OnePlus 2: Με Snapdragon 810 v2.1 που δεν θα υπερθερμαίνεται

Καθώς πλησιάζει η ανακοίνωση του OnePlus 2 ξεκινούν αν έρχονται διάφορες επίσημες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Μέσα από το Facebook η OnePlus επιβεβαιώνει ότι η νέα ναυαρχίδα θα φορά τον Snapdragon 810, κάτι που είχε φανεί από τα benchmarks, αλλά δεν ήμασταν σίγουροι λόγω διάφορων προβλημάτων υπερθέρμανσης.

Ο Snapdragon χρησιμοποιείται από ναυαρχίδες όπως HTC One M9 και Sony Xperia Z3+, με την Sony να παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης.

Ωστόσο, η OnePlus είναι ενήμερη για τα προβλήματα αυτά και δηλώνει ότι αυτός είναι ο λόγος που θα χρησιμοποιήσει τον Snapdragon 810 v2.1, μια βελτιωμένη έκδοση του chipset ναυαρχίδα της Qualcomm. Η ίδια δηλώνει ότι έχει λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να αποφύγει την υπερθέρμανση του OnePlus 2.

Πάνω από το SoC έχει τοποθετηθεί ένα στρώμα θερμικού gel και γραφίτη για να εξασφαλίσει ότι η θερμότητα που θα παράγεται από το chipset θα διαχέεται ομοιόμορφα και δεν θα συγκεντρώνεται σε ένα σημείο για να προκαλεί προβλήματα στην απόδοση. Η OnePlus επιμένει ότι στα αυστηρά test που έκανε, το νέο της smartphone ακολουθεί “τις standard θερμοκρασίες ακόμη και μετά από ώρες χρήσης”.

Τέλος, έχουν γίνει αλλαγές και στο software, καθώς το Οxygen OS που βασίζεται στο Android έχει παραμετροποιηθεί για λειτουργεί να κατάλληλα με τον Snapdragon 810. Θα γνωρίζει ποιο κομμάτι της CPU χρησιμοποιείται σε κάθε εργασία και θα αποφεύγει να χρησιμοποιεί δυο πυρήνες που είναι ο ένας δίπλα στον άλλον.

OnePlus 2: Με Snapdragon 810 v2.1 που δεν θα υπερθερμαίνεται, OnePlus 2: Με Snapdragon 810 v2.1 που δεν θα υπερθερμαίνεται

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mitsakos1986

πατεντα στην πατεντα δηλαδη σαν να λεμε…αρα για να παιρνουν ολα αυτα τα μετρα ασφαλειας παει να πει οτι και παλι κατι θα παρατηρησαν διαφορετικα περα απο τις πατεντες στο hardware της συσκευης γιατι να παραμετροποιησουν και το λογισμικο ωστε να μν χρησιμοποιουνται διπλανοι πυρηνες;

Darth

έκαναν 500 πατέντες μόνο και μόνο για να έχουν το προβληματικό sd810, αντε με ψύκτρες κλπ πες δεν θα καίγεται σαν ψησταριά, αλλά ότι αφορά το ρουφιγμα της μπαταρίας?

Geo

Έχω το Note4 με τον 805 και λειτουργεί στα 2.7 Ghz, πιο πριν, ο 801 λειτουργούσε λίγο κάτω από 2 Ghz. Ήθελα να πάρω το M9, άντε και το OnePlus2 τώρα. Από το M9 απογοητεύτηκα λόγω CPU, αν δω ομοίως και το OnePlus2 λοιπόν να κυκλοφορεί με τον ‘νέο’ 810 αλλά γύρω στα 2 Ghz πάλι, το παιχνίδι είναι εντελώς χαμένο και για τις εταιρείες κινητών και για την Qualcomm.
Αν δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, έπρεπε να τρέχει πλέον πάνω από 3 Ghz.
Δεν το βλέπω να γίνεται…

ΥΓ. Ελπίζω στο Note5 να βγει με τον 820

Rizo

@Geo
Μια παρατήρηση… ο 801 είναι στα 2,5GHz. Kαι o 800 στα 2,3.
Μόνο που αυτοί έχουν 4 πυρήνες και πιο αδύναμη κάρτα γραφικών σε σχέση με τους 8 του 810..

dimitrisdim14

Ας μην είμαστε υπερβολικοί … Οποιοδήποτε τηλέφωνο μετά από βαριά χρήση … Θερμαίνεται… Αλλά περισσότερο κ αλλά λιγότερο … Παίζει ρόλο και το υλικό … Αλλιώς θερμαίνεται το πλαστικό κ αλλιώς το αλλουμινιο … Επισεις αλλιώς θερμαίνεται μια συσκευή το καλοκαίρι και αλλιώς τον χειμώνα … Όπως και να έχει τα τσιπ ειναι πολύ ανθεκτικά και αντέχουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες …! We want TEGRA X1 Σε κινητό τηλέφωνο … Και παιχνίδια με γραφικά PS3 !

Rizo

Edit.
Και μην κολάτε στα GHz. Περάσανε οι Pentium 4 εποχές που μετρούσαν μόνο αυτά.
(Γιατί μετά τον Ρ4 στα 3,6GHz βγήκε ο Core στα 2,4 και ήταν πιο γρήγορος.)
Παίζει ρόλο η μέθοδος κατασκευής, το memory bandwidth, ειδικά η μνήμη cache και ένα σωρό άλλα πράγματα…

giannisanag

Μα ο 810 δεν ζεσταινεται. Αυτα ειναι προπαγανδα των πληρωμενων απο τη samsung για να πληγει η sony και να πουλαει ο exynos

peristeri

H version 2.1 ειναι το gel πανω απο το 810? Γιατι δεν ανεφερονται στην ταχυτητα?

giannisanag

Δεν ειναι μονο το gel. Σου δινουν και γαντια
Στη 2.2 θα εγκατατησουν ψεκασμο μεθανολης πανω στο intercooler (sony και htc προνοησαν για χωρο με τα θηριοbezel)

Τελης

Ελπίζω να μην είναι τοστιέρα σαν το Sony Z3+ γιατί με ενδιαφέρει να το πάρω σε αντίκατάσταση του θρυλικού 1+1.

giannisanag

Θα επρεπε να βαλουν το SD 810 στο iphone 6s.
Με το Sar που εχει το iphone θα ντουμπλαρε και για φουρνος μικροκυματων

Rizo

Ναι, σαν μερικούς που λένε οτι ο δικός τους επεξεργαστής ανεβάζει 40-45°!
Μάλλον την μπαταρία θα κοιτάνε! Το ONE S του 2012 που είχα με τον snapdragon S4 Dual core sta 1,5 και στο Defence Zone 2 ανέβαζε 67°+ με ειδικό προγραμμα μέτρησης του επεξεργαστή και όχι της μπαταρίας. Το κινητό ΕΚΑΙΓΕ! Το ακουμπαγα στο πόδι μου να ρίξει την θερμοκρασία γιατί λυπόμουνα τον επεξεργαστή.. Γιατί όμως? ΕΠΕΙΔΗ είναι ΜΕΤΑΛΛΟ. Διοχετεύει την θερμότητα παντού και γρήγορα.
Τι νομίζουν τα samsung ή τα lg, οτι δεν ζεστένονται τα δικά τους? που δεν μπορούν να αποβάλλουν την θερμότητα επειδή είναι απο πλαστικό? Μέσα τους καίνε. Και φανταστείτε πόσο εαν περνάει και το πλαστικό..

tyxeros

Για να ξεφορτωθει η Qualcomm το στοκ του 810 θα το δινει σε τιμη ευκαιριας. Απο εκει και μετα το marketing της ΟΝΕ θα αναλαβει να μας το πουλησει με φανφαρες

παναγιωτης

“Πάνω από το SoC έχει τοποθετηθεί ένα στρώμα θερμικού gel και γραφίτη για να εξασφαλίσει ότι η θερμότητα που θα παράγεται από το chipset θα διαχέεται ομοιόμορφα και δεν θα συγκεντρώνεται σε ένα σημείο για να προκαλεί προβλήματα στην απόδοση”
Οπότε και με την v2.1 το ιδιο θα ζεστενεται αλλα οχι σ ‘ ενα σημείο.
Για πόσο μ…..ς μας περνάνε;

One

Παιδια το Sony Ζ3+ χρησιμοποιει και αυτο την εκδοση 2.1 και αυτο υπερθερμαίνεται. Μην ακούτε τα ραδιο αρβύλα της Oneplus. Οποια εκδοση του 810 και να παρετε τα προβλήματα υπερθερμανσης θα είναι ιδια. Μη σας ριχνουν σταχτη στα ματια οι κινεζοι.

https://www.xperiablog.net/2015/06/08/sony-using-snapdragon-810-v2-1-for-the-xperia-z3-and-z4-tablet-heat-issues-still-prevalent/

Η γνωμη μου είναι να περιμένουμε να δουμε τον sd820.

Rizo

@παναγιωτης
Πολύ καλή παρατήρηση!
Ξέρεις πόσο κέρδος έχεις αν κατανείμεις πιο σωστά την θερμότητα στο 2x2cm cpu?
-30°.. 😀

yhyh

rizo +1

παναγιωτης

@Rizo
εκεί δηλαδή που θα ψήναμε 2 αυγά, τώρα θα ψήνουμε 1…
μεγάλη διαφορά…
Εγώ δεν καταλαβαίνω τι λύσσα είναι αυτή με τον 810? αφού είναι φόλα ότι και να του κάνεις !!!
Ας βάλουν τον νέο Samsung ή Kirin ή Mediatek

Γιώργος Χαρίτος

Διαβάζω και διαβάζω για υπερθέρμανση του 810 σε όλα τα site και blogs…
Επίσης διαβάζω αστειότητες περί προβληματικού επεξεργαστή και πατέντες που εφαρμόζουν…
Έχω το Flex 2 με τον 810.
Δεν έχω δει στο android καλύτερη gaming εμπειρία από τον 810!
Όσο από θερμότητα, με την 5.0.1 που είχε αρχικά ναι ανέβαζε θερμοκρασία (σε λογικά επίπεδα) αλλά είναι αναμενόμενο αν έχεις τόσο ισχυρή CPU σε ένα κινητό…
Άλλωστε δεν έχω δει κάνενα κινητό που δε ζεσταίνεται από πίσω!
Το Lumia 930 που είχα μετά από ώρα η κάτω δεξιά γωνία ήταν τόσο ζεστή που σε ενοχλούσε στο κράτημα…
Με την αναβάθμιση σε 5.1.1 υπάρχει αισθητή βελτίωση στη θερμοκρασία! Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι η ανεβασμένη θερμοκρασία κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε κακό software που δε διαχειρίζεται σωστά τον επεξεργαστή. Βέβαια στο μέλλον σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα.

Απόστολος

@giannisanag

χαχαχαχα Έκλαψα με το σχόλιό σου. Εγώ πιστεύω πάντως ότι καλά κάνουν και το δουλεύουν στην one plus και ας μην προτρέχουμε μέχρι να δούμε το τελικό προ’ι’όν και τα πρώτα reviews.
Η one plus δεν έχει και πολλά περιθώρια λάθους, μιας και είναι μια καινούργια εταιρία με πάρα πολύ μικρό μερίδιο αγοράς. Το one plus one πέρυσι ήταν το καλύτερο android smartphone ,για εμένα, και εξακολουθεί να είναι μια απίστευτη και άκρως over value for money πρόταση!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.

Smartphones OnePlus

OnePlus 12R: Με UFS 3.1 σε όλες τις εκδόσεις

Όλες οι εκδόσεις του OnePlus 12R, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αποθήκευσης 256 GB, διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1 αντί για UFS 4.0.

Smartphones featured OnePlus

OnePlus 11 & OnePlus 12: Αποκτούν νέες δυνατότητες που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη

Η OnePlus κυκλοφορεί νέες ενημερώσεις για τις τρέχουσες και τις προηγούμενες ναυαρχίδες της, το One Plus 11 και το OnePlus 12.