Ubuntu Phone, Επίσημο hands-on video

Σε ένα video hands-on που δημοσίυσε ο Jono Bacon (Ubuntu Community Manager της Canonical) στην προσωπική του ιστοσελίδα, μας δείχνει την πρόοδο που έγινε τον τελευταίο μήνα στο Ubuntu Phone. Στο βίντεο o Jono κάνει επίδειξη μερικών core εφαρμογών όπως Call, Text, Weather, Gallery, Βrowser, Friends app, Calendar με την βοήθεια ενός Samsung Galaxy Nexus.

Να θυμίσουμε ότι η Canonical επέλεξε να δώσει την ανάπτυξη 12 core εφαρμογών στο Community μεταξύ των οποίων File manager, Weather, Calendar, Email client, Youtube, Twitter, Facebook.

Σκοπός αυτή την στιγμή για τα Ubuntu Phone είναι η δημιουργία των core εφαρμογών και η λειτουργικότητα τους και όχι η αποδοτικότητα η οποία θα βελτιστοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο. Μέχρι στιγμής κανένας κατασκευαστής ή παροχέας κινητής τηλεφωνίας δεν δημοσίευσε επίσημα ότι θα δημιουργήσει Ubuntu Phones αλλά η Canonical πιστεύει ότι οι πρώτες συσκευές θα κυκλοφορήσουν αρχές του 2014, με τα tablets να ακολουθούν στην συνέχεια.

Ποιά η γνώμη σας για τα Ubuntu Phone; Θα αγοράζατε κάποιο Ubuntu Phone;

Ubuntu Phone OS demo video, Ubuntu Phone, Επίσημο hands-on video

Πηγή

Κείμενο: Γιώργος Κολοκοτρώνης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Apostolos

Θα εγκαθιστούσα Ubuntu phone με τα χίλια…Εμένα με αρέσει πολύ η ιδέα του one device to rule them all….Στα χέρια μας έχουμε τετραπύρηνα θηρία με 1 και 2 gb μνήμη…

Ορέστης

Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που απεχθάνομαι το ios το Android δεν πάει πίσω… Ειναι το πιο laggy λειτουργικό ever το δίνεις 8 πυρήνες 2 γιγα ραμ και καταφέρνει πάλι να κολλάει… Για μένα το λειτουργικό βασιλιάς θα είναι αυτό με την ελευθερία του Android το smoothness των Windows Phone και το market του ios και νομίζω ότι τα Ubuntu έχουν τις προδιαγραφές να το πετύχουν αυτό… Ναι, θα έπαιρνα Ubuntu Phone και μάλιστα χωρίς ενδοιασμούς μετά από την απογοήτευση και την ελλειπτικοτητα των άλλων λειτουργικών

DiMiSs

Συμφωνα με τις τελευταιες εξελιξεις στο ios καταλαβαινουμε οτι πλεον λιγο πολυ ολα τα λειτουργικα μοιαζουν μεταξυ τους γιατι δανειζονται το ενα απο το αλλο στοιχεια.Ετσι γνωμη μου ειναι οτι αν θελει καποιος να κανει μια αλλαγη σε κατι διαφιρετικο,τοτε το ubuntu phone ειναι μονοδρομος.Εμενα πρωσοπικα μου αρεσει πολυ και θα ηθελα να το δουμε συντομα.Βεβαια σημαντικος παραγοντας ειναι και η τιμη του γιατι και το sailfish φαινεται ενδιαφερον αλλα και τα 400 αν δεν κανω λαθος που ζηταει για ενα start up μοντελο ειναι πολλα.

Λακης Ραπτακης

προσωπικά περιμένω τη Mozilla αλλά και το Ubuntu ειναι καλή επιλογή!
Αυτο που φοβαμαι ειναι μην πνιγούν τα μοντέλα με Ubuntu & Firefox στην Ελληνικη αγορά,πόσα θα έρθουν και σε τι τιμή θα έρθουν

Theo

@Ορέστης. Φίλε ορέστη θέλω να σου πω ότι τα laggy android οφείλωνται στις εταιρείες. Κυριώς η Samsung έχει το πιο χλαλια android. Αυτή είναι παράδοση στα Samsung phones απο τον καιρο του omnia με windows mobile 6. αν πάρεις στα χέρια σου οποιοδήποτε nexus κινητό θα καταλάβεις ποσο smooth είναι. εγώ προσωπικά είμαι κάτοχος lg optimus black μονοπύρηνου με 512 mb ram και ειμαι σε custom rom απο την αρχή. το custom rom όχι μόνο ειναι τελείως smooth χωρίς κολλήματα αλλα και καλύτερη ζωή της μπαταρίας. μιλάω όμως για custom stock rom ( αυτά τα ρομ που παίρονουν το εγροστασιακό rom και το “στήνουν” σωστά). ακόμα και τα cyanogen mod roms που έβαλα στο κινητό μου πήγαιναν σφαίρα.

sokel

Το καλό με το εν λόγο λειτουργικό είναι ότι δεν θα είναι ανάγκη να αγοράσεις συσκευή με το εν λόγο λειτουργικό μιας και θα σου δίνει την δυνατότητα να το περάσεις επίσημα και σε πιο παλιές συσκευές
αν κυκλοφορήσει πάντως συσκευή με Ubuntu με βλέπω να το κτυπάω για να πηγαίνει ασορτί με το laptop

sisufos

Οκ μέσα για ubuntu αλλά τι εφαρμογές θα έχει? Σε τί τιμές ? Θα πέφτει κλάμα όπως με τα windows phones ( που πλέον είναι γεμάτα ) ? σχεδιαστικά μόνο ubuntu και windows phone είναι όμορφα και διαφορετικα απο τους άλλους…

betalabs

Για να δούμε ποια θα είναι η τύχη του εν λόγο λειτουργικού !!!.
Σημαντικό είναι να έχει την ανάλογη υποστήριξη από τους προγραμματιστές ώστε να δούμε αρκετές
εφαρμογές διαθέσιμες. Είδαμε στο παρελθόν αξιόλογα και πρωτοπόρα λειτουργικά (meego nokian9,webos palm pre) τα οποία όμως δεν έτυχαν της προσοχής που τους άξιζε!!!.

Tomnot

Ενα ειναι το απολυτο λειτουργικο. Blackberry 10. Οποιος εχει δουλεψει μαζι του, καταλαβαινει τι εννοω. Στο μονο που υστερει αυτη τη στιγμη ειναι ο περιορισμενος αριθμος εφαρμογων

kostasrh7

Εγω παιδια τα εχω δοκιμασει στο Sensation Xe για οσους ασχολειστε θα το βρειτε. Ειναι αρκετα γρηγορο,ομορφο,smooth και ωραιο το UI του.

Tony Cool

Θα το κουμπωσω στανταρ στο s2 μου, dual boot με android για να δω τι θα λεει.Ομως, αν και δεν θελω να ειμαι αρνητικος, δεν πιστευω οτι θα εχει να μου προσφερει κατι παραπανω απο το android (για τις δικες μου αναγκες μιλαω παντα).

lefteris-crete

εγώ πάλι παιδιά το θεωρώ πολύ υποσχόμενο λειτουργικό,ωραίο, και δεν ξέρω……
αλλά με έχει εντυπωσιάσει πολύ περισσότερο από το tizen που μέχρι τώρα μου θυμίζει τα πρώτα κινητά αφής με java κτλ… πχ lg cookie…..

kostaszx

Να αγοράσεις ubuntu phone? Μάλλον όχι, αλλά σίγουρα θα δοκιμάσω μία stable build στο gnex…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.