Microsoft: Ετοιμάζει σύντομα Octa-core Windows 10 κινητά

H Microsoft στις 21 Ιανουαρίου κατά την επίσημη παρουσίαση των νέων sfeatures των Windows 10 έδειξε ότι θέλει να αλλάξει σελίδα με την ενοποιημένη πλατφόρμα της για κινητά, tablets και PC. Ακολουθώντας μια νέα “One Windows” φιλοσοφία επιχειρεί να καθιερώσει ένα οικοσύστημα όπου θα υπάρχουν universal εφαρμογές που απλά θα προσαρμόζονται στο μέγεθος κάθε συσκευής.

Στο τελευταίο press event έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την Windows 10 έκδοση που προορίζεται για mobile συσκευές. Ήδη γνωρίζουμε ότι το νέο OS θα δοθεί σε Microsoft Lumia 435,Nokia Lumia 735 και Nokia Lumia 930. Όμως από τότε που εξαγόρασε το τμήμα υπηρεσιών και συσκευών της Nokia την έχουμε δει να κυκλοφορεί μόνο entry-level και low-cost smartphones και όπως είναι λογικό πολλοί αναρωτιούνται αν τελικά θα ανακοινώσει κάποια νέα ναυαρχίδα.

Τελικά φαίνεται ότι σύντομα θα δούμε την πολυπόθητη πρώτη ναυαρχίδα της Microsoft. Τα στοιχεία τα παίρνουμε από την επερχόμενη παρουσίαση που θα κάνει η Microsoft στο GDC 2015 (Game Developers Conference) που γίνεται αρχές Μαρτίου θα δούμε Windows 10 smartphones και tablets με octa-core CPUs και “πολύ δυνατές” GPUs που θα φτάνουν τις δυνατότητες του PC.

Όπως φαίνεται η Microsoft έχει άσσους στο μανίκι και περιμένουμε να μας εκπλήξει στην επίσημη παρουσίαση τον Μάρτιο.

Η σημείωση για την παρουσίαση αναφέρει χαρακτηριστικά: Modern mobile devices and smartphones are reaching the computing capabilities reserved until recently for desktop PCs. Windows 10 phones and tablets with 8 CPUs and very powerful GPUs are expected soon. Despite significant progress in reducing power consumption these devices are able to draw more power under sustained load than can be safely dissipated with current passive cooling technologies.

windows 10 smartphones, Microsoft: Ετοιμάζει σύντομα Octa-core Windows 10 κινητά

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jorhe

Ας υποδεχτούμε την αναγέννηση των Windows Phone.

forneverarrow

Δεύτερη κίτρινη μετα το 1GB στις φτηνές συσκευές… Πρόσεχε MS μην έχουμε ιστορίες με τα Windows 10… Αν με ξενερώσει και δεύτερη φορά με τα updates, δεν πρόκειται να ξαναπάρω άλλη συσκευη πέρα απο iPhone. Εφόσον μέχρι τώρα οι τετραπύρηνοι σηκώνουν άψογα τα WP, αυτή η ανακοίνωση μου λεει οτι οδεύουμε σε μονοπάτια Android.

Δεν είμαι αντίθετος με την εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά η MS εχει άσχημο παρελθόν με τη μετάβαση σε νέα έκδοση λειτουργικού στα smartphones. Μετα τα 7.5, και ενώ μας έλεγαν οτι πρόκειται για ελαφρύ OS και με μελλοντική υποστήριξη, το lumia 800 που είχα χρυσοπληρώσει έμεινε εκτός γιατι δεν είχε dual core!

Δημητρης

περιμένουμε λοιπόν την πολυπόθητη πρώτη ναυαρχίδα της Microsoft.

Giannis

Δεν νομίζω να αληθεύει μπορεί το high-end κινητό να έχει κάτι τέτοιο αλλά γενικά το λειτουργικό είναι τόσο καλογραμμένο που στα πιο χαμηλά specs έχει smooth εμπειρία χρήσης

Constantine

Kανονισε m$ να μην παρουν update τα low οπως το 630…γτ μετα θ φαει μαυρο απο πολλους

Νικόλας

Ναι κάτσε να μπορείς να δεις youtube στην ναυαρχίδα πρώτα και μετά βλέπουμε

Darth

@forneverarrow άλλο να σηκώνουν τα WP και αλλο κατι σοβαρο (ακομι και photoshop) εδω διπλοπιρινα 1 gb ram πανε σφαιρα με android (pure android) στης βαριες εφαρμογες ομος δεν πανε τοσο καλα

arislp

8core lumia 1030 με καμια 50 megapixel camera…ψηθηκα…

ironmanmark40

w10 θα παρουν ολα τα κινητα με wp8.1 . τωρα εξαρταται απο το hardware τους ποια χαρακτηριστικα δεν θα παρουν. την βασικη εκδοση ομως θα την παρουν. οσο αφορα την lumia denim μετα την αναβαθμιση σε ενα lumia 930 , δεν φορτωνει την lumia collection στο store ενω ολες οι αλλες εφαρμογες και το store λειτουργει κανονικα, και εχει θεμα με τον αυτοματο συγχρονισμο του outlook (hotmail), δουλευει μονο χειροκινητα. εχει αλλος φιλος τα ιδια θεματα;
-lumia 930 , wp8.1 update – lumia denim , ελληνικη rom με 000-fr mobile operator. (country v.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.