NVIDIA Tegra 4, Επίσημα ο νέος τετραπύρηνος επεξεργαστής Cortex-A15

Ανακοινώθηκε επίσημα ο τετραπύρηνος επεξεργαστής NVIDIA Tegra 4 (Wayne) που θα συνοδεύει smartphones και tablet εσοδείας 2013. Η αρχιτεκτονική του είναι Cortex-A15 κατασκευής 28nm και είναι συμβατός με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4G/ LTE με την προσθήκη έξτρα radio chip. Ενσωματώνει 72 πυρήνες GeForce GPU που τον καθιστούν 6 φορές ταχύτερο στα games και 2.6 φορές πιο γρήγορο στο web browsing από τον τωρινό NVIDIA Tegra 3 .

Από πλευράς κατανάλωσης, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία ο νέος Tegra 4 είναι 45% λιγότερο απαιτητικός σε σχέση με τον Tegra 3 και επιτρέπει την αναπαραγωγή video ΗD σε smartphones ως και 14 ώρες.

, NVIDIA Tegra 4, Επίσημα ο νέος τετραπύρηνος επεξεργαστής Cortex-A15

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
PiXel

Wayne, όπως λέμε… Bruce Wayne! 😛 Πολύ καλό “εργαλείο” απ’ την NVidia, άντε και σύντομα σε συσκευές για να τον απολαύσουμε!

Αποστολος

@PiXel ναι όπως λέμε Bruce Wayne…ο προηγούμενος λεγόταν kahl el νομίζω(το όνομα του σουπερμαν) και ο Tegra 2 πάλι κάποιο παρόμοιο όνομα είχε νομίζω…

sakis

θα το εχει στο 4πυρινο της η ΜΟΤΟ σιγουρα….

MANOS

Το σημαντικότερο σημείο του θέματος πιστεύω είναι η κατανάλωση (αν ισχύουν αυτά τα νούμερα).
Επιδόσεις που είχαμε μέχρι τώρα ήταν/ειναι παραπάνω από ικανοποιητικές, όχι πως μας χαλάει βεβαια!
Περιμένω να δω και τον Νέο Exynos…

Panos7GR

Τούμπανο!!! Φοβερός και με πολύ χαμηλωνενη κατανάλωση ενέργειας. Πολύ σημαντικό αν σκεφτείς πως ο Tegra 3 είχε πρόβλημα με αυτό. Ελπίζω να ισχύουν στην πράξη βέβαια… Ανυπομονώ να δω τους επεξεργαστές του 2013!!!

mafiasx

next THE IRON MAN
The Avengers (NVIDIA Tegra family)
xaxaxaxa

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.