευών νόκια και transparent tiles είναι πολύ όμορφος!! Οι εφαρμογές άν και υστερούν σε σχέση με το app store καλύπτουν σχεδόν όλες τις ανάγκες ενός μέσου χρήστη.

GiannisMix

@Chris Οσον αφορα το μελλον των WP εχω ξαναπει το εξης. Προσωπικη γνωμη. Η Microsoft προωθεί τα windows 8 και νεότερα. Κατήργησετα ΧΡ, σε 2-3-4 χρονια θα καταργήσει και τα 7αρια. Κατά συνέπεια όλος ο πλανήτης θα έχει στους υπολογιστές του σπίτι του windows 8 και νεότερα. Είτε αρεσει είτε όχι! Αυτη ειναι η δύναμη της Microsoft και θα το εκμεταλλευτεί! Όταν κάθε μέρα βλέπεις, λοιπόν, live tiles στο PC σου θα είναι φυσικό κι επόμενο να αγοράσεις live tiles και στο κινητό σου! Τουλάχιστον μεγάλο μέρος της αγοράς αυτο θα κάνει. Και είναι δεδομένο κατ’εμε. Οποτε το μελον ειναι λαμπρό για τα WP! Τσπ . Εχω lumia 920, κι ο αδερφός μου SGS4. Εγώ τραβάω φωτογραφίες απ τις εξορμήσεις μας. Φαντάσου τι θα γινόταν αν είχα το 1020. Εγώ χρησιμοποιώ το gps γιατι είναι δωρεάν, δεν χρειάζομαι να έχω δίκτυο στο κινητό (σε κατι κατσικοχωρια που δεν έχει σήμα;; όλοι φωνάζουν να βαλω gps) Ποιος έκανε καλύτερη επένδυση δε ξέρω!! Εγώ το χρησιμοποιώ παντού το κινητό! Όχι απλα για fb! Άλλωστε δεν εχω fb!! Με βοηθαιε σε οτι κάνω! Κυριολεκτικά. Τωρα αν είσαι πιο ψαγμένος και εχεις το μικρόβιο μέσα σου να τα σπας, να τα πειράζεις κτλ οκ!… Συνέχεια »

Genesis

ρε σι chris φαίνεσαι μια χαρά παλικάρι δεν μπορώ να καταλάβω το κόμπλεξ σου απέναντι στα wp, όπως είπε ο GiannisMix είναι το μέλλον, είτε μας αρέσει είτε όχι η ms έχει το πάνω χέρι. το καταλαβαίνω να είσαι fan android και να το στηρίζεις δεν λέω απλά να είσαι αντικειμενικός και να μην το θάβεις τόσο πολύ ένα λειτουργικό που δεν έχεις πιάσει στα χέρια σου και δεν το έχεις χείριστη για μήνες όπως πολλοί εδώ, εμένα μου αρέσουν και τα τρία λειτουργικά αν και τα ios δεν τα έχω χειριστή τόσο πολύ όσο τα άλλα 2, αλλά το να βλέπω μια τόσο σκληρή κρητική και επίθεση απέναντι σε wp από κάποιον που δεν έχει μπει στο κόπο να το χειριστεί για μήνες, που αν το έχεις χειριστή για μήνες οκ τότε δεν σου άρεσε προσωπικά εσένα το καταλαβαίνω αλλά βλέπω ότι εσύ δεν μπορείς να εκθέσεις μια αντικειμενική άποψη… αλλά έχω πει αρκετές φορές το android είναι καλύτερο του wp αλλά πήγαινε τα android 2 χρόνια πίσω και σύγκρινε το με το wp στο 8.1 για να δούμε εκεί πέρα ποιο πατάει ποιο καλά…. τέλος πάντων τι να πω όλοι fans είμαστε κάποιου λειτουργικού συστήματος αλλά λίγο αντικειμενική… Συνέχεια »

Τολης

Προσωπικα πιστευω τα wp εχουν πολυ μελλον.ΜΗ βιαζεστε να τη θαψετε μερικοι κ υποβιβαζεται τον εαυτο σας τοσο χαμηλα με τοσο κακεντρεχη σχολια με ενα λειτουργικο που θεωρητε οντως ? η οχι τελικα τελειωμενο..η ms μπορει γιατι μπορει πραγματικα να φερει τα πανω κατω με τις απαραιτητες κινησεις στην αγορα κ το μονο λαθος κ μονο ειναι απλα οτι καθυστερει σε σχεση με τον ανταγωνισμο.Η εκτιμηση μου ειναι οτι οχι μονο δε θα πατωσει αλλα θα εκτοξευθει μετα ομως απο ενα διαστημα τουλαχιστον 18 μηνων.Οσο για τις ερευνες στη wall street μη ψαρωνετε υπαρχουν συμφεροντα με billions κ με δηλωσεις εκατερωθεν.

Drake

@GiannisMix πολύ πολύ σωστός…Ειδικά το υστερόγραφο!!!
Πιστεύω ότι με την 8.1 θα κλείσει οποιοδήποτε κενό υπάρχει μέχρι στιγμής στα wp. Στο μόνο που υστερούν κάπως είναι στην ποιότητα των εφαρμογών, αν και αυτό δεν είναι και απόλυτο.
ΥΓ.: Κάτοχος και των τριών λειτουργικών…To 1020 όμως είναι ο απόλυτος “σύντροφος” στις εξορμήσεις μου!

Chris

Λοιπόν σήμερα έπιασα στα χέρια μου ενα lumia 600 ενός φίλου μου.Προσωπικά μου έκανε εντύπωση πως πήγαινε σφαίρα για τον δεινόσαυρο που είχε για επεξεργαστή.Επίσης η απόκριση που είχε η οθόνη ήταν εμπειρία που ωφείλω να παραδεχτώ πως android των 700Ε δεν έχουν και γενικά αντίστοιχη απόκριση μόνο σε ios έχω δει. Ωφείλω να παρααδεχτώ πως η κριτική μου ήταν μάλλον υπερβολική για λειτουργικό που χα δει 2 λεπτά μονο στο πλαίσιο. Κατά τ άλλα πολύ χοντρά εικονίδια είδα κατι που με ενοχλούσε ( είχε και παλιά έκδοση WP οπότε αυτό πες δεν ισχύει). Πάντως είναι αλήθεια πως με έβαλε σε σκέψεις για το πόσο γρήγορο και λειτουργικό θα είναι το lumia 930. Μπορώ να παραδεχτώ πως έκανα λάθος κριτική και να ομολογήσω μιας και έχω χρόνια να πάρω κινητό πως τώρα που σκεφτομαι να αλλάξω το 930 είναι μια απο τις πρώτες σκέψεις μου. Συγχαρητήρια στην MS για τους προγραμματιστές της!!!!!!!!!!!!!!!!!!

stavros1211

Μας έστειλε αδιάβαστους ο Chris…

Sot11

Chris μια ερώτηση μόνο. Ο φίλος σου που το βρήκε το lumia 600; Φαντάζομαι κατασκευάστηκε μόνο ένα και το έδωσαν στον φίλο σου……….

GiannisMix

Κανονικα και με τον νομο 😛

Chris

Ρε φίλε 600 άκουσα τόσο είπα. Δεν τα ξέρω τα WP. Μπορεί να είναι άλλο μοντέλο πάντως καταλάβατε τι ήθελα να πώ.

Chris

Να το βρήκα 620 το λένε 20 πάνω 20 κάτω το νόημα έχει σημασία !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πέτρος

Chris, τρέλανέ μας ρε φίλε

Μιχάλης

Το να κατακρίνετε την αγορά χωρίς καν να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα ακόμα ή κάποιο δείγμα γραφής σας κάνει αρκετά αφελείς κάποιους. Το λιγότερο δύο χρόνια χρειάζονται για να δούμε αν αυτό ήταν προς καλό ή προς καλό. Τα νούμερα μπορεί να τα διαβάσει ο καθένας όπως θέλει. Τα συγκεντρωτικά κάθε χρονιάς είναι όμως πιο σημαντικά αν θέλουμε να δούμε αν πάει καλά είτε χάλια είτε έτσι και έτσι.

Γιαννης

Το είχα το 620 και η οθόνη και η κάμερα ήταν για τα μπάζα , που το βλέπει “σούπερ” κινητό ο Chris σηκώνω τα χέρια ψηλά.

konstantine73

Τα πραγματα είναι πολύ απλα…..
Δεν καθεσαι στιγμη στον πισινο σου και θελεις συνεχεια να αλλαζεις την συσκευη σου – να φλασαρεις – και θελεις να μην εχεις κανεναν περιορισμο? (ανοιχτο os) τοτε πας σε android. Δεν σου αρεσει να πειραματίζεσαι και θελεις κατι που με το που το βγαλεις από το κουτι δεν θα κατσεις να ασχοληθείς ιδιατερα μαζι του, δεν σε ενοχλεί η κλειστη αρχιτεκτονικη και γενικως δεν σου αρεσει ρε αδελφε να τρώγεσαι κάθε μερα….τοτε πας σε win phone.

Εχω να πω όμως και κατι τελευταιο…..
Ειμαι εδώ και 3 βδομάδες κατοχος του asus t100 (μην καθομαι τωρα να γραφω λεπτομέρειες οποιος δεν ξερει ας γκουγκλαρει) ε λοιπον εχω βρει ότι touch metro app ηθελα, η εμπειρια χρησης είναι ανωτερη και από ipad air, το touch και το ρολαρισμα απλα επικα. Όλα αυτά με 369 369€. Εδώ λοιπον ms και intel εχουν δωσει τα ρεστα τους (φυσικα και η asus για την φοβερη τιμη που το πλασσαρε) και επεται και συνεχεια.

tiamat

chris 17:50
“windows suck!”

chris 16:40
“windows must die…”

chris 15:03
“there is nothing, but windows!!!!, long live windows!!!!!”

chris θεουλι θελω pm με το τι πινεις γιατι εγω με vodka redbull δε κανω τιποτα ..!!!! :PPP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.