NVIDIA Tegra K1 (32 και 64 bit) έρχονται σε smartphone τελικα;

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε το NVIDIA Tegra K1 chip, θεωρείται ένα από τα πιο συναρπαστικά hardware components για αυτή την χρονιά. Στο launch event η κατασκευάστρια ανέφερε ότι το NVIDIA Tegra K1 chip μπορεί να είναι πιο δυνατό και λιγότερο ενεργοβόρο από ένα Xbox 360 και φυσικά κατάφερε να διαπρέψει στην πλειονότητα των benchmark tests.

To δυσαρεστο μέχρι στιγμής είναι ότι το NVIDIA Tegra K1 chip δεν μπορείς να το βρεις σε πολλές συσκευές και συνήθως αυτές που το έχουν είναι tablets, όπως το Xiaomi MiPad. Απ’ ότι έχουμε καταλάβει λοιπόν μέχρι τώρα, το NVIDIA Tegra K1 chip δεν είναι «smartphone friendly». Τον προηγούμενο μήνα ο CEO της NVIDIA, Jen-Hsun Huang δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η εταιρεία δεν επικεντρώνεται στην αγορά των smartphone. Αλλά μάλλον αυτό δεν θα ισχύει για πολύ.

Σύμφωνα λοιπόν με νέες πληροφορίες, ο Tegra K1 και ο Tegra K1 Denver (64 bit) θα είναι διαθέσιμοι για κινητά. Το μόνο πρόβλημα με το Τegra K1 chip είναι ότι το SoC χρειάζεται το Icera 500 Modem ώστε να προσφέρει στην συσκευή 3G και LTE συνδεσιμότητα. Αυτή η προσθήκη ενδεχομένως να κάνει πιο ακριβή την επιλογή σε σχέση με τους επεξεργαστές της Qualcomm, οπότε μένει να δούμε πως θα καταφέρει η NVIDIA να εισέλθει στην αγορά των smartphones.

Πως θα σας φαινόταν ένα κινητό με Tegra K1;

, NVIDIA Tegra K1 (32 και 64 bit) έρχονται σε smartphone τελικα;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dark_master

Αν είναι να έχει την κατανάλωση του Tegra και να μην δίνει drivers όπως έγινε στο One X καλύτερα να μη βγάλει άλλο μοντέλο Γιατί θα κάψει κόσμο…
Επίσης το γεγονός ότι έχει εξωτερικό model για 3G/LTE (πράγμα που αυξάνει την κατανάλωση) την ώρα που η Qualcomm και πρόσφατα η MediaTek προσφέρουν την καθιστά αυτόματα ένα βήμα πίσω από τον ανταγωνισμό.

perastikos

Και από μπαταρία? Πυρηνική?

Chris

Βγάλενε μαχαίρια τα φάνμποις του κορεάτη. ¨οχι οτι το Chip έχει αποδεδειγμένα πολλαπλάσιες δυνατότητες απο 805 κ 810 poy h QQ θα σας τα δώσει ένα χρονο μετά αλλά ναι είναι καλύτερη επειδή την χρησιμμοποιεί ο κορεάτης. Αν λύσει το πρόβλημα κατανάλωσης θα είναι το πιο εξελιγμένο στον κόσμο όπως και η εταιρία που το έφτιαξε ήταν χρόνια μπροστά απο τότε που ήμουνα 13 και την πρωτοχρησιμοποίησα.

azriel84

ΑΝ λύσει η nVidia το θέμα κατανάλωσης και ΌΤΑΝ βγάλει η QQ τον 805 και 810 και ΊΣΩΣ ΌΤΑΝ η Apple βγάλει τον Α9 στο iPhone 6S και ΑΝ θα γίνει το μετρό Θεσσαλονίκης…σε λίγο θα λέμε και τα άστρα στα comments. Ας βγει ότι βγει με το καλό και όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος, στα χαρτιά όλοι αρχηγόπουλα είναι.

dark_master

@Chris fanboys κανενός κορεατη κτλ δεν είμαστε. Απλώς όσο καλός και να είναι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής αν δεν λύσει τα προβλήματα που ανέφερα τότε σε smartphone δεν έχει λόγο ύπαρξης. Τι να την κάνω την ωμή δύναμη αν μένω από μπαταρία το μεσημέρι κ φοβάμαι να ανοίξω το 4g η να εκμεταλλευτώ πλήρως τη δύναμη που προσφέρει.
Επίσης αν δεν δίνει drivers και δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ τα μελλοντικά χαρακτηριστικά ενώ οι άλλοι με υποδεεστερους σε δύναμη επεξεργαστές μπορούν τότε ποιος ο λόγος να το έχω? Για τα benchmarks και μόνο? Ευχαριστώ αλλά η καθημερινή χρήση είναι πολύ σημαντικότερη για μένα προσωπικά.

tech21man

Ιδεες και spec fights μια χαρα ειναι, αλλα στο τελος οταν ειναι να πας ταμειο, κοιτας και την τιμη, διαθεσιμοτητα και υποστηριξη. Και δεν βγαινει παντα ο πιο δυνατος νικητης εκει.

Αν λοιπον, ποιασει το ποτε και σε τι τιμη θα δωθει στην αγορα ισως πεισει καποιους να επενδυσουν παρα το κακο παρελθον της εταιρειας. Εχασε την μπαλα παλιοτερα, μπορουσε να τα ειχε παει πολυ καλυτερα…ποιος ξερει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.