NVIDIA Tegra 4, Πιο αδύναμος στα γραφικά από τον A6X του iPad 4;

Τα πρώτα αποτελέσματα GPU benchmark του νέου επεξεργαστή NVIDIA Tegra 4 φαίνεται να είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με φήμες. Συγκεκριμένα, στην εφαρμογή GLBenchmark για συσκευές Android εμφανίστηκαν τα αποτελέσματα του χρήστη Dalmore Dalmore, τα οποία φαίνονται να είναι από σύστημα που ενσωματώνει το εν λόγω SoC.

NVIDIA Tegra 4, NVIDIA Tegra 4, Πιο αδύναμος στα γραφικά από τον A6X του iPad 4;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η οθόνη του συστήματος είναι ανάλυσης 1920×1128 pixels, με τον Tegra 4 να τρέχει χρονισμένος στα 1.8GHz σε λειτουργικό σύστημα Android 4.2.1 Jelly Bean. Αν και τα αποτελέσματα παρουσιάζουν εντυπωσιακές και παραπάνω από ικανοποιητικές αποδόσεις στα γραφικά, αν είναι όντως αληθινά τότε είναι πίσω από τον επεξεργαστή A6X που ενσωματώνει σήμερα το iPad 4.

Βέβαια, τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν μόνο τις ικανότητες του επεξεργαστή ως προς τα γραφικά και όχι τη συνολική του απόδοση.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Goodis

Μόλις μια στροφή πίσω απ την Apple ή Nvidia 😉

Xaris

Και ο Exynos 5 Octa νομίζω είναι και αυτός πιο αδύναμος από τον Α6Χ στα γραφικά.

MANOS

Δεν αμφισβητώ την δύναμη του A6X αλλα ποτέ δεν θα γίνει σωστή και αντικειμενική σύγκριση απο την στιγμή που δυο συσκευές τρέχουν διαφορετικό OS

greeceandroid

Αυτό που λέει ο MANOS έχει βάση.

Φυσικά αναγνωρίζω την φανταστική δουλειά που έχει κάνει η Samsung στον A6X, αλλά σωστή σύγκριση με benchmark-apps δεν γίνεται να γίνει.

Η μία εφαρμογή είναι γραμμένη σε native-Objective C, ενώ η άλλη σε Java και περνάει από την Dalvik VM (και από το froyo και μετά με JIT) για να εκτελεστεί.

2 τελείως διαφορετικές πλατφόρμες (με τα εκάστοτε υπέρ και κατά η καθεμία)

Teodore88

Φιλε greeceandroid, την δουλεια στον Α6Χ δεν το εχει κανει σ Samsung, αλλα η Apple! Εφοσον αυτη τον σχεδιασε! Η samsung απλα τον κατασκευαζει…

greeceandroid

(Φυσικά δεν υποτιμάω ούτε το στάδιο της κατασκευής, ούτε της σχεδίασης)

Ας διορθωθώ λοιπόν:

Την φανταστική δουλειά που έχει κάνει η Apple στην σχεδίαση και η Samsung στην κατασκευή του A6Χ*

nick

Χωρίς την Samsung η Apple δεν θα ηταν τιποτα αφου αυτη κατασκευάζει ενα μεγάλο ποσοστο επεξεργαστων,μνημων και πανελ οθονης παγκοσμιος και εξαρταται απο αυτην οπως και άλλες εταιριες περα απο την Apple.

alexandros

παίζουν τα νινί μέχρι να βγάλει η Intel τους “Bay Trail” στα 22 nm

kostis

καλα ο tegra 4 εχει 72 πυρηνες και παλι ειναι πισω?

spyros

@nick αν δεν ηταν η samsung θα ηταν καποια αλλη,ηδη λενε στο νεο ipad οτι δεν θα ειναι απο τη samsung και οι οθονες ειναι απο την lg γιατι η apple πρωτημα τις ips αλιως θα επερνε και amoled.

makis88

@kostis δεν είναι οι πυρήνες το παν, πολλοί παράγοντες καθορίζουν την απόδοση. Γενικά πάντως έχει νόημα να δίνει μεγάλη βαρύτητα στην gpu η apple γιατί το ios έχει εξελιχθεί σε δυνατό παίκτη στο mobile gaming.

spyros

@nick Εχει δικιο ο spyros. Τι θα πει η Apple δεν θα ηταν τιποτα; Απο τη στιγμη που σχεδιασε τον επεξεργαστη θα μπορουσε να βρει καποιον αλλο παραγωγο.
Και αν δεν θες να το δεις ετσι δες το απο το οικονομικο κομματι. Η sammy ανταγωνιζεται κατα πολυ στην apple και θα την βολευε παρα πολυ να μην υπηρχε, γιατι λοιπον δεν σταματαει την παραγωγη ολων αυτων των προιοντων να παει στο διαολο η apple? Γιατι δεν μπορει, γιατι εξαρταται οικονομικα απο αυτην.

Βαγγέλης

Ανεξαρτήτως σχεδιασμού, λειτουργικών συστημάτων κλπ, τα gpu cores που χρησιμοποιεί η Apple στο chip της είναι σχεδιασμένα από την Imagination, η οποία εδώ και χρόνια είναι μπροστά στον τομέα των mobile γραφικών από τον ανταγωνισμό… Δε νομίζω να είναι τυχαίο που και το SoC του PS Vita ενσωματώνει cores της Imagination…

Silender

Πού βρίσκεται όμως το PSVita Βαγγέλη?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.