Μεγάλη κόντρα, NOVA vs S-AMOLED vs S-LCD vs AMOLED vs LCD

TechblogTV. Συγκρίνουμε τις δημοφιλέστερες τεχνολογίες οθονών με τη NOVA του LG Optimus Black. Super AMOLED του Samsung Wave, Super LCD του HTC HD7, LCD του LG Optimus 2X, LCD του Huawei X5, AMOLED του HTC Desire. Δοκιμάζουμε να δούμε αν είναι τόσο φωτεινή όσο υπόσχεται.

• Όλα τα κινητά έχουν ρυθμιστεί σε full φωτεινότητα για τις ανάγκες της δοκιμής.
• Κατά τη διάρκεια της δοκιμής δεν είχαμε στη διάθεσή μας τη Retina του iPhone 4 και την Super AMOLED Plus του Samsung Galaxy S II.

, Μεγάλη κόντρα, NOVA vs S-AMOLED vs S-LCD vs AMOLED vs LCD

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

42 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
teodore88

για αρχη, το optimus 2x δεν εχει απλη lcd, εχει ips panel 😉

teodore88

ωραια η δοκιμη.. ευτυχως οι S-lcd εχουν βελτιωθει κατα πολυ! δλδ ενα συγκριτικο μεταξυ desireHD και incredibleS δειχνει τεραστια διαφορα, λες και ειναι αλλη η τεχνολογια.. και οι Samoled εχουν βελτιωθει πολυ απο την οθονη του wave..

Γιώργος Στείρος

Το άσπρο του black είναι πολύ καλύτερο από την samoled, αλλά το μαύρο του είναι γκρι.

Takis

ρε φιλε, σοβαρά, αυτό είναι αξιολόγηση τώρα; με το μάτι;

tasos

μηπως αργοτερα θα μπορουσαμε να μιλησουμε για s amoled plus του samsung galaxy s ll, και πιο καινουριων κινητων για να δουμε τις βελτιωσεις?????

Mpokwsths

Εχει δικιο ο teodore. Αν χαρακτηρισουμε “απλη LCD” την IPS LCD του 2x, τοτε πρεπει να κανουμε το ιδιο και με τη NOVA και με τις καλες S-LCD 3.7 % 4.0 ιντσων της HTC και με τη retina του iphone4, αφου και αυτες In Plane Switching panel χρησιμοποιουν. Απλη -υποδεεστερη- οθονη υπαρχει σε πολλα αλλα κινητα αλλα σιγουρα το optimus 2x δεν ειναι ενα απο αυτα.

Επισης η 4.3 ιντσων της HTC ειναι ελεεινη και ουδεμια σχεση με τις καλες S-LCD των 3.7 & 4 που φορανε τα Desire, Desire Z και Incredible S. Θα ηταν δοκιμο να γινονται με μια τετοια SLCD οι συγκρισεις στο μελλον.

sdaoulas

κωστα στην αρχη του βιντεο αποκαλεις 2 φορες το το LG Optimus 2x ως LG Optimus black. Τελος παντων οποιος τα ξεχωριζει τα κινητα το παραβλεπει. Πολυ καλη η NOVA αλλα θα την ηθελα διπλα στα 2 κορυφαια κατα την γνωμη μου κινητα (SII και iphone 4) οπως ειπε και ο Κωστας δεν ειχε στη διαθεση του,

vagosnet

ρε παιδια εχω μπερδευτει!!το hd7 τι οθονη εχει τελικα?lcd ή s-lcd?στο gsmarena αναφερουν lcd ενω αλλου οπως και στο techblog s-lcd….τι παιζει?

fred

οι διαφορες φαινονται μια χαρα,οντως οι almoled μπλεδιζουν λιγο στο ασπρο κ στις lcd το μαυρο ειναι γκρι.τωρα για την φωτεινοτητα της nova,ειναι πολυ καλυτερη απο τις αλλες οπως το βλεπω εγω,σε αυτο το συγκριτικο(με αυτα τα κινητα).

djore

Εντάξει ρε παιδιά δεν έγινε και τίποτα … ένταξη ήταν λίγο ατυχές το συγκριτικό αλλά κάποια συμπεράσματα βγαίνουν … Είναι δύσκολο να αποδοθεί σωστά στο βίντεο αυτό που βλέπει … Εγώ θα ήθελα να δω η έστω να ακούσω (αφου στο video θα είναι δύσκολο να φανεί ) τη απόδοση της Νοva έξω στον ήλιο . Ο κύριος ανταγωνιστής του κινητού στη κατηγορία του για μένα είναι το Galaxy S και nexus S και θα ηθελα να γίνει σύγκριση με αυτά καθώς και όπως και με τα κορυφαία iphone και S2 . Πάντως για το Black εμένα μα αρέσει το design του καθώς επήσης θετικό ότι το service της LG στην Ελλάδα είναι απο τα καλύτερα …
Τι κινητό θα παίρνατε εσείς με 350 400 ευρό ( και λιγότερα γίνεται ) . Ασε που μου έχει μπεί στο ματι και το Optimus 7 για τα 200 ευρό που ζητάει η voda είναι ότι πρέπει αλλά δεν ξέρω τι λένε τα windows phone 7 .

Manos

ωραίο μπράβο!

jim

Θα κανεις καμια συγκριση με ολες;και με την retina εννοω….

Silender

Πολύ καλή παρουσίαση.

Ευχαριστούμε.

lampros

Πολυ καλο μπραβο..
Αλλα θα ηθελα να δω την super amoled του galaxy s..
Νομιζω ειναι ποιο καλη……

Mpokwsths

Ηρεμία με την οθονη του iphone4. Μια απλη S-IPS ειναι με καλο contrast. Απο πλευρας χρωματκης πιστοτητας και κορεσμου ειναι πολυ πισω απο τον ανταγωνισμο. Τα εντονα χρωματα αποτυγχανει παταγωδως να τα αναπαραστησει. Απο την αλλη οι Amoled το παρακανουν, απεικονιζουν τους μεσσαιους χρωματικους τονους πολυ πιο εντονους απο οσο πρεπει, με αποτελεσμα τα προσωπα να φαινονται σαν ηλιοκαμενα. Οι περισσοτεροι εντυπωσιαζονται απο τα υπερβολικα εντονα χρωματα των AMOLED. και δε βλεπουν τα αρνητικα τους.

Για εμενα οι καλες S-LCD της HTC (δηλαδη αυτες των 3.7 και 4 ιντσων) τα καταφερνουν καλυτερα. Ευρυ χρωματικο φασμα και επιτυχημενη αναπαρασταση ολων των χρωματικων τονων. Επισης πολυ μεγαλες γωνιες θεασης.

Mitsos_The_Great

Φοβερή σύγκριση Κώστα. Άρα καταλήγουμε ότι η καλύτερη είναι η NOVA της LG.

Spiros

https://www.youtube.com/watch?v=8d1eCnLisUE&feature=related
Πολυ καλυτερη απο αυτη του iphone 4

symmetryboy

Ρε παιδια ειμαι ο μονος που θα ηθελε ενα nokia e7 (ή ενα c6-01) στη συγκριση….;
Ολες οι amoled δεν ειναι ιδιες και εχουν εξελιχθει απο το desire…
Το καταλαβαινω να μην υπαρχει στο συγκεκριμενο τεστ αλλα δεν υπηρχε ουτε αναφορα… (οπως της retina και της super amoled plus)

Samo

Κώστα, Super Amoled ή Nova του Black;
Ρωτάω γιατί τα έχεις δουλέψει και τα δύο..!

πάνος

πολυ καλό συγκριτικό βεβαια λείπει η τεχνολογία της Sony την οποια την εχω συγκρίνει με super amoled και πραγματικά για μένα ειναι κλάσης ανώτερη και πιο φυσική. θα ηθελα να την δω δίπλα στη nova καποια στιγμη.

πανος

nova και amoled σου καθονται ωραια στο ματι

Παναγιώτης Γ.

εγώ θα ψηφίσω NOVA για τα δύσκολα μεσημέρια του καλοκαιριού στην παραλία

NikosVolos

Σιγουρα ειναι πιο φωτεινη η Nova χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι και η πιο ποιοτικη…
εγω παντως θα ηθελα να δω τετοιο συγκριτικο με GS2 – I4 – 2Χ και ΑRC εκει θα φαινοταν αν ειναι πιο ‘φωτεινη’ η Nova.

manos

Γιατι δε βγαζουν με led; :O

tasos

τι λετε, η retina δεν χαρακτηριζετε ετσι για το contrast της, αλλα για την δυνατοτητα της να εχει 300 πιξελ ανα ιντσα, ασε που το galaxy s εχει καλυτερο contrast, και απεικονηση, αλλα οχι ευκρινια.τελος, η retina ειναι ειδος tft.μαθετε να ξεχωριζετε τα ειδη.
λοιπον εχει ως εξης: resistive k capacitive. capacitive= TFT- LCD,LED
TFT-LCD=sLCD,NOVA,LCD
LED=AMOLED,OLED,LED,sAMOLED,sAMOLED plus.

δεν εβαλα την ρετινα μεσα, και η resistive διακρινονται για την αντοχη,ειναι πλαστικες, και οχι multitouch

giannis

Μπράβο Κώστα για την σύγκριση και όπως πάντα την καλή δουλειά

Όσοι διαμαρτύρεστε ρε παιδιά χαλαρώστε λίγο.Και γω θα ήθελα να δώ και άλλα δίπλα αλλά για σκεφτήτε πόσο εύκολο είναι αυτό.Σκεφτήτε και μόνο πόσο κοστίζουν(αμα σου την πεσουν Κώστα βάλτα στην τσέπη και τρέχα)

Επίσης εκεί που τα αλλάζεις θέση είναι σαν να παίζεις “εδώ παπάς εκεί παπάς”
Χαχαχα

Thanos Kyparissis

Παιδες calm down, ο Κωστας προσπαθει να κανει το καλυτερο για εμας και για το Blog ,πρωτα απο ολα μαθετε να διαβαζετε , να βγαζετε συμπερασματα και οχι απλα να πατατε οπου γραφει “play”.
Το παιδι γραφει “Δοκιμάζουμε να δούμε αν είναι τόσο φωτεινή όσο υπόσχεται.”.
Ουτε πως φαινεται στον ηλιο ουτε πως φαινεται απο διαφορετικες οπτικες γωνιες!
Στο κατω κατω αν θελετε να συγκρινετε μονοι σας παντε βρειτε ολα αυτα τα κινητα ,σηκωστε και ενα Blog – βγαλτε τα συμπερασματα σας και εγω ειμαι μαζι σας.
Ελεος ποια ,ειπαμε να κρινουμε οταν κατι δεν μας αρεσει ωστε να γινει καλυτερο, οχι ομως να απαιτουμε κιολας.

Τελος παντων.
Κωστα η συγκριση ηταν πολυ ωραια και ευστοχη, το μονο αρνητικο -κατα την αποψη μου παντα- ηταν οτι η καμερα ισως επρεπε να ειναι λιγο πιο μακρυα και οτι ετρωγες κατι κολληματακια με το ονομα του Wave.

Αιντε σιγα σιγα να’ρθουν το Sensation το SII και ολα τα “μωρα” να πήξουμε απο συγκρισεις 🙂

idnik

Παιδιά η nova το ξασπρισμενο πράγμα είναι αυτο;; Δεν μαρεσει καθόλου. Εκτός αν φαίνεται έτσι απο το βιντεακι.
Για μένα καλύτερη η s amoled του samsung

mpokwsths

@tasos:

Έχεις μπερδέψει τη βούρτσα με την ….
Άλλο LED, το οποίο είναι τεχνικη για ετερόφωτο φωτισμό σε TFT panel και άλλο η τεχνολογία OLED (Organic LED). Δεν έχεις ακούσει τις τηλεοράσεις LED? Τι είναι αυτές? Έχουν AMOLED πανελς? Όχι βέβαια.

Όσο για τη Retina, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα όνομα που έδωσε η Apple στη συγκεκριμένη οθόνη για την υψηλή της ευκρίνεια. Όπως η LG στη NOVA για την υψηλή της φωτεινότητα. Και η μεν και η δε, όπως και οι S-LCD 3.7 & 4.0 ιντσών της HTC είναι IPS LCD panels.

Kostashd2

το HD7 δεν εχει SLCD ετσι λενε τα μαγαζια που την πουλανε.. το κουτι δεν λεει κατι τετοιο..
SLCD εχει το HD7S και η διαφορα φαινετε ιδικα στο μαυρο
https://www.youtube.com/watch?v=9Vv5LPo-LGw

Manos

Δηλαδή με λίγα λόγια το επόμενο στάδιο εξέλιξής οθονών θα είναι “καθαρό” LED;

Spiros

Το πηρα σημερα απο την WIND τι iphone 4 και χαζαμαρες ολα τα λευτα ειναι το κινητο !!!!

Manos

ακριβώς όπως το πες!! “όλα τα ΛΕΦΤΑ”

akis

@Spiros: δεν ξέρω τι λες εσύ… αλλα το iphone 4 είναι κορυφή!

Apple ftw!!!!!

Marios Basileiou

@tasos Σε βλέπω εδώ και λίγες μέρες είσαι λίγο επιθετικός,θα σε παρακαλούσα να ηρεμήσεις λίγο. Και για να μην μεταφέρουμε ανακριβιες. 1.Η retina display χαρακτηρίζεται για τα 326 pixels ανά ιντζα. 2.Το 800:1 Contrast της retina display είναι αρκετά μεγάλος αριθμός πράμα που δείχνει καλύτερα το άσπρο και το μαύρο !! 3.H retina δεν είναι είδος TFT έτσι όπως το εννοείς! Είναι LCD(liquid crystal display) που χρησιμοποιεί TFT(thin-film transistor) τεχνολογία και τεχνολογία IPS (In-Plane Switching technology) 4.Για την ιεραρχία δεν θα μιλήσω καν καθώς την βρίσκω ανακριβές! 5. H resistive δεν είναι αποδεδειγμένο πουθενά ότι είναι πιο ανθεκτικές αντιθέτως λόγω της αυξημένης πίεσης που δέχονται είναι πιο επιρρεπής στις ζημίες και στα γδαρσίματα. Από την άλλη πάλι υπάρχουν και resistive με multitouch και φτιαγμένες από γυαλί(το ένα πάνελ από τα 2 που διαθέτουν)! Πριν να κάνεις κριτική σε άλλους να είσαι σίγουρος για αυτά που λες, για να μην μεταφέρονται ανακριβιες σε θέματα όπως αυτό που θα διαβάζονται από ανθρώπους που θέλουν να μάθουν τις διάφορες! Ο Κώστας απλά ήθελε να μεταφέρει την εντύπωση που του έκανε η οθόνη τύπου NOVA συγκρίνοντας την φωτεινότητα της με τις άλλες οθόνες! Προσωπικά προτιμάω Amoled και Super Amoled καθώς θεωρώ ότι η LCD,SLCD… Συνέχεια »

tasos

οπααααααααα, μισοοοοοοοο, ποτε εκανα κριτικη στον Κωστα, αντιθετως τον συγχερω για την εξαιρετικη δουλεια που κανει, δεν ειμε επιθετικος, με αποπηρατε, απλος προσπαθησα να κατηγοριοποιησω τα ειδη των οθονων, και mpokwsths οσον αφορα την retina αυτο ειπα, ασχετο τωρα αν εχω καποιες ανακριβειες, και για την resistive, οκ το ξερω , απλος δεν θεωρησα σημαντικο να το αναφερω, μιας και προσπαθουσα να δειξω την διαφορα της με την capacitive,και για αυτο που λετε οτι ειναι ευαισθητες, θα μου επιτρεψετε να διαφωνησω, το ταμπλετ μου (που ελεγα οτι ειναι αισχρο) εχει τετοια οθονη, εχω ριξει 3 φορες νερο πανω του, μου εχει πεσει αρκετες φορες, και δεν εχει παθει κατι. τωρα αν διακρινατε μια επιθετικοτητα στην συμπεριφορα μου, ζητω συγνωμη, και δεν μπορω να τα ξερω ολα, απο αυτο το blog μαθενουμε πολλα, σορρι, ειστε πιο εμπειροι απο μενα, 15 χρονων ειμε και προσπαθω να τα μαθω.

Spiros

Η οθονη του iphone 4 ειναι τεχνολογια LG σημερα που αγορασα το κινητο το LG optimus black το συγκρινα με το iphone 4 του φιλου μου δεν χρειαζετε να εισαι ο ιδικος για να καταλαβεις την διαφορα και φιλε μαριο ουτε καν ψιλοκιτρινιζει οταν λεμε λευκο ειναι καταλευκο και τα χρωματα ειναι ποιο εντονα δεν στραβωνεσαι καθολου, ποιο πανω εχω βαλει και ενα βιντεο που συγκρινουν retina-super amoled-& nova και θα δεις διαφορα αλλα φυσικα το μαυρο της nova θελει λιγη δουλεια ακομα αλλα ειναι νωρις γιατι τωρα μπηκε στο παιχνιδι με της οθονες..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Techblog TechblogTV

Τα πιο δημοφιλή YouTube βίντεο του Techblog για το 2020

‘Hρθε η ώρα να παρουσιάσουμε τα αγαπημένα σας, τα 10 κορυφαία βίντεο του Techblog που είδατε περισσότερο στο κανάλι μας στο YouTube.

Reviews Android Smartphones Smartphones TechblogTV

Vodafone Smart 4G ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Vodafone Smart 4G με οθόνη αφής 4.5 ίντσες LCD IPS ανάλυσης qHD 960×540 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 1.2GHz, μνήμη RAM 1GB, κάμερα 8 Megapixel, Android 4.2 Jelly Bean και φυσικά 4G! Το Smart 4G κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στην αγορά από τη Vodafone με τιμή […]

Reviews Android Android Tablets featuredtv

LG G Pad 8.3 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το tablet LG G Pad 8.3 με οθόνη αφής 8.3 ιντσών LCD IPS ανάλυσης Full HD+ 1920×1200 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 600 χρονισμένο στο 1.7GHz και μνήμη RAM 2GB. Το G Pad 8.3 τρέχει Android 4.2.2 Jelly Bean, έχει κάμερα 5 Megapixel και δεύτερη μπροστινή 1.3 Megapixel, […]

Games games PlayStation 4 PS4

PlayStation 4 ελληνικό unboxing video

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και αποσυσκευάζουμε το PlayStation 4 (PS4). 7 χρόνια μετά το πρώτο PS3 η νέα next-gen κονσόλα έρχεται 10 φορές πιο ισχυρή από τον προκάτοχό της με οκταπύρηνο επεξεργαστή AMD και custom GPU, μνήμη RAM GDDR5 8GB και πλήρως ανανεωμένο χειριστήριο DualShock 4 με touchpad. Με Blu-ray drive και 500GB σκληρό, […]