Μόνο το 1/3 των Samsung smartphones ανήκουν στην κατηγορία iPhone

Ενδιαφέροντα στοιχεία ήρθαν στο φως στο πρόσφατο συμβούλιο των επενδυτών της Samsung Mobile πριν λίγες μέρες, με τους αριθμούς να αποκαλύπτουν πως η εταιρεία πούλησε λιγότερα high-end smartphone από την Apple αυτή τη χρονιά, και πως μόνο το ένα τρίτο των πωλήσεων της εταιρείας να ανήκουν στην κλάση που μπορεί να συγκριθεί με τα iPhone, παρόλο που τα iPhone τεχνολογικά είναι μια γενιά πίσω (iPhone 5 και νωρίτερα).

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό το συμβούλιο έγιναν προσπάθειες να επανέλθει η εμπιστοσύνη των επενδυτών σε υψηλά επίπεδα μιας νιώθουν αρκετά ανήσυχοι σχετικά με τις χαμηλές πωλήσεις των high-end smartphone της Κορεατικής εταιρείας. Η προτροπή ήταν σχετικά με την αύξηση της εξαγοράς ακόμα περισσότερων εταιρειών, και ειδικότερα, μια αναφορά στο Bloomberg μεταφέρει τα λόγια του οικονομικού διευθυντή της Samsung, Lee Sang Hoon, ο οποίος ανέφερε πως η εταιρεία προχωράει μπροστά και θα επεκτείνει τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές εταιρειών, διεκδικώντας τις όποιες ευκαιρείες σε κάθε πιθανό τομέα.

Η Samsung, σχετικά με τις συγχωνεύσεις και εξαγορές, έχει επενδύσει περίπου στο 1 δισ. δολλάρια για 14 εξαγορές εταιρειών από το 2010 μέχρι σήμερα, αριθμός πολύ μικρός αν αναλογιστούμε πως η Google στην ίδια περίοδο, προχωρούσε σε αυτή την κίνηση κάθε εβδομάδα. Η Samsung έχει προβεί σε ακόμα λιγότερες εξαγορές και από την Apple η οποία προχώρησε σε 15 στρατηγικές εξαγορές μόνο την προηγούμενη χρονιά.

Samsung iPhone, Μόνο το 1/3 των Samsung smartphones ανήκουν στην κατηγορία iPhone

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός πως το Bloomberg αναφέρει πως η Samsung ξεπέρασε όντως την Apple στις πωλήσεις smartphones, αλλά χρησιμοποίησε τις πωλήσεις των φτηνότερων συσκευών στις αναπτυσσόμενες αγορές για να τροφοδοτήσει τα κέρδη στο τμήμα της κινητής τηλεφωνίας μιας και οι πωλήσεις των high end συσκευών επιβραδύνει και υπάρχει κορεσμός στο συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς. Αυτή την κατάσταση την κάλυψε η Samsung αναφέροντας πως οι συνολικές πωλήσεις των smartphone αυξήθηκαν από τις αυξημένες πωλήσεις των smartphone των μαζικών αγορών, με τα high end μοντέλα να παραμένουν στο ίδιο επίπεδο από το ένα τρίμηνο στο άλλο.

Από την άλλη μεριά, οι πωλήσεις των iPhone αυξήθηκαν κατά 26% στην ίδια χρονική περίοδο, θέτοντας ρεκορ για το τρίμηνο που έληξε το Σεπτέμβρη. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός πως τα smartphone της Apple ανήκουν μόνο στην high end κατηγορία, σε σύγκριση με το Samsung Galaxy Y, όπως αναφέρθηκε από τον διευθυντή του Strategy Analytics Neil Mawston, το οποίο ανήκει στην κατηγορία κινητών των μαζικών αγορών, και βοήθησε να αυξηθούν οι πωλήσεις της Samsung. Επίσης, η Samsung σπάνια αναφέρει ακριβείς αριθμούς πωλήσεων των συσκευών της καθώς και ποτέ δεν έκανε ανάλυση για το πόσα κινητά θεωρεί ανταγωνιστές του iPhone στην κατηγορία των high-end smartphones.

Η εταιρεία Strategy Analytics είναι γνωστή για το “πάντρεμα” των πωλήσεων της Samsung και στο να την ανακυρήξει smartphone leader, παρά το γεγονός πως η Samsung Mobile είχε λιγότερα κέρδη, πάνω από 1 δις δολλάρια λιγότερα για την ακρίβεια, από την Apple, παρά τις παραπάνω από 3,5 φορές περισσότερες πωλήσεις smartphones συγκριτικά με την Apple.

Από την άλλη μεριά, το Bloomberg αναφέρει πως στο συμβούλιο που έγινε, ο διευθυντής της Samsung Mobile, Shin Jong Kyun, ανακοίνωσε ότι θα πουληθούν συνολικά 100 εκατομμύρια συσκευές των σειρών Galaxy S και Galaxy Note μέσα στο 2013. Σε μια άλλη αναφορά απο το ETNews, η Samsung έχει θέσει στόχο να πουλήσει αυτό το χρόνο 300-310 εκατομμύρια smartphone και περίπου στα 360 εκατομμύρια για το 2014, από τα οποία τα 126 εκατομμύρια θα είναι high end συσκευές.

Η ίδια αναφορά περιγράφει το Samsung Galaxy S4 να πωλείται με αργούς ρυθμούς, και παρά το γεγονός ότι είχαν γίνει προβλέψεις για 100 εκατομμύρια πωλήσεις, λίγο μετά την άνοιξη οι πωλήσεις μειώθηκαν κατακόρυφα λίγο μετά την περίοδο κυκλοφορίας του. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως το αμερικάνικο Galaxy S4 είναι πιο αργό από το iPhone 5c παρά το γεγονός πως “φοράει” τον επεξεργαστή του iPhone 5 που κυκλοφόρησε πέρυσι, και ενώ κανένα απο τα smartphone της Samsung δεν έχει ακόμα τη δύναμη και την εξοικονόμηση ενέργειας που έχει ο 64-bit Α7 επεργαστής του iPhone 5s.

Φαίνεται ότι υπάρχει θέμα για τη Samsung της οποίας τα κέρδη προέρχονται κατά τα 2/3 από τις πωλήσεις smartphones και από την άλλη πλευρά η Apple στηρίζεται πάρα πολύ στις πωλήσεις των iPhone αλλά και στις πωλήσεις των Mac, iPad, τα έσοδα από το iTunes, τις πωλήσεις σε software και υπηρεσίες service, εξοικονομώντας δεκαπλάσια κέρδη απο τα αντίστοιχα της Samsung στις πωλήσεις των Chromebooks, Android tablets και ηλεκτρονικών υπολογιστών Windows.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kkalog

Τα iPhone μια γενιά πίσω τεχνολογικά … μάλιστα.
Εκεί σταμάτησε να έχει καθε ενδιαφερον το υπόλοιπο άρθρο γιατι είναι προφανές οτι εχει γραφτεί απο αδαή συντάκτη …

Giannis Charp

Όταν βγάζεις την ίδια συσκευή με το ίδιο design και την ίδια ποιότητα υλικών παίζει ένα ρόλο(ήταν ο βασικός λόγος για να μην πάρω s4 μετά το s3 που είχα).
Επίσης τώρα είναι κι άλλες εταιρίες στη φόρα που βγάζουν πιο ποιοτικά κινητά Android σε καλύτερες τιμές (oppo find 5 ήταν η επιλογή μου).
Τέλος όσοι πήραν το s4 απογοητευτικαν με τις χαζομάρες της Samsung με το knox warranty και τα ανόητα κλειδώματα.
Έτσι έχασε κόσμο και θα συνεχίσει να χάνει.

Sotiris

Το ότι το iPhone δεν εχει τετραπυρινους και διάφορες τέτοιες κουταμαρες δεν το καθιστά προηγούμενης γενιάς απλά εχει χαμηλότερα τεχνολογικά χαρακτηριστικά από το s4 γιατί έτσι και αλλιώς το ios τρέχει τέλεια.ΕΛΕΟΣΣΣ

tiamat

διαβασα το αρθρο και ΜΟΝΟ 1 εχω να πω.

και εμεις ειμαστε funboys αλλα δε κανουμε ετσι ….
(ο νοων νοειτω)

azriel84

Είναι που τα Samsung high end είναι μια γενιά τεχνολογικά μπροστά, όπως και οι Exynos, γι’αυτό το S4 δεν πούλησε όσο ήθελαν και οι Snapdragon κάνουν πάρτυ στα S4 και στα υπόλοιπα high end Android. Μετά η Apple κάνει πλύση εγκεφάλου…

nikos

οντως εκαναν λαθος γιατι το iphone ειναι 3 γενιες πισω και οχι μια

Nio

Ας μην πουλαει τα S4 να μας τα δινει η vodafone μετα 129 ευρω…

Alexboom

Γιατί σας ενοχλεί ορισμένους η αλήθεια? Γιατί δεν παραδέχεστε οτι σκάτε πολλάαα λεφτά να πάρετε μια συσκευή που είναι πίσω τεχνολογικά?? Που δεν αλλάζει το UI…που δεν…που δεν…
Ακόμα και το CPU..RAM..GPU..το χαρακτήρισε ένας πιό πάνω ”κουταμάρες”!!!!!!!
Το μέγεθος οθόνης, τα ppi, η ανάλυση οθόνης…κουταμάρες!!!?????
Όχι 1……..3 γενιές πίσω είναι!!!

σπυρος

Η Sony αυτη την στιγμη Βγαζει τα καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα smartphone.Η apple έχει το πολυ καλο λειτουργικο και τα καλύτερα value for money smartphone είναι τα nexus.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!

Alexis

@kkalog +1.!

John

Ρε μαγκες το οτι το 5C ειναι πιο γρηγορο απο το S4 αυτο δεν ειναι τεχνολογικα πισω ετσι το βλεπω εγω γιατι τα lag πανε σιννεφο στο s4

Angel

Ρε παιδια διαβαστε καλα τι λεει για την γενια. Οτι το 5c που εχει Α6 εχει εναν επεξεργαστει πισω απο το S4 που πουλαει λιγοτερο σε σχεση με το 5C. Ουτε pixel oute ram oute gpu τιποτα αλλο δεν λεει. Μην κανετε την τριχα τριχια. Και τι σας πειραζει αν εχει 1.4 αντι για 2 ghz CPU. Πιανετε τους αριθμους και τελος. Πιο αργο 700 ευρω για 1.4 dualcore τι να το κανεις και τι αλλο του κατεβει του καθενος το λεει. Οτι η Samsung δεν έχει ακόμα τη δύναμη και την εξοικονόμηση ενέργειας που έχει ο 64-bit Α7 επεργαστής του iPhone 5s αυτο δεν το εχει σχολειασει κανεις. Οτι πριν διαβασα για το 4.4 και 4.3 που παλευουν S3 S2 kai S4 να βαλουν και ερωτησεις τυπου ποτε βγενει, θα το μπορω να το βαλω, ποτε ερχεται ελλαδα κλπ αυτα δεν τα λετε μονο να κακολογητε τι δεν σας αρεσει. Κανεις δεν λεει τα αρνητικα του Android.

Αλέξανδρος

Η Samsung δεν είχε τις αναμενόμενες πωλήσεις πιστεύω λόγο ποιότητας κατασκευής και ότι δεν προσέχει τις Rom που φτιάχνει ( από ‘τι λέτε γιατί προσωπικά ποτέ δεν είχα Samsung για να ξέρω πως είναι οι Rom της, αν και ο ξάδερφος μου έχει το duos και τρέχει απροβλημάτιστα ).
Από την άλλη συγκρίνεται την Apple που κυρίως όνομα είναι και μαρκετίστικα κόλπα, αναβάθμισης του ( άντε μη πω ) καλά για το λειτουργικό δεν σχολιάζω έχω Βαρεθεί να τα λέω.
Είχα και ‘γώ το 3gs το οποίο το έδωσα στην αδελφή μου για μην με πείτε hater.

Τέλος η Samsung αν προσέξει την ποιότητα κατασκευής θα ανέβει και πάλι και όσο για τούς πυρήνες για τον φίλο παραπάνω, το android τους χρειάζεται γιατί είναι ένα πλήρες λειτουργικό και μπορεί να κάνει πολλές διεργασίες παράλληλα και όχι ένα πράγμα την φορά. Ακόμη και 8 πυρήνες να έχει μπορεί να τους διαχειριστή ανάλογα με τις ανάγκες.
Προσωπικά σπάνια ανοίγω τον υπολογιστή ακόμη και στο μαγαζί μου γιατί όλα τα κάνω από το smartphone και το tablet .

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, το άρθρο δεν είναι μόνο η πρώτη παράγραφος και η φράση “παρόλο που τα iPhone τεχνολογικά είναι μια γενιά πίσω.”.

Νομίζω ότι δεν είναι άδικο αυτό που γράφεται στο άρθρο. Το άρθρο μιλάει για μια ολόκληρη χρονιά τότε που ακόμα πουλούσαν το περσινό iPhone 5. Μια ολόκληρη χρονιά είναι τεράστια χρονική περίοδος για την τεχνολογία, όταν μέσα σε αυτή οι άλλες εταιρείες παρουσιάζουν 2 ναυαρχίδες. Η τεχνολογία τρέχει και μπορεί η Apple την κάθε φορά που παρουσιάζει ένα μοντέλο να βάζει πάνω τα καλύτερα συστατικά της εποχής όμως μετά από 7-8 και 10 μήνες θεωρείται “πίσω τεχνολογικά” σε σχέση με ότι άλλο παρουσιάζεται και αφομιώνουν οι ανταγωνιστικές εταιρείες.

Στο άρθρο μας προσθέσαμε την διευκρίνηση “iPhone 5 και νωρίτερα” μιας και εκεί αναφέρεται το σχόλιο “μια γενιά πίσω”.

Εγώ προσωπικά αυτό που θεωρώ πάντα μπροστά τεχνολικά από την Apple είναι το λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές OS X.

Kostas K.

Ειναι λογικο η Samsung να εχει λιγοτερες πωλησεις στα high end μοντελα της απ οτι η Apple..Οποιος θελει ΙOS εχει μια και μονο επιλογη..Οποιος θελει Android εχει απειρες (ακομη και απο την ιδια την Samsung)..Απορω τι καθομαστε και συζηταμε…

Τελης Μπατακης

@Kostas K. απο την αλλη όμως αδελφέ και η Apple ειναι μια εταιρια που ανταγωνίζεται ολο τον υπολοιπο κοσμο μονη της!
Ειναι μια εταιρια απεναντι σε ολους τους Ζερβουδακιδες

tech21man

Ε οντως ειναι μια γενια πισω (το 5ρι). Η apple στην samsung βασιζεται και η samsung ζοριζεται με την apple. Πλακα εχει.

(Μη βγαλουμε και τα iphone value for money τωρα…).

Εκει που απογοητευει η apple ειναι στην οθονη πλεον και στην καμερα δεν διαπρεπει εδω και καιρο.

Αλλα,…οπως λεει και η ferrari προτιμω να πουλαω 4000 f 458 παρα 1000000 polo η fiesta. Απο την αλλη η apple μονο ferrari δεν ειναι τον τελευταιο καιρο.

Nio

Μην σας χαλαει το μια γενια πισω…
Την μια λετε ο συντακτης ειναι καθαρα αιφονακιας την αλλη ειναι αδαης. Αποφασιστε επιτελους γιατι εγω βλεπω οτι ειναι αντικειμενικοτατος. Κ αν διαβασετε ολοκληρο το αρθρο θα καταλαβετε οτι αναφερεται στις καλυτερες κ πιο κερδοφορες πωλησεις της απλ.
Αντε διαβαστε δεν κανει κακο.

Ιάκωβος Μπελώνιας

Το ότι όλα αυτά ειπώθηκαν στο πρόσφατο συμβούλιο της Samsung δείχνει και τη σοβαρότητα του θέματος μιας και στην Κορεατική εταιρεία φαίνεται πως ναι μεν είναι ευχαριστημένοι από τις πωλήσεις επι το συνόλου των smartphone αλλά δεν φαίνεται να γίνεται το ίδιο και για τις λεγόμενες ναυαρχίδες που στην ουσία είναι και αυτές που ανταγωνίζονται το iPhone και συγκεκριμένα όσον αφορά το galaxy s4, οι πωλήσεις σύμφωνα με τη Samsung πάντα, είναι μικρότερες από τις αναμενόμενες. Οπότε υπάρχει θέμα άξιο μελέτης. Το θέμα με τις τεχνολογικές γενιές των κινητών είναι θέμα του hardware που εφοδιάζονται τα κινητά και αν το δούμε απο μια πλευρά, καθαρά ψυχρή, με τη γλώσσα των αριθμών, το iPhone 5 που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβρη του 2012 ήταν εφοδιασμένο με διπύρηνο επεξεργαστή και 1GB RAM. Πηγαίνοντας στην άνοιξη του 2013 έχουμε το Samsung Galaxy S4 με τετραπύρηνο επεξεργαστή και RAM διπλάσια του iPhone 5. Οπότε οι αριθμοί δείχνουν ότι η Samsung είναι ενα βήμα μπροστά μιας και χρησιμοποιεί πιο βαρύ hardware. Το ίδιο συμβαίνει και με το iPhone 5s μιας και χρησιμοποιεί ξανά διπύρηνο επεξεργαστή, που αν το δουμε καθαρά με τους αριθμούς, είναι και πάλι πίσω και από τα high end κινητά της Samsung αλλά και… Συνέχεια »

Alexis

40,000,000 συσκευές s4 δεν το λες και άσχημα σε ένα 6μηνο! Μια χαρά είναι αν αναλογιστείς ότι έπαιζε και η σειρά Note ταυτόχρονα! Επίσης αν αναλογιστείς και τις τόσες άλλες συσκευές που κυκλοφορεί η samsung στην μικρότερη κατηγορία! Και τέλος αν αναλογιστείς ότι η Samsung ανταγωνίζεται και την LG, HTC, SONY επίσης στην high end κατηγορία!

tsou re

Η Samsung έχει βγάλει ένα κάρο smartphones πάνω κάτω με ίδιο σχέδιο με διάφορες στο μέγεθος και τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά δημιουργεί συνήχηση όταν βγάζει κάθε μερικούς μήνες..Εγω πχ. Είχα πουλήσει το iPhone 4s και πήρα το τότε μαμιστερο ativ s και τώρα το παντρεύτηκα γιατί η τιμή του έπεσε στα 200€ καινούριο..Καλά τα Samsung αλλά τα iPhone είναι μακράν καλύτερα…και αυτά με τους επεξεργαστές κτλ είναι χαζομάρες..ενα θυμάμαι εγώ το 4s ούτε λαγκάρε ούτε με άφηνε απο μπαταρία στα μισά της μέρας γιατί τόλμησα να ανοίξω WiFi η 3g η games και αν το πουλούσα τώρα θα επερνα 350€ τουλάχιστον και με αλλα 250 επερνα ένα 5 η 5c..Για όσους θεωρούν κοροϊδία τα iPhone ας μας πούνε ποσα σκάσανε για να πάνε απο το galaxy s μέχρι το galaxy s4..εγώ πάντως τα κλεω τα 500 + που είχα δώσει για το Samsung όχι γιατί δεν είναι καλό Τηλ. Αλλα γιατί μου έμεινε στα χέρια και αχετε τρελα με τα smartphones καταλάβετε τι εννοώ..

Nio

tsou re Αφου σου αρεσει ποιο ειναι το προβλημα?
Κανονικα κ στα αιφον επρεπε να πεφτουν οι τιμες τους. Απλα ειναι θεμα συνειδησης καταναλωτη.
Εγω δεν θα πληρωνα ποτε 350 ευρω ενα αιφον4ς. Αν δεν τα αγοραζουν για δες ποτε θα πεσουν οι τιμες…. Την αγορα την οριζει ο καταναλωτης. Αλλαξε την. Για δες ποσο εχει ενα cayenne κ ενα smart. Ειδες για το G πως τρεχανε??? Δεν ηταν η προσφορα μονο καλη αλλα κ η κινηταρα. Για συγκρινε το με το 3gs η το 4s……

dimitrisk

Αν η Samsung θέλει σοβαρά να θεωρείται αντίπαλον δέος της Apple,οφείλει να αναθεωρήσει τους στόχους και τη στρατηγική της…

tsou re

Nio Ναι δεν θα αγοράζει κάνεις iPhone στην Ελλάδα για να πέσει γ τιμή;Το πολύ πολύ να μην σου στείλει καν το iPhone η apple στην Ελλάδα..και επιδη ακριβως έτσι έχει η αγορα στην Ελλάδα και έχει ζήτηση και μεταπώληση το iPhone είναι καλή επιλογή..γιατι βγαζει ένα κινητό το χρόνο και μέχρι τότε ξέρεις ότι μπωρεις να πουλήσεις το δικο σου και να πάρεις το καινούριο με μια διαφορα 20 με 30 %..που δεν γινεται στα android λόγο του ότι κάθε 3 με 6 μήνες σου βγαζουν κάτι άλλο..και απαξιώνουν αυτο που έχεις με αποτέλεσμα να τα σκας χοντρά για να πάρεις το επόμενο μοντέλο.

Nio

Καλα τοτε εσυ πληρωνε τηλεφωνα που ειναι τεχνολογικα 5 χρονια πισω. Κ δεν λεω για αυτον που αγοραζει το καινουριο αιφον αλλα για αυτον που του πουλας το παλιο σου… Τελος παντων γουστα ειναι αυτα.

tsou re

Γιατι ρε φίλε με το iPhone 4s δεν παίζεις παιχνίδια και τπτ..εσυ πχ ποσα παιχνίδια έχεις και σε τι γραφικά που θες οκταπυρινα κινητά κτλ; εγώ σου λέω ο μέσος χρηστής έχει τα τζάμπα παιχνίδια και εφαρμογές που τις παίζει και ένα κινητό τον 60 ευρώ και αντε να έχει 5 φουλ παιχνίδια και και άλλες 5 εφαρμογές με υψηλές απαιτήσεις σε ένα ακριβότερο smartphone οπότε στην τελική είναι το ίδιο πράγμα να πάρεις ένα galaxy note 3 η το iPhone 5s αν θες πύρινες γραφικά κτλ το μόνο καλύτερο που έχει το iPhone είναι ότι μέχρι και ένα χρόνο θα περνεις και 450 με 500 ευρώ αν το πουλήσεις επιδη θα θες κάτι ποιο καινούριο ενώ το νότε θα το πάρεις 700+ και να δουμε ποσα θα το πουλήσεις σε ένα χρόνο που θα μας φάνε τα μυαλά με το νότε 4 που θα είναι απο αλλο πλανήτη..εκτός αν μαζεβες λεφτά 2 χρόνια για να πάρεις high smartphone και θες να το κρατήσεις μέχρι να ψωφισει..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.