NVIDIA, Το 2014 η επεξεργαστική ισχύ γραφικών smartphones και tablets θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του Xbox 360

NVIDIA και Qualcomm δηλώνουν “ευθαρσώς” ότι τα επόμενα χρόνια η επεξεργαστική ισχύ των γραφικών στα κινητά και τα tablets θα ξεπεράσει την ισχύ των τωρινών κονσολών video games. Συγκεκριμένα η NVIDIA εκτιμάει ότι το 2014 οι επεξεργαστές της θα έχουν ίδια ή μεγαλύτερη ισχύ από όσο έχει σήμερα ένα Xbox 360.

, NVIDIA, Το 2014 η επεξεργαστική ισχύ γραφικών smartphones και tablets θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του Xbox 360

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πανος.Λαστ

Για ποιό λόγο? Για να παίζουμε παιχνίδια τυπου πετα την μπαλα στην μπασκετα ? εφοσον ΔΕΝ υπαρχει λογος για τετοια τερατωδη δυναμη (η οποια ειναι και ενεργοβορα ) ας δουν πρωτα το θεμα της μπαταριας και των τιμων και ας αφησουν τα εφε γιατι με τετοια δυναμη τοτε θα κανει καμια 800αρα ευρω αν ειναι ετσι αστο παω και παιρνω ενα ps3 και εχω εκει τα παιχνιδια που θελω η ενα ισχυρο pc ωστε να κανω ακομα περισσοτερα!

Γιώργος Μαρ.

Πολύ καλά τα λένε , σωστοί!

kostis

αντε σε tablet να προσπαθησω να το φαω αυτο που λενε (που παλι δεν τρωγεται) αλλα σε εναν τοσο περιορισμενο χωρο οπως ειναι αυτος ενος smartphone πως θα το καταφερουν? θα λιωσει η συσκευη! για να μην παρεξηγηθω δεν το θεωρω αδυνατο αλλα οχι για το ετος 2014….

makis88

Γιατί δεν μας λένε και πόσο ισχυρότερα θα είναι τα pc και το νεο xbox που θα κυκλοφορεί τότε?

Αλέξανδρος

@makis88

Γιατί δεν είναι vs θέμα… αυτό που λένε είναι ότι το ’14 τα κινητά και τα tablet θα έχουν γραφικά ανάλογα του σημερινού xbox.. τότε θα υπάρχει άλλο xbox πιο δυνατό λογικό είναι.. δεν είπαν ότι το ’14 τα smartphones θα πατάνε παιχνιδομηχανές και υπολογιστές στα γραφικά..

Αύγουστος Καπογιάννης

Ο MAKIS88 ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩ

lemonde

Δε μας λένε τι γίνεται στην κατανάλωση!

Θανάσης

Ίσως να μην γίνεται αυτή η ανακοίνωση για τους καταναλωτές, αλλά για να κινηθεί το ενδιαφέρον μεγάλων εταιριών που φτιάχνουν παιχνίδια. Έτσι ίσως να υπάρχουν περισσότερα σοβαρά παιχνίδια όπως αυτά που φτιάχνει η ΕΑ, η Gameloft και κάποια σοβαρά ανεξάρτητα studio. Πάντα θα υπάρχουν τα casual παιχνίδια. Δεν βλέπουν όλοι το κινητό τους σαν παιχνιδοκονσόλα. Αλλά θες να υπάρχει κάτι να παίξεις την ώρα που περιμένεις στην ουρά ή στον καναπέ του οδοντίατρου. Υπάρχει και η άλλη πλευρά όμως. Αυτοί που βλέπουν το κινητό τους και σαν παιχνιδοκονσόλα. Όμως δεν εγκρίνω να δώσει κάποιος 600 ευρώ για ένα κινητό απλά για να παίζει παιχνίδια. Ας πάρει ένα PSVita ή ένα Nintendo DS καλύτερα, αν του αρέσει το mobile gaming. Το 2014 τα κινητά των 600 ευρώ θα φτάσουν τα γραφικά του xbox, όχι αυτά των 150-300 ευρώ. Στα μικρά κινητά επικρατούν οι επεξεργαστές που φτάνουν το πολύ 1 Ghz με 512 ram. Άρα αν έρθουν αυτοί οι επεξεργαστές το ’14, τότε το ’15 θα έχουν προσιτές τιμές. Δηλαδή 250-300 ευρώ. Επίσης όμως για να προσελκύσεις κόσμο στο να φτιάξει ακριβές εφαρμογές πρέπει να αυξύσεις την αγοραστική δύναμη του κοινού. Κάποιος που έχει να δώσει 500 και 600 ευρώ για ένα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.